Hvor skal man bo i Tokyo: en kvarterguide

Leder du efter en insiders guide til det bedste område at bo i Tokyo? Vi forstår, at det kan være skræmmende at udforske en af verdens største byer. Men bare rolig, vi har styr på Tokyos fedeste kvarterer – fra summende neonlys til skør Kawaii-nuttethed.

where to stay in Tokyo - buildings with screens

📷 Jezael Melgoza

For det første taler vi om en megaby her, så det ville være umuligt at diskutere hvert eneste kvarter. Vi vil fokusere på de bedste steder at bo i Tokyo og de bedste ting at lave for backpackere. Jep, Tokyo er en perfekt destination for backpackere. Hvem vil ikke gerne udforske en by, hvor futuristisk teknologi og gamle traditioner er en del af hverdagen? Det er ingen hemmelighed, at maden er noget af det bedste i verden – smagfuld frisk sushi og flammende varme ramen, der er så krydrede, at de kommer med en sundhedsadvarsel? Skriv os op! Nattelivet er lige så skørt, som man kunne forvente, med små barer, hvor der kun er plads til tre personer, og restauranter fyldt med optrædende robotter (men bare rolig, det kommer vi ind på senere). Næsten 150 underlige og vidunderlige hostels betyder, at du altid har et sjovt sted at overnatte, som er skånsomt for din pengepung. Det fantastiske Japan Rail Pass for turister gør det også nemt at udforske landet yderligere på et budget. Det lyder som perfekt backpacking for os!

Hvert af Tokyos kvarterer er som en by i sig selv, så det er en god idé at få alle vores lokale tips, før du vælger, hvor du vil bo. Der er de skarpe lys og det hurtige tempo i Shibuya, centrum for Kawaii i Harajuku, det vilde natteliv i Shinjuku, den gammeldags charme i Asakusa og manga-manien i Akihabara, plus utallige andre kvarterer længere væk fra alfarvej. Hvert område tiltrækker sin egen finurlige subkultur, og de forskellige trends, du vil se rundt omkring i byen, er det, der gør Tokyo til noget særligt.

At komme rundt i Tokyo er gjort muligt af et omfattende metrosystem, som vil blive din bedste ven, når du først har lært det. Trafikken kan være vanvittig (det gælder også trafikken af mennesker, du har set Shibuya-krydset, ikke?!), og taxaer er dyre, så hold dig til undergrundsbanen. Toglinjerne drives af forskellige selskaber, og det er her, det bliver forvirrende – det bedste er at købe et genopladeligt smartcard, da det kan bruges på alle linjer. Vær forberedt på nogle af de travleste tog, du nogensinde har set. Som de siger i Tokyo, “der er altid plads til en mere”!

Er du klar til at opdage din yndlingsdel af Tokyo? Her er vores ultimative kvarterguide!

Spring direkte til:

Shibuya: det bedste område i Tokyo til at mærke byens summen

 1. Hvad man kan lave i Shibuya
 2. Spisesteder i Shibuya
 3. De bedste hostels i Shibuya

Harajuku: det bedste område i Tokyo til Kawaii-kultur

 1. Hvad man kan lave i Harajuku
 2. Spisesteder i Harajuku
 3. De bedste hostels i Harajuku

Shinjuku: det bedste område i Tokyo til natteliv

 1. Hvad man kan lave i Shinjuku
 2. Spisesteder i Shinjuku
 3. De bedste hostels i Shinjuku

Asakusa: det bedste område i Tokyo til at suge lidt historie til sig

 1. Hvad man kan lave i Asakusa
 2. Spisesteder i Asakusa
 3. De bedste hostels i Asakusa

Akihabara: det bedste område i Tokyo at blive nørdet i

 1. Hvad man kan lave i Akihabara
 2. Spisesteder i Akihabara
 3. De bedste hostels i Akihabara

Where to stay in Tokyo - map of the neighbourhoods of Tokyo

1. Shibuya – det bedste område i Tokyo til at mærke byens summen

Når du tænker på Tokyo, er det nok de farverige neonreklamer, tårnhøje bygninger og enorme menneskemængder, der fylder gaderne i det verdensberømte Shibuya-distrikt. Shibuya er Tokyos mest energiske kvarter, hvor du vil opleve byens travlhed, når den er allermest intens. Det er dels et kommercielt område og forretningscentrum, og det er hjemsted for verdens to travleste togstationer – prøv at navigere rundt i dem efter et par sakes for meget! Men på samme tid er det kreativt og cool. Den elektriske atmosfære, den uovertrufne vintage-shopping, de skæve drikkehuller og de endeløse caféer og restauranter tiltrækker Tokyos unge og trendy publikum.

Der er så meget at opdage i Shibuya væk fra den sædvanlige turisttjekliste. Halvdelen af det sjove i dette hektiske kvarter er bare at udforske de snoede, neonoplyste gader og se, hvilke skøre ting man falder over … eller hvilke tilfældige ting man kan købe fra en automat!

