De bedste Interrailing-destinationer og -ruter til et europæisk eventyr

Denne interrailing destinationsguide blev sidst opdateret den 28. oktober 2022

Hej togrejsende! Hvis du er her, spekulerer du sikkert på, hvordan du planlægger din næste Interrailing-tur. Interrailing rundt i Europa er en fantastisk måde at udforske dette kulturspækkede kontinent på. Og gæt engang, det er også billigt som bare pokker! I denne ULTIMATE Interrailing-guide har vi udvalgt en håndfuld ikoniske byer og undervurderede steder, som du kan udforske.

TLDR: I denne guide har vi planlagt nogle ikoniske interrailing-ruter med de bedste interrailing-destinationer til dig, skrevet af interrailere. Det eneste, du skal gøre, er at købe en billet, stige om bord og blive ført væk til dit næste eventyr.

Hop til..

Glem ikke, at intet europæisk eventyr er fuldendt uden et sted at bo! Vi har et stort udvalg af hostels i hele Europa og nogle gode tips til gratis ting, man kan lave i Europa. (Hvis du mangler penge.) Tag et kig!

Læs det næste: Hvor meget koster interrailing?

de 11 bedste Interrailing-destinationer

Der er så mange ikoniske europæiske byer, der kalder på et besøg i år, så hvilke skal du vælge på din næste Interrailing-tur? Med stigende priser i byer som London og Paris er Interrailing en fantastisk måde at se nogle af Europas storbyer på et budget. Og hvilke byer er så de bedste? Her er nogle af de bedste Interrailing-destinationer med dine europæiske yndlingsbyer (og øer!) Hop ombord!

1. Paris, Frankrig

@viajandoconela

Ah, Paris. Kærlighedens by (og Louvre) topper de rejsendes must-see-lister igen og igen. Og med god grund. Du kan bruge formiddagen på at drikke café au lait og vandre rundt på de brostensbelagte veje i Le Marais, og eftermiddagen på at dyrke kulturen på et af byens mange museer og gallerier. Tag derefter tilbage til dit hostel for at mødes med dine nye venner og spise middag eller gå på en bar på taget. Mulighederne er uendelige!

Book vandrerhjem i Paris

2. Bruxelles, Belgien

@tilly_heal

Belgiens hovedstad, der engang var forbeholdt politikinteresserede og ikke blev set som meget mere end et stop på Eurostar, er hurtigt ved at blive en must-see destination på enhver Interrailing-rute. Ja, der er smukke kommunale bygninger og art nouveau-arkitektur på hvert et hjørne. Men der, hvor byen virkelig brillerer, er på dens finurlige markeder, kulturelle hotspots og selvfølgelig håndværksbryggerier. Hvad mere kan man ønske sig af et weekendstop?

Book vandrerhjem i Bruxelles

3. Berlin, Tyskland

@amogh_meshram

Vi kender alle Berlins ry som Europas hovedstad for hedonisme, og tro os, det er IKKE en by, man skal gå glip af, hvis man vil feste. Men vidste du, at Berlin blev kåret til den5. venligste by i Europa af Interrail selv? Du behøver ikke bekymre dig om at få nye venner her! Uanset om du er ude efter et techno-rave, en kølig kop kaffe eller en tur rundt på et af byens 175 museer, er du garanteret et ophold fyldt med oplevelser.

Book vandrerhjem i Berlin

4. Amsterdam, Holland

@hostelle_amsterdam

Amsterdam er hjemsted for verdens eneste “borgmester for natteliv”, og det er ingen hemmelighed, at byen tager sin festscene meget alvorligt. Men hvis du er på udkig efter et mere afslappet besøg, har byen så meget at byde på. Slå dig ned i en park for at se på folk, eller cykl gennem kanalnetværket til et museum, hvor du stopper ved butikker og barer på vejen. Amsterdams sjove og venlige atmosfære får solorejsende til at vende tilbage igen og igen.

