14 homovriendelijke steden waar LGBT-reizigers dol op zijn

Language Specific Image

Op zoek naar de meest homovriendelijke steden om te bezoeken tijdens je volgende reis? We vroegen de beste LGBT-reisbloggers van over de hele wereld om de steden en bestemmingen aan te raden waar ze echt van houden. Van Pride-festivals in Auckland tot de clubs van Berlijn, er is een regenboogkleurig spectrum van inclusieve bestemmingen die wachten om ontdekt te worden.

En met zoveel geweldige Pride-festivals die deze zomer plaatsvinden, is dit het perfecte moment om te reizen en in contact te komen met gelijkgestemde avonturiers. Dus maak je klaar om je koffers te pakken, want onze bloggervrienden kiezen de meest LGBT-vriendelijke steden en bestemmingen ter wereld.

Amsterdam, Nederland

Gay-friendly destination Amsterdam @onceuponajrny

Amsterdam, aanbevolen door Roxanne & Maartje van Once Upon A Journey.

Amsterdam is al vier jaar onze thuishaven en is de (voormalige) homohoofdstad van Europa! In 2001 werd Nederland het eerste land ter wereld waar het homohuwelijk werd gelegaliseerd en het land staat bekend om zijn tolerantie. Onze cultuur draait om het vieren van diversiteit en daarom draait onze Pride Week vooral om feesten en minder om protesteren. In Amsterdam is de gayscene vooral geconcentreerd rond de vele gaybars in de Reguliersdwarsstraat, en we hebben veel leuke feestjes gehad in de Amstel Fifty Four op woensdag, de borrelavond van studentenvereniging A.S.V. Gay.

Amsterdam Pride vindt elk jaar plaats in juli/augustus.

Hostels in Amsterdam | Goedkope vluchten naar Amsterdam

Berlijn, Duitsland

gay-berlin-@travelsofadam

Berlijn, aanbevolen door Adam van Travels of Adam.

Ik hou van Berlijn vanwege de creatieve en open geest die deze stad lijkt te koesteren. Dat maakte het in de jaren 1920 een hotspot voor homo’s (Cabaret!) en dat maakt het vandaag de dag nog steeds zo speciaal en uniek voor LGBTQ-mensen. Er is ook zoveel ruimte in de stad voor zoveel verschillende soorten interesses, wat het echt divers maakt voor de vele kleuren van de LGBT-regenboog… met queer feestjes en meetups voor zowat elke interesse! Er zijn geweldige queer bars zoals SilverFuture in Neukölln en Facciola in Kreuzberg, beide met hun flare en sociale sfeer waardoor het geweldige plekken voor toeristen zijn, terwijl mega techno clubs en feesten (welke gids voor gay Berlijn kan Berghain niet bevatten?!) nog steeds een mix van LGBT locals en toeristen aantrekken.

Berlin Pride, ook wel bekend als Christopher Street Day (CSD), vindt elk jaar in juli plaats.

Hostels in Berlijn | Goedkope vluchten naar Berlijn

Brighton, Verenigd Koninkrijk

Gay-friendly cities Brighton @theminimillionaire 3

Brighton, aanbevolen door Cora & Helen van The Mini Millionaire.

Brighton: is er een homovriendelijker plek in het Verenigd Koninkrijk? Ik denk het niet. Het is al zolang ik me kan herinneren een droom van me om de lange rit naar het zuiden te maken en te zien waar al die ophef over gaat. Voor mijn verjaardag vorig jaar hebben mijn vriendin Helen en ik dat gedaan. En EINDELIJK begreep ik het. Brighton is prachtig. Alles, van de uitgebrande oude pier tot The Lanes, is gewoon perfect. Met honderden bars, restaurants en overnachtingsmogelijkheden om uit te kiezen, zul je nooit moeite hebben om iets te doen, een lekker hapje te eten of een plek om te overnachten te vinden. Je zult ook nooit moeite hebben om je geaccepteerd te voelen, want dit is ongetwijfeld een van de beste homosteden die er zijn. Dus als je op zoek bent naar de perfecte homovriendelijke stad voor je volgende staycation, dan is Brighton het! Ik weet zeker dat ik er snel weer zal zijn.

