En ubestrideligt fantastisk Tanzania-rejseguide for rygsækrejsende på budget

Language Specific Image

Tanzania har det hele! Du kan bestige vanvittige, smukke bjerge(HALLO Kilimanjaro), udforske fantastiske sletter med et rigt dyreliv, svømme med delfiner og kitesurfe på klart, glitrende vand. Og det er bare for at nævne nogle få aktiviteter! Din eventyrlyst siger dig, at du skal besøge Tanzania så hurtigt som muligt, men din pengepung er ikke så sikker, og netop derfor har vi sammensat en Tanzania-rejseguide, der er perfekt til alle, der ønsker at udforske landet på et budget.

Tanzania Travel Guide - Kite surfing on crystal clear turquoise water

Så er der surfet!

Der er så mange fantastiske ting at lave i Tanzania, at det er en skam at gå glip af noget, fordi man er bange for at ramme sin banksaldo hårdt. Men bare rolig! Med lidt insiderviden og denne Tanzania-rejseguide som din bedste ven kan du opleve alt, hvad dette fine land har at byde på, uden at gå fallit. Her er vores bedste tips til backpackerens måde at tackle Tanzania på!

1. Overvej offentlig transport

Tanzania Travel Guide - View from a car driving down a dirt road with mountains in the background

Vidunderlige åbne veje! 📷: @schmangela

Flybilletter er ofte den dyreste del af enhver rejse. Den bedste måde at spare en hel masse penge på, når man besøger Tanzania, er at tage bussen i stedet! At rejse til, fra og rundt i Tanzania har aldrig været nemmere – og billigere! Kilimanjaro Express tilbyder billige priser, online booking og en behagelig tur, så du kan komme helt tæt på landet. Rejs fra by til by for så lidt som 25 dollars. Vælg en rejseplan, der omfatter Arusha, Dar es Salaam, Nairobi, Moshi, Morogoro, Mwanza, Tanga og Iringa, da det er nogle af de bedste steder at besøge i Tanzania.

I byerne kan du bruge dala dalas i dagtimerne. En unik og venlig oplevelse i sig selv, dala dalas er minibusser, der bruges i hele Tanzania. Du bliver pakket ind sammen med alle andre, og du kan stoppe når som helst på ruten, så bare sørg for at fortælle billetkontrolløren, hvor du ønsker at stå af. Dala dala kører 24/7, hvilket betyder, at hjulene på bussen kører rundt og rundt, bogstaveligt talt, hele dagen lang!

2. Hvor man kan bo i Tanzania

Tanzania Travel Guide - Where to Stay in Tanzania

Udsigten over bjergene fra vandrerhjemmets terrasse… YES! 📷: @Rafiki Backpackers and Guesthouse

Hostels er dit bedste bud på en fantastisk indkvartering uden at overskride dit budget … og vi er naturligvis ikke forudindtagede! De er den billigste løsning, og du vil møde og dele historier med andre rejsende, som måske endda bliver dine nye bedste venner. Det er en fantastisk mulighed for at udveksle tips og gå sammen om nogle eventyr. Nogle gæstehuse som Rafiki Backpackers & Guesthouse tilbyder gratis fælleskøkkener, og andre tilbyder plads til camping. Rafiki betyder ‘ven’ på Ki-Swahili, (men det vidste du sikkert allerede fra Løvernes Konge!) Der findes ikke noget bedre sted at møde andre ligesindede rejsende! Rafiki’s Backpackers & Guesthouse er for de eventyrlystne sjæle! De tilbyder bjergbestigning, safari, Kilimanjaro-ture og dagsture rundt i Moshi. Med fælleskøkken, tv-stue og mulighed for at vælge mellem private værelser eller sovesale har Rafiki’s en virkelig social stemning. Og med en farverig terrasse og en fantastisk udsigt til Kilimanjaro er Rafiki’s en fremragende tilføjelse til din Instagram!

3. Hvad skal man spise i Tanzania?

Tanzania Travel Guide - Where to Eat in TanzaniaKom ind i min mave 📷: @jamielee8

Tricket til at holde omkostningerne nede er at spise som de lokale eller lave mad til dig selv, kan du huske det hostelkøkken fra punkt 2?! ? Lokale specialiteter er som regel velsmagende, sunde og billige! I Tanzania er det en god idé at undgå gademad, fordi din mave generelt ikke er vant til det … vi ved alle, at intet ødelægger en tur mere end at skulle løbe frem og tilbage til badeværelset!