Book vandrerhjem i Amsterdam

5. Prag, Tjekkiet

@cletus_mascarenhas

Prag er berømt for at være en af Europas smukkeste gamle byer og bør have en plads på enhver Interrailing-rute. I sommermånederne fyldes flodbredderne med unge byboere, der nyder solskinnet og billige øl. Om vinteren er gaderne fyldt med festlige boder, der sælger kirsebærgluhwein og kanelkage. Hvis du er heldig nok til at undgå polterabend i weekenderne, er Prag også et paradis for festaber.

Book vandrerhjem i Prag

6. Bratislava, Slovakiet

@reisemuus

Slovakiets hovedstad er blevet berømt siden landets uafhængighed i 1993 og er ved at blive en go-to destination for rejsende på alle Interrailing-ruter. Slivovica-drikkerne vælter ud i middelaldergaderne i hjertet af den gotiske gamle bydel, og nattelivet her er ikke til at overse. Spis de lokales favorit ‘bryndzové pirohy’ (en slags dumpling), før du tager ud på en vild nat i de travle ølhaller.

Book vandrerhjem i Bratislava

7. Wien, Østrig

@reneegoesroaming

Kunst- og musikelskere kan ikke gå glip af dette stop. Når du kører ind i byen, vil du se barokarkitektur blomstre blandt moderne barer og restauranter. Wien, vi er ankommet. Den østrigske hovedstad har et langt og lidenskabeligt forhold til klassisk musik, og hvis du er interesseret i at se en forestilling, skal du stille dig i kø omkring to timer før ved Staatsoper og prøve at få fat i utroligt billige ståpladser.

Book vandrerhjem i Wien

8. Zagreb, Kroatien

@saraligutti

Engang blev Zagreb bare set som et kort stop på vejen til andre kroatiske destinationer som Dubrovnik. I dag er rejsende begyndt at indse, at denne by med de røde tage er mere værd end blot et hurtigt besøg. Tag plads på Bana Jelačića (Zagrebs hovedtorv), og se folk slentre hen over brostenene, der er omkranset af kirkespir og levende betonmalerier. Zagreb er dronningen af cafékulturen, men når du har drukket din latte? Bad i den varme glød fra Zagrebs summende gadeliv: pop-up barer, markeder og madboder venter på dine klirrende lommer.

Se alle hostels i Kroatien

9. Sarajevo, Bosnien-Hercegovina

Sarajevo er en by med en turbulent fortid, men i dag har den en karakteristisk øst-møder-vest-stemning. Rejsende kan slentre gennem Baščaršija-bazaren til den skinnende nye svævebanestation, hvor en tur til 10 pund vil tage dig 1 km op i skyerne. Når du svæver over byen, kan du se et miskmask af katedraler, moskeer og synagoger spredt ud under tårnhøje skovklædte bjerge. Byen er også kendt for sin cafékultur, og du kan forvente åbne caféer, der serverer stærke blandinger af bosnisk kaffe, mens de lokale puster dovent på vandpiber.

Se alle vandrerhjem i Bosnien-Hercegovina

10. Athen, Grækenland

@kyndal_rayne_travel

Under Akropolis ligger en by, der bevæger sig på grænsen mellem antik storhed og hip og happening. Athen er umiskendeligt grungy, men på den mest ubesværede og cool måde, menneskeheden kender. En mosaik af balkoner, blokke og barer ligger spredt i de brostensbelagte gader i et sammenstød af former. Om aftenen synger gadeartister for dig uden for de travle spisesteder, mens du nipper til rødvin og spiser spanakopita.

Book vandrerhjem i Athen

11. Ios, Grækenland

@comealongwithme

Flyt dig fra Mykonos, Ios er en overkommelig græsk ø at feste på (ja, du kan bruge dit Interrailing-pas til øer). For sol, hav og utvivlsomt sexede vibes skal du tage hertil i sommermånederne for at opleve ung hedonisme, når den er bedst. Fra fine sandstrande til traditionelle byer på bakketoppe; for at feste, slappe af eller udforske er Ios øen for dig.

