Sådan forvandler du dit hostel-badeværelse til en personlig spa

Spa Bathroom

Backpacking og ophold på hostels har så mange fordele. Du får en behagelig seng til en pris, der giver dig mulighed for at bruge dine penge på lækker gademad og uforglemmelige oplevelser. Du får venner for livet. Og du kan slå dig løs til vilde hostel-fester. Men når man er vant til at have adgang til en hel række skønhedsprodukter i sit badeværelsesskab, kan man godt få sig lidt af et chok, når man skal pakke alle sine skønhedsting ned i sin lille rygsæk. Og i stedet for at have dit eget private bad, kommer du højst sandsynligt til at dele badeværelse og brusebad på dit hostel.

Der er ingen tvivl om, at du vil vænne dig til at have et skrabet skønhedsprogram, men nogle gange har du bare brug for at forkæle dig selv. Heldigvis for dig giver vi dig et indblik i, hvordan du forvandler dit fælles hostel-badeværelse til din egen personlige spa. Her er alt, hvad du har brug for at vide..

Kokosolie er din ven

Det er ikke nødvendigt at tage en stor bøtte kokosolie med hjemmefra, for det kan findes de fleste steder i verden. Det fantastiske ved dette magiske stof er, at det kan bruges på så mange måder. Smør dig ind i kokosolie fra top til tå efter et bad, og din hud vil føles blød og fugtet (kokosolie har desuden en naturlig UV-beskyttelse). Du kan blande det med lidt sukker fra vandrerhjemmets køkken for at lave en eksfolierende scrub. Og du kan putte det i håret natten over som en plejende hårmaske. Hvis der er ét skønhedsprodukt, du har brug for, når du er på farten, så er det dette.

Giv dig selv en massage

En af de mest luksuriøse ting, du kan gøre i en spa, er at få massage. Men du har ikke brug for en kvalificeret massør til at transportere dig til et sted med afslappet lyksalighed – du kan give dig selv en massage! Hvis du har udforsket en ny, travl by, og dit hoved dunker sidst på dagen, kan du prøve denne hovedmassage. Placer tommelfingrene blidt på tindingerne, og bevæg dem forsigtigt rundt i en cirkulær bevægelse. Øg gradvist trykket, og bevæg fingrene hen over hårgrænsen, så du bevæger hele hårgrænsen og hovedbunden. Det vil få dig til at føle dig afslappet og klar til at smide dig i sengen på dit hostel.

Rejs med fyrfadslys

spa candles

Okay, vi ved godt, at du skal pakke så let som muligt, men fyrfadslys er bittesmå, og du skal kun bruge dem, når du er på toilettet, så de skal nok holde et stykke tid. De er også nemme at samle op de fleste steder. Som det sidste om aftenen, når du vasker dit ansigt og smører fugtighedscreme på, skal du blot dæmpe lyset på badeværelset og tænde et fyrfadslys. Hvis lyset er duftende – endnu bedre. Du vil med det samme glemme, at du deler badeværelse med 12 andre mennesker, og at du har din egen private oase.

Damp dit ansigt

Hvad har du adgang til på et hostel, som koster dig absolut ingenting, men som kan give dig fantastiske skønhedsfordele? Damp! Kog noget vand, og læg det i en balje, når det er kogende varmt. Placer dit ansigt over vandet, og træk derefter et håndklæde over hovedet for at lukke dampen inde. Det vil åbne dine porer, så du kan tørre dit ansigt og fjerne snavs, der sidder dybt nede i din hud. Bagefter kan du skylle dit ansigt med koldt vand for at stramme huden op igen.

Magien ved te

Du har sikkert nydt en kop te til din morgenmad på et hostel, men har du nogensinde tænkt på at bruge dem til dit hår og din hud? Hvis ikke, så tænk igen! Læg blot nogle kolde, våde teposer på dine hævede øjne, og du vil mærke en dramatisk forbedring – det skyldes, at koffein får blodkarrene til at trække sig sammen. Men fordelene ved te slutter ikke der. Bryg noget sort te, lad det køle af, og skyl dit hår med væsken, og du vil opdage, at dit hår bliver meget mere skinnende. Moralen i historien er – tag et par ekstra teposer med til morgenmaden på dit hostel!

Snup havregrød ved morgenbordet

oatmeal spa

Hvis du bor på et hostel, der serverer havregryn eller grød om morgenen, så sørg for at tage et par ekstra skefulde havregryn, da de kan bruges til at eksfoliere din hud. Når man er ude i elementerne hele dagen og udsættes for forurening, er det virkelig vigtigt at fjerne snavs og døde hudlag, men det er ikke nødvendigt med dyre skønhedsprodukter. Du skal blot blande havregryn med en lille smule mælk, indtil det har dannet en pasta. Du kan også tilsætte lidt honning, som blødgør huden, men det er ikke nødvendigt. Smør blandingen på din hud, lad den tørre i tyve minutter, og skyl den derefter af med varmt vand. Din hud vil føles blød som en babynumse bagefter.

Og der har du det! Du har ingen undskyldninger for ikke at få en dekadent spa-oplevelse – selv når du bor på hostels. Med disse behandlinger og den glæde, det giver at bo på hostel, kommer du helt sikkert til at se sundere ud end nogensinde før!

Hvad er dine bedste tips til at holde dig velplejet på rejsen?

Tak til rpavich og Pascal for de fremragende billeder fra Flickr. Bemærk venligst, at de var under Creative Commons-licens på udgivelsestidspunktet.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top