Krakows natteliv: De 20 bedste barer i Krakow

Language Specific Image

Nattelivet i Krakow er unikt i forhold til nattelivet andre steder i Europa. Selvom Krakows smukke arkitektur, charmerende torv og Wawel-slottets skær giver byen en ægte eventyrlig stemning, er barerne i Krakow alt andet end søde. Selvfølgelig er der en håndfuld dejlige barer ved flodbredden og tagrestauranter, der tilbyder fantastiske cocktails, men de bedste barer i Krakow er lidt sværere at finde!

Krakow foretrækker de dystre, men smukke kælderbarer. De lidt uhyggelige, shabby-chic etablissementer, der er elsket af både lokale og rejsende. Tænk dybe røde farver, mørke træmøbler og fascinerende smukke krybende grønne blade.

Følg denne guide til de bedste barer i Krakow, og fest som en lokal i denne postkortperfekte middelalderby. Vi garanterer, at du får en Kracking good time!

1. Sanger

Best Bars in Krakow - Singer, Izaaka 1, Kazimierz

Uhyggelig chic! 📸 @beaupapercompany

Den lidt rustne og støvede stemning på Singer cafe giver en ægte fornemmelse af, hvordan Krakow kunne have set ud før krigen. Stedet ligger i hjertet af hipsterkvarteret Kazimierz og er opkaldt efter de ikoniske Singer-symaskiner, som er blevet forvandlet til borde. Det bedstemor-chikke mønstrede tapet, de tunge antikke møbler og gamle malerier skaber en lidt uhyggelig atmosfære. Selvom det lille Singer-sted er hjemsøgt af sin egen legende, er det stadig et populært tilholdssted blandt både lokale og udlændinge. Sidst på aftenen begynder folk at danse på de gamle syborde, eller sy, som de siger!

Adresse: Izaaka 1, Kazimierz

2. Ursa Maior

Konceptbutik og pub 📸@kallamigvadduvill

Det ret minimalistiske interiør på Ursa Maior med den sunde, folkelige stemning er ret forfriskende efter at have besøgt mange af de vintage-agtige hipsterbarer, som Krakow har at byde på. Ursa Maior handler om håndværksøl fra deres mikrobryggeri i Bieszczady-bjergene. Du finder et fantastisk udvalg af håndværksøl fra belgisk stil, røget og endda IPA’er. Priserne starter fra $3 for en fadøl, og med det virkelig venlige personale, der altid er klar på en snak, kan du nemt få en eftermiddag til at gå på Ursa Maior med at smage på øl og udveksle historier.

Adresse: Plac Wolnica 10

3. Pijalnia Wódki i Piwa

Best Bars in Krakow - $1 beer and vodka at Pijalnia Wódki i Piwa

📸 @alehladutska

Pijalnia Wodka i Piwa er en favoritkæde for mange polakker og er en old school bar, der er påvirket af Polens socialistiske bevægelse. Du vil ikke finde søde tjenere eller et fancy interiør, men hvis du er ude efter en billig omgang drinks, er Pijalnia stedet for dig. Vodka med smag og øl koster kun 1 dollar (ja, du læste rigtigt!), så folk ender altid med at blive for mere end én. Det er en god idé at ledsage dine shots med en typisk polsk snack som saltet sild eller bøftatar for at undgå, at det hele bliver lidt for rodet! Pijalnia er det perfekte pitstop til at sætte gang i en aften eller et godt sted at tage en night cap.

Adresse: Świętego Jana 5

4. Forum Przestrzenie

Best Bars in Krakow - Brunch at Forum Przestrzenie

📸 @grdv.nst

Hotel Forum blev bygget i sovjettiden og blev omdannet til en bar, der hurtigt er blevet et hipt mødested for Krakows unge, og med god grund! Forum Przestrzenie er en improviseret strand lige i hjertet af byen. Rejsende slapper af på liggestole lige ved Wisla-floden, og stranden har udsigt over Wawel-slottet, hvilket giver drinkere den mest drømmende udsigt. Vi anbefaler en lang og doven frokost om sommeren, hvor man nipper til en øl eller hjemmelavet limonade, mens man ser solnedgangen bag slottet.