Ikke desto mindre er de lokale restauranter fantastiske, og du kan spise dig mæt for så lidt som 1-2 dollars. Spis dig mæt i velsmagende wali na maharage – ris og bønner på tanzaniansk manér – eller traditionel pilau, oksekødsgryde, eller den allestedsnærværende ugali, et tilbehør lavet af mel.

Der er også masser af valgmuligheder for vores planteædende venner! Tilbered dine egne måltider, og du vil have det sjovt med at gå på jagt på de farverige og kaotiske markeder, der tilbyder en række saftige frugter, alle slags grøntsager samt ris og bælgfrugter.

4. Smukke budget-safarier

Tanzania Travel Guide - Get up close with nature on a budget Tanzanian safari

Sikkert på vej til at møde den nye konge!📷: @danae_prsl

Målet med vores Tanzania-rejseguide er at hjælpe dig med at spare nogle penge, styre uden om turistfælderne og fordybe dig i et par oplevelser uden for alfarvej. Kilimanjaro er ikke det eneste, man skal opleve i Tanzania! Selvfølgelig er det ikonisk og virkelig betagende, men du vil opdage, at der er masser af fantastiske ting at lave i Tanzania, som ikke involverer en seks dage lang tur op ad et bjerg!

Når det gælder Tanzanias naturlige vidundere, er der intet bedre end en billig safari til de mindre nationalparker Arusha, Tarangire og Lake Manyara – mindre kendte skønheder end de dyrere Serengeti og Ngorongoro-krateret, men så meget desto skønnere – og ikke en selfie-stick-svingende turist i sigte! I disse nationalparker vil du stå ansigt til ansigt med giraffer, kapbøfler, vortesvin, zebraer og et fantastisk fugleliv. Lake Manyara skinner med millioner af flamingoer i regntiden, og der er endda mulighed for at snorkle ved Lake Tanganika.

Den tre dage lange vandretur fra Lushoto til Mambo i Usambara-bjergene vil ikke skade din pengepung! Det er en fantastisk vandretur, hvor man oplever det smukke, skovklædte landskab, mens man går gennem snoede stier og maleriske landsbyer. Du vandrer gennem Mtae, en landsby på en klippetop med en spektakulær udsigt… kameraer klar, folkens!

Enhver safari vil være billigere for dig, hvis du slår dig sammen med andre eller slutter dig til en gruppe, og glem ikke at booke hos et godt lokalt firma i stedet for et nationalt – du betaler mindre for den samme safari! Du kan takke os senere..

5. Udforsk byer uden for alfarvej

Tanzania Travel Guide - Amboni Caves

Ambonis vidunderlige huler! 📷: @malintoemmervik

Tanga er en stille by i den nordlige del af Tanzania, og du finder den ikke på nogen turistrute! Tanga er det perfekte udgangspunkt for at tage på en byvandring og tjekke nogle af de bedste steder at besøge i Tanzania! Husk at udforske Amboni-hulerne, Galanos varme kilder, Saadani National Park, Toten Island, Mwarongo Sand Beaches og de beskyttede kystmangrover…. Bare for at nævne nogle få!

6. Bliv forelsket i Tanzanias strande

Tanzania Travel Guide - White sand beaches in Tanzania

Strande er ikke noget lort! 📷: @umdiekugel.ch

Hvilken Tanzania-rejseguide ville være komplet uden et sted at slappe af og nyde den østafrikanske sol?

Hvis det er en strand, du er ude efter, behøver du ikke at rejse hele vejen til Zanzibar – fastlandet har en kyst at savle over, og den er superpopulær blandt backpackere! Vi prøver at holde mund om Pangani, men det lykkes ikke særlig godt! Pangani er en lidt hemmelig strandby på Tanzanias nordlige Swahili-kyst, men vi er tydeligvis dårlige til at holde på hemmeligheder! En perle, der er så god, er man bare nødt til at dele!

Du finder strandresorts op og ned langs kysten omkring Pangani. På feriestederne finder du tomme tropiske strande, varmt azurblåt hav og gyldenhvidt sand. Behøver vi at sige mere? Du kan tilbringe dine dage med at dase på stranden og snorkle gennem koralrev, der er fulde af fisk i alle regnbuens farver. Poetisk, ikke?!

Vandrerhjem i Tanzania | Billige flyrejser

Kan du komme i tanke om andre steder, der mangler i vores Tanzania-rejseguide? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor…

[Feature 📷: @aukjevanwissen]

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top