Book vandrerhjem i Grækenland

Uden for alfarvej – de bedste små byer i Europa til Interrailing

Alnwick, Zwolle og Hossegor – de vækker ikke helt den samme begejstring som London, Amsterdam og Paris, gør de? Men når du planlægger din I-rute, bør du overveje at smide et par af de bedste små byer i Europa ind i blandingen. Ja, Interrail dækker ikke kun de store byer, du kan rejse stort set overalt på jernbanenettet med din gyldne billet. Ikke alene kan småbyer være mere budgetvenlige end de store hovedstæder, de er også mindre overfyldte, og du får spændingen ved at opdage en mere offbeat side af Europa.

I dette afsnit har vi fokuseret på de bedste småbyer i Vesteuropa – efter vores erfaring er det her, det giver mest mening at købe en rejse, især hvis du håber på at være spontan og se et par steder på relativt kort tid. Alle, der har prøvet at købe en billet fra London til Edinburgh på rejsedagen, ved, hvad vi taler om! For en god ordens skyld: Eurail Passes er kun for ikke-europæiske borgere eller indbyggere, mens InterRail Passes kun er for europæiske borgere eller indbyggere.

Så her er vores bud på de bedste europæiske byer at besøge for et eventyr uden for alfarvej med finurlige boghandlere, underjordisk trampolinspring og en gifthave.

San Sebastian – Spanien

Denne smukke kystby i det nordlige Spanien, ikke langt fra den franske grænse, var en åbenbaring, da vi besøgte den tidligere i år. Hvis du er på udkig efter daglige madgasmer, fantastisk surfing og fantastiske vandreture langs kysten, så skal du tilføje San Sebastian til din Interrail-rute hurtigst muligt.

Hvor skal man bo? A Room In The City Hostel er muligvis et af vores yndlingshostels i Europa og har en fantastisk tagterrasse, et latterligt venligt personale og hyggelige pod-senge til en god nats søvn. Ikke noget for dig? Se alle hostels i San Sebastian.

Zwolle – Holland

Zwolle best small cities in europe for alternative interrailing route (c) Hans Westerink
@Hans Westerink

Zwolle ligger i det nordlige Holland og er en historisk lille by, der er hjemsted for en af Europas mest imponerende boghandler. Waanders in de Broeren ligger på tre etager i en storslået gotisk katedral, komplet med et originalt orgel fra det 15. århundrede og fantastiske farvede glasvinduer. Der er masser af behagelige sæder rundt omkring plus en café, så hvis du leder efter et inspirerende sted at læse eller studere, så behøver du ikke lede længere.

Hvor skal man bo? Zwolle er ikke det nemmeste sted at komme til, men du kan tage turen for en dag fra et par større steder i Holland, herunder Amsterdam og Utrecht. Se alle hostels i Holland.

Folkestone – England

Folkestone best small cities in Europe alternative interrailing route (c) Emma Martell
@Emma Martell / Loz Pycock

En genoplivning af Storbritanniens glemte kystbyer har fundet sted for nylig, med byer som Margate i spidsen. Folkestone er stadig lidt ufærdig, men med sit eget kreative kvarter, maleriske kystvandringer og kun 50 minutter med tog fra London, ser den ud til at blive det næste Brighton.

De bedste fish and chips får du på The Smokehouse, den billige forpost for Michelin-restauranten Rocksalt. Hvis du vil have en god kop kaffe, så prøv den litterære café Steep Street. Og tag en tur rundt i det kreative kvarter nede ved havnen for at finde alt fra zine-workshops til vintage nipsgenstande. Hvis du er så heldig at være i byen til den næste Trienniale (september-november 2017), kan du opleve fantastisk samtidskunst på usædvanlige steder rundt omkring i byen.

Hvor skal man bo? Byen ligger kun 50 minutter med tog fra King’s Cross Station, så du kan nemt besøge Folkestone for en dag fra hovedstaden. Tjek alle vores fantastiske hostels i London.

Blaenau Ffestiniog – Wales

Denne lille tidligere mineby er omgivet af den fantastiske Snowdonia National Park og er et must for alle, der søger spænding i Europa. De nærliggende Llechwedd Slate Caverns er hjemsted for ikke bare én, men to usædvanlige attraktioner: Over jorden finder du det største svævebanenetværk i verden, Titan, og under jorden et psykedelisk trampolinfyldt eventyrland, Bounce Below. Spørg os bare ikke, hvordan man udtaler Blaenau Ffestiniog.

