De ultieme roadtrip langs de westkust

De Amerikaanse westkust is de schatkamer van de roadtripper, boordevol natuurverschijnselen en drukke straten. Trek minstens drie weken uit om deze route af te leggen en laat veel extra tijd over om je te laten meeslepen door de ontelbare wonderen van het Westen. Bereid je voor op mosselsoep in zuurdesemkommen en ambachtelijke koffie; pak je zwembroek en paraplu in en neem je camera mee voor surrealistische kustlijnen en weidse berggezichten. Dit is de ultieme roadtrip langs de westkust.

San Diego

Mijl 0

Met Spaans geïnspireerde barokke architectuur, prachtige stranden en surfbare golven is San Diego het ideale startpunt voor een roadtrip die de aandacht verdeelt tussen natuurlijke en grootstedelijke wonderen.

Geniet van het spektakel van Balboa Park en zijn 16 musea, sierlijke tuinen en de iconische architectuur van het California Building.

Zoek een van de vele Mexicaanse restaurants in San Diego op voor de meest authentieke Mexicaanse keuken die je ten noorden van de grens kunt vinden, of neem plaats in een visrestaurant – als je niet voor het een of het ander kunt kiezen, zal een vistaco al je verlangens bevredigen.

Ultimate West Coast Road Trip - San Diego

📷: @avirichards

Boek je hostel in San Diego

Los Angeles

Mijl 130

Geen roadtrip langs de westkust is compleet zonder een rit over Sunset Boulevard. Begin in Hollywood (met een pitstop voor de Hollywood Walk of Fame) en rijd over deze 22 mijl lange weg door de beroemde wijken Beverley Hills en Bel Air voordat je aankomt in Malibu. Stop op de terugweg bij de Santa Monica Pier voor een ritje in het reuzenrad bij zonsondergang en een emmer garnalen bij Bubba Gump.

Bekijk een film in het sierlijke Dolby Theatre, waar de Oscars worden gehouden, of ga naar een honkbalwedstrijd in het Dodger Stadium om te genieten van het favoriete tijdverdrijf van Amerika.

Insider-tip: hamburgerliefhebbers mogen de originele In-N-Out-vestiging op 13766 Francisquito Ave niet missen. Dit was de eerste drive-thru hamburgerkraam in Californië toen het in 1948 werd geopend.

Ultimate West Coast Road trip - Los Angeles

📷: @gersonrepreza

Boek je hostel in Los Angeles

Nationale parken Sequoia en Kings Canyon

Mijl 330

Hoewel Sequoia en Kings Canyon twee afzonderlijke nationale parken zijn, is het min of meer een twee-voor-een deal omdat ze aan elkaar grenzen. Trek je wandelschoenen aan en volg een van de vele paden door de schaduwrijke begroeiing van de mammoetbomen.

Breng zeker een bezoek aan Giant Forest, waar je “General Sherman” vindt, het grootste levende wezen op aarde qua volume, en 8000 van zijn collega’s mammoetbomen.

De rit door deze parken biedt je adembenemende vergezichten over ongetemde wildernis in diepe bergvalleien en voert je over weiden waar vaak zwarte beren worden gespot tussen de alpiene wilde bloemen. Neem de kronkelige wegen langzaam en geniet onderweg van de uitzichten.

Insidertip: Koop een America the Beautiful Jaarpas voor $ 80. Hiermee kom je in alle 58 wildparken. Hiermee krijg je toegang tot alle 58 nationale parken in de VS voor het komende jaar en betaal je jezelf meer dan terug tijdens deze roadtrip alleen.

Ultimate West Coast Road trip - Sequoia National Park

📷: @vitto_s

Boek je hostel in Bakersfield

Nationaal park Yosemite

Kilometer 530

Yosemite, het op vier na meest bezochte nationale park in de VS in 2017, biedt de ultieme Californische buitenervaring.

Half Dome, 250.000 jaar geleden uitgeslepen door gletsjerijsstromen, torent als een torenhoge granieten piek boven de valleibodem uit en vormt zelfs voor doorgewinterde wandelaars een uitdaging (vergunning vereist). Minder inspannende wandelingen zijn de Lower Yosemite Fall Trail, waar je kunt afkoelen in de mist van de brullende waterval van 2.425 voet, en de Yosemite Valley Loop Trail, een meestal vlakke wandeling van 7,2 of 11,5 mijl die uitzicht biedt op enkele van de meest herkenbare geologische kenmerken van het park.

