de 12 bedste strande i Sydney, som du er nødt til at besøge

Language Specific Image

Alene antallet af strande i Sydney betyder, at hvis du skulle besøge en ny strand hver dag, ville det tage dig over tre måneder at se dem alle! Så uanset hvor du befinder dig i byen, behøver du aldrig at rejse langt for at finde en fantastisk strand. Det eneste problem er at vælge, hvilken du vil besøge! Uanset om du surfer, solbader eller snorkler, er her 12 af de bedste strande i Sydney, som bare venter på at blive rammen om dit næste lykkelige minde.

Collins Flat Strand

Best Beaches in Sydney - Collins Flat Beach

? @morbones

Med de uendelige aktivitetsmuligheder og den afslappede stemning er det fristende at tilbringe hele sin sommerdag på Manlys hovedstrand. Men jeg beder dig om at tage din opdagelsesrejsende hat på og tage væk fra hovedgaden til Collins Flat Beach. På seks korte minutter (i bil) går du fra menneskemængden og de brusende bølger på Manly Beach til det stille og rolige vand på Collins Flat Beach, hvor den eneste støj, du hører, er vandfaldets brusen ved siden af dig. Hvis Nicholas Sparks’ ‘The Notebook’ foregik i Australien, var det her, Noah ville tage Allie med hen og erklære: “Hvis du er en fugl, er jeg også en fugl?”

Bedst til: svømning og solbadning.

Milk Strand

Best Beaches in Sydney - Milk Beach

? @dineshwar_c.e

Har du lyst til en strand med udsigt? Så skal du ikke lede længere end til Milk Beach, som ligger i Sydney Harbour National Park. Denne maleriske strand er den visuelle definition af kort, men lækker. Selv om den kun er 50 meter lang og 5 meter bred, tilbyder denne afsondrede strand besøgende uhindret udsigt over nogle af Sydneys mest ikoniske vartegn, herunder Sydney Harbour Bridge, Sydney Opera House og Sydney Tower. Stranden ligger også ved foden af det fredede Strickland House, som du måske genkender fra Baz Luhrmanns film “Australia”. Det bedste er, at denne strand stort set er uberørt af turister, selv om den kun ligger 15 minutters kørsel fra den turistfyldte Bondi Beach.

Hvis du vil have et ekstra strejf af magi, skal du koordinere dit besøg med tidspunktet for solnedgangen. Fra Milk Beach går solen ned lige ved siden af Sydney Harbour Bridge. Der er få bedre måder at afslutte dagen på end at krybe sammen i sandet med denne udsigt, mens solen går ned i stadig dybere vinkler og viser dig en helt ny – meget mere fredelig – side af byen Sydney.

Bedst til: svømning eller solbadning

Bondi Beach

Best Beaches in Sydney - Bondi Beach

? @toby_77

Bondi er en af de bedste strande i Sydney, punktum. Selvom der kan være travlt, kan man ikke fornægte dens skønhed. Den bedste måde at opleve skønheden i den australske livsstil på er ved at kigge på folk ved Bondi, hvor man kan se enkeltpersoner, par og familier svømme og slappe af i solskinnet.

Hvis Bondi Beach var et hostel, ville man give det 5 stjerner for dets evne til at imødekomme de besøgendes forskellige behov. Mens det gyldne sand er perfekt til solbadning, er det klare, turkise vand og de konstant gode bølger perfekte til svømning og surfing. Strandens unikke form betyder også, at den sydlige ende får større bølger, der er perfekte til den erfarne surfer, mens den nordlige ende af stranden får mindre bølger, der er perfekte til en nybegynder. Hvis du er ude efter en mere fredelig strandoplevelse, skal du dog planlægge at ankomme tidligt. Oplevelsen af at se solen stå op over havet er simpelthen magisk, og du vil kun dele den med lokale, der surfer, løber og laver deres tidlige morgenyoga.

Bedst til: svømning, solbadning og surfing på alle niveauer.

Vandrerhjem i Bondi

Shelly Beach

Best Beaches in Sydney - Shelly Beach

? @jarrodmcdonald

Et besøg på Shelly Beach giver mig lyst til at farve mit hår rødt, lade som om jeg er Den Lille Havfrue og synge “Darling it’s better, down where it’s wetter, under the sea”. Mens byen summer over overfladen med en befolkning på over 5 millioner mennesker, summer byen også under overfladen i havnen og dens omgivelser, hvor mere end 500 marine arter vandrer rundt. Disse arter omfatter alt fra ekstravagante ukrudtssøulke til truede grønne havskildpadder.

