9 Redenen waarom reizen naar de VS goedkoper is dan je denkt

Language Specific Image

Amerika verkennen hoeft niet veel geld te kosten! We vroegen reisbloggers om deskundig advies om geld te besparen tijdens reizen naar en in de Verenigde Staten..

1. Ken uw geografie

Oké, we moeten beginnen met het voor de hand liggende. Amerika is een enorm land met een behoorlijk complexe geografie. Als je weet waar je moet zijn, voorkom je later logistieke hoofdpijn. Jo Whitaker, oprichter van de reisblog visionsofjohanna.org, zegt: “Zorg ervoor datje de grote afstanden in de VS kent, vooral het westen. Als je geïnteresseerd bent in steden, kun je misschien beter rechtstreeks naar die stad vliegen. Maar huurauto’s zijn geweldig omdat je zoveel flexibiliteit hebt. Een bevriende reisgenoot legt in het westen van de VS ongeveer 600 mijl af in een rijdag van 12 uur.”

usa

2. Reizen in groepen

Fabienne Loher, auteur van ichreiseumdiewelt.com stelt voor: “Een auto huren of samen met andere backpackers een taxi/Uber delen (als een van jullie ouder is dan 25 jaar, is het goedkoper) kan helpen een aardige cent te besparen, vooral als je door het ruime westen van de VS navigeert.”

cars

3. Speciale routes

Doe, net als bij vooruit plannen, ook onderzoek naar de vluchten! Vaak zijn er een paar manieren om geld te besparen die niet meteen duidelijk zijn bij een eenvoudige Google-zoekopdracht. Top tip van Jo: “Icelandair staat er bijvoorbeeld om bekend dat ze waanzinnig goedkope vluchten aanbieden van Londen naar New York, met slechts een korte tussenstop in Reykjavik!”

routes

4. Neem de tijd

David Miah van thatgaybackpacker.com stelt voor om de tijd te nemen als je door de VS reist: “Mensen vragen me altijd hoe ik zo lang kan reizen, maar de waarheid is dat langzaam reizen je geld bespaart. Door in één bepaald gebied rond te hangen, krijg je een gevoel voor de happy hours in een stad, de hipste plekken voor bodemloze brunches en wanneer er studentenclubavonden zijn (die meestal geen dekkingskosten hebben). Een wekelijkse metrokaart is altijd goedkoper dan een dagelijkse. Plus, door ergens een uitvalsbasis te maken, wordt het makkelijker om lokale vrienden te maken die hun budgetvriendelijke tips met je kunnen delen.”

signal

5. Behulpzame inwoners

Laat je portemonnee niet helemaal leeglopen door de stad! Hostelmedewerkers zitten vol goede raad en veel hostels bieden gratis wandeltochten aan. Profiteer van die lokale kennis en de beroemde Amerikaanse gastvrijheid! Katie McKnoulty, oprichter van thetravellinglight.com stelt voor: “De [lokale] foodtruck scene is hier ook enorm… je kunt altijd een heerlijk en goedkoop hapje eten vinden!

locals

6. Hostels met ontbijt

Jo‘s advies over eten in hostels: “Persoonlijk koos ik hostels met een gratis ontbijt om te besparen op de kosten voor eten en één hostel in New York had ‘s avonds ook gratis pizza! Het klinkt heel eenvoudig, maar zorg ervoor dat het ontbijt in de hostels van je keuze gratis is.”

hostels

7. Greyhound Bussen

Fabienne heeft ervaring met Amerika’s belangrijkste langeafstandsbusdienst: “Greyhound is fantastisch en zoooo goedkoop. Ik voelde me veilig, zelfs ‘s nachts. We betaalden $22 van Las Vegas naar LA. Je kunt veel geld besparen als je de bus neemt in plaats van het vliegtuig.

buses

8. Gratis Natuur

Jasmin Hassan, een schrijfster uit Londen stelt voor: “Verken de natuur gratis! Amerika is een land van gevarieerd terrein en er is veel diversiteit te vinden. Verken een willekeurig aantal bergen, meren, gletsjers of bossen (afhankelijk van waar je bent), en ervaar een veelheid aan landschappen zonder het land te hoeven verlaten! Investeer in een campinggrill en koelbox en eet smakelijke maaltijden en biertjes onderweg – de ultieme brandstof voor avontuur!”

nature

9. Ziektekostenverzekering

Een enorme kostenpost waar veel reizigers niet op anticiperen is die van medische zorg/medicijnen in de VS. Jo adviseert: “Een ziektekostenverzekering is essentieel! Anders kun je een torenhoge rekening krijgen als er iets onfortuinlijks gebeurt.”

health

Waar wacht je nog op! Boek nu!

Speciale dank aan Katie McKnoulty, Jo Whitaker, David Miah, Jasmin Hassanand Fabienne Loher voor hun pro tips en foto’s!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven