Hvordan vandrerhjem kan gøre dig til en mere selvsikker rejsende

Language Specific Image

Har du nogensinde spillet et spil beer pong med folk fra Schweiz, Australien, Holland og Storbritannien? Ja, det er ret svært. Vi har alle vores egne landespecifikke regler, men hey, hvem klager, når man spiller et drukspil med folk fra hele verden! Der er kun ét sted, hvor du kan spille et internationalt spil beer pong … og det er på et hostel! Eller måske et eksklusivt house party med FN-diplomater – men øh – hvor er vores invitation til det?

Dit hostel er din spillebane, din hjemmebase. Og folkene på dit kollegium er dine holdkammerater. I respekterer hinanden for, hvem I er – medrejsende på en mission for at udforske verden! Sådan kan hostels hjælpe dig med at bryde ud af din skal og opdage en nyfunden rejseselvtillid.

Du møder mennesker fra hele verden

📷 Dan Pessoâ

“Hvor er du fra?” – det er som regel sådan, det starter. Nogle gange lærer du ikke engang navnet på den person, du taler med, før timer senere, og derfor handler en stor del af at forbedre din rejseselvtillid om at sætte et modigt ansigt op. “Jeg hedder Marina, forresten.” I slutningen af samtalen lægger du planer om at tage ud at surfe i morgen tidlig med din nye ven fra Sverige. Hvis du tænker, at jeg ikke er særlig god til at møde folk, skal jeg så bare gå hen og begynde at tale med dem? Uhmm, ja, det gør du! Det er ret standard, når man bor på et hostel.

Det er ikke underligt; det ligger i menneskets natur at være et socialt væsen! Du kommer ingen vegne ved at isolere dig. Hvad er det værste, der kan ske?!

📷@lasile_souk

Det, der gør hostels til en god base, er, at man møder så mange tilfældige mennesker. Du ender med at have samtaler med rejsende, som du måske ikke ville have mødt, hvis det ikke var for vandrerhjemmet. Du møder helt sikkert nogen fra et fjernt land – som Antarktis (ha, jeg laver sjov. Men hvor fedt ville det ikke være?!) – som du kan besøge på den side af verden. Så hold dig ikke tilbage. Gå hen til fyren i baren på vandrerhjemmet, som har en hel eskimo-parka på. Måske er han faktisk fra Antarktis.

Du bliver komfortabel med at være ukomfortabel

Travel Confidence

📷@marinasmilestones

Du kommer til at være uden for din komfortzone, når du bor på et hostel. Det er helt naturligt. Du sover i et fremmed miljø og deler værelse med mennesker, du aldrig har mødt før. Det er skræmmende – men på en god måde! På et hostel interagerer du med mennesker fra hele verden. Der kan være sprogbarrierer, fremmede skikke og eksotiske vaner, som du ikke har mødt før. Udfordr dig selv til at håndtere det ukendte, for hvordan du håndterer disse interaktioner, vil efterlade dig mere moden og respektfuld i det lange løb. Eller ikke, hvis du vælger at være et a**hole.

📷@gokonrad

Men seriøst, at træde ud af sin komfortzone er en af de mest befriende følelser. Du kommer ud af enhver situation (uanset om det er at dele værelse med en, der snorker, eller dele badeværelse med en, der tydeligvis ikke forstår ordet “ren”) med en fornyet fornemmelse af, hvem du er, og hvordan du håndterer livets kurvebolde. Ligesom i en konkurrencepræget sportskamp ved man aldrig, hvordan det andet hold vil reagere, eller hvad de vil kaste efter en. Sådan er det også, når man bor på hostel, men man lærer at håndtere det og fortsætte med at spille spillet.

Du bliver en del af et fællesskab, selv om det kun er for en nat

📷@kymberli_ellis

Lad os være ærlige, der er ingen, der tvinger dig til at få venner. Muligheden er der bare, hvis du har lyst til måske at møde dit livs kærlighed (vi lover ikke noget). Det hostel, du bor på, er dit nye fællesskab – dit nye sportshold. Du kan blive glædeligt overrasket over de fremmedes venlighed, men husk altid, at det går begge veje! Du har også et ansvar over for dette fællesskab, såsom at rydde op efter dig i køkkenet eller vise respekt i de stille timer – det er gensidigt.

📷@luchocornella

At bo på et hostel giver mulighed for at knytte bånd til andre mennesker på grund af fælles oplevelser eller interesser. Jeg har bemærket, at når jeg møder andre rejsende på hostels, ser vi alle ud til at være i samme båd (mere eller mindre). Når man taler med andre rejsende, får man vished om, at man ikke er alene – de fleste af os leder bare efter en pause fra virkeligheden. På grund af denne fælles atmosfære bliver vandrehjemmet mere behageligt end uvant. Det bliver et sted, hvor man har lyst til at vende tilbage til, fordi det er ens fællesskab, ens team. Og det er noget, som intet hotel kan tilbyde.