Et af de bedste steder at opleve Sydneys havliv er på Shelly Beach i Manly. Stranden er en del af Cabbage Tree Bay aquatic reserve, der har til formål at beskytte det lokale havliv. Hvad gør Shelly Beach så speciel, spørger du? Jo, den maksimale dybde på stranden er omkring 12 meter. Den relativt lave vanddybde gør dette til en af de bedste strande i Sydney for dykkere og snorklere, der ønsker at møde det marine liv, der lever i området.

Bedst til: snorkling, dykning og undervandsfotografering.

Manly Strand

Best Beaches in Sydney - Manly Beach

? @mxmsurfphoto

Kan du huske de idylliske somre fra din barndom? Du ventede spændt på de dage, hvor du ikke skulle lave andet end at have det sjovt, hvad enten det var at svømme, sejle kajak, surfe eller bare dase i sandet, fri for skolens begrænsninger. På Manly Beach kan du genopleve disse somre! For sportsentusiasterne er der alt fra stand-up paddle boarding til beachvolley og jetboating. For de mindre atletiske er der mulighed for at solbade på det gyldne sand eller gå en tur langs promenaden, der løber langs stranden. Åh, og fik jeg nævnt, at Manly er en af Australiens mest berømte surfstrande, hvor det første verdensmesterskab i surfing blev afholdt tilbage i 1964?

Bedst til: svømning, solbadning og surfing på alle niveauer.

Vandrerhjem i Manly

Palm Beach

Best Beaches in Sydney - Palm Beach

? @gracecrosland

En times kørsel nord for CBD ligger Sydneys nordligste sandstrækning – Palm Beach. Her kan du få din kage (eller acai bowl) og spise den også. Selvom stranden her er lige så smuk som Bondis, er den langt mindre overfyldt på grund af sin afstand fra Sydneys centrum og tilbyder også noget for enhver smag. Mens surfere kan få deres kick ved at ride på bølgerne i den nordlige ende af stranden, kan svømmere slappe af i det roligere vand i den sydlige ende. Mellem dukkerterne skal du sørge for at kigge på folk, da Palm Beach er hjemsted for den langvarige australske tv-serie ‘Home and Away’ samt en masse berømtheder. Du ved aldrig, hvem der svømmer eller slapper af i sandet ved siden af dig.

Bedst til: svømning, solbadning og surfing på alle niveauer.

Redleaf Strand

Best Beaches in Sydney - Redleaf Beach

? @jason.o.carroll

Hver gang jeg besøger Redleaf Beach, føler jeg det, som om jeg er kommet hjem efter en lang rejse. Der er en følelse af tilfredshed, der skyller ind over mig, for det er en af mine yndlingsstrande i Sydney. For det første er der den omsluttende ponton, der ikke kun giver svømmere et sikkert havnemiljø, men også giver besøgende et malerisk sted at strække benene. For det andet tilbyder stranden sine besøgende en fejlfri udsigt over Sydney Harbour Bridge og Darling Point med adskillige både, der ligger og vugger i forgrunden.

Bedst til: svømning og solbadning

Avalon Strand

Best Beaches in Sydney - Avalon Beach

? @renee_gunning

Vidste du, at den populære tv-serie ‘Baywatch’ i 90’erne ønskede at flytte deres optagelser til Avalon Beach i Sydney? Du vil ikke blive overrasket, når du selv har set det! Med et allerede stærkt surfersamfund, der kun vokser sig stærkere, er Avalon blevet stedet for dem, der søger et havskifte. North Avalon breaker langs odden, og en nærliggende sandbanke tiltrækker erfarne longboardere. I mellemtiden bryder South Avalon på en trekantet sandbanke nær klippebassinet, der genererer en blanding af sjove begynderbølger. Leder du efter en mere udfordrende surf? Tag til kanten af den sydlige klippe. Her suger dønningerne hårdt på en lavvandet klippehylde og skaber hurtige bølger, der vil teste din tube riding.

Bedst til: svømning, solbadning og surfing på alle niveauer.

