Besøg Zagreb som en rigtig backpacker

Når folk siger Kroatien, tænker de på turkisblåt hav, solrige øer og grønne nationalparker, ikke på byferie. Men backpackere, der går direkte efter de populære destinationer i den sydlige del af landet, når de besøger Kroatien, begår en stor fejl ved ikke at overveje hovedstadens charme. Zagreb mangler måske en strand, men hvad den mangler i sand og hav, finder den i personlighed og kultur. Desuden er der så mange gode ting at lave, at du alligevel ikke ville have tid til at solbade! Her er 12 ting, du skal se i denne undervurderede by, for at vise dig alle grundene til at besøge Zagreb!

Zagabria cosa vedere - la città

📷 @zurux

Besøg museet for brudte forhold

Dette usædvanlige museum lyder måske som en joke, men det er faktisk en af Zagrebs mest interessante attraktioner. Det er fyldt med mærkelige genstande doneret af folk, der har set deres forhold gå i stykker, fra brudekjoler til en 30 år gammel skorpe – nej, virkelig. Hver genstand er knyttet til en historie fortalt af den knuste person, der donerede den, og den spænder fra det hjerteskærende over det sjove til det direkte bizarre. Museet giver et fascinerende indblik i almindelige menneskers hverdagsliv og er et forfriskende alternativ til traditionelle historiske museer, som du sikkert har fået nok af efter at have set dem over hele Europa!

🇭🇷 Zagreb what to see: Museum of Interrupted Relations, Ćirilometodska ul. 2, 10000, Zagreb, Croatia

🕓 Åbningstider: 9:00-21:00

💰 Priser: 40 kuna (ca. 5€)

Visitare Zagabria - il museum of broken relationships

📷 @hopewarrenx

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Tag en tur på verdens korteste kabelbane op til Upper Town

Den øvre bydel er den ældste del af Zagreb og består af brostensbelagte, snoede gyder, fulde af historiske bygninger og, vigtigst af alt, en vanvittig udsigt over byens solrige røde tage. Den øvre bydel synes at være skabt til at blive udforsket til fods, mens man nyder den afslappede atmosfære og stopper for en kop kaffe eller en is på en café med en betagende udsigt. Selvfølgelig kan man nå den til fods, men hvorfor ikke hoppe på et historisk køretøj og tage den blå kabelbane på den meget lange tur på ikke mindre end 66 meter? Svævebanen har været i drift i mere end 120 år, og de lokale elsker den stadig!

🇭🇷 Zagrebs seværdigheder: Øvre by

🕓 Åbningstider: Svævebanen kører hvert 10. minut fra kl. 6.30 til midnat

💰 Pris: 4 kuna (5 €) – det er det værd for originaliteten

Visitare Zagabria - La Città Alta

📷 @hopewarrenx

Oplev en virkelig bedårende kirke…

Det farverige tegltag på Markuskirken er en af grundene til at besøge Zagreb. Denne maleriske lille kirke ligner noget fra en eventyrbog med sit røde, hvide og blå tag dekoreret med mosaikker af de middelalderlige kroatiske, dalmatiske og slaviske våbenskjolde. Det er et perfekt motiv til fotografier, især når himlen er blå (næsten hver dag i denne solrige by). Dets indre er ikke åbent for offentligheden, medmindre du følger vores tip til hærdede rejsende. At deltage i en messe (dagligt fra kl. 7.30 til 18.00) er gratis, en interessant lokal oplevelse og den eneste måde at komme ind i kirken på og se de utrolige skulpturer og malerier, som de fleste rejsende ender med at gå glip af. Alle vinder!

🇭🇷 Zagreb what to see: Markuskirken, Trg Sv. Marka 5, 10000, Zagreb, Kroatien

🕓 Åbningstider: kl. 7.30 og 18.00 dagligt til messe (kl. 10.30 om søndagen)

💰 Pris: Gratis!

Visitare Zagabria - Chiesa di San Marco

📷 @hopewarrenx

…Og derefter udforske en episk katedral

Zagrebs silhuet domineres af den højeste bygning i Kroatien og en af de vigtigste, den imponerende Zagreb-katedral. Det er det monument, som byen er mest stolt af, og den har en særlig plads i befolkningens hjerter, da den er gravsted for mange kroatiske helte. Du skal besøge den for at beundre dens gotiske arkitektur og indviklede detaljer, indgangen er gratis, og den totale stilhed vil give dig en fredelig pause fra byens travlhed. Du vil måske bemærke, at uret på væggen ikke virker, men nej, det trænger ikke til at få skiftet batterier. Det er stoppet permanent kl. 7:03, det nøjagtige tidspunkt, hvor jordskælvet i 1880 begyndte.