Hvor kan man bo? Tag en dagstur fra nærliggende Carnaerfon, hvor du finder c Ikke noget for dig? Se alle vandrerhjem i Wales.

Hossegor – Frankrig

Hossegor best small European cities (c) Flickr
@Viktoriia Vidal VB

Denne lille franske by kom først på vores radar, da vores venner Sunset Sons slog sig ned der. Den ligger lige langs kysten og over grænsen fra San Sebastian, og det er efter sigende et af de bedste steder at surfe i Europa, hvis ikke i hele verden. Det faktum, at det er så lille et sted, betyder, at der er en dejlig fællesskabsstemning, og du kommer til at snakke med andre surfere fra hele verden, når du fanger bølger. Gnarly.

Hvor skal man bo? Le Surf Spot er en surfers drømmehostel, som ligger mindre end 50 meter fra stranden og tilbyder gratis udlejning af surfbrætter. Ikke noget for dig? Se alle vandrerhjem i Frankrig.

Freiburg – Tyskland

Freiburg best small European cities alternative interrailing route (c) Lovely for Living
@Lovelyforliving

Stort set alle lister over de bedste små byer i Europa indeholder Freiburg, så det er ikke noget insidertip. Men med fantastisk naturskønhed, god kaffe og øl og en studenterstemning, der oser af coolness, var vi bare nødt til at tage den med. Bestig Schlossberg for at få en fantastisk udsigt over byen, sug al historien til dig i Freiburg Münster, og tag en positur på Blaue Brücke. Gør som de lokale, og følg en af de smukke vandrestier ud af byen og direkte ind i Schwarzwald, eller hvis du er doven, så tag svævebanen over skoven og op til bjerget Schauisland.

Efter en hel dag på opdagelse kan du slappe af i ølhaven på det lokale bryggeri Hausbrauerei Feierling eller tage på det nyligt åbnede Vida for at få fantastisk vegansk og vegetarisk mad.

Hvor skal man bo? Prøv Kultur|Jugendherberge Rottweil, der ligger i et tidligere kloster i det nærliggende Rottweil, eller se flere hostels i Tyskland.

Alnwick – England

alnwick best small cities to visit in Europe for alternative interrail route (c) flickr

@milobostock, Martin Burns, Jo Jakeman, madraban

Gifthave. Kæmpe træhytte. En boghandel i en gammel jernbanestation. Alnwick er et af de sejeste små steder, vi har besøgt i England, og det er svært at tro, at selv mange briter ikke har hørt om det. Den pågældende boghandel er Barter Books, og ud over at være den bedste genbrugsboghandel i England, var det også her, den originale “Keep Calm and Carry On”-plakat blev fundet i en støvet gammel kasse. Så nu ved du, hvem du skal give skylden. Plakaten hænger nu på væggen over kassen.

Gifthaven og den gigantiske træhytte ligger begge i den nærliggende Alnwick Garden, og hvis du har tid, er Alnwick Castle også et besøg værd. Når du er færdig med at gå på opdagelse, kan du gå over til Grannies Tearoom med det vidunderlige navn for at få lækre scones og en rigtig britisk øl.

Hvor skal man bo? Alnwick Youth Hostel, som har til huse i byens tidligere retsbygning, eller hvis du foretrækker at bo et lidt mere livligt sted, så tjek vores hostels i Newcastle, som ligger 25 minutter med tog og en kort bustur fra centrum af Alnwick.

Matera – Italien

Matera Italy best small cities in europe for alternative interrail itinerary (c) Robbie Shade / mary93mod

@ Robbie Shade / mary93mod

I betragtning af populariteten af steder som Kappadokien og Santorini er det overraskende, at denne finurlige lille by i Syditalien med tusindvis af gamle huleboliger ikke er mere kendt. Det historiske centrum, kendt som “Sassi” (lol), blev erklæret for UNESCO-verdensarv i 90’erne, og hulerne er nu hjemsted for karakterfulde restauranter, caféer og gallerier. Sørg for at udforske de små hulekirker, der ligger spredt rundt omkring, hvor du finder nogle af de ældste freskomalerier i Europa.