Adresse: Marii Konopnickiej 28

5. Alchemia

Best Bars in Krakow - Alchemia in the Jewish quarter of Kazimierz

Indgangen til Narnia! 📸 @freakymafiabanana

Alchemia har fået sit ry som et legendarisk sted i det travle jødiske kvarter Kazimierz, hvor Oskar Schindlers fabrik også ligger. Alchemia er et kongerige af shabby vintage-indretning og dekadent atmosfære. Forvent fire forskellige rum med levende lys kombineret til ét supercool sted, musikarrangementer, kulturelle aftener og et fantastisk udvalg af drinks. Tjek deres koncertkalender, hvor du kan finde en koncert for enhver type musikelsker, Alchemia er en fast bestanddel af nattelivet i Krakow!

Adresse: Estery 5

6. House of Beer

Best Bars in Krakow - Choose from over 200 bottled beers and 12 on tap at The House of Beer

? 200 flasker øl på væggen, 200 flasker øl… ? 📸 @dutchbeerlove86

Et sandt alkoholparadis for enhver ølfanatiker! Vælg mellem over 200 flaskeøl og 12 fadøl med priser, der passer til ethvert budget, startende ved 1,20 USD for dagens øl. Den perfekte chance for at smage nogle østeuropæiske dråber fra Litauen, Tjekkiet, Ukraine og selvfølgelig Polen. Polen har oplevet en kæmpe renæssance for håndværksøl i løbet af de sidste par år, hvilket har resulteret i en masse mikrobryggerier og cool håndværksølbarer, der popper op over hele byen. House of beer er uden tvivl en af de bedste barer i Krakow, så hop ind!

Adresse: Świętego Tomasza 35

7. Eszewieria

Best Bars in Krakow - Eszewieria

📸@ewelinadziewiela

Eszewiera er mildest talt stemningsfuld. Det er magisk og hyggeligt med blinkende eventyrlys og plyssede lænestole, der byder dig velkommen. Denne lille cafébar i centrum af det åh-så-trendy Kazimierz-kvarter opfylder alle kriterierne. Selvom Eszeweria følger den skæve, faldefærdige stil fra det gamle Krakow, formår den stadig at prale af sin egen unikke romantiske stemning og har en virkelig dejlig have bagved. Alle håndværksøl er meget rimelige i pris, og gå ikke glip af deres karakteristiske citronvodka til et syrligt, sødt hit. Mens du er i Józefa Street, kan du tjekke de lokale kunstgallerier og antikvitetsforretninger samt den høje synagoge. Et must for enhver Krakow-besøgende.

Adresse: Józefa 9

8. Multi Qlti

Best Bars in Krakow - Multi Qlti - Tap bar just off Krakow's main square

Jeg tager to, tak! 📸 @pureise

Denne finurlige tapbar ligger lige ved Krakows smukke hovedtorv. Hvis du er på udkig efter en billig eftermiddag, kan du gå rundt på den fantastiske hovedplads, før du går over til Multi Qlti for at få nogle kolde øl (med gutterne). Du kan bestille forskellige portionsstørrelser fra 150 ml for kun 1 $. Så hvis du er en ubeslutsom ølnørd, kan du prøve dem alle uden at sprænge banken!

Adresse: Szewska 21

9. Klub Re

Best Bars in Krakow - Klub Re, Św. Krzyża 4

Dejlig lille have 📸 @ak.alicja89

Selvom den ligger lige i centrum af Krakow, er denne kælderbar med kant ikke så nem at finde! Måske er det derfor, den er så populær blandt lokale studerende og hipstere, som tilfører den en afslappet og autentisk stemning. Mange studerende beslutter sig for at studere i Krakow, ikke kun på grund af det prestigefyldte universitet, men snarere for at nyde byens varierede studieliv og unge energi. I de varme måneder kan du sidde udenfor i en stor ølhave med et glas ungarsk vin, cider eller en øl til $2. Så snart det bliver mørkt, er der gode chancer for, at underetagen fyldes med et livligt publikum, der venter på en alternativ musikkoncert. Tid til at boogie!