Det er en chance for at lære noget nyt

Travel Confidence

📷@leicamont

Har du nogensinde haft lyst til at lære at surfe? Eller lære at lave forårsruller i thailandsk stil (*drool*)? Eller måske er du faktisk en rigtig god sanger i brusebadet, og det er på tide at tage dine talenter med på scenen. Et hostel kan hjælpe dig med det (seriøst, det hedder karaokeaften i baren). Vandrehjemsaktiviteter giver dig mulighed for at udforske dine talenter og nysgerrigheder og teste dit potentiale. Man ved aldrig, måske bliver du den næste Adele (sikkert ikke, men hvis du ikke prøver, finder du aldrig ud af det, vel?)

📷@ic.escobar

Det er let at blive fanget i en rutine derhjemme, så mens du bor på et hostel, skal du udnytte muligheden for at lære noget nyt. Det kan være så simpelt som at tale med en fremmed om deres lands regering, til at komme bag baren og lære at lave en eksotisk cocktail. Vandrehjemsaktiviteter varierer, afhængigt af hvor du bor, men nogle omfatter yoga på taget, gratis vandreture eller surftimer med en lokal. Og hvis vandrerhjemmet ikke tilbyder det, du leder efter, er jeg sikker på, at vandrerhjemmets ansatte kan pege dig i den rigtige retning. Det åbner en verden af muligheder for at opdage ting om dig selv og det sted, du besøger. Bonus: De fleste hostels vil finde den bedste pris eller aftale for aktiviteter til dig.

Du får lov til at være dig selv

📷@patchinpixels

Giv slip på det hele. Hver eneste lille ting ved dig selv, som du har holdt tilbage – giv slip på det. Er du fjollet? Er du nørdet? Er du kreativ? Kan du lide at putte peanutbutter på Oreos? Vær den person. Rejsende er de mest åbensindede mennesker, du nogensinde vil møde. Og den åbenhed gør det nemt for dig at være dig selv, når du bor på et hostel. Chancerne er, at de andre rejsende har mere til fælles med dig, end du tror. De kan måske også lide at putte peanutbutter på Oreos. Er det bare mig? Ja, okay..

📷@marinasmilestones

Men seriøst, der er ingen, der dømmer dig, når du bor på et hostel. Jeg oplever, at andre rejsende ikke vil spilde deres energi på at analysere dig. De vil snarere være nysgerrige efter at vide, hvor du kommer fra, og hvor du har været, muligvis for at få rejsetips og ideer. Ligesom du har dine særheder, har de det også. Og når du omfavner den, du er, gør det det lettere for andre også at omfavne den, du er. Ja, de bliver måske irriterede, hvis du snorker – men hey – det er det, man har ørepropper til. Husk, at det ikke handler om dig, men om at rejse. Ligesom et sportshold handler det ikke om spilleren, men om spillet.

Det vil hjælpe dig med at forstå verden en lille smule bedre

📷@creatifartiste

Lad os være ærlige, medierne kan få verden til at virke som et skræmmende sted. Desværre kan det endda danne et negativt perspektiv af, hvad der er derude, eller endda holde os tilbage fra at rejse. Mens jeg drak på en hostelbar på Bali, kom jeg i snak med en fyr om, hvad der gør hostels så unikke. Han sagde: “Jeg sad i fællesområdet ved siden af en fyr fra Nigeria og en fyr fra Sydamerika, og her er jeg fra Storbritannien. Jeg tænkte ved mig selv: Tænk, hvis alle i verden boede på et hostel og lærte hinanden at kende på den måde. Tænk på, hvor meget mere fredelig verden ville være.” Og det blev hængende i mig.

📷@fellatio.sanchez

Når du bor på et hostel, møder du mennesker fra alle samfundslag. Hudfarve, etnicitet, religion eller socioøkonomisk status betyder ikke noget. Og den slags positive atmosfære giver dig mulighed for at se, hvor ens mennesker virkelig er. Selvfølgelig er der et par røvhuller her og der, men du kan også lære af deres smerte. At bo på et hostel er helt sikkert en anderledes måde at rejse på, men det lærer dig at være fordomsfri, hvilket vil hjælpe dig med at forstå verden lidt bedre.

📷@creatifartiste

En del af det at bo på et hostel er at dele sin livsstil med en komplet fremmed og vice versa. Det er at dele de øjeblikke over en god samtale (eller beer pong), hvor du faktisk føler, at du lærer noget mere, end du nogensinde kunne lære i et klasseværelse. Og uanset om du lægger mærke til det eller ej, er de spontane samtaler i hostelbaren med til at bryde dig ud af din skal. Du er ude af din komfortzone, du lærer noget nyt, og du omfavner den, du er, og det er sådan en givende følelse. Når du tager hjem til din daglige rutine, vil du huske den følelse af at være en del af sådan en unik oplevelse. Det er der på vandrerhjemmet på Bali, du lærte, at vi alle er på samme hold. Og hvis du ikke lærte noget, så lærte du i det mindste at spille beer pong.

Om forfatteren

Marina Nazario er en mad- og rejseskribent fra USA, som i øjeblikket bor i landet Down Under. Hun brænder for at møde mennesker, fordybe sig i forskellige kulturer og spise sig vej rundt i verden. Du kan følge med i hendes eventyr på Twitter og hendes blog Marina’s Milestones.

Har du lært noget af at bo på vandrerhjem? Lad os vide det i kommentarerne!

Billede af hovedpersonen: 📷@emmalucey

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top