de 11 bedste barer i Porto: de lokales valg

Language Specific Image

Vil du barhoppe dig vej gennem Portos brostensbelagte gader? Så er du heldig. Vi har en hel masse barer, værtshuse og ølhaver, så du kan klare dig igennem din næste storbyferie. Lissabonsmindre kendte (men lige så farverige) søster er legendarisk. Rejsende fristes af hyggelige caféer, vinbarer og ældgammel europæisk charme. Men lad dig ikke narre af de søvnige gader! I en labyrint af middelalderlige gyder gemmer der sig et sip-tastisk natteliv, som bare venter på at blæse sokkerne af dig. Spoiler alert: der er masser af portvin!

Vidste du… Halvdelen af Hostelworld-holdet bor i Porto. Ja, vores sydlige kolleger kender denne by som deres egen bukselomme. Også når det gælder druk. Efter at have tilbragt mange år med at barhoppe (eller snuble) i byen tre gange, er de klar til at fortælle, hvad de ved. Så spænd selen. Her er deres bedste bud på halvandet glas ren Porto-sjov.

Først: nogle frække forslag fra Andrea, vores Product Owner.

1. Aduela

De lokales favorit, Aduela, er så autentisk, som den kan blive. Stole og borde vælter ud på gaden, mens et summende ungt publikum nipper til vin, sangria og moscatel (en supersød vin fra den sydlige region Setúbal). Sammen med de superbillige drinks kan man snacke lokale delikatesser. Vi ser dig, ostebræt! Ifølge Andrea er stedet ALTID pakket. Hvis du har svært ved at finde en plads, så gør som en lokal og sæt dig på gaden!

Adresse: R. Das Oliveiras 36, 4050-448 Porto

2. Ferro Bar

Ferro er en ny tilføjelse til Portos barscene og serverer en stærk blanding af druk, dans og udskejelser. Med en fantastisk tagterrasse kan rejsende læne sig tilbage og beundre Portos skyline med byens bedste Cuba Libre i hånden. Stedet serverer billige, kreative cocktails og har jævnligt DJ-aftener. Bare prøv ikke at falde ned ad bakken på vej hjem!

Adresse: R. da Madeira 84, 4000-427 Porto

3. Mafa Mood

Elskere af latinamerikanske danse vil flokkes på den anden side af floden til Mafa Mood. Dette unikke kulturcenter er en kamæleon af gode tider, der skifter uendeligt mellem bar, restaurant, teater, koncertsal… Listen fortsætter. Hvis du vil have en uprætentiøs smagsprøve på Portos blomstrende musikscene, skal du besøge stedet søndag aften i den bedste sendetid. Her kan du opleve fantastisk mad, venlige vibes og en masse (jeg mener, en masse) brasiliansk dans.

Adresse: de, R. Telhado 265, Vila Nova de Gaia , Porto

4. Candelabro

Både læseheste og drankere vil sætte pris på denne bar i en boghandel. Den er skamløst retro, og du kan nippe til et glas rødvin, mens du beundrer de monokrome gulvfliser og de store bogreoler. Hvorfor ikke snuppe en bog at læse, hvis du føler dig lækkersulten! Baren er et samlingspunkt for kreative mennesker og et mødested for de unge og kunstneriske. Men bare rolig, festglade mennesker! Der er travlt med upbeat musik og sporadiske koncerter i weekenden.

Adresse: Rua da Conceição 3, 4050-215 Porto

Den næste er Joao, vores Product Design Manager, som kom med BIG TIME anbefalinger.

5. Roligt hos Selina

Vandrerhjem gør det bedre. Og når det kommer til barer, ved Selina en ting eller to om at give dig en god oplevelse. Easy at Selina er berømt for sin frodige terrasse og fantastiske ølhave. Perfekt til både rejsende og lokale, som kan tilbringe dagen med at nippe til sangria i den portugisiske sol. Og når tanken bliver tom? Spis dig mæt i et insta-værdigt festmåltid, der passer til et royalt hostel.

Adresse: R. Das Oliveiras 65, 4050-449 Porto

6. Tendinha dos Clérigos

Dernæst skal du ned i centrum (og under jorden) for at få en uforglemmelig aften. Den første bar, der slår sin beskedne dør op i Porto’s boblende smeltedigel, er alt andet end en typisk natklub. Når klokken slår 2 om natten, kommer Tendinha til live. Rock and roll og ritualistisk energi venter i det rødt oplyste interiør. Vær forberedt på at ofre søvnen for en nat, der passer til en rockstjerne. Og husk, at for at få tømmermænd skal man holde op med at drikke – Ian “Lemmy” Kilmister fra Motorhead.

Adresse: R. do Conde de Vizela 80, 4050-639 Porto

7. Maus Habitos

Den næste er de lokales guilty pleasure. Maus Habitos (dårlige vaner) lever op til sit navn og frister rejsende til at blive inden for murene i længere tid, end de har lyst til at indrømme. Er det en bar? Er det et galleri? Maus Habitos er alt det, det gerne vil være, og mere til. Det er svært at definere, men let at elske, og det er et sted, der opfordrer til alle former for kulturelt udtryk. Beliggende på en medrivende tagterrasse kan du opleve fremragende cocktails, kunstneriske rum, levende musik og førsteklasses DJs. Det er urbant. Moderne. Hip og happening. Hvad tager du med hjem? Tag hertil for god mad, god musik og fest hele natten.

Adresse: R. de Passos Manuel 178 4º Piso, 4000-382 Porto

8. Hot Five Jazz & Blues Club

Føler du dig blå? Hot Five er en forførende helligdom for jazz, blues og en fantastisk aften i byen. Med musikken i tankerne er interiøret indrettet med runde borde med levende lys omkring en forhøjet scene med jernstole, der minder om traditionelle jazzklubber. Omme bagved ligger baren. Her serveres alt, hvad hjertet begærer, til et beruset publikum af musikalske livsnydere. Om onsdagen kan du opleve jamsessions fra Portos jazz- og blueselite. Hvis du vil have en aften med musikken i centrum, skal du tage til Hot Five for at finde dit J-spot.

Adresse: R. de Guerra Junqueiro 495, 4150-098 Porto

Endelig afslutter Lourens, vores databaseadministrator, listen med nogle korkpropper til hele natten.

9. Skildpadde

Cocktail-o-clock? Torto har styr på det. Denne stemningsfulde arabiske bygning er præget af graffiti og neonlys. Drinksene er højdepunktet her. For et par ekstra euro kan du opleve portugisisk mixologi, når den er bedst: smuk, unik og unægtelig lækker. Med stemningsfuld musik og en sensuel belysning er det her stedet at gå hen, hvis man føler sig elegant. Som ejerne siger: “Det er ikke en bar eller en restaurant, og det er heller ikke en klub. Det er bare et sted med et ry, der endnu ikke er blevet tilsmudset.”

Adresse: R. de José Falcão 199, 4050-199 Porto

10. Fabrica da Picaria

Håndværksøl-fans, hør efter: Fabrica da Picaria er dit nye yndlingssted. Et moderne, industrielt sted i Portos gamle bydel bringer ølbrygning til fabelagtigt skummende liv. Besøgende på denne brewpub bliver inddraget i bryggeprocessen fra start til slut … og belønnet med en frisklavet kold øl. Mærk alle fabriksfølelserne, mens du nipper til en perfekt pint, der ikke koster en bondegård. Og hvad mere er? Du kan endda drikke direkte fra gæringskarret!

Adresse: Rua da Picaria 72, 4050-477 Porto

11. Espiga

Lad os tage til Espiga. Endnu et kreativt kulturelt knudepunkt, der blander drikke, spisning og en hel masse tegning. Nip til en øl, mens du forkæler din kunstneriske sjæl: Baren (eller galleriet) afholder ofte kreative arrangementer, udstillinger og workshops. Børstede betonvægge giver en moderne industriel stemning, og terrassen er fantastisk til at dase på en solrig eftermiddag.

Adresse: R. de Clemente Meneres 65, 4050-202 Porto

Mangler du et sted at sove efter alle de øl? Her er en liste over de bedste hostels i Porto – nogle af dem har endda deres egen bar til en hurtig godnatdrink.

Om forfatteren

Maya er vores London-fødte Junior Copywriter med en forkærlighed for alt det ekstreme. Når hun ikke klatrer på klipper, dykker hun under dem; altid på udkig efter noget nyt, der kan få hendes blod til at pumpe. Hun har længe været besat af en kærlighedsaffære med Japan, selv om hun endnu ikke har været der.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top