En rejsendes guide til CO2-kompensation

Når det handler om bæredygtige rejser, er CO2-kompensation et emne, der dukker op igen og igen. Du har måske hørt dit flyselskab eller din yndlingsrejseinfluencer nævne det, men hvad er det egentlig, og hvordan fungerer det? På Hostelworld har vi lanceret det til vores rejsende, og her vil vi forklare det for dig, så du kan beslutte, om du vil kompensere for din næste rejse.

Rejser og vores CO2-fodaftryk

Når vi rejser, vokser vores CO2-fodaftryk; vi bruger transport til at komme rundt, tænder for klimaanlægget og bruger endda Google Maps.

Ifølge World Travel & Tourism Council er turisme ansvarlig for omkring 8-11% af den globale udledning af drivhusgasser, og den største påvirkning kommer fra flyrejser. Men der er måder, hvorpå du kan være en mere bæredygtig rejsende og mindske din CO2-påvirkning, når du går på opdagelse. Som f.eks:

1. Rejs over land

I stedet for at hoppe af og på fly kan du reducere dit CO2-aftryk massivt ved at tage busser eller tog.

2. Book sæder på økonomiklasse

Når du flyver, så book økonomibilletter. Flere mennesker på sæderne betyder færre emissioner pr. person. Og når du kan, så tag direkte fly, da de bruger mindre brændstof.

3. Del transport med andre

Hvis du er nødt til at tage en taxa, så tjek, om der er nogen på dit hostel, der skal samme vej. Læg enføler ud i vandrerhjemmetsgruppechat for at finde nogen at dele bil med, og du kan spare penge på billetprisen og reducere din CO2-udledning .

4. Bo i bæredygtig indkvartering

Forskning viser, at hostels er mere miljøvenlige end hoteller. Ved at dele et kollegieværelse med en flok andre rejsende får du ikke bare en mere social rejse, men også en mere økologisk rejse.

5. Pak let

Jo tungere din bagage er, jo mere brændstof kræver det at transportere dig med tog, fly, busser, biler og både. At pakkelet kan have en stor indflydelse på dine udledninger.Forskning fra Finnair viste, at hvis alle passagerer, der fløj med dem i et år, havde rejst med 1 kg mindre bagage, ville besparelsen på brændstof have dækket 20 flyvninger mellem Helsinki og Tokyo! Skift den tunge kuffert ud med en letvægtsrygsæk, og tag ting med, som du kan købe, når du er der.

6. Gå rundt

Når du udforsker nye steder, er det ofte lettere at nå op på antallet af skridt. Hvis du er bevidst om dit CO2-aftryk og vælger at gå i stedet for at tage en tuk-tuk, kan du holde dine udledninger på afstand.

7. Spis lokal mad

Lokale retter er som regel lavet af lokale ingredienser, og ved at spise dem kan du undgå at købe importeret mad. Importerede fødevarer kan producere tonsvis af emissioner bare ved at blive transporteret og holdt friske. Ved at spise lokalt bliver du ikke kun en del af kulturen og holder dit CO2-fodaftryk nede, men støtter også den lokale økonomi.

8. Minimer dit madspild

Når madaffald nedbrydes på lossepladsen, udleder det så mange skadelige drivhusgasser, at hvis det var et land, ville det være den tredjestørste forurener efter USA og Kina. Vi har alle øjeblikke, hvor vores øjne er større end vores maver, så i stedet for at spilde dine rester, så tag en genanvendelig beholder med dig, eller bed om en doggybag, så du kan gemme resten af dit måltid til senere.

9. Rejs langsommere

Det kan være let at falde i fælden og forsøge at se og gøre alt på en destination, men ved at rejse i et hurtigt tempo tager man ofte mere transport. Ved at sætte farten ned kan du lære et sted at kende ud over turiststederne og minimere dit CO2-fodaftryk.

10. Støt virksomheder, der bekymrer sig

Fra noget så simpelt som at skifte den øl, du drikker , til et mere bæredygtigt bryggeri, til at deltage i miljøvenlige aktiviteter du kan få alle oplevelserne med den rene bevidsthed .

11. Udlign dit CO2-fodaftryk

Disse tips kan hjælpe dig med at reducere dit CO2-aftryk, men som rejsende er visse emissioner svære at undgå. At købe CO2-kompensation er en af de eneste måder at kompensere for de udledninger, som du ikke kan kontrollere.

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Hvad er CO2-kompensation?