Twee gletsjers, Lyell en Maclure, liggen nog op de toppen van de hoogste bergen van Yosemite. Deze zijn in de verte aan de overkant van de vallei te zien vanaf het Glacier Point uitkijkpunt.

Ultimate West Coast Road trip - Yosemite National Park

📷: @anik3t

Boek je hostel in Yosemite

Meer van Tahoe

Kilometer 680

Dit kristalheldere, hooggelegen meer ligt op de grens tussen Californië en Nevada en biedt bezoekers een verscheidenheid aan buitenactiviteiten.

Geniet van de zon op de zanderige oevers van het meer en huur Stand Up Paddleboards (SUP’s) om het meer op te gaan. Wandel over de Rubicon Trail langs de zuidwestelijke rand van het meer voor het beste uitzicht op Emerald Bay, door de Amerikaanse schrijver Mark Twain “the fairest picture the whole world affords” genoemd.

Als de zon eenmaal onder is, ga dan naar South Lake Tahoe net over de staatsgrens om te genieten van een gratis cocktail en probeer je hand tegen het huis in een van de casino’s die het stadsbeeld domineren.

Ultimate West Coast Road trip - Lake Tahoe

📷: @rodi01

Boek je hostel in Lake Tahoe

Sacramento

Kilometer 800

Bezoek Sutter’s Fort in Midtown om het leven te proeven dat voorafging aan de ontdekking van goud in 1848 en breng wat tijd door in Old Sacramento om over de houten trottoirs te lopen en de historische gebouwen te bekijken.

Tegenwoordig is het waarschijnlijker dat je de plaatselijke bevolking ziet joggen of fietsen langs de Sacramento en American Rivers dan dat ze naar goud aan het zoeken zijn, maar de rivieren zijn nog steeds het hart van Sacramento. Ga mee op een rafttocht op de rivier en volg de stroom.

Het hoofdstedelijke gebouw is zes dagen per week geopend voor het publiek. In het omringende park staan bomen uit de hele wereld en samen met de International World Peace Rose Garden is het een wandeling waard.

Sacramento, de zelfbenoemde Farm to Fork-hoofdstad van de wereld, is een geweldige plek om je tanden te zetten in gastronomische gerechten met lokaal verbouwde ingrediënten. Voor een voorproefje van de bruisende ambachtelijke bierscene van Sacramento kun je een fietstocht boeken langs populaire bars en pubs.

Insidertip: Dankzij het jaarlijkse Wide Open Walls Mural Festival verandert Sacramento in snel tempo in een openlucht kunstgalerie.

Ultimate West Coast Road trip - Sacramento

📷: @stephenleo1982

Boek je hostel in Sacramento

Napa

Mijl 860

Met alleen al in Napa meer dan 400 wijnmakerijen zul je geen moeite hebben om een glas naar jouw smaak te vinden en de reputatie waar te maken die Napa heeft opgebouwd als het hart van het Californische wijnland. Bezoek de wijngaarden en geniet van een prachtige zonsondergang boven de heuvels.

Ultimate West Coast Road trip - Napa

📷: @sgabriel

San Francisco

Mijl 910

De meeste mensen gaan meteen naar de Golden Gate Bridge als ze in San Francisco aankomen. Je rijdt er overheen als je de stad verlaat via deze route, dus in plaats van over de brug te lopen, kun je een andere invalshoek zoeken: een verborgen touwschommel aan de rand van Kirby Cove. Deze schommel wordt regelmatig omgehakt, maar vindt altijd zijn weg terug naar boven.

Een van de meest Instagrammende plekken in de stad is de mozaïektrap op 16th Avenue. Bovenaan word je beloond met een uitzicht van bijna 360 graden.

Ga verder dan de beruchte gevangenis van Alcatraz Island en volg een rondleiding door de gerestaureerde tuinen om ze te zien zoals ze werden onderhouden door de gevangenen.

Voor een onderbreking van het soms mistige weer in de Bay Area kun je de middag doorbrengen in het Exploratorium, compleet met interactieve wetenschapstentoonstellingen en een aquarium, of het De Young Museum, met kunst en een afwisseling van tentoonstellingen zoals de mummie van Koning Toet.

Insidertip: Onderschat het verkeer in San Francisco – of welke grote stad in de VS dan ook – niet. Vermijd verkeer tussen 