Kunstelskere: Oplev de bedste museer i Paris til billige penge (eller gratis)!

Language Specific Image

Det siger sig selv, at Paris er kærlighedens by. Nogle mennesker finder den i de brostensbelagte, nygotiske gader, mens andre finder kærligheden i det lækre og til tider eventyrlige (jeg taler om snegle) parisiske køkken. For andre, som mig, ligger kærligheden et andet sted. Den franske hovedstad er et sted, hvor man kan beundre og lade sig inspirere af årtusinders historie, kultur og kunst. Gallerierne og museerne i verdensklasse i Paris lader dig rejse tilbage i tiden med egypterne og romerne, lade dig tryllebinde af impressionistiske malerier, hypnotisere af Picassos brug af stærke farver eller bare blive overvældet af arkitekturen.

Selvom Paris er smuk, imponerende og magisk, er den også overvældende. Du kommer ikke til at se alle skatte eller besøge alle museer på din første, anden eller endda tredje tur, uanset hvor tætpakket dit program er. For dem, der har et lille budget eller bare er vant til den gratis adgang til mange museer i London og Berlin, kan det være lidt dyrt at komme ind her. For at gøre det lettere at vælge er her vores liste over de bedste museer i Paris, som du ikke må gå glip af.

1. Louvre

Dette er en no-brainer. Louvre er ikke kun det bedste museum i Paris, men også verdens største kunstmuseum med omkring 35.000 genstande og kunstværker udstillet. Det blev oprindeligt brugt som fæstning og derefter som kongeligt palads, før det blev åbnet for offentligheden som museum i 1793, og det er en skattekiste for kultur-, kunst-, historie- og arkitekturinteresserede. Der er noget for enhver smag, hvad enten det er Leonardo da Vincis Mona Lisa, Botticellis mesterværker, Venus di Milo-statuen eller antikke relikvier.

En ting, man skal huske på, er, at man umuligt kan se det hele på ét besøg. Museet er delt op i tre massive fløje og er nærmest en by i sig selv med en labyrint af gallerier, trapper og gange. Lav lidt research på forhånd for at beslutte, hvad der er et must at se. Det vil gøre besøget sjovere og spare dig for at komme ud flere timer senere, udmattet og overvældet af den enorme samling.

💰 Pris for adgang: €15

💸 Gratis, hvis du er under 18 år eller mellem 18 og 25 år og fra et EU-land. 9 €, hvis du er mellem 18 og 25 år og fra et land uden for EU. Den permanente samling er gratis for alle på søndage fra oktober til marts.

www.louvre.fr

Best Museums in Paris - The Louvre

Magisk museum 📷: @sara_okolbeseder

Best Museums in Paris - The Louvre

Gennemgang af mestrene 📷: @melissaissinging_

2. Musée d’Orsay

Næst efter Louvre er dette galleri et must. Samlingen begynder, hvor Louvres slutter – omkring 1848 – og viser lidt over 60 års kunsthistorie fra symbolisme til realisme, skulptur til fotografi, til verdens største samling af impressionistiske værker. Forundres over de kunstneriske evner hos folk som Monet, Van Gogh, Delacroix, Cézanne, Corbet og Corot for blot at nævne nogle få.

Kunstværkerne er ikke det eneste trækplaster. Museet var oprindeligt en paladsagtig togstation, designet af Victor Laloux i 1900. I 2011 gennemgik det en renovering, hvor der blev tilføjet en restaurant og en udendørs udsigtsplatform. Tag derop og få en spektakulær udsigt til Sacré-Cœur på toppen af Montmartre.

💰 Entré: 16 euro.

💸 Gratis, hvis du er under 18 år eller mellem 18 og 25 år og fra et EU-land. 9 €, hvis du er mellem 18 og 25 år og fra et land uden for EU. Gratis for alle den første søndag i måneden og €9 for alle torsdag aften fra kl. 18.

www.musee-orsay.fr

Best Museums in Paris - Musée d’Orsay

Hvor er denne tidligere togstation smuk! 📷 @ashjwick

Best Museums in Paris - Musée d’Orsay

Verdens største samling af impressionistiske værker 📷: @rudenana

3. Musée National Rodin

Hvis du er til skulpturer og modernitet, så er dette et af de bedste museer i Paris for dig. Palæet, hvor Auguste Rodin – en af Frankrigs mest fremragende skulptører – tilbragte de sidste år af sit liv, indeholder nu en massiv samling af hans værker. Huset kan dateres tilbage til det 18. århundrede og udstiller værker som den store Balzac, Borgerne fra Calais og Helvedes porte, så besøgende kan se, hvordan han revolutionerede skulpturen i slutningen af det 19. århundrede.

Musee Rodins juvel ligger i den smukke, fredfyldte have: Tænkeren. Det er et af Rodins vigtigste værker. Du finder også værker af Camille Claudel og Vincent van Gogh, som var en del af Rodins private samling.