Hvor skal man bo? Tjek det finurlige Rock Hostel i Materas gamle bydel, eller se flere hostels i Matera.

Roubaix – Frankrig

Roubaix la piscine museum best small cities to visit in Europe on interrailing trip

@ Alain Leprince/La Piscine, musée d’art et d’industrie de Roubaix 2016

Roubaix’ museum for kunst og industri, også kaldet “La Piscine“, vil med garanti gøre dit Instagram-feed mere fabelagtigt. Den imponerende samling af skulpturer, malerier og keramik har til huse i en tidligere swimmingpool, hvor udstillingsgenstandene og bygningens smukke art deco-design afspejles i vandet i den nu nedlagte pool. Andre originale detaljer som de gamle omklædningskabiner er blevet bevaret, hvilket gør dette til et af de mest finurlige museer, vi nogensinde har besøgt.

Museet alene er turen til Roubaix værd, men byen kan også prale af en ret cool arkitektur fra dens storhedstid som industrielt knudepunkt. Gå en tur rundt, og hold øje med bygninger som Saint-Martin-kirken, Huchon-vandtårnet og National Archives of the Working World.

Hvor skal man bo? Roubaix ligger kun 10 km fra Lille, hvor du kan bo på det hyggelige Hostel Gastama, som laver en god vegansk karryret. Ikke noget for dig? Se alle vandrerhjem i Frankrig.

5 af de bedste Interrailing-ruter

Okay, så du er på vej ud i Europa. Men hvilken Interrailing-rute skal du tage? Der er så mange fantastiske steder i Europa, at det kan være et minefelt at beslutte, hvor man skal tage hen. Men bare rolig! Vi har samlet nogle af de mest populære ruter til alle dine togrejsebehov. Uanset om du tager på Interrailing i 1 uge eller 1 måned, vil du helt sikkert få en fantastisk oplevelse.

Husk på, at de fleste af de stop, vi har inkluderet her, er byer. Hvis du er på udkig efter et eventyr uden for alfarvej, så se afsnittet ovenfor!

Agatha Christies valg: bedste Interrailing-rute fra London

Efter et par kopper te (eller et par pints) er du klar til at tage af sted på din Interrailing-rute fra London. Vores valgte rute følger den ikoniske togrejse med selve Orientekspressen: London til Istanbul via Paris. Før privatflyene og flyene på første klasse kom til, rejste verdenseliten gennem Europa i fløjlssæder i ekstravagante tog. Mens dagens Interrailing-rute er kedeligt moderne – hvad mener du med, at der ikke er en mahogni-spisevogn med krystalbægre?! – kan man ikke springe storheden over på denne rute. Og bare rolig, Agatha Christie dukker ikke op for at få dig til at opklare et mord.

Varighed: 7 dage til 1 måned

Stop:

 1. London, Storbritannien
 2. Paris, Frankrig
 3. München, Tyskland
 4. Zagreb, Kroatien
 5. Beograd, Serbien
 6. Sofia, Bulgarien
 7. Istanbul, Tyrkiet

Bedste pas: Global Pass

Bedste tidspunkt at rejse på: Hvis du vil føle dig som i en Agatha Christie-roman, skal du tage af sted om vinteren.

Kort og godt: den bedste Interrailing-rute i 1 uge

Et 1-uges Interrailing-pas er perfekt til at få styr på et europæisk land efter eget valg. Vores anbefaling? Tag på en enestående rejse gennem de rullende bakker og takkede bjerge i det schweiziske landskab. Schweiz fortjener at hæve sig over sine berømte chokoladebutikker og gøgeure (selvom begge uden tvivl er fremragende.) Elskere af folk-core kan slentre gennem Berns brostensbelagte gyder og kigge usikkert ned i den cyan Aare-flod fra middelalderlige stenbue-broer. Spændingssøgende tager til klippefyldte højder for at opleve alpine eventyr året rundt. Sommeren byder på white-water-rafting og vandreture med eventyrlige udsigter, og om vinteren glider skiene gennem pudderbestrøede gletsjere, mens brændende bål venter under monterede hjortehoveder ved foden af bjerget.