Brighton Pride vindt elk jaar in augustus plaats.

Hostels in Brighton | Goedkope vluchten naar Gatwick

Guadalajara, Mexico

Best Gay-Friendly Cities Around the World - Guadalajara, Mexico

Guadalajara, aanbevolen door Sam en Zab van Indefinite Adventure.

Guadalajara is misschien wel de meest homovriendelijke stad van Mexico. Vergeleken met andere plaatsen in Mexico was het de stad waar ik de meeste tekenen van genegenheid in het openbaar zag tussen koppels van hetzelfde geslacht en er zijn genoeg homobars, clubs en feestjes voor iedereen. Een van de bekendste is Voltio, waar elke vrijdag het schandalige ondergoedfeest wordt gehouden waar mannen van allerlei pluimage zich uitkleden tot in hun broek en elkaar leren kennen in dit grungy, voormalige pakhuis. Hoewel het pas drie jaar geleden is begonnen, is het al de thuisbasis van een van de grootste Pride-evenementen in Latijns-Amerika, dat elk jaar in juni plaatsvindt met meer dan 4000 deelnemers. Tot slot is het niet ver van de beroemde badplaatsen aan de Stille Oceaan in Banderas Bay, waaronder het super gay Puerto Vallarta.

Guadalajara Pride vindt elk jaar in juni plaats.

Hostels in Guadalajara | Goedkope vluchten naar Guadalajara

Buenos Aires, Argentinië

Gay-friendly cities Buenos Aires @nomadicboys

Buenos Aires aanbevolen door Stefan en Sebastien van Nomadic Boys.

Argentinië is zeer vooruitstrevend op het gebied van LGBT-rechten. Het was het eerste land in Latijns-Amerika dat in juli 2010 het homohuwelijk legaliseerde, inclusief volledig adoptierecht. Het recht om van wettelijk geslacht te veranderen is sinds 2012 van kracht en antidiscriminatiewetten zijn volledig van kracht in Rosario en de grote hoofdstad Buenos Aires.

Wij houden van Buenos Aires omdat het een van de beste homoscènes in heel Latijns-Amerika heeft, die zwaar wordt gesteund door de overheid, vooral in augustus, wanneer de BADiversa-week plaatsvindt. De gayscene van Buenos Aires is behoorlijk verspreid, maar het zwaartepunt ligt in de grote woonwijk Palermo, plus een paar plekken verspreid over het supercoole San Telmo en het welgestelde Recoleta. Een paar van de beste plekken om te bezoeken zijn Glam Club in Recoleta, Sitges bar in Palermo, Contramano beer club in Recoleta en Pride Café in San Telmo.

Onze favoriete herinnering aan onze reizen in Buenos Aires is samen als koppel van hetzelfde geslacht de tango dansen in een van de queer milongas (een tangodanszaal). Er is niets romantischer dan samen deze beroemde Argentijns/Uruguayaanse dans te dansen en het was de beste plek om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. De twee belangrijkste queer tango milongas in de stad zijn La Marshall (in San Telmo) en Tango Queer (in Recoleta).

Het Buenos Aires Gay Festival vindt elk jaar in november plaats.

Hostels in Buenos Aires | Goedkope vluchten naar Buenos Aires

Auckland, Nieuw-Zeeland

Gay-friendly cities Auckland @backpackingbabes

Auckland, aanbevolen door Robyn & Emily van Backpacking Babes.

Nieuw-Zeeland was de eerste internationale halte op onze reis van een jaar in het buitenland. We logeerden bij een vriend in Auckland voordat we naar Waitara gingen, ook op het Noordereiland. Hier werkten we samen met de bekende NZ fotograaf en LGBTQ activist Fiona Clarke (je moet haar opzoeken) en kampeerden we een maand op het Zuidereiland. We wisten dat Auckland iets speciaals zou zijn, maar we hadden geen idee hoe uniek onze ervaring van de stad en met Fiona zou zijn!

