Anime i det virkelige liv: de 10 steder, der inspirerede din yndlingsanime-scene

Language Specific Image

Der går ikke en dag, hvor jeg ikke ville ønske, at jeg var hovedpersonen i min yndlingsanime. De rige billeder, følelsesladede historier og berusende landskaber får mig til at forsøge at dykke gennem min tv-skærm på ugentlig basis. Seriøst, prøv ikke det her derhjemme. Fra Studio Ghibli til old school Seinen-serier – anime-landskaber er en ubarmhjertig eyegasm. Og animationsholdet er kun halvdelen af det.

Det vil måske overraske dig at vide, at de smukkeste anime-landskaber er baseret på det virkelige liv. Når alt kommer til alt, hvem ville ikke gerne slentre rundt blandt traditionelle stråtækte bondehuse, der ligger tæt sammen i grønne skjulte dale, eller bestige de stejleste trapper i en by på en bjergskråning badet i de rosenrøde nuancer fra psykedeliske papirlanterner. Brudstykker af anime-magi kan findes over hele Japan (og længere væk), hvis man ved, hvor man skal lede. Med en matcha latte som brændstof og Joe Hisaishis samlede værker i mine AirPods er her de 10 steder, der har inspireret dine (og mine) yndlingsanimescenerier. Og ja, Studio Ghibli er helt sikkert inkluderet.

Jiufen, Taiwan – Spirited Away (2001)

Spirited away town anime scenery
@kkr_photo_1224

Først: alles favorit, Miyazakis mesterværk. Spirited Away følger historien om den unge Chihiro, som vandrer til åndeverdenen og tvinges til at arbejde i et magisk badehus, efter at hendes forældre er blevet forvandlet til grise af heksen Yubaba. Klassikeren fra 2001 vrimler med fortryllende (om ikke lidt uhyggelige) figurer, mens anime-scenografien vil kaste dig hovedkulds ind i åndernes verden. Fans har sammenlignet filmens overjordiske åndeby med en intetanende bjerglandsby i Taiwan. Selvom Miyazaki benægter det, er ligheden virkelig uhyggelig. Klatr dig vej gennem snoede gyder, der er oplyst af utallige papirlanterner. Er du sulten? Spis dig mæt – No Face-stil – i et festmåltid fra Jiufen Old Street. De sukkerhungrende kan prøve den berømte Ice Cream Puff: en kugle is klemt inde mellem to skiver butterdej. Men bare rolig, du bliver ikke til en gris af det.

Hvordan kommer man hertil? Hop på en direkte ekspresbus fra Taipei. De fleste rejsende er tilfredse med en dagstur, men der er gode hostelmuligheder, hvis man vil dykke dybere ned i åndernes verden.

Udforsk vandrerhjem i Jiufen!

Øen Yakushima – Prinsesse Mononoke

Princess Mononoke Forest Anime Scenery
@hita_masayuki

Endnu en Studio Ghibli-klassiker, say whaaat? Prinsesse Mononoke foregår i ældgamle skove, hvor det vrimler med gamle guder. Selvom gigantiske ulveguder måske ikke findes i virkeligheden, så gør Kodama-skoven det helt sikkert. På øen Yakushima langt mod syd i Japan gemmer den skovklædte dal Shiratani Unsuikyo på nogle af de ældste træer på planeten. Ældgamle rødder (over 7000 år gamle) springer op af jorden dækket af kalkgrønt mos. Luften er tung af magi og fugtighed. For at opleve skoven, når den er bedst, er det vigtigt at vandre. Der er mange gå-, vandre- og klatrestier gennem skoven, hvis du – ligesom Ashitaka – er den energiske type.

For at komme hertil kan du flyve eller tage færgen fra Kagoshima City. Når man er ankommet, er der mange biludlejningsfirmaer, busser og taxaer, så man kan udforske øen yderligere. Indkvarteringsmæssigt er der flere gæstehuse (og et eller to hostels) rundt omkring på øen.

Udforsk vandrerhjem i Yakushima!

Yotsuya, Tokyo – Dit navn

Your Name Cafe Anime Scenery
@nihon_explorer_hk

Man skal have gemt sig i en hemmelig bunker i 2016 for ikke at have hørt om Your Name, den magisk realistiske kærlighedshistorie, som fangede anime-fans verden over. Det er en slående blanding af det surrealistiske og det almindelige, der blander tidsrejser, kropsbytte og en spytfyldt flaske sake. Begivenhederne, der udspiller sig fra den unge Takis synsvinkel, finder sted i Tokyo, især i Yotsuya-området. Det største hit her er Suga Shrine Steps. Det er et meget populært sted at fotografere, og det er perfekt til at genskabe filmens hjerteskærende slutscene. Træt af anime-trekking? Stop ved Salon de Thé Rond og få en latte. Den ligger i det slående National Art Centre, som er et must for arkitektur- og kunstelskere.