I vores daglige liv producerer vi alle kulstofemissioner, der udleder drivhusgasser i atmosfæren og skader miljøet. Ligefra at lave mad til at scrolle på desociale medier det hele bidrager til vores CO2-aftryk. Ja, du læste rigtigt, internettet og de data, der er nødvendige for at drive det indhold, du ser, og de servere, der gemmer det, øger dit CO2-fodaftryk!

CO2-kompensation er, når du giver penge til et miljøprojekt, der støtter klimaet, for at kompensere for den negative effekt af dine udledninger.

Disse projekter kan variere fra genplantning af skov, som stopper fældning af træer eller planter flere, til vedvarende energiinitiativer som vindmølleparker, som reducerer mængden af fossile brændstoffer, der forbrændes. Kompensationfjernerikke de emissioner, du allerede har tilføjet, men hjælper i stedet med at bidrage til projekter, der i sidste ende vil modvirke dem. Mange projekter støtter også samfund fra mindre udviklede områder.

Bekymringer omkring modregning

Mens nogle sætter spørgsmålstegn ved troværdigheden af CO2-kompensation, viser forskning, at det er gavnligt, og vi mener, at dette er et skridt i en positiv retning for vores kunder. I samarbejdemed klimaeksperterne hos Cloverly vil vi fortsætte med at støtte forskningen, og efterhånden som der kommer flere oplysninger, vil vi udvikle vores tankegang.

Sådan kompenserer du for dine flyrejser

Udbydere af CO2-kompensation kan hjælpe dig med at beregne dit CO2-fodaftryk og investere i bæredygtige projekter. Processen er som følger:

  1. Beregn udledningen fra dine flyrejser og/eller anden transport. Brug en CO2-fodaftryksberegner til at finde den mængde CO2, du har genereret. Mængden vil se ud som følger: [antal] tons CO2e eller [antal] tCO2e.
  2. Vælg et projekt at støtte, eller fordel dine kompensationer på flere formål. Forskellige virksomheder har forskellige porteføljer af projekter, du kan støtte gennem dem.
  3. Køb dine offset-kreditter. For dit valgte beløb og projekt. Udbyderen vil derefter give dit bidrag til projektet.

Sådan udligner du din overnatning (med Hostelworld)

Som vi sagde, kan Hostelworlds kunder nu modregne deres hostelophold. Men vi har gjort processen lidt nemmere:

Trin 1: Når du har booket dit næste ophold, vil du modtage en e-mail fra os

I denne e-mail vil der være:

  • [8226],”469777803″:”left”,”469777804″:”-“,”469777815″:”hybridMultilevel”}” aria-setsize=”-1″ data-aria-posinset=”1″ data-aria-level=”1″>Et link til din modregningsberegning, som vi har udregnet for dig.
  • [8226],”469777803″:”left”,”469777804″:”-“,”469777815″:”hybridMultilevel”}” aria-setsize=”-1″ data-aria-posinset=”2″ data-aria-level=”1″>Valget mellem at modregne hele dit ophold eller halvdelen af dit ophold.
  • [8226],”469777803″:”left”,”469777804″:”-“,”469777815″:”hybridMultilevel”}” aria-setsize=”-1″ data-aria-posinset=”3″ data-aria-level=”1″>Detaljer om de 3 projekter, du kan støtte.

Trin 2: Vælg dit projekt

For at give dig mulighed for at støtte et projekt, der står dit hjerte nær, har vi valgt en blanding af destinationer og formål, der passer til vores kunders oplevelser.

Fra genplantning af skov i Australien til beskyttelse af skove og dyreliv mod palmeoliedyrkning i Indonesien og forsyning af indfødte samfund med bæredygtige komfurer i Guatemala. Vi er sikre på, at der er en sag, som alle kan bakke op om.

Vi har gjort vores forarbejde for dig og arbejdet sammen med Cloverly for at sikre, at disse projekter gør en reel forskel for miljøet og de mennesker, de har til formål at hjælpe.

Trin 3: Køb dine kreditter

Følg linket til Cloverlys betalingsside for at købe dine kreditter, og så er du færdig; du kan fejre, at du er en bæredygtig rejsende!

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk, så snart du booker


Du kan måske også lide… 🤩

💚 De 5 førende lande inden for bæredygtig udvikling, og hvorfor du bør besøge dem

💚 De bedste bæredygtige aktiviteter til din næste rejse

💚 Miljøvenlige øl, du skal prøve på din rejse

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top