Elk jaar is Auckland gastheer van een week vol Pride-evenementen, waarvan er één The Big Gay Out heet (alsof Nieuw-Zeeland niet al de meest epische plek was). TBGO, georganiseerd door de New Zealand AIDS Foundation, is een gratis evenement dat plaatsvindt in Coyle Park en vol zit met muziek, kunstverkopers, eten en dansen. We waren enthousiast om er in 2016 bij te zijn, vooral toen Emily (muzikant/songwriter Emily Kopp) werd gevraagd om op het hoofdpodium te spelen! We hebben een prachtige tijd gehad, niet alleen in Auckland maar in heel Nieuw-Zeeland: het land is prachtig en vol vriendelijke mensen. Het is een MUST SEE in ons boek.

Auckland Pride vindt elke februari plaats.

Hostels in Auckland | Goedkope vluchten naar Auckland

Gran Canaria, Canarische Eilanden

Gay-friendly cities @nomadicboys Gran Canaria

Gran Canaria, aanbevolen door Stefan en Sebastien van Nomadic Boys.

Gran Canaria is het hele jaar door een zeer bekende bestemming voor Europese homo’s. Dit Spaanse eiland maakt deel uit van de Canarische Eilanden, die voor de kust van Afrika liggen en daarom gegarandeerd bijna 365 dagen mooi weer hebben. Spanje is over het algemeen een zeer homovriendelijke bestemming, maar Gran Canaria heeft altijd een tolerantere houding gehad. Tijdens de harde, repressieve Franco-jaren kneep de regering een oogje dicht voor homoseksualiteit omdat het eiland te ver weg lag van het vasteland om zich er druk over te maken. Vanaf de jaren 60 kwam het toerisme echt op gang en trok het steeds meer buitenlanders aan en dus ook een nog tolerantere houding.

Wij houden van Gran Canaria omdat er een enorme gayscene is in Maspalomas en Playa del Ingles in het zuidelijke deel van het eiland. Het Yumbo Centrum is het middelpunt van het gebied: een groot winkelcentrum vol homobars, clubs, restaurants en boetiekjes, waardoor het een paradijs voor homo’s is. Iets zuidelijker ligt het grote homostrand bij Kiosk #7. Gran Canaria heeft ook verschillende gay pride-festivals die het hele jaar door plaatsvinden, zoals de Maspalomas Fetish Week in oktober, Maspalomas Winter Pride in november, carnavals in februari (zowel in Maspalomas als Las Palmas), Maspalomas Gay Pride in mei en tot slot talloze beerparty’s in oktober en nog een in maart.

Een van onze favoriete ervaringen op Gran Canaria was een boottocht (georganiseerd door Canarias Gay) met vrienden naar het afgelegen strand Gui Gui. Dit is een kledingvrij strand aan de westkust van het eiland, verscholen op de bodem van een Grande ravijn. Dit was de perfecte dagtocht en een meer ontspannen manier om een andere kant van dit opmerkelijke eiland te zien.

Maspalomas Pride vindt elk jaar in mei plaats.

Hostels in Gran Canaria | Goedkope vluchten naar Gran Canaria

Milaan, Italië

Gay-friendly cities Milan @gaylyplanet

Milaan, aanbevolen door Luigi & Daniele van Gayly Planet.

Wij houden van Milaan omdat het de beste GLBT-scene van Italië heeft. Er zijn veel bars, feestjes, culturele evenementen en filmtentoonstellingen die zich richten op de homogemeenschap. We houden ook van Milaan omdat iedereen er welkom is! De meeste bars waar we graag wat drinken voordat we uitgaan liggen rond Porta Venezia en in het hart van dit gebied ligt Via Lecco. Hier vind je een aantal bars waar je een “Aperitivo Italiano” kunt drinken, tot laat kunt blijven hangen en de lokale bevolking kunt ontmoeten. Tijdens Pride wordt deze straat het Pride-plein van de stad. Alle homo-evenementen in Milaan beginnen hier en het is ook de beste plek om de nacht af te sluiten in de meest trendy clubs.

Milan Pride vindt elk jaar in juni plaats.

Hostels in Milaan | Goedkope vluchten naar Milaan

New York, VS

Gay-friendly cities New York @dopesontheroad

New York, aanbevolen door Meg en Lindsay van Dopes On The Road.