Camp Cove

Best Beaches in Sydney - Camp Cove

? @kamscapes

Jeg opdagede Camp Cove uventet på en udflugt for at besøge Watson’s Bay-fyrtårnet. Det var en sommerdag – perfekt til et strandbesøg – men der var kun mig og et par lokale på stranden. Jeg kiggede på udsigten, det rolige vand og de få mennesker, som jeg delte stranden med, og blev helt overrasket. Hvordan kunne en strand med perfekte badeforhold og en fantastisk udsigt over byens skyline være så tom? Som om det ikke var nok, indså jeg hurtigt, at stranden vendte mod vest og gav besøgende mulighed for at fange solnedgangen bag byens skyline. Så hvis du har brug for lidt uforstyrret tid alene, eller hvis du vil have et særligt sted at tage din elskede med hen, hvor I kan tilbringe tid og bare nyde verdens skønhed sammen, så er denne strand lige noget for dig!

Bedst til: svømning og solbadning.

Gordon’s Bay

Best Beaches in Sydney - Gordon’s Bay

? @buenos.viajes

Du skal ikke bekymre dig, når byens hektiske tempo går dig på – bare tag din snorkel på og gå under havet i Gordons Bay, hvor tiden går i et drømmende tempo. Gordons Bay ligger skjult mellem Clovelly og Coogee Beach og er beskyttet af et rev ud for kysten og er et af Sydneys mest populære steder at snorkle. Den afsondrede bugt vrimler ikke kun med havliv, men har også Sydneys eneste undersøiske natursti. Når du følger den 500 meter lange sti, bliver du ledt hen til en række betonfyldte tromler med informative skærme om det lokale marineliv. Er det ikke den sejeste idé nogensinde? Nogle af de havdyr, man skal holde øje med, er svampe, søstjerner, søpindsvin, blæksprutter, anemoner og den blå tangloppe. Endnu en af de bedste strande i Sydney til at udforske de skjulte dybder rundt om kysten.

Bedst til: snorkling, dykning og undervandsfotografering.

Bronte Strand

Best Beaches in Sydney - Bronte Beach

? @dallascarrington

Chandler to Bondi’s Joey, Bronte Beach, er et godt alternativ for dem, der ønsker at undslippe menneskemængderne uden at give afkald på surfing. Bronte ligger lidt over en kilometers gang syd for Bondi langs den maleriske Bondi to Bronte coastal walk. Selve stranden vender mod øst og opfanger bølger fra alle retninger, men med sine store forland mod nord og syd og klynger af undersøiske klipper kan forholdene være udfordrende, især for svømmere. Så hvis det er første gang, du besøger stranden, så vær forsigtig i bølgerne! Ved Bronte Beach støder hav og land sammen i store skummende bølger, som surfere elsker at ride på. Hvis du er nervøs for at svømme her, kan du stadig bruge de dejlige Bronte havbade i den sydlige ende af stranden.

Bedst til: solbadning og erfaren surfing.

Vandrerhjem i Coogee

Fishermans Beach

Best Beaches in Sydney - Fishermans Beach

? @pankajjakhar

Fishermans Beach er en del af vandreservatet Long Reef, som dækker 76 hektar mellem Collaroy og Dee Why Beach. Fishermans Beach er omgivet af to landtanger og er den eneste beskyttede strand i reservatet, og det er et godt sted at udforske livet i havet. Man skal holde øje med fjerstjerner, søstjerner, søpindsvin, anemoner og havsnegle (eller nudibranchs, som de mere elegant kaldes). Bagefter kan du tage op til toppen af Long Reef-odden og nyde den spektakulære udsigt ud over havet (især ved solopgang!).

Bedst til: svømning, solbadning og snorkling.

Vandrerhjem i Sydney | Billige flybilletter til Sydney

Har du andre strande i Sydney at tilføje til denne liste? Som Sydney-bo er jeg altid på udkig efter nye strande, som jeg kan udforske på mine fridage. Fortæl mig om dine favoritter i kommentarerne nedenfor?

Om forfatteren

Elle Gillard er en verdensomrejsende, dyreelsker og kommende meteorolog. Når hun ikke har travlt med at studere jordens klima i sit hjem i Sydney, er hun ude at opleve det på første hånd over hele verden. Indtil videre har Elle oplevet 40 lande og har ingen planer om at stoppe lige foreløbig. Du kan følge hendes farverige eventyr på hendes Instagram, Facebook og blog.

Best beaches in Sydney

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top