🇭🇷 Zagreb hvad man skal se: Zagreb Cathedral, 10000, Zagreb, Kroatien

🕓 Åbningstider: Dagligt fra 10:00-17:00, eller fra 13:00 om søndagen

💰 Pris: Gratis!

Visitare Zagabria - Cattedrale di Zagabria

Gå på jagt efter skjulte skatte på Dolac Market

Dette daglige marked har tilnavnet “Zagrebs mave”, så behøver vi sige mere? Det er et hotspot fuld af lokale, der kommer for at købe frisk frugt, kød og ost fra de omkring et dusin træboder, der opstilles hver morgen. Der er også masser af backpacker-ting at tjekke ud, og nogle sælgere tilbyder souvenirs i form af Kroatiens ikoniske røde hjerte, samt snacks, brugte bøger og blomster. Atmosfæren er elektrisk, især tidligt om morgenen, og det er en af de bedste ting at gøre, hvis du beslutter dig for at besøge Zagreb for at få en autentisk byoplevelse.

🇭🇷 Zagreb, hvad man skal se: Dolac Market, Dolac 8, 10000, Zagreb, Kroatien

🕓 Åbningstider: 7.00 – 14.00

💰 Pris: Det er gratis at kigge!

Visitare Zagabria - Mercato di Dolac

📷 @hopewarrenx

Tag en kaffepause som de lokale

Der er en stor cafékultur i Zagreb, og indbyggernes yndlingsbeskæftigelse er at gemme sig væk på en café i et par timer, sludre og se livet passere forbi. Hvis du beslutter dig for at besøge Zagreb om foråret eller sommeren, vil du se borde og stole fulde af mennesker invadere hver eneste gade i byens centrum. Atmosfæren i Zagreb er meget social og afslappet, og det er en af grundene til, at vi elsker byen så meget! Hvis kaffe er en seriøs ting for dig, vil du elske Quahwa. Gemt væk på UI. Nikole Tesle, ligger et uafhængigt risteri, som laver byens bedste kaffe i et meget cool miljø og med et endnu coolere klientel!

🇭🇷 Zagreb, hvad man skal se: Quahwa, Ul. Nikole Tesle 9/1, 10000, Zagreb, Kroatien

🕓 Åbningstider: Quahwa har åbent kl. 9-22 mandag til lørdag og kl. 10-18 om søndagen

Visitare Zagabria - caffè

📷 @natanja

Tag på picnic på den grønne hestesko

Hvis du ankommer til Zagreb med tog, er det første, du ser, når du er uden for stationen, en perfekt velplejet grøn have, fuld af forskellige slags blomster, springvand og smukke bygninger. Dette er blot begyndelsen på “Den grønne hestesko”, otte sammenhængende offentlige parker, der bringer farve og liv til byen. På en solskinsdag er de fulde af mennesker, der snakker, læser og leger, og der er en scene midt på King Tomislav Square, som ofte er vært for improviserede optrædener. For et billigt måltid er der ikke noget bedre end en picnic på græsplænen!

🇭🇷 Zagreb hvad man skal se: Den grønne hestesko

🕓 Åbningstider: Altid åbent

💰 Pris: Gratis!

Visitare Zagabria - ‘Ferro di Cavallo Verde’

📷 @hopewarrenx

Tag en tur rundt på Mirogoj-kirkegården

Du synes måske, det er lidt uhyggeligt at foreslå at besøge en begravelsesplads for sjov, men Mirogoj-kirkegården er noget af det smukkeste, man kan se i Zagreb. Først og fremmest blev den designet af den berømte kroatiske arkitekt Herman Bolle, den samme person, som skabte det farverige tag på Markuskirken, så du kan være sikker på, at det er noget særligt. Han er selv begravet her sammen med kroatiske storheder som digtere og sportshelte. Mirogoj er en labyrint af grønne buer, flisebelagte stier og store kupler, og den er så stor, at du måske ikke ser en levende sjæl på hele din gåtur. Desuden er der mange rejsende, der ikke kender den (selvom de burde!).

🇭🇷 Zagreb hvad man skal se: Mirogoj Cemetery, Aleja Hermanna Bollea 27, 10000, Zagreb, Kroatien

🕓 Åbningstider: 6:00-20:00 i sommerhalvåret, 7:30-18:00 i vinterhalvåret

💰 Pris: Gratis!

Visitare Zagabria - cimitero di Mirogoj

📷 @zurux

Tag en drink (eller mere end én) på Tkalčićeva Street

Tkalčićeva Street er det livligste område i Zagreb, en gågade, der er fuld af barer, pubber og restauranter. Det er centrum for nattelivet i byen, men det er ikke prangende eller overdrevet. I ægte kroatisk stil er det meget afslappet, med en bohemeagtig atmosfære, masser af steder, hvor man kan drikke eller spise udenfor, og gadeartister, der skaber det perfekte soundtrack til aftenen. En aften med barhopping på Tkalčićeva kan omfatte lokale barer, levende musik, irske pubber, kroatisk håndværksøl eller elegante cocktails. Eller alt det ovenstående! Sørg for at kigge forbi Otto & Frank, når du skal restituere, de laver fantastiske burgere til backpacker-priser. Tak os senere!

🇭🇷 Zagreb hvad man skal se: Ul. Ivana Tkalčića, 10000, Zagreb, Kroatien

🕓 Åbningstider: De fleste barer holder åbent til kl. 2 om natten – hvis du vil blive til endnu senere, har klubber i centrum somAlcatraz åbent til daggry

💰 Pris: Det er op til dig! Men de fleste barer tager ikke entré, og drikkevarerne er gode og billige

Visitare Zagabria - via Tkalčićeva

📷 @hopewarrenx

Bestig Medvednica-bjerget

Det er måske ikke det bedste valg morgenen efter en bytur, men hvis du har lidt tid i Zagreb og gerne vil udforske de omkringliggende områder, er dette bjerg det bedste sted at starte. Naturparken Medvednica, hvor bjerget af samme navn ligger, ligger nord for byen. Den højeste top når 1035 meter, hvilket gør det til en moderat vandretur på to timer med mulighed for at se lokale dyr som rovfugle, flagermus og salamandere … og ja, det er kun en kort afstand fra byen! Der er også nogle utrolige monumenter at besøge undervejs, såsom det lille Sljeme-kapel, der er vært for midnatsmesser juleaften, og Medvedgrad-slottet, der tilbyder en vanvittig udsigt over hele byen. Der er også bjerghytter, der serverer lokal mad – det får du brug for, når du kommer til toppen!

🇭🇷 Hvad man skal se i Zagreb: Medvednica Nature Park, 49240, Sljeme, Kroatien

💰 Pris: Følg de godt kortlagte stier gratis

Visitare Zagabria - la montagna Medvednica

Tag en tur til Plitvice Lakes National Park

En anden god ting ved Zagreb er, at det kun er to timers bustur fra et af de smukkeste steder i Kroatien, nationalparken Plitvice-søerne. Den består af 16 turkise søer med det klareste vand, du nogensinde har set, forbundet af snesevis af vandfald. Der er en række træstier rundt om søerne, så du kan gå gennem de mest utrolige udsigtspunkter og komme meget tæt på vandfaldene. Det tager omkring 6-8 timer at gå hele vejen! Du kan sagtens tage en dagstur fra Zagreb, men der er også hostels rundt omkring i parken, hvis du foretrækker at blive et par dage på dette drømmested.

🇭🇷 Zagreb hvad man skal se: Plitvice Lakes National Park, VH8J 5R Plitvički Ljeskovac, Kroatien

🕓 Åbningstider: 7.00-19.00 dagligt

💰 Pris: Ændrer sig afhængigt af sæsonen. Fra november til marts koster det 60 kuna (8 €), fra maj til oktober koster det 100 kuna (13,50 €), og i højsæsonen om sommeren fra juni til september koster det 250 kuna (33,50 €)

Visitare Zagabria - Parco Nazionale dei Laghi di Plitvice

📷 @pascal_habermann

Bo på et fantastisk hostel

Når du har krydset af i alle felterne på listen over, hvad du skal se i Zagreb, har du brug for et lige så fantastisk sted at hvile. Heldigvis for dig er Zagreb fuld af fantastiske hostels, som koster fra 8 euro pr. nat! Chillout Hostel er en af vores favoritter, bare se på de skæve sovesale! Det er et super socialt partyhostel med en livlig bar, happy hours, live DJ’s og karaokeaftener. Og så er der to hunde, som er blevet adopteret af vandrerhjemmets personale! Swanky Mint er et andet sted, vi elsker, en gammel fabrik, der er blevet omdannet til et meget stilfuldt og fuldt udstyret hostel, endda med pool og bar! De tilbyder et velkomstshot af den traditionelle Rakija-likør ved ankomsten for at give deres gæster en smag af Kroatien.

Visitare Zagabria - Chilllout Hostel

📷 Chillout Hostel

Så nu, hvor du kender alle disse gode grunde til at besøge Zagreb, er du så klar til at tilføje den kroatiske hovedstad til din rejseplan? Vi er sikre på, at du vil elske alle de små finurligheder, som denne by har at byde på. Har du andre tips om Zagreb, som vores læsere har brug for at vide? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor!

Glem ikke at tjekke vores andre utrolige hostels i Zagreb!

Læs mere: ⬇️

🌟 10 smukke steder at besøge i Kroatien

🌟 Et skridt tilbage i tiden, det skal du se i Beograd

🌟 10 ting at lave i Bukarest

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top