Som det meste af Tokyo er Yotsuya let at komme til med metro/bus/tab/fod/go-kart. Hostels ligger på utallige gadehjørner; det er nemt at finde et tæt på anime-action.

Udforsk vandrerhjem i Tokyo!

Shinjuku Gyoen – ordenes have

Tokyo garden anime scenery
@seita02

Er du stadig i hovedstaden? Så er det tid til lidt hvile og afslapning. The Garden of Words er en moderne Tokyo-fortælling inspireret af gammel japansk poesi. Den foregår i den berømte Shinjuku Gyoen, en kejserlig have, der er blevet til en offentlig park, og du skal være forberedt på nogle virkelig smukke anime-scener, der er bragt til live. Filmen ser ikke bare ægte ud, den ser bedre ud end ægte. Som om den forfiner virkeligheden med hver eneste regndråbe. Parken ligger en kort gåtur fra Shinjuku Station og er en af Tokyos største og mest besøgte parker. Hvis du besøger den i kirsebærblomstringstiden, er det en endnu større oplevelse.

Der er flere hostels rundt omkring i Shinjuku-regionen i Tokyo. Men i virkeligheden er det nemt at komme til fra alle steder i byen. Gå til Shinjuku Station, parken ligger lige ved siden af.

Udforsk vandrerhjem i Shinjuku!

Kawagoe City – Kamisama Kiss

Japan shrine
@sabai_sabai_diary

I denne charmerende overnaturlige rom-com bliver den hjemløse gymnasieelev Nanami Momozono ved et uheld jordgud for en lokal helligdom. Bare en times kørsel nordvest for Tokyo transporterer dig til en by, der er som taget ud af Edo-perioden. Gaderne er omkranset af toetagers Kurazukuri i træ (gamle købmandslagre), som skjuler souvenirbutikker, restauranter, barer og caféer under deres sorte tegltage. Dette er den gamle bydels pakhuskvarter i Kawagoe City, Saitama-præfekturet. Hikawa Shrine, som dog ikke ligger på en bakke, kunne meget vel være inspirationen bag animeens Mikage Shrine. Ligesom i serien tilbeder folk Hikawa for at få held og lykke i ægteskabet. Her kan man vandre gennem maleriske tunneler af ema (små bønnetavler af træ), og om sommeren er portene plastret til med flerfarvede vindklokker.

Kawagoe City ligger i udkanten af Tokyo. Du kan komme dertil fra byens centrum med tog, hvoraf det hurtigste tager 30 minutter (fra Ikebukuro Station på Tobu Tojo Line.) Vi foreslår, at du bliver i Tokyo og besøger Kawagoe i løbet af dagen.

Udforsk vandrerhjem i Tokyo!

Washinomiya-helligdommen, Saitama – Lucky Star

japan shrine
@futa_ra

I udkanten af Tokyo markerer en forvitret rød torii indgangen til Kantos ældste helligdom. Washinomiya-helligdommen er rammen om Lucky Star, et komisk high school-drama, der følger en farverig klike af pigers uheldige oplevelser i skoletiden. Du kan købe alt muligt Lucky Star-merchandise ved helligdommen, inklusive anime-inspireret ema. For at få ekstra otaku-point kan du tegne dine egne Lucky Star-figurer på tavlerne. Sommerfestivalen er et must-see. Kom den 31. juli og se præster ride ind på heste, lade papirdukker flyde ned ad floden og bære bærbare helligdomme (‘mikoshi’) gennem tempelgården.

Det er nemt at komme hertil fra Tokyo. Den nærmeste station er Washinomiya Station på Tobu Isesaki-linjen, ca. en times rejse fra byens centrum. Mit råd? Bo på Tokyos bedste og smarteste hostels, og besøg Washinomiya som en dagstur.

Udforsk vandrerhjem i Tokyo!