Adresse: Św. Krzyża 4

10. Absynt

Best Bars in Krakow - Absynt, Miodowa 28

Bliver det varmt herinde? 📸 @stevie_b_a_r_r_e_t_t

At træde ind på Absynt føles som at træde ind i din finurlige og, ja, lidt skøre tantes dagligstue. I stedet for kopper med te kan du forvente bægre med rygende cocktails. Absynt bar er endnu en tidløs bar i Kazimierz og en af de bedste barer i Krakow. Dette bohemeagtige nattelivssted lever op til sit navn og tilbyder absint fra gammeldags apparater med en spændende palet af farver. Du kan være sikker på at finde drinks her, som du aldrig har prøvet før, f.eks. et brændende shot ved navn Hemingway. Vi er sikre på, at du vil elske denne finurlige bar, og du ved, hvad man siger … absint får hjertet til at vokse sig stærkere!

Adresse: Miodowa 28

11. U Romana

Best Bars in Krakow - U Romana, Św. Tomasza 43

Krakow ligner et eventyr! 📸 @s_mamlina

Roman’s, som ligger over Krakows musikakademi, er en tagterrasse med cafeteria/bar og en helt fantastisk panoramaudsigt over Krakow. De serverer traditionel lokal mad for så lidt som 3-4 dollars pr. måltid – HALLO polske mælkebarer! – U Romana er et godt sted at tanke op, inden du går i gang med din aften. Men hold nu op, vi havde dig garanteret med panoramaudsigt!

Adresse: Św. Tomasza 43

12. Barka

Best Bars in Krakow - Barka, Podgórska 16, Bulwar Kurlandzki

Rustik stemning ved floden ? 📸@spasskova

Barka betyder pram, og det er præcis, hvad denne charmerende lille bådbar ved Wisła-floden er! Barka er et af de steder, man falder over uden at vide, at det eksisterede, men det bliver man glad for. Barka ligger lige ved siden af Lovers’ Bridge og er et hyggeligt udendørs hangout, hvor du ikke skal betale mere end 3 dollars for en lokal øl. Om aftenen forvandles dækket til et dansegulv, så hold fast, kære passagerer! Det her er et krydstogt med alkohol!

Adresse: Podgórska 16, Bulwar Kurlandzki

13. Propaganda

Best Bars in Krakow - Propaganda - Miodowa 20

Shabby chic virkelighed 📸@bannaners

Propaganda er nok en af de ældste og mest karakteristiske pubber i Kazimierz-distriktet, og den er fuld af minder for de polakker, der voksede op i Folkerepublikken Polen (PRL) før Berlinmurens fald. Propaganda fremviser historien, samtidig med at den gør grin med absurditeten i den kommunistiske tid. Tag et kig på regimets mærkelige slogans på væggene, og snak med de lokale for at få hjælp til at forstå oversættelserne. Propagandaen er vidunderlig, og priserne er endnu bedre!

Adresse: Miodowa 20

14. Cybermachina

Cybermachina - Video game bar in Krakow

Neon legeplads 📸@maddy_lev

Er der nogen Mario Kart- eller Zelda-fans her? Cybermachina er et fristed for retro videospil, hvor du kan spille din barndoms spil på Nintendo, Xbox 360/One eller PlayStation-konsoller. Ikke ligefrem hvad man ville forvente af en middelalderby! Du kan bare snuppe en øl til 1,20 dollars og prøve en vintage arkademaskine. Hvis du ikke ligefrem er en ivrig gamer, så bare rolig – vi dækker dig ind! Brætspil overbeviser som regel selv de skeptiske, og Cybermachina har et stort udvalg. Hvis du vil nørde endnu mere, så tjek de supercool og supernørdede cocktails med spiltema… Pika Pika Lemonade til nogen?

Adresse: Stolarska 11

15. Piękny Pies

Best Bars in Krakow - Piękny Pies is open 24/7 and offers affordable drink prices

Find mig i klubben 📸@aleksandrarosikk

Pies følger omhyggeligt Krakows opskrift på en perfekt bar, er snusket, tilbyder billig øl til 2 dollars og cocktails til 4 dollars og har en lille musikscene. Piekny Pies er åben 24 timer i døgnet, alle ugens dage. Der er ingen tvivl om, at det er en Krakow-klassiker, og alle jer maraton-festfolk kan finde himlen her! Piekny Pies er et typisk nattelivssted i Krakow, som altid er klar til at invitere dig indenfor!