Varighed: 7 dage

Stop:

 1. Zürich
 2. Luzern
 3. Interlaken
 4. Bern
 5. Genève

Bedste pas: Schweiz Pass

Bedste tidspunkt at rejse på: Schweiz om foråret eller sommeren er perfekt til togrejser.

Den gyldne middelvej: bedste Interrailing-rute i 2 uger

På to uger kan du nå at se en masse lande. Hvis du vil opleve nogle af Europas smukkeste byer fra top til bund, foreslår vi denne Interrailing-rute fra nord til syd. Sus gennem de naturlige vidundere i Sverige, Tyskland, Østrig og Italien, og se landskabet skifte fra det nordiske til Middelhavet lige for øjnene af dig. Slentre gennem Stockholms eventyrlige bymidte, tag ind til Berlin for at få en uforglemmelig aften, gå gennem Wiens kejserlige gader, og slut af på en familiedrevet bistro med udsigt over Colosseum, mens du beder tjeneren om: “una pizza grande per favore”.

Varighed: 2 uger

Stop:

 1. Stockholm, Sverige
 2. Berlin, Tyskland
 3. München, Tyskland
 4. Wien, Østrig
 5. Venedig, Italien
 6. Rom, Italien

Bedste pas: Global Pass

Bedste tidspunkt at rejse på: Tag afsted om foråret for at se landskaberne ændre sig dramatisk.

Lang og afslappet: den bedste Interrailing-rute i 1 måned

Du kan virkelig rejse hvor som helst hen i Europa på en måned. Men hvis du er en slags rejseplanlægger, dækker denne Interrailing-rute fra London til Athen nogle af Europas mest kendte byer.

Varighed: 1 måned

Stop:

 1. London, Storbritannien
 2. Paris, Frankrig
 3. Bruxelles
 4. Haag, Holland
 5. Amsterdam, Holland
 6. Berlin, Tyskland
 7. München, Tyskland
 8. Salzburg, Østrig
 9. Zürich, Schweiz
 10. Luzern, Schweiz
 11. Lugano, Schweiz
 12. Milano, Italien
 13. Venedig, Italien
 14. Firenze, Italien
 15. Siena, Italien
 16. Rom, Italien
 17. Bari, Italien
 18. Patras, Grækenland
 19. Olympia, Grækenland
 20. Korinth, Grækenland
 21. Athen, Grækenland

Bedste pas: Global Pass

Bedste tidspunkt at rejse på: Lad os få et sommereventyr, baby!

Sol- og havhungrende: Middelhavets bedste Interrailing-rute

Hvis du har lyst til en øl på stranden, passer en Interrailing-rute langs Middelhavets kyst måske bedst til dig. Ruten er en sensuel fejring af solvarme byer, bølgeskvulp og masser af olivenolie, og den dækker legendariske steder i Spanien, Frankrig, Monaco og Italien. Du starter blandt cosmo-champs som Valencia og Barcelona, snor dig gennem kystbyerne i Sydfrankrig, sprænger noget af dit budget i Monoco, før du afslutter dit eventyr i seks legendariske italienske havnebyer.

Varighed: 14 dage til 1 måned

Stop:

 1. Valencia, Spanien
 2. Barcelona, Spanien
 3. Montpellier, Frankrig
 4. Marseille, Frankrig
 5. Cannes, Frankrig
 6. Nice, Frankrig
 7. Monte Carlo, Monaco
 8. Savona, Italien
 9. Genova, Italien
 10. Pisa, Italien
 11. Livorno, Italien
 12. Rom, Italien
 13. Napoli, Italien

Bedste pas: Global Pass

Bedste tidspunkt at tage af sted: Tag afsted i det tidlige efterår for at undgå menneskemængderne, men samtidig holde solen skinnende.

For at opsummere det hele

Puha! Så er vi i gang. Al den snak om togrejser har fået os til at klø efter at booke vores næste vinduesplads. Hvis du er på udkig efter endnu flere Interrailing-råd, har vi nogle praktiske Interrailing-tips, der kan hjælpe dig med at gøre din rejse så problemfri som muligt. Og glem ikke at tjekke vores fantastiske udvalg af europæiske hostels , når du er på vej til din næste europæiske by.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top