New York City is de ultieme LGBT-reisbestemming met een beetje van alles voor iedereen in het spectrum. Zo is er Hell’s Kitchen, waar veel homo’s rondhangen, of Henrietta Hudson in de Village, een van de drie overgebleven lesbische bars in de vijf stadsdelen. Als je meer van de queer en transgenderscene houdt, ga dan op woensdagavond naar The Woods in Brooklyn. Geen drinker? Geen probleem – ga naar Chelsea en eet in een LGBT-restaurant zoals Elmo of Cafeteria. Vergeet niet een kijkje te nemen in het Leslie-Lohman Museum of Gay and Lesbian Art of ga mee op een LGBT-wandeltocht door de geschiedenis met Oscar Wilde Tours. En natuurlijk is een reis naar New York City niet compleet zonder een bezoek aan The Stonewall Inn.

New York Pride vindt elk jaar in juni plaats.

Hostels in New York | Goedkope vluchten naar New York

Rome, Italië

Gay-friendly cities Rome @gaylyplanet

Rome, aanbevolen door Luigi & Daniele van Gayly Planet.

Rome is een ongelofelijke stad met veel fantastische plekken om foto’s te maken en historische bezienswaardigheden die je de adem benemen. Het inclusieve en internationale homoleven in Rome is leuk en easy-going. Zowel tijdens internationale evenementen als tijdens kleinere lokale festivals ontmoet je veel goedhartige mensen die je graag wegwijs maken. Het hart van het homoleven in Rome is Gay Street, vlak achter het Colosseum. Dit is de plek waar de lokale bevolking de voorkeur aan geeft om de avond te beginnen met een drankje. Je raakt er met iedereen aan de praat en als het nacht wordt, zul je een van de populairste Italiaanse clubs willen ontdekken: Muccassassina in de winter en Gay Village in de zomer.

Rome Pride vindt elk jaar in juni plaats.

Hostels in Rome | Goedkope vluchten naar Rome

Lissabon, Portugal

Gay-friendly cities Lisbon @viaggiaescopri

Lissabon, aanbevolen door Gian Luca van Viaggia e Scopri.

Een van de meest geweldige homovriendelijke steden die ik kan aanraden voor LGBT-reizigers is Lissabon. Als hoofdstad van Portugal zit Lissabon vol cultuur en leuke plekken om te zien en te bezoeken. Het nachtleven in Bairro Alto is erg leuk en er zijn verschillende homovriendelijke pubs, disco’s en een sauna. Maar het homoleven in Lissabon beperkt zich niet alleen tot het stadscentrum. Langs de zuidkust ligt de Costa da Caparica, een prachtige plek om van de zee te genieten, met mooie, lange stranden en gebieden die zijn ingericht voor toeristen. Deze regio wordt bediend door een langzame trein die vanuit Lissabon langs de kust rijdt. Beach 19 is een bekend homostrand en een geweldige plek om nieuwe mensen te ontmoeten en plezier te maken. En last but not least, de Portugezen zijn erg ruimdenkend en LGBT’s zijn vrij om zichzelf te zijn.

De Lissabon Pride vindt elk jaar in juni plaats.

Hostels in Lissabon | Goedkope vluchten naar Lissabon

Tokio, Japan

Gay-freindly cities Tokyo @onceuponajrny

Tokio, aanbevolen door Roxanne & Maartje van Once Upon A Journey.

Tijdens onze huidige wereldreis zijn we verliefd geworden op Japan en vooral op Tokio. Eerder hadden we al gehoord over de gekke cultuur van Japan met zijn cosplay, meiden- en kattencafés en nog veel meer. Maar dat is niet het beste deel van de Japanse cultuur: het zijn de mensen. Japanse mensen zijn de vriendelijkste en beleefdste mensen die we ooit hebben ontmoet. Cultureel gezien beschouwen ze ‘nee’ zeggen als onbeleefd, maar het zit ook in hun cultuur om een beetje afstandelijk te zijn vanwege de persoonlijke ruimte. Daarom zijn publieke uitingen van genegenheid (PDA’s) en onderwerpen als seks en seksualiteit dingen waar Japanners niet over praten, hoewel de gendernormen in Japan vloeiender zijn dan elders in de wereld.