📷 Hope Warren

Hvad man kan lave i Shibuya

Det er nok det mest berømte sted i Tokyo, og intet besøg i byen er komplet uden at kæmpe sig vej over Shibuyas kryds. Dette flervejskryds lige uden for Shibuya station ser op til 1000 fodgængere krydse i hver retning med få minutters mellemrum, så hvis du vil opleve Tokyo, når det er allermest travlt, behøver du ikke lede længere. Dette område er enhver rejsefotografs drøm, der går i opfyldelse, med blændende billboards og videoskærme, der omgiver det uendelige hav af mennesker. Pro tip: De bedste foto- og videomuligheder får du på tagterrassen i shoppingkomplekset MAGNET.

Where to stay in tokyo - Shibuya’s scramble crossing

📷 Timo Volz

Lige rundt om hjørnet kan du vise din respekt for Japans yndlingshund ved Hachikō Memorial Statue. Hachikō var en japansk Akita, der plejede at møde sin ejer ved udgangen af Shibuya station hver dag, når han var færdig med at arbejde. Efter at hans ejer døde, fortsatte Hachikō med at besøge stationen hver dag i ni år… er der noget i vores øjne?! Han er blevet en japansk legende og er mindet med en bronzestatue på det sted, hvor han plejede at vente.

Shibuya er et paradis for shoppere. En af de mest populære gader, Centre Gai, er fyldt med eklektiske butikker og pachinko (flipperspil), og det er stedet, hvor Tokyos unge Gyaru-subkultur hænger ud. Gaden er også vært for regelmæssige fester og fejringer, og når Japan konkurrerer i en international sportsbegivenhed, kan du forvente, at Centre Gai går i udbrud!

Apropos shopping må du ikke gå glip af den lysegule, tegneserieagtige bygning, der huser Tower Records, Japans største musikbutik. Det er et must for musikelskere i Tokyo at gennemse alle ni etager i denne legendariske institution, og hvis du er heldig, kan du endda opleve en J-Pop-koncert i kælderen!

Where to stay in Tokyo - Tower Records

📷 @_ivy.wang

Hvis du vil have en autentisk aften i Shibuya, skal du tage til Nonbei Yokocho. Denne smalle, lanterneoplyste gyde er fyldt med bittesmå restauranter og intime izakaya-pubber, hvor der kun er plads til et par personer. Selv sprogbarrieren forhindrer ikke venskaber i at opstå i disse tætte kvarterer! Hvis du er til noget lidt mindre… traditionelt, så tjek Fight Club 428. Din typiske bar har måske ikke en levende boksering i midten, men på en aften i Tokyo er alt tilladt!

Steder at spise i Shibuya

Da Shibuya er Tokyos travleste bydel, forventer du måske, at der er masser af spisesteder – og du har ret! Fra ydmyge automater, der serverer varme suppedåser, til eksklusive restauranter med Michelin-stjerner – Shibuya har det hele. Et godt råd: Begynd at øve dine spisepindefærdigheder nu.

Hvis du er ude efter lækker sushi til en god pris, skal du tage… ja, stort set hvor som helst hen. Det er en ting, du ikke vil have svært ved at finde i Tokyo! I Shibuya kan du ikke gå galt i byen med Sushi-Go-Round på Dogenkaza. Ikke nok med at du får den typiske japanske oplevelse af at få tallerkener med friskrullet sushi fra et transportbånd, du slipper også for at prøve at forstå menuen, så længe du er eventyrlysten. Og så er det budgetvenligt.

Where to stay in tokyo - restaurant in Shibuya

📷 Hope Warren

For at tilfredsstille din søde tand, prøv The World’s Second Best Freshly Baked Melon Pan Ice Cream. Ja, det er virkelig butikkens navn – ejeren har navngivet den sådan, fordi han siger, at den kvinde, der lærte ham at lave den, er den bedste i verden, og derfor er han den næstbedste! Hvis du ikke har prøvet denne japanske delikatesse, kan du godt glæde dig. Melonpan er en sød, varm bolle, der er blød indeni og sprød udenpå. Den serveres med is eller flødeskum i midten som en dekadent snack.

Where to stay in Tokyo - Tokyo food

📷 @garciajohnnico

Hvis du vil spise virkelig billigt i Shibuya, er burgerkæden Mos Burger din nye bedste ven. Der er et par stykker af dem rundt omkring i byen, som serverer fastfood-favoritter med et japansk twist, men det særlige ved Shibuya-afdelingen er, at de også serverer billig sprut. Du kan få en øl eller et glas vin for ¥400, eller omkring £2,70 – meget billigt efter Tokyo-standarder.

De bedste hostels i Shibuya

Shibuya er måske kendt for sine “kærlighedshoteller”, men bare rolig, vi har hostels, der er mere backpacker-venlige og mindre X-rated! Hvis du vil bo i hjertet af Tokyos mest summende kvarter og samtidig sikre dig, at du ikke tærer på dit vigtige ramen-budget, har vi stederne til dig.

Et futuristisk kapselhostel, hvor du kan styre faciliteterne i din kapsel med en enhed, du får udleveret ved check-in … kunne The Millennials Shibuya være mere Tokyo? Konceptet er ikke bare fantastisk, det er også super socialt og perfekt til solorejsende med masser af fællesområder og en døgnåben bar, der serverer ubegrænset gratis øl i en time hver aften. Atmosfæren er perfekt til alle, der ønsker at få nye venner uden at være for larmende.

Hvis du er på udkig efter et mere festligt hostel, er Wise Owl Hostel Shibuya måske lige noget for dig. Deres episke 24-timers bar/kaffebar åbner ud til gaden, så uanset om du drikker cocktails eller slapper af med en matcha latte, er det et godt sted at hænge ud og se på folk. Deres happy hour er fra 16-19, og du kan få whiskysodavand for ¥300, eller £2! Det ligger også i gåafstand til Shibuyas bedste barer og klubber, så når du vil fortsætte festen, behøver du ikke bekymre dig om at misse det sidste tog hjem eller dyre taxaer.

Where to stay in Tokyo - Wise Owl Hostel in Shibuya

2. Harajuku – det bedste område i Tokyo til Kawaii-kultur

Selvom det ligger i Shibuya-distriktet, er Harajuku et kvarter, der er så unikt, så ikonisk og så direkte skørt, at vi synes, det mere end fortjener sit eget afsnit i denne guide. Det er centrum for Kawaii-kulturen i Japan, som bogstaveligt talt er kærligheden til alt, hvad der er nuttet – forbered dig på at træde ind i en helt ny verden af nuttethed!

De pastelfarvede gader i Harajuku er fyldt med cosplay-butikker og skæve butikker, hvor du kan klæde dig ud i de nyeste Kawaii-trends. De unge mennesker, der hænger ud på Takeshita Street, er verdensberømte for deres gadestil, så du vil aldrig mangle inspiration – jo mere farverig, tegneserieagtig og over the top, jo bedre! Forvent også at se anime-figurer og søde maskotter overalt, fra gadekunst til krammedyr og modeller i naturlig størrelse. Selv maden i Harajuku er kostbar – mellem regnbuefarvet candyfloss og kaniner lavet af is, kan det være svært at lægge kameraet væk længe nok til at spise noget!

Where to stay in Tokyo - Takeshita street in Harajuku

📷 @emmyb987

Harajuku er skør, underlig og vidunderlig … og der er ingen andre steder, der er helt som den.

Hvad skal man lave i Harajuku?

Det første, du skal gøre i Harajuku, er at gå en tur ned ad den største shoppinggade, Takeshita Street – hvad griner du af? Denne gade er indbegrebet af Kawaii, og hvis du kigger forbi nogle af de uafhængige butikker, vil du lære Harajuku-kulturen at kende og få chancen for at få fat i nogle ret søde souvenirs. Vi taler om unikke beklædningsgenstande som fluffy plateaustøvler, slikkepindeøreringe og lyserøde tutuer (alt det essentielle), plus masser af vintage ting og sager som retro Barbies, Furbys og My Little Ponies – kitschhimlen!

Where to stay in Tokyo - shopping in Harajuku

Harajuku-mode 📷 Hope Warren

Når du har shoppet løs, kan du snuppe en kop kaffe på en af Takeshitas søde caféer, sidde udenfor og bare se verden passere forbi. Der er aldrig et kedeligt øjeblik på denne gade! Bare sørg for at have dit kamera i hånden, for du ved aldrig, hvornår Hello Kitty kommer slentrende rundt om hjørnet..

Hvis du har brug for en pause fra galskaben, ligger Yoyogi Park, Tokyos største grønne område, lige bag Harajuku metrostation. Denne 134 hektar store skønhed er et sted med total ro i den hektiske by, med store marker, blomstrende botanik og glitrende søer. Om søndagen er det her, Tokyos Rockabilly-subkultur hænger ud og danser til 1950’er-musik iført deres læderjakker og opsatte hår. Hvis du er så heldig at besøge Tokyo om foråret, kan du se de lyserøde kirsebærblomster blomstre overalt i parken. Mål på bucketlisten!

I parken ligger også Meiji Jingu, en shinto-helligdom dedikeret til kejser Meiji. Den ligger i en tæt grøn skov, hvor du vil se masser af lokale, der slapper af, dyrker motion og tilbringer tid med deres familier. Helligdommen er let at få øje på med sin enorme træbue, som besøgende siger, at de føler sig fredfyldte med det samme, når de går igennem.

Where to stay in Tokyo - Meiji Jingu

Meiji Jingu 📷 Erik Eastman

Steder at spise i Harajuku

Delvis restaurant, delvis fordybende teateroplevelse – når du er i Harajuku, skal du besøge Kawaii Monster Café. At træde gennem monsterets mund ind i denne vanvittige café er som at træde ind i et parallelt univers. Der er fem temarum, bl.a. “Sweets Go Round”, en karrusel, der er formet som en stor fødselsdagskage og byder på live danseoptræden hver halve time, og “Mushroom Disco”, hvor man kan nyde sin frokost inde i gigantiske regnbuefarvede paddehatte. Maden er lige så skør – slik-salater, syvfarvet spaghetti og chokoladekylling er på menuen. Og selvfølgelig skal du forberede dig på at blive betjent af et monster – men det er Harajuku, så selv de er nuttede!

Where to stay in Tokyo - Kawaii Monster Cafe

📷 @la__mena

Billig spisealarm: Hvis du ikke er bange for at stå i kø, kan du prøve det, der er blevet kaldt Tokyos bedste gyozas på Harajuku Gyozaru. Det er en dristig påstand, men den konstante strøm af lokale, der går ind og ud af dette enkle spisested, taler for sig selv. Der er kun to muligheder, sprødstegt eller klistret dampet, og en portion på 6 koster ¥300 (£2).

Takeshita Street er berømt for sine crepes, og du kan ikke undgå at se de lyserøde butiksfacader med deres enorme udstillinger af alle de crepes, de sælger (sidebemærkning: når du kommer hjem fra Japan, vil du sikkert have svært ved at bestille på en restaurant uden først at se dit måltid lavet af plastik). Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så prøv cheesecake smurt ind i fløde og pakket ind i en pandekage fra Santa Monica Crepes. Hey, kalorier tæller ikke, når vi er på ferie!

Where to stay in Tokyo - Santa Monica crepe

Var der nogen, der sagde “all you can eat”-desserter? Ja, det gjorde Café Ron Ron! Ikke alene er det en af de smukkeste caféer, vi nogensinde har set, men desserterne er også helt utrolige og bliver bragt direkte til din plads via et transportbånd. Spis dig mæt i smukke søde sager, herunder chokoladecupcakes, candyfloss, macarons og frugtgelé. Det er hele den sukkerinducerede koma værd, som du går derfra i.

De bedste hostels i Harajuku

Selvom der (endnu) ikke er nogen hostels i hjertet af Harajuku, er der flere at vælge imellem i de nærliggende dele af Shibuya, hvis du ikke vil være langt fra Kawaii-galskaben!

Du finder Almond Hostel & Café på den anden side af Yoyogi Park, en let gåtur fra Takeshita Street. Ligesom parken er stemningen på dette hostel fredelig og afslappet, så det er perfekt for par, digitale nomader eller andre, der ønsker et roligt ophold. Der er en stilfuld kaffebar og et co-working space nedenunder, hvor du kan møde andre rejsende og planlægge dine dage, komfortable sovesale i kapsel-stil for ekstra privatliv og pletfrie badefaciliteter. De udlejer endda skateboards, så du kan cruise rundt i Yoyogi Park med stil (eller ydmyge dig selv offentligt, hvem ved?)

Where to stay in Tokyo - Almond Hostel & Cafe

📷 Almond Hostel & Cafe

3. Shinjuku – det bedste område i Tokyo til natteliv

Kan du huske, hvordan vi talte om de summende, neonglødende gader i Shibuya? Shinjuku er ikke så meget anderledes – disse to elektriske kvarterer, der kun ligger et par kilometer fra hinanden, er som to sider af samme sag. Bare tænk på Shinjuku som Shibuyas vilde, rebelske søskende, så forstår du, hvad jeg mener 😉

Som Asiens største underholdningsdistrikt sker der altid noget i Shinjuku. Det sjove stopper bogstaveligt talt aldrig i denne intense 24-timers zone. Det er ikke usædvanligt, at indkøbscentre, restauranter og endda biografer har åbent hele natten – og de er oven i købet propfyldte! Hvis du ankommer midt om natten og opdager, at du har glemt din tandbørste/telefonoplader/Pokémon cosplay, er der ikke noget, du ikke kan hente i et Shinjuku stormagasin kl. 3 om natten.

Men det, Shinjuku virkelig er berømt for, er fester. Det er lige meget, om det er på små dykkerbarer eller eksklusive natklubber, hvis det varer hele natten, er det en rigtig Shinjuku-fest. Dette er Japans nattelivshovedstad, og det har en tendens til at blive rodet. Et tip til dig: Lad være med at prøve at følge med de lokales evner til at drikke saké. Det vil ende galt!

Where to stay in Tokyo - street of Shinjuku

📷 Hope Warren

Hvad man kan lave i Shinjuku

Det er kun rimeligt at starte en liste over ting at lave i Shinjuku med at fortælle dig, hvor du skal tage hen for at få det bedste natteliv. Der er flere barer og klubber, end du kan ryste en pind på, men hvis du vil drikke med de lokale på nogle virkelig cool steder, skal du tage til Golden Gai. Denne snævre labyrint af gader er hjemsted for snesevis af små værtshuse, hvoraf de fleste kun har plads til 4-5 personer og tilbyder en autentisk japansk oplevelse uden dikkedarer. Bare gå rundt og se, hvilke der falder i din smag – de er ret tilfældige og har nogle gange temaer om alt fra gyserfilm til punkrock. Nogle tager sig betalt, og andre tager kun imod lokale, så det er et held at finde det bedste sted, og det er en del af det sjove!

Where to stay in Tokyo - sake sipping

Sake-drikning i Golden Gai 📷 Hope Warren

Tokyos red light district, Kabukichō, ligger også i Shinjuku. Du kan ikke gå glip af den blinkende røde buegang, der fører til hovedgaden. Forvent snuskede barer i massevis, men besøg den absolut uundværlige Robot Restaurant. Ja, du hørte rigtigt. Den findes kun i Japan! Mens du mæsker dig i en bentoboks, udfolder der sig et 90 minutter langt show med lasere, ørehængende J-Pop og gigantiske dansende robotter. Vi vil ikke afsløre mere, men sørg for at tilføje dette til din rejseplan i Tokyo.

Where to stay in Tokyo - Kabukicho

Kabukicho 📷 Manuel Velasquez

Hvis du ikke har haft mulighed for at lægge vejen forbi Seoul på dit asiatiske eventyr, så tag til Shin Okubu, Tokyos Koreatown, for at få det næstbedste. Få din dosis koreansk kultur med ægte koreanske grillrestauranter og K-pop spillesteder, plus du kan fylde din rygsæk med koreanske skønhedsprodukter til en god pris!

Pssst… vidste du, at du kan få en panoramaudsigt over Tokyo fra 200 meters højde uden at bruge en krone? Tag til observationsdækket i Metropolitan Government Building og få en fantastisk udsigt, som koster mange penge andre steder i byen. Der er åbent til kl. 23, og et besøg ved solnedgang kan varmt anbefales. Bare glem ikke dit kamera!

Steder at spise i Shinjuku

Får udtrykket “Piss Alley” din mave til at rumle? Øh nej, heller ikke os, men hold dig til os her. Denne gade ved Shinjuku-stationens vestlige udgang, officielt kendt som Omoide Yokocho, er fyldt med små barer og billige restauranter, lidt ligesom Golden Gai. Den er kendt for sin gademad, især yakitori, som er spyd med grillet kød – du kan lugte det, så snart du kommer ind i gyden! Spyd koster mindre end 1 pund, så vær ikke genert. Og hvis du føler dig eventyrlysten, er der et hul i væggen, der sælger grillet hestepenis..

Where to stay in Tokyo - Piss Alley

‘Piss Alley‘ 📷 Chris Yang

Ramen-konkurrencen i Tokyo er ret hård, men Fu-unji ved Shinjuku station er godkendt af de strengeste purister. De er berømte for deres tsukemen – en slags ramen, hvor nudlerne serveres separat, så de kan dyppes i bouillonen. Denne specialitet koster ¥1000 (ca. £6,50), og man bestiller på en maskine, når man kommer ind… meget Tokyo! Dette lille jordnære sted ser beskedent ud udefra, men du vil kunne se det på køen. Bare rolig, det er det værd.

Hvor meget vi end elsker japansk mad, skal du tjekke Café Aaliya ud, hvis du har en stædig sukkertrang. Den karakteristiske franske toast på denne underjordiske café er intet mindre end legendarisk. Tyk og klumpet, blød og klæbrig med et karamelliseret overtræk, der smelter i munden … vi savler bare ved tanken om det! Du kan vælge mellem fløde, is og en række toppings og saucer til at afslutte det hele med. Det er vores slags brunch!

De bedste hostels i Shinjuku

Lad os være ærlige, du kommer nok ikke til at sove så meget i Shinjuku – der sker alt for meget, og ingen har lyst til at blive ramt af den frygtede FOMO. Men du har stadig brug for et sted at gemme din rygsæk, mødes med andre rejsende og sandsynligvis komme dig over dine Golden Gai-tømmermænd. Det er her, disse hostels kommer ind i billedet! Bo på et af disse, hvis du ikke vil bekymre dig om at gå glip af det sidste tog hjem (eller vente på det første om morgenen).

Unplan Shinjuku er for de seje børn. Stilfuldt minimalistisk design, gallerirum, kælderbar og kaffebar … dette hostel opfylder alle de trendy krav. Det bedste ved det er dog de førsteklasses, moderne faciliteter. De har virkelig tænkt på alt, inklusive gratis ‘travel buddy’-smartphones i hver pod-seng, som du kan tage med ud og udforske byen med for at undgå roaminggebyrer. Vi har set fremtiden for hostels, og vi kan lide den!

Where to stay in Tokyo - Unplan Shinjuku

📷 Unplan Shinjuku

Et godt sted for solorejsende i Shinjuku er Imano Tokyo Hostel. Atmosfæren er perfekt til at møde andre backpackere, især i baren – billig øl hjælper altid, og det samme gør de fantastiske arrangementer, de afholder, som f.eks. madlavningskurser i takoyaki.

Hvis du leder efter et sted, hvor du kan slappe af midt i Shinjukus galskab, så vil du elske Hikari House. Det er et gæstehus, der drives af en lokal familie, så du kan forvente en varm og hjemlig atmosfære. Det har også den store bonus, at det ligger i Koreatown, et område, der hurtigt er ved at blive et af Tokyos mest trendy steder.

4. Asakusa – det bedste område i Tokyo til at suge lidt historie til sig

Tokyo er en by med mange ansigter – det er ikke kun blinkende reklametavler og travlhed, du kender! Hvis du vil have en smagsprøve på det gamle Tokyo, skal du tage til det historiske kvarter Asakusa, hvor tempoet er meget anderledes. Det er hjemsted for byens ældste buddhistiske tempel, en tårnhøj shinto-helligdom og masser af fredelige, grønne områder, så det er det perfekte område at udforske, hvis du har brug for en pause fra de skarpe lys. Du vil måske føle, at du er rejst tilbage i tiden, når du vandrer gennem sidegaderne, forbi izakaya-pubber, kalligraferede skilte og kimonoklædte kvinder, men kigger du op, vil du få øje på skyskrabere som Asahi-øltårnet og Tokyo Sky Tree. Denne blanding af gammelt og nyt er en af de ting, der gør Tokyo så spændende, og intet sted er det mere tydeligt end i Asakusa.

Asakusa har nogle af Tokyos mest berømte seværdigheder, lækker mad (naturligvis), fantastiske hostels og en stemning, der er helt unik … hvad er der ikke at elske?!

Where to stay in Tokyo - Asakusa

📷 Manki Kim

Hvad man kan lave i Asakusa

Den mest berømte ting at lave i Asakusa er at besøge det storslåede Sensō-ji, Tokyos ældste tempel. Dette ikon blev bygget for over 1300 år siden og kan straks genkendes på den massive røde lanterne, der hænger fra porten. På en eller anden måde formår det at føles fredfyldt og spirituelt på trods af, at det er en af Tokyos mest populære attraktioner, men hvis du er bekymret for menneskemængder, er det bedst at besøge det tidligt om morgenen eller om aftenen. Tag ikke af sted uden at få spået din skæbne ved hjælp af den gamle buddhistiske handling kau cim – du ryster en spand, indtil der kommer en pind ud, og så matcher du nummeret på din pind med en åbning i væggen, som vil indeholde din skæbne. Resultaterne er kommet, og vi har en rejse i fremtiden..

Where to stay in Tokyo - temple in Asakusa

📷 Jeremy Stenuit

Hvis du vil shoppe traditionelle japanske nipsgenstande, så er Asakusa lige noget for dig. Nakamise Dori, gaden, der løber op til Sensō-ji, er foret med snesevis af sælgere i smukke boder, der kopierer templets arkitektur. Forvent ikke at føle Sensō-ji’s zen-vibes her – som ethvert asiatisk marked er det larmende og kaotisk, men det er det, der gør det sjovt! Lige rundt om hjørnet ligger Nishi-sando, en overdækket butiksarkade med halvt så mange turister. Her finder du autentiske kimonoer og samurai-tøj samt masser af små ramen-restauranter, hvor du kan få noget fantastisk billigt at spise.

Where to stay in Tokyo - Nakamise Dori

Nakamise Dori 📷 Hope Warren

For en langt køligere (og billigere) dag ud end Tokyo Disneyland, hvorfor ikke besøge Japans ældste forlystelsespark? Hanayashiki har været i drift i Asakusa i over 150 år. Det føles, som om den er frosset fast i tiden, hvilket skaber en æstetik, der er lige dele sød og uhyggelig – dens vintage forlystelser og retro karnevalsspil har et seriøst fotopotentiale. Indgangen til parken koster kun ¥1000, hvilket er mindre end £7 – du kommer ikke til at møde Mickey på det budget!

Steder at spise i Asakusa

Vi har allerede nævnt shopping på Nakamise Dori, men det er tilfældigvis også det bedste sted i Asakusa at få fat i noget street food. Sælgerne her sælger alle mulige lækre snacks, fra blæksprutte-dumplings til sød kartoffelgelé, men du skal virkelig prøve Ningyo Yaki, også kendt som dukkekage. Disse små svampekager er fyldt med en sygeligt sød azuki-bønnepasta, og i klassisk japansk stil bliver de presset i alle mulige søde former, som bamser og dukker. Kawaii OG lækkert!

Where to stay in Tokyo - sweet skewers

📷 @martin.konyx

Hvis du ikke er helt færdig med sukker, kan du tage til Suzukien og prøve “den mest intense matcha-is i verden”. Denne isbar har fået lidt af en kultstatus takket være sine syv variationer af matcha (grøn te) infuseret gelato. Matcha-nybegyndere kan starte med nummer et, den mildeste og letteste variant, men kun hardcore matchahoveder tør prøve de lysegrønne nuancer i nummer syv. Bland og match to kugler for at skabe balance.

Soba er lidt af en specialitet i Asakusa, så når du er i nabolaget, skal du sørge for at få dit nudelfix. Der er soba-restauranter over det hele, men en lokal favorit, som du kan stole på, er Namiki Yabusoba. Gå ind gennem traditionelle skydedøre og spis med benene over kors på gulvet – her er ingen gafler gemt væk! Nudlerne er velsmagende, bouillonen er lækker, og tempuraen er sprød på næste niveau.

Efter en lang dag på opdagelse kan du gøre som de lokale arbejdere og hænge ud på de jordnære izakaya-barer i Hoppy Street. Gaden har fået sit kælenavn fra Hoppy, den billige alkoholiske drink, der serveres i alle barerne. De serverer også alle deres egen version af “nikomi”, en solid og mættende gryderet med oksekød, som gør dig mæt til en billig penge – nyd den udenfor på faldefærdige borde, mens du slår dig løs med stamgæsterne.

Where to stay in Tokyo - Hoppy Street

Hoppy Street 📷 Chris Chan

Bedste vandrerhjem i Asakusa

Hvis du elsker lyden af Asakusa, så er du heldig, for det er det område i Tokyo, der har flest hostels. Det er billigere at bo her end i de mere livlige kvarterer, og der er masser af billige spisesteder, plus at stemningen er langt mere afslappet og backpackervenlig.

Sakura Hostel Asakusa er perfekt til solorejsende med masser af gruppearrangementer, man kan deltage i, bl.a. geishashows, sushirullekurser, japansk kalligrafiundervisning og sumobrydning – det er at se på, ikke at konkurrere! Beliggenheden kunne ikke være mere perfekt, kun en kort gåtur fra Sensō-ji og Nakamise Dori, så du kan sikre dig, at du kommer før menneskemængden. Og så serverer de en episk all you can eat-morgenmad for ¥350 (£2,50), hvilket røverkøb!

Hostel Bedgasm ved, hvordan man får gang i festen, med gratis drinks hver aften i baren og en episk tagterrasse, hvor backpackere hænger ud efter deres eventyr, så det er nemt at møde nye mennesker. Hvis du skulle undre dig, så er begrebet Bedgasm “en følelse af eufori, når man kravler i seng efter en lang dag” – det kan vi godt forstå!

Where to stay in Tokyo - The cosy bar at Hostel Bedgasm

📷 Den hyggelige bar på Hostel Bedgasm

Hvis du vil have en autentisk gæstehusoplevelse, skal du tjekke Sukeroku-no-yado Sadachiyo. Denne smukke ryokan er indrettet med japanske antikviteter, og der er ingen senge, kun traditionelle tatamimåtter. Alle værelser er private med eget bad og faciliteter til tebrygning, men der er også et stort offentligt granitbad, som en af vores gæster beskrev som “magisk”. Bo her og bliv transporteret tilbage i tiden til Edo-æraen.

5. Akihabara – det bedste område i Tokyo at være nørd i

Er vi døde og kommet i nørdehimlen? Intet andet sted på jorden er så dedikeret til alt, hvad der er nørdet, som Akihabara i Tokyo. Det er fødestedet for otaku-kulturen, som er en besættelse af blandt andet manga, anime, elektronik og spil – tro os, du vil være ret bekendt med det efter et par timer i dette kvarter!

Området fik tilnavnet “Electric Town”, da det begyndte at sælge elektronik efter 2. verdenskrig, og i dag er der ikke det stykke teknologi, du ikke kan finde her, med elektronikbutikker i flere etager på hver gade. Chuo Dori, kvarterets største shoppinggade, er oplyst af de glødende neonlys fra spillehaller og pachinko-saloner, så hvis du er en gamer, vil du føle dig hjemme. Overalt kan man se folk, der cosplayer som populære tegneseriefigurer, og Tokyos Otaku’er, der hænger ud i de mange anime- og mangabutikker. Hvis der nogensinde har været et sted at omfavne sin indre nørd, så er det her!

Where to stay in Tokyo - Akihabara

📷 IQRemixFlickr

Hvad man kan lave i Akihabara

Akihabara er et shoppingcenter i verdensklasse, og den første butik, du skal besøge, er Mandarake, den største manga- og anime-butik i verden. Stedet er sindssygt, med otte etager, der sælger alle tegneserier og alt det merchandise, du kan drømme om, inklusive en hel etage dedikeret til vintage videospil. Forbered dig på at føle nostalgien, når du bladrer gennem Nintendo 64- og SNES-klassikere! Der er ikke mange souvenirs, der er sejere at tage med hjem end et sjældent fund fra Mandarake.

Where to stay in Tokyo - Mangas

📷 IQRemixFlickr

Efter dette har du sikkert lyst til at spille lidt, så tag til en af Akihabaras berømte spillehaller. Hvis du er en gammeldags gamer, er Super Potato stedet for dig med retro-muligheder som Super Mario Bros, Pacman og Legend of Zelda, som du kan spille. For et større udvalg er Club SEGA kongen – du kan ikke gå glip af den ikoniske røde facade på Chuo Dori. Ud over at bruge timer på at spille Sonic The Hedgehog, kan du også opleve VR-gaming – ikke for sarte sjæle.

Where to stay in Tokyo - game room

📷 IQRemixFlickr

Okay, den næste er skør, selv for Tokyo. Hvad hvis vi fortalte dig, at du kunne klæde dig ud som din yndlings Super Mario-figur og køre gennem Akihabaras gader på en gokart? Hvis du har et gyldigt kørekort og 60 pund i overskud, vil Maricar gøre dine vildeste Mario Kart-drømme til virkelighed. Åh Tokyo, hvor vi elsker dig og dine skøre metoder. Bemærk, at du skal have et internationalt kørekort for at deltage, men hvis du har et kørekort, kan du nemt ansøge om et gratis inden din rejse.

Hvis du er så heldig at komme, når Mottainai Flea Market er i byen, kan du se frem til en oplevelse. Dette marked handler om miljø og om at reducere affald for at imødegå Japans forbrugerkultur. Du kan købe billigt vintagetøj samt brugte bøger, plader og spil. Se her for at finde ud af markedsdatoer.

Where to stay in Tokyo - street of Akihabara

📷 IQRemixFlickr

Steder at spise i Akihabara

En anden ting, Akihabara er berømt for, er de skøre temacaféer. Der er masser at vælge imellem, men et af højdepunkterne er AKB48 Café & Shop, som er dedikeret til alles favorit, det 48 medlemmer store japanske pigeband af samme navn. Besøg den for at fordybe dig i hardcore J-pop fandom… det er ret intenst! Skærme over hele caféen viser bandets musikvideoer og liveoptrædener, og de serverer endda pigernes yndlingsretter, så du kan lade, som om du ER en AKB48er… Andre temacaféer har mere Otaku-stemning, som Final Fantasy Café, hvor sansen for detaljer i indretningen og retter som sushi med drageøjne og ninja-cocktails vil imponere fans af det legendariske spil. Der er også Gundam Café, som er baseret på en velkendt anime-serie om en kæmperobot, der er en stor del af japansk popkultur.

Where to stay in Tokyo - coffee with a nice design

📷 @magdalenwidjaja

Hvis du er vild med søde desserter, så har du sikkert allerede indset, at du vil være i himlen i Tokyo. De friskbagte ostetærter fra Pablo Mini smager lige så godt, som de ser ud. Hvis du kommer forbi serveringslugen i deres søde gule murstensbutik uden for stationen, så husk at snuppe noget – du vil ikke fortryde det! Kirsebærmochi-smagen er himmelsk, og det samme er matcha- og jordbærsmagen… hvem prøver vi at narre, vi tager en af det hele!

Where to stay in Tokyo - cheese tart

📷 @alanwayne

Akihabara er også et hotspot for gode ramen-steder. Menya Musashi Iwatora ligger tæt på stationen og er kendt for sin fyldige, smagfulde ramen, der er toppet med store stykker sprødt chashu-svinekød og et blødkogt æg … er det frokosttid endnu? Det er et af de mest populære steder i kvarteret, og en skål med deres signaturretter koster kun omkring £7 – du og din pengepung kan takke os senere.

De bedste hostels i Akihabara

Hvis du efter at have læst dette er sikker på, at der er en otaku inden i dig, og du er klar til at komme i kontakt med resten af din stamme, skal du bo i Akihabara! Tokyos Electric Town har nogle episke budgetvenlige hostels, hvor dit mest nørdede jeg vil føle sig hjemme.

&And Hostel er et af dem. Teknologien er i højsædet på dette “smarte hostel”, men er man virkelig overrasket over det i Akihabara? Badeværelse, sovesal og fællesrum er alle supermoderne, men vigtigst af alt får du en enhed, der kan styre forskellige faciliteter under hele dit ophold, såsom check-in, aircondition, sikkerhed og “søvnstyring”. Vi er ikke helt sikre på, hvad det sidste betyder, så du bliver nødt til at blive for at finde ud af det 😉.

Where to stay in Tokyo - phone screen

Hvis du rejser alene, er GRIDS Hostel Akihabara et godt valg. Du kan hænge ud med rejsende fra hele verden i den cool bar og lounge nedenunder, og den udendørs terrasse er det perfekte sted at tilbringe Tokyos sommernætter. GRIDS har hele den sociale atmosfære fra et partyhostel med den ekstra bonus, at der er private sovesale i kapsel-stil, så du altid får en god nats søvn.

Vi håber, at du efter at have læst vores insiderguide føler dig rustet til at indtage Tokyo, og at du nu ved, hvilket kvarter der er det rigtige for dig. #YouGotThis! Det er ligegyldigt, om du elsker Shibuyas liv, omfavner Kawaii i Harajuku, fester sokkerne af i Shinjuku, tager det roligt i Asakusa eller kanaliserer din indre Otaku i Akihabara, en ting er sikkert … din tur til Tokyo vil være en, du aldrig glemmer!

Nu er det tid til at sætte planerne i værk … tjek vores komplette liste over hostels i Tokyo for at komme i gang!

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Where to stay in Tokyo - temple and cherry tree

Hvor skal vi nu hen?

🌟 De 13 bedste hostels i Tokyo

🌟 Bullet trains, blomster og bento boxes: den ultimative guide til at rejse med rygsæk i Japan

🌟 Hvor skal man bo i Kyoto: en guide til kvarteret

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top