💰 Entré: €14

💸 Gratis, hvis du er under 25 år.

www.musee-rodin.fr

Best Museums in Paris - Musée National Rodin

Smuk som et billede 📷: @itskellykline

Best Museums in Paris - Musée National Rodin

Slå en pose 📷: ashmordel

4. Musée Picasso

Dette er en af mine personlige favoritter, og ingen liste over museer i Paris ville være komplet uden det. Variationen og skønheden i værkerne her er utrolig. Mere end 5.000 af Pablo Picassos malerier, tegninger, graveringer, keramiske værker og skulpturer er udstillet. Den svimlende samling sporer den spanske kunstners udvikling gennem den blå og lyserøde periode til det fundament, han skabte for kubismen og modernismen. Museet har til huse i Hôtel Salé, et udsøgt privat palæ ejet af byen, ikke langt fra det sted, hvor Picasso boede og arbejdede en stor del af sit liv.

💰 Entré: 12,50 euro. Museet er lukket om mandagen.

💸 11 €, hvis du er studerende. Gratis om søndagen.

www.museepicassoparis.fr

Best Museums in Paris - Musée Picasso

Det dejlige Hôtel Salé 📷: @melody_clox

Best Museums in Paris - Musée Picasso

Her ser vi på dig, knægt 📷: @blumeblumee

5. Grand Palais

Kan du huske den glaskuppel, du så fra toppen af Eiffeltårnet og Triumfbuen? Det er den her, og jeg kan bekræfte, at den er lige så pragtfuld og imponerende indefra som udefra. Faktisk er det det største glastag i hele Europa! Dette ekstravagante monument blev oprindeligt bygget til verdensudstillingen i 1900 og huser skiftende kunstudstillinger og et videnskabsmuseum. Grand Nave er hjemsted for kunstmessen FIAC i oktober, Paris Photo i november og forskellige kunst- og fotobegivenheder resten af året. Hvis du ikke har lyst til at se en udstilling, er interiøret i denne paladsagtige bygning noget, du ikke kan forlade Paris uden at have set.

💰 Entré: billetpriserne varierer alt efter udstillingerne.

💸 Det er gratis at komme ind i den ikoniske foyer.

www.grandpalais.fr

Best Museums in Paris - Grand Palais

Monumenta 2016 📷: @yannaudino

Irving Penn 📷: @honeybunnyhoneyhoneyho

6. Musée Marmottan-Claude Monet

Dette er en af byens skjulte perler og det perfekte valg, hvis du er på udkig efter museer i Paris, der ligger lidt uden for alfarvej. Det viser den største samling af værker af den impressionistiske pioner Claude Monet, hvoraf de fleste blev doneret af kunstnerens familie. Nogle af de mest bemærkelsesværdige værker er “Impressionisme, soleil levant”, som gav impressionismen sit navn. Sørg for at se de livlige værker fra hans vandhave i Giverny og værker af andre malere fra Monets tid, såsom Renoir, Manet og Pissarro.

💰 Entré: €14

💸 Gratis, hvis du er under 25 år.

www.marmottan.fr

Best Museums in Paris - Musée Marmottan - Claude Monet

Bare en lille pige, der står foran Monet (og beder ham om at elske hende) 📷: @orklein

Best Museums in Paris - Musée Marmottan - Claude Monet

L’Amour et Psyché 📷: @riffnes

7. Centre Pompidou

Hvis den slående facade med dristige primærfarver, synlige rør og metaltrapper ikke afslørede det, er Centre Pompidou dedikeret til alt, hvad der har med moderne kunst at gøre. Da det åbnede i 1977, var det revolutionerende, og det er det stadig på grund af dets multidisciplinære brug af rummet og det faktum, at det huser den største samling af moderne kunst i Europa. 50.000 værker af 5.000 kunstnere er samlet her, men kun omkring 600 er udstillet på samme tid. Centret er hjemsted for et kunstmuseum, bibliotek og udstillings- og opførelsesrum. Priserne varierer alt efter, hvad du er ude efter.

💰 Adgang til museet: 15 €.

💸 11 €, hvis du er studerende. Der er gratis adgang til det indvendige forum, men det koster at komme op ad de ikoniske rulletrapper.

www.centrepompidou.fr

Best Museums in Paris - Centre Pompidou

Kunst – har du noget at erklære? 📷 @minkaguides

Best Museums in Paris - Centre Pompidou

Udgang gennem gavebutikken 📷: @colorintrip

8. Musée des Arts Décoratifs

Dette er et mekka for dem med øje for mode, design og møbler. Du finder The Arts Décoratifs i en sidefløj af Louvre. Den dækker tre områder af design – kunst, mode og reklame. Hele 86.000 modegenstande og skitser er udstillet i mode- og tekstilafdelingen. Nogle af de mere berømte udstillede værker er af Chanel, Pierre Balmain, Christian Dion og Yves Saint Laurent. Reklameafdelingen er lige så imponerende med tusindvis af plakater, film, avisannoncer og reklamemateriale, både gammelt og nyt. Et af de bedste museer i Paris for alle, der er mere interesserede i nye medier og de kunstformer, vi ser omkring os hver dag.

💰 Entré: Billetpriserne varierer alt efter udstillingen.

www.lesartsdecoratifs.fr

Best Museums in Paris - Musée des Arts Décoratifs

Magnifique udstilling 📷: @nicolecoullier

Best Museums in Paris - Musée des Arts Décoratifs

Dior fik mig til at … 📷: @angie_m.t

9. Musée National du Moyen-Age-Thermes

Her finder du noget særligt, som skiller sig ud fra byens hovedattraktioner. Dette intime museum – blot kendt som Cluny – giver et anderledes indblik i Frankrigs historie gennem de utrolige middelalderlige skatte, der er udstillet. Selve bygningen er et eksempel på gotisk arkitektur fra det 15. århundrede og ligger uden for alfarvej, lige over de fineste rester af romerske bade i Paris. Alene dette er et besøg værd. Men den virkelige stjerne i udstillingen er gobelincyklussen Lady and Unicorn, som ligger blandt smukke middelalderlige skulpturer og emaljer.

💰 Entré: 12 euro. Lukket på tirsdage.

💸 €10 for studerende. Gratis den første søndag i måneden.

www.musee-moyenage.fr

Best Museums in Paris - Musée National du Moyen-Age-Thermes

Forvitrede og smukke middelalderskulpturer 📷: @monica__st

Best Museums in Paris - Musée National du Moyen-Age-Thermes

Gamle skolebøger 📷: @madison.chloe34

10. Musée Jacquemart-Andrew

Dette udsøgte palæ fra det 19. århundrede er skabt af kunstentusiasterne Edouard André og hans kone Nélie Jacquemart. Parret brugte en stor del af deres liv på at gennemsøge Europa for kunstneriske skatte. Når du går gennem de mange saloner og musikværelset, vil du finde forskellige Rembrandt-malerier, en Botticelli-jomfru med barn, Tiepolo-fresker og malerier af Boucher, Fragonard og Nattier for blot at nævne nogle få. Afslut dit besøg med frokost eller kager i den elegante tearoom.

💰 Entré: €16, €13 reduceret pris.

www.musee-jacquemart-andre.com

Best Museums in Paris - Musée Jacquemart-Andrew

Plys AF 📷: @carlos_f_lieja

Best Museums in Paris - Musée Jacquemart-Andrew

Så livagtig! 📷: @lesorigamisdamelie

11. Musee Nissim de Camondo

Træd tilbage til det 18. århundrede med samlingen af møbler, malerier, gobeliner og sølvtøj, der er udstillet i dette palæ. De unikke og sjældne genstande viser, hvordan Paris blev centrum for den europæiske kunsthandel på denne tid. Selve bygningen er inspireret af Petit Trianon i Versailles.

💰 Entré: 12 euro, 9 euro til nedsat pris.

www.lesartsdecoratifs.fr

Best Museums in Paris - Musee Nissim de Camondo

Det smukke hus tilhørende den ekstraordinære familie de Camondo 📷: @verytroubledchild

Best Museums in Paris - Musee Nissim de Camondo

Forestil dig at have dette i dit hus 📷: @denniskrieger

12. Musée de l’Orangerie

Paris er et sandt paradis for impressionister og kunstelskere. Der er ikke mange andre museer i Paris, der tilbyder en sådan fryd for øjet med Claude Monets otte lærreder med åkander. De lette, vandige paneler er udstillet præcis, som Monet ønskede det – i to ovale rum, som omgiver gallerigæsterne med scener fra hans have i Giverny. Det nederste niveau indeholder værker af blandt andre Matisse, Renoir og Rousseau.

💰 Entré: €12,50

💸 10 euro for studerende.

www.musee-orangerie.fr

Best Museums in Paris - Musée de l'Orangerie

Monets liljer 📷: @iulapereira

Best Museums in Paris - Musée de l'Orangerie

Renoir 📷: @journalofsedef

13. Pavillon de l’arsenal

Byplanlæggere og arkitekter: tag for jer. Dette er stedet, hvor man kan lære om den bymæssige og arkitektoniske udvikling i Paris. Permanente samlinger, et fotobibliotek, store modeller og midlertidige udstillinger fører besøgende gennem, hvordan byen blev bygget, hvordan den vil udvikle sig, og hvordan historien har påvirket dens design.

💸 Adgang: gratis.

www.pavillon-arsenal.com

Best Museums in Paris - Pavillon de l'arsenal

Klatrer op ad væggene 📷: @highline_paris

Best Museums in Paris - Pavillon de l'arsenal

Montparnasse-tårnet 📷: @parisfriendsparty

🇫🇷 Hvor mange museer i Paris har du nået at besøge? Fortæl os om din favorit nedenfor 👇

Vandrerhjem i Paris| Billige flyrejser til Paris

Om forfatteren

Ashley Wick er en Sydney-født forfatter med smag for eventyr. Følg hendes rejser på hendes blog, Jumped The Nest, og hendes Instagram.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top