Shirakawago, Ogimachi Village – Higurashi: Når de græder

japanese village in valley anime scenery
@joson.lam

Higurashi: When They Cry følger en gruppe unge venner og de mystiske begivenheder, der finder sted i den landlige landsby Hinamizawa. Hinamizawa er vært for Hinamizawa-syndromet, der er kendt for at skabe paranoia, som driver karaktererne til randen af sindssyge. Hvem i alverden har lyst til at komme her i virkeligheden, spørger du? Det ville vi selvfølgelig! Shirakawa-go-regionen ligger langs Shogawa-floddalen i de afsidesliggende bjerge i Gifu-præfekturet. I skyggen af bjergene ligger en klynge af traditionelle stråtækte bondehuse kaldet Ogimachi Village. Denne søvnige landsby er som taget ud af et eventyr i et land langt langt væk. Anime-landskabet er spot-on – uden seriens fortvivlelse.

Desværre for anime-fans er der ikke noget direkte tog til Shirakawa-go. For at besøge stedet skal man tage en bus fra enten Kanazawa eller Takayama. Turen tager cirka en time. Kanazawa har et lille udvalg af gode hostels. Perfekt til at hoppe direkte ind i hjertet af landsbylivet.

Udforsk vandrerhjem i Kanazawa!

Hakone, Kanagawa – Neon Genesis Evangelion

Japan cable cars
@JohannaW

90’ernes sci-fi-hit, Neon Genesis Evangelion, ser gigantiske humanoide robotter støde sammen med overnaturlige væsener. Animeen foregår i en post-apokalyptisk ødemark i den futuristiske befæstede by Tokyo-3. Bortset fra underjordiske baser og skyskrabere, der kan trækkes tilbage, er Tokyo-3 baseret på byen Hakone i Kanagawa Prefecture. Vil du vide, hvordan det føles i fremtiden? Hop om bord på Hakone Ropeway til Owakudani. Denne aktive vulkanzone udspyr Armageddon-vibes og serverer æg, der er sorte af svovl. Det siges, at man kan forlænge sit liv med syv år ved at spise et af dem… Sign us up! Hakone er også fuld af naturlige varme kilder. Perfekt til et tiltrængt bad efter al din anime-sightseeing.

Den hurtigste direkte rute til Hakone fra Tokyo er med Odakyu Electric Railway. Den kører dagligt tog til Hakone fra Shinjuku Station (den travleste togstation i verden!) Når du først er her, er der masser af hostels, hvor du kan slå dig ned, mens du udforsker byens seismiske aktivitet.

Udforsk vandrerhjem i Hakone!

Takayama- Hyouka

takayama road
@valentindewissocq

Mystery Inc, træd til side. Der er en ny gruppe detektiver i byen. Hyouka er en krimiserie, der handler om fire gymnasieelever i Classic Literature Club; en formålsløs gruppe, der ender med at opklare en masse lokale mysterier. Mange steder og bygninger i serien er baseret på faktiske steder i Takayama City, Gifu Prefecture. Få fat i et Hyouka-kort fra turistkontoret, så du kan komme i gang med din anime-skattejagt. Vores yndlingssted? Arekusujinja Shrine er modelleret efter Hiejinja Shrine. Det er her, Spring Takayama Festival afholdes den 14. og 15. april. Besøg stedet om foråret for at se indviklede marionetforestillinger og udsmykkede festivalvogne, der føres gennem den gamle bydel.

Takayama ligger et godt stykke fra Tokyo, men man kan komme dertil via indirekte togruter og busser. Den nærmeste by er Nagoya, hvor du kan tage JR Hida limited express train til Takayama hver time. Der er hostels i Takayama og Nagoya, afhængigt af om du vil overnatte. Det ville vi ikke bebrejde dig!

Udforsk vandrerhjem i Takayama!

Asakusa, Tokyo – Dæmondræber

Tokyo street
@JohannaW

Tilbage til Tokyo, hvor dæmonerne strejfer omkring. I denne djævelske anime sætter den unge Tanjiro sig for at blive dæmonjæger for at hævne sin familie og helbrede sin forbandede søster. En del af sæson 1 foregår i Asakusas gader, hvor neonskilte lyser op på de traditionelle, lave markedspladser. Det er beskidt, men ubesværet cool, og det er meget billigere end resten af Tokyo. Er du sulten? Asakusa er berømt for Soba-nudler (blandt en million andre ting). Hvis du vil smage på alt det, der tilbydes, kan du deltage i en street food-tur om aftenen.

Asakusa er et godt sted at bo, hvis man er på budget. Derfor er der MASSER af hostels at vælge imellem, det ene lige så trendy som det andet.

Udforsk vandrerhjem i Asakusa!

Udfordring fuldført. Japan (og Taiwan) er vidunderlige lande både inden for og uden for animation. Er du fan af dette anime-landskab? Hvis du har været på nogle af disse steder (eller har nogle, vi har overset), så lad os det vide i kommentarerne!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top