De meeste LGBT’s in Japan zijn gewoon ‘gay voor het weekend’ en hebben de rest van de week vaak zelfs een ‘normaal’ gezin. Toch zit het ook in hun cultuur om niet openlijk te oordelen over mensen die wel PDA’s laten zien of over hun seksualiteit praten. Vooral tijdens het drinken zijn Japanners open over deze dingen en dat is misschien wel de reden dat Tokio meer homobars heeft dan Londen! Deze gaybars zijn te vinden in de homowijk Shinjuku-nichōme in Tokio, de perfecte plek om je speciale iemand te vinden of om je liefde te vieren met je speciale iemand. En tussen alle gaybars door vonden we de perfecte plek voor ons: bar Goldfinger, waar elke zaterdagavond alleen voor vrouwen toegankelijke feestjes worden gehouden!

Tokyo Pride vindt elk jaar in mei plaats.

Hostels in Tokio | Goedkope vluchten naar Tokio

Washington DC, Verenigde Staten

Gay-friendly cities Washington DC @twobadtourists

Washington DC, aanbevolen door Auston & David van Two Bad Tourists.

Washington DC is een opwindende plek om te bezoeken en er is een betrokken lokale LGBT-gemeenschap. Naast de geschiedenis vind je er veel entertainment, winkels, eetgelegenheden en andere recreatieve mogelijkheden. Washington DC is ook de thuisbasis van veel geweldige festivals en evenementen zoals Chinees Nieuwjaar, het Nationale Kersenbloesemfestival en het Smithsonian Folklife Festival. Ga voor LGBT-specifieke evenementen naar de Best of Gay DC Awards in de herfst of de Holiday Heatwave van Capital Pride in december. Bezoek DC in de zomer om de Capital Pride Celebration of DC Black Pride bij te wonen.
DC heeft ook geweldige buurten zoals het trendy Shaw district of Logan Circle, met een chique en elegante uitstraling, inclusief chique boetieks en wijnbars. Of ga naar Columbia Heights voor een sterke Latino en hipster menigte met een mix van etnische restaurants en coole tavernes. Om de beste homo hangouts te vinden, zijn de topbuurten de U Street Corridor, Dupont Circle of Logan Circle met LGBT favoriete plekken zoals Cobalt, 30 Degrees, Green Lantern of DIK Bar.

De Capital Pride in Washington DC vindt elk jaar in juni plaats.

Hostels in Washington Goedkope vluchten naar Washington

Bangkok, Thailand

Bangkok, aanbevolen door Craig Crowther van My Gay Globe.

Bangkok is een Aziatische megastad die barst van energie en kleur. Deze hoofdstad, die vaak over het hoofd wordt gezien door bezoekers die op zoek zijn naar de prachtige stranden van Zuid-Thailand, bruist van het leven. Het traditionele backpackersgebied is gecentreerd rond Koh San Road, maar het echte hart van authentiek Bangkok klopt vanuit Silom. Overdag is dit het belangrijkste financiële district van de stad, maar zodra de zon ondergaat is dit gebied de thuisbasis van verrukkelijk straateten, bars op daken en het welvarende en levendige homodorp van Thailand. Bangkok is hectisch en toch spiritueel; een plek waar je het gevoel hebt dat je leeft vanaf het moment dat je aankomt. Verveling is hier geen optie: met zijn spelonkachtige doolhof van sois (gevuld met meer eetgelegenheden dan je ooit zou kunnen proeven), het rijke erfgoed van zijn koninklijke verleden en dorst naar modernisering, is Bangkok uniek, waanzinnig en absoluut onvergetelijk.

Hostels in Bangkok | Goedkope vluchten naar Bangkok

Bangkok viert Pride in juni.

Waarom zet je dit artikel niet vast voor later?

Wat is jouw favoriete homovriendelijke stad? Zijn er steden die we over het hoofd hebben gezien? En zo ja, laat ons dan in de reacties hieronder weten wat ze zo geweldig maakt.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven