De 5 førende lande inden for bæredygtig udvikling, og hvorfor du bør besøge dem

Language Specific Image

Der er mange grunde til at passe på vores planet, og selvfølgelig er friheden til at blive ved med at udforske vidunderlige steder en grund, der står højt på mange backpackers’ liste. FN vedtog 17 mål for bæredygtig udvikling (SDG ‘er) i 2015 for at arbejde med sociale, økonomiske og miljømæssige spørgsmål. Det er måske ingen overraskelse at høre, at Nordeuropa ligger øverst på listen over SDG’er med Finland, Danmark, Sverige, Norge og Østrig som de mest bæredygtige lande, der fører an i at skabe en mere bæredygtig verden.

Så hvad er det, der er så fantastisk ved disse bæredygtige lande? Er de et besøg værd på din næste rejse?

Vi siger absolut! Her er hvorfor..

Finland

@seatbythewindowblog

Den lave befolkningstæthed her giver mulighed for mindre byer fyldt med grønne områder og lidt luftforurening. Så hvis du leder efter en mere fredelig flugt fra storbyen, er Finland måske stedet for dit næste weekendophold.

Besøg det slående Ode-bibliotek i træ og Espoo Museum of Modern Art i Helsinki, der er drevet af fornyelse. Du kan også snuppe en bid mad på Nolla Restaurant – et sted, der serverer sæsonbestemt mad og sammensætter sine menuer ud fra, hvilke ingredienser der er til rådighed hver dag.

Turku, Finlands ældste by, er nem at udforske på elcykel og er berømt for at være porten til nationalparken Archipelago. Her er der en bred vifte af krydstogter og vandbusser at vælge imellem, når man vil udforske de omkringliggende øer.

Og det er ikke den eneste nationalpark! Finland er spækket med uberørt natur. For dem, der søger unikke aktiviteter, når de rejser, hvorfor ikke prøve at samle svampe i Nuuksio National Park? Eller tag en kano og hold øje med Saimaa-ringsælen i Linnansaari Nationalpark.

Danmark

@ebony_howitt

Som om det ikke er spændende nok at være Legos fødested, så vil Danmark have den første CO2-neutrale hovedstad i 2025. København har masser at lave, lige fra at smage på håndværksøl til at udforske slotte, og det er nemt at være miljøvenlig på dine rejser dertil. Amager Bakke er et bæredygtigt affaldsforarbejdende kraftværk. Ikke en helt almindelig turistattraktion. Men med taget omdannet til en kunstig skibakke og verdens højeste klatrevæg på siden af denne gigantiske bygning, er det et besøg værd.

Samsø er en selvforsynende dansk ø, der drives af sine 11 vindmøller. Hvis du kan lide vandreture i naturen, vikingehistorie og kartofler (hvem kan ikke lide kartofler?), er dette sted en sand perle. Leder du efter dit fix af D-vitamin? Så besøg Danmarks mest solrige ø, Bornholm. Her kan du finde strande, havne og en overflod af økologiske produkter, der serveres på fremragende spisesteder.

Sverige

@meganwithoutaplan

Smörgåsbord er bare et af de ord, der falder os ind, når vi tænker på Sverige, og mine to første anbefalinger falder meget passende inden for kategorien mad og drikke.

Fika. Det svenske ord for “kaffe- og kagepause”. Dette daglige ritual er en sindstilstand for svenskerne, og det er dybt forankret i deres kultur. Jeg er ikke sikker på, hvorfor dette koncept ikke har spredt sig længere væk, men her er din påmindelse om at spise kage i Sverige. Drop Coffee i Stockholm fokuserer på bæredygtigt producerede bønner og byder alle velkommen til fika.

Hvis du gerne vil have en god drink på din rejse, kan du stoppe i Åhus og få en rundvisning på Absolut Home. Lær om Absolut Vodkas historie, og snup nogle smagsprøver, mens du er i gang.

Så er der Växjö, en by, der har været langt fremme med bæredygtighed i lang tid efter at have renset sine forurenede søer op i 1970’erne. Den er fantastisk til et sommerbesøg med et væld af vandrestier og vilde badesteder. Sverige er også med på vores liste over miljøvenlige hostels, så sørg for at tjekke det ud, når du planlægger din rejse!

Norge

@kalissatravels

Norge er berømt for sine fjorde og nordlys, og der er ingen tvivl om, at landet er et vidunderligt eksempel på jordens naturlige skønhed.

Det er nemt at komme dertil med tog (via København), og det er også muligt at sejle med færge. For dem, der er på udkig efter en flyfri ferie, kan dette være et godt bud. Inden for landets grænser er der også gode togforbindelser, og du vil finde nogle af de mest naturskønne togture derude. Overvej at besøge landet uden for sæsonen om vinteren for at se landskabet forvandlet af sne. Jeg besøgte Bergen for mange år siden i januar og tog Flåmsbanen nær Aurlandsfjorden, og det var virkelig magisk.

Der findes også en ordning for bæredygtige destinationer, hvor du kan finde steder, der arbejder for en bæredygtig udvikling af turismen. Et af dem er Femund Engerdal, hvor man kan sejle i kano, vandre eller cykle, mens man ser på vilde elge og rensdyr!

Jeg tror, det er rimeligt at sige, at de fleste af os har nordlyset på vores bucket list. Og med god grund! Norge er et af de bedste steder i verden at se dem. Mit bedste råd? Besøg den nordlige by Tromsø for at opleve nordlyset OG et hyggeligt backpackermiljø.

Østrig

@dani_g_dance

Over to tredjedele af Østrig består af bjergkæder, så du er aldrig langt fra en kulisse af snedækkede toppe og bølgende grønne bakker.

Lech er en malerisk alpelandsby, der er berømt for sit skiløb, saunaer og vandreture. Nyd udsigten fra svævebanen på alle årstider, og slap af om aftenen med en traditionel østrigsk fondue.

For unikke naturlige vidundere, tjek Green Lake i Steiermark og den hjerteformede bjergsø Gaislachkogl. Hvordan kan disse steder være virkelige?

Selvom der altid er vandrestier i nærheden, er der også masser at lave i byerne. Salzburg – Mozarts by – kan besøges med båd på floden Salzach, som er et centralt punkt i den gamle bydel. Glem ikke at besøge det unikke Rock Theatre, en udendørsscene omgivet af sten, der er hugget ud for at give perfekt akustik.

Endelig er der en grund til, at Donau er en af de mest kendte cykelruter i Europa. Der er ingen tvivl om, at cykling i sommermånederne både er et fredeligt og miljøbevidst rejsevalg.

Så der har vi det, de fem mest bæredygtige lande. Fortæl os i kommentarerne, hvilket land der først kommer på din 2023-rejseliste!

Download Hostelworld-appen, så du kan møde folk fra det øjeblik, du booker


Du kan måske også lide…

Den ultimative etiske rejsetjekliste

Eco Warrior vandrerhjem: HOSCARs finalister 2022

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top