Adresse: Bożego Ciała 9

16. Winoman

Best Bars in Krakow - Winoman Bodega and Wine Bar

Mål i buegang 📸 @mishka_jackowska

Polen er ikke det første land, man tænker på, når man tænker på vinproduktion, men det betyder ikke, at man behøver at gå glip af sin yndlingsdrik, når man er i Krakow. Heldigvis for vinelskere er der Winoman. Winoman er en hyggelig bodega lige i centrum af Krakow. Selvom god vin aldrig er for billig, tilbyder dette sted hver vin i glasset fra 2-3 dollars, hvilket er perfekt sammen med tapas fra 3 dollars pr. tallerken. Den uhøjtidelige indretning er en dejlig ramme for en afslappet aften.

Adresse: Bracka 15

17. Mercy Brown Dive Bar

Best Bars in Krakow - Mercy Brown Dive Bar - Floriana Straszewskiego 28

Kreative cocktails 📸 @davreynolds

Hvis du har lyst til at opleve lidt raffinement, så er den smarte cocktailbar Mercy Brown måske det twistede mix, du har brug for. Mercy Brown tilbyder cocktailklassikere såvel som personalets eksperimenterende drinks med et polsk twist! Alt sammen i et stilfuldt art deco-interiør med swing- og jazzrytmer i baggrunden. Cocktails koster omkring 5 dollars, hvilket ikke ligefrem er en budgetpris efter Krakows standarder, men oplevelsen gør op for prisen! Det kan være en god idé at reservere bord i forvejen, da Mercy Brown’s hurtigt bliver optaget.

Adresse: Floriana Straszewskiego 28

18. Wódka Café Bar

Best Bars in Krakow - Wódka Café Bar

Hvilke smagsvarianter ville du vælge? 📸 @sav_j

Denne lille kælderbar er berømt for sine lange smagsbakker med 6 forskellige smagsvodkaer, som du kan nyde eller… tvinge ned! Gå på den sikre side med klassikerne og vælg citron, hindbær og kvæde, eller krydr det hele lidt med ingefær eller chilichokolade!

Adresse: Mikołajska 5

19. Strefa Piwa

Best Bars in Krakow - Strefa Piwa

Øl, herlig øl 📸 @wojto19a

Józefa Street er en total vinder blandt Krakows studerende, og Strefa Piwa med sin hyggelige kælder er en af de bedste barer i Krakow. Du kan vælge mellem 18 kvalitetsøl til under 2 dollars og snacks til lige så lave priser. Der er nogle sjældne smagsprøver fra små bryggerier her, som er svære at finde andre steder i Krakow. Hvis du er en rejsende fodboldfreak, vil Strefa give dig husly og støtte din afhængighed ved at vise vigtige kampe på tv’erne. Goooaaaal!

Adresse: Józefa 6

20. CK Browar

Best Bars in Krakow - CK Browar

Krakow, du har en lille pizza i mit hjerte! 📸 @camposeffect

Hvis du ikke er fan af barhopping og kan lide at tilbringe timer med at slappe af på den samme pub, så er CK Browar stedet for dig. Denne kælderbar er forbundet med en restaurant og serverer seks forskellige typer øl fra deres eget mikrobryggeri til meget rimelige priser. Hvis du skal ud i en gruppe og føler dig sikker på din drikkekapacitet, kan du bestille en cool 3,30 l eller en imponerende 5 l ølpibe og selv hælde op i glassene. Gå ikke glip af deres happy hour-tilbud hver dag indtil kl. 16, hvor 5 liter lys øl kun koster $12! Træborde og -stole og lamper i Tiffany-stil skaber sammen med antikke ølmemorabilia og nøgne murstensvægge en klassisk indretning. Atmosfæren bliver virkelig summende om aftenen, så forbered dig på at feste!

Adresse: Podwale 6-7

Så der har du det, vores anbefalinger til de 20 bedste barer i Krakow. Lad os vide, hvis du kender nogen, der burde være med i kommentarerne nedenfor!

Vandrerhjem i Krakow | Billige flyrejser

Om forfatteren: Paula er normalt splittet mellem altid at have noget at læse og holde sin rygsæk let. Rejser og hyppige miljøskift er blevet hendes livsstil, og i øjeblikket er hendes hjem i Polen. Hun bliver især begejstret for velsmagende mad, store landskaber og inspirerende mennesker. Fascineret af at huske steder gennem følelser og smag.

Best bars in Krakow

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top