Ting at lave i Queenstown: Gode tips til at udforske byen og andre steder

Language Specific Image

Ah, smukke Queenstown! Den lille festby på New Zealands sydø har helt sikkert en masse at byde på i forhold til sin størrelse, og den er kendt som verdens adrenalinhovedstad. Den har en summende atmosfære om sommeren og vinteren (lidt mindre i mellemtiden) takket være de mange sjove aktiviteter, der tilbydes, såsom skiløb, bungee jumping, canyon swinging, faldskærmsudspring, jetboating og meget mere. Det er ikke kun for adrenalinjunkier, det er også fantastisk for vandrere, med en fantastisk natur og fantastiske bjerge, hvilket gør det til mit personlige yndlingssted i New Zealand. Faktisk elskede jeg det så meget, at jeg besluttede at bo der i 6 måneder, og som lokal på kort sigt er her mine tips til de bedste ting at lave i Queenstown. Hvis du har lyst til at besøge stedet, så glem ikke at tjekke de fantastiske hostels i Queenstown.

I Queenstown:

1. Fergburger

Nu kommer jeg med en stor udtalelse, men tro mig, jeg mener det, når jeg siger … jeg har aldrig fået en bedre burger! Når du er i Queenstown, SKAL du prøve en af disse bad boys. En ting at bemærke: Lad ikke køen afskrække dig, for den er ventetiden værd. Bliv ikke overrasket, hvis køen altid er udenfor døren, for folk kommer virkelig fra alle steder for at prøve den, og det er der en god grund til. Det er en goooood størrelse, og ingredienserne er friske, sprøde og mega-juicy. Jeg arbejdede i lufthavnen og mødte ofte folk, hvis første spørgsmål var “hvor er Fergburger?” Hvis du har prøvet den og kender en bedre burger, må du meget gerne sige til, for jeg har endnu ikke fundet den!

things to do in Queenstown - Fergburger

📷 quennienz

2. Fergbaker

Efter succesen med Fergburger besluttede Mr Ferg (hvis det er det, geniet hedder!) sig for at udvide og åbne et bageri ved siden af. Sikke en beslutning, for det er hjemsted for en af de bedste tærter i verden! Og jeg er ikke den, der kommer med komplimenter, når det gælder mad, men disse kager er mega! Jeg drømmer ofte om bøftærten. Fuld af store stykker smukt mør bøf … jeg savler i øjeblikket bare ved tanken om den!

things to do in Queenstown Fergbaker

📷 _yvonnedang

3. Bob’s Peak & Slæden

Du kan tage en gondol til toppen af Bob’s Peak (gondol – sikke et godt ord!), hvor udsigten er sindssyg! Forbered dig på at blive imponeret, for den er virkelig postkort-agtig og af frieri-kvalitet! Når du er på toppen, kan du hoppe på en slæde, som er fantastisk sjov og varmt kan anbefales. Det er som virkelighedens Mario Karts med den ekstra bonus af en fantastisk udsigt. Du styrer din egen kart og suser ned ad bjerget i kapløb med dine kammerater.

HOT TIP: Hvis du har mod på det, kan du gå op på Bob’s Peak. Husk, at det er et bjerg, så det er ikke let at klatre op, men der er offentlige ruter, så du kan ikke fare vild, og hvis du tager dig god tid, er det ikke så svært. Den lille smule sved vil belønne dig med fantastiske fotomuligheder undervejs, OG det betyder, at du sparer penge ved ikke at betale for gondolen (flere penge til en Ferg pie!)

things to do in Queenstown - Bob's peak and the luge

📷 morgenmad_at_ewahs

4. Cowboys bar

Cowboys bar er en fantastisk temabar i centrum af byen; min personlige favorit. Den er fantastisk, fordi man kan få MASSIVE øl i kander, sjove karaokeaftener og dette fantastiske slider-spil (en blanding af bowls og airhockey!), som er gratis at spille. Nogle gange har de også en mekanisk tyr, som det er sjovt at se folk flyve af sted på!

things to do in Queenstown - Cowboy's bar

📷 javi_bdemane

5. Frisbeegolf i haven

Queenstown Gardens er virkelig hyggelige at gå en tur i, men tag en frisbee med, hvis du kan! De har en “frisbeegolfbane” (ja, det findes!) i parken, og du kan spille gratis. Der er skilte, der viser, hvor man skal slå ud/kaste fra, og der er metalkurve (hullerne), som man skal sigte efter. Det er rigtig sjovt og en god gang motion i den friske luft med en smuk udsigt over søen ved siden af.

things to do in Queenstown - frisbee golf gardens

things to do in Queenstown - frisbee gold gardens 2

📷 victoriamillar

Ture uden for Queenstown

1. Onsen-pools

Onsen Hot Pools ligger kun 15 minutters kørsel fra byens centrum. De tilbyder private varme pools med uovertruffen udsigt. Det er det perfekte sted at slappe af eller være romantisk. Du kan tage en drink, slappe af med din ven eller partner og beundre udsigten over bjergene og Shotover-floden. Hvis du holder øjnene åbne, kan du også se den berømte Shotover Jet (speedbåd) suse rundt i flodbøjningerne.

things to do in Queenstown - Onsen pools

📷 wsmith2229

2. Arrowtown og Macetown

Arrowtown er en stille lille by ikke langt fra Queenstown. Der er et par gode pubber og et par gratis museer. Det er et besøg værd, hvis du vil på en lille tur ud af Queenstown og suge lidt kiwi-kultur til dig. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du få en 4×4-tur, der tager dig til den nærliggende historiske guldmineby Macetown. Det bliver meget ujævnt, når du kører off road, over søer og ind i de grønne bakker, hvor guldgraverne boede for århundreder siden. På turen får du også lov til at prøve at vaske guld i Arrow River, præcis som man gjorde dengang. Jeg fandt ikke en guldklump, der var stor nok til at komme på Forbes’ liste over rige, men det gør du måske! Alt i alt er det en virkelig fed oplevelse, meget interessant og noget anderledes.

things to do in Queenstow -Arrowtown and Macetown

📷 nzsam

3. Milford Sound

Du kan tage en dagstur til Milford Sound fra Queenstown med bus, men jeg vil anbefale at leje en bil (Bemærk: Hvis du kan lide at køre, er alle bilture på Sydøen fantastiske … bjergkørsler med episke udsigter) Når du kommer frem, har du mulighed for at hoppe om bord på både/krydstogter, eller du kan forudbestille for at få de bedste priser. For dem af jer, der ikke aner, hvad en tur til Milford Sound er, er det i bund og grund en bådtur rundt om en kæmpe sø, omgivet af vandfald og et par sæler, der slapper af på klipper her og der! Men det er at være beskeden… Udsigten er FANTASTISK (kræver store bogstaver for at yde den retfærdighed!) Jeg tog engang en pige med derhen på en første date (romantisk, jeg ved det 😉) og indså derefter, at jeg dumt nok havde sat min barre ALT for højt! Jeg troede, at ingen fremtidige dates nogensinde ville kunne konkurrere. Indtil… (se næste punkt!)

things to do in Queenstown - Milford sound

📷 viewswithvic

4. Lake Tekapo

Mens jeg arbejdede i Queenstown, faldt jeg engang i snak med en fantastisk gammel kiwi-dame. Hun spurgte mig, om jeg kunne lide stjerner. Jeg svarede ja (hvem gør ikke det?!) Så hviskede hun… “St Johns observatorium i Lake Tekapo.” (Den hviskende del var lidt opdigtet for at forbedre historiens intensitet!) Men den dame havde lige givet mig mit livs anbefaling, en sand skjult perle! Selve Lake Tekapo er en lille by, cirka 3 timers kørsel fra Queenstown. Den har en håndfuld restauranter og termiske pools, som er perfekte til lidt afslapning i løbet af dagen. Men jeg vil på det kraftigste anbefale en natlig astronomitur til observatoriet. Hvis du er heldig, og der ikke er skyer om natten, er udsigten IN-SANE (igen, der skal store bogstaver til for at gøre det retfærdigt!) Byen tager særlige forholdsregler for at undgå lysforurening, og det gør en stor forskel, da stjernekiggeriet er fantastisk. Du tager en lille bus til toppen af Mount John, hvor det er kulsort, og du bogstaveligt talt ikke kan se personen ved siden af dig. Når man er der, udpeger en guide stjernebillederne med en mega laserpen. Vores guide var fremragende og gav os alle disse forbløffende rum- og stjernefakta og tegnede bogstaveligt talt stjernegrupperne med laseren. Man får også lov til at gå ind i observatoriet og se et par planeter fra deres mega kraftige teleskoper. Det var helt ærligt fantastisk. De havde teleskopet rettet mod Saturn, og man kunne tydeligt se ringene, det var et fænomenalt syn. Bare det at skrive om det nu har fået mig til at tænke, at det nok var en af de bedste oplevelser, jeg nogensinde har haft! Man behøver slet ikke at gå op i astronomi, det gør jeg ikke, det er bare en unik oplevelse, som er det hele værd.

things to do in Queenstown - Lake Tekapo

Mælkevejen – Billede taget med et bevægeligt stativ i Lake Tekapo, Star Observatory i New Zealand!

5. Wanaka

Hvis du har en bil, vil jeg varmt anbefale at køre til Wanaka. Det er en fantastisk snoet køretur op ad endnu et massivt bjerg med en fantastisk udsigt. Wanaka er en smuk by, lidt mere afslappet end Queenstown. Der finder du det mest fotograferede træ i verden (tilsyneladende) – kendt som “lone tree of lake Wanaka.” Hvis du vil have noget mere tankevækkende end et ensomt træ, skal du tage til Puzzleworld! Det er et sjovt sted fuld af optiske illusioner, tanke-tricks og labyrinter. Det er sjovt i en time eller to!

things to do in Queenstown - Wanaka

📷 _eekim_

Ting, jeg ikke selv har oplevet, men som venner har anbefalet:

1.Canyon-gyngen

Venner, der har prøvet både bungee og gynge, har sagt, at Canyon Swing er bedre. En af de store fordele er, at du kan springe med en ven spændt fast til dig! Det er altid bedre at dele en oplevelse, og måske gør det det lidt mindre skræmmende! Det er verdens højeste klippeudspring, 109 meter over Shotover-floden, hvor du svinger dig mellem de fantastiske kiwi-bjerge!

2. Shotover jet

Hvis du kan lide fart og adrenalin, skal du gå om bord på Shotover Jet. Det er en megahurtig speedbåd, der suser gennem de smukke søer mellem bjergene. Du kommer til at sno dig og dreje, mens du suser gennem Shotover River Canyons og kun lige akkurat undgår klipperne!

things to do in Queenstown - shotover jet

📷 yolijenner

Sammenlign vandrerhjem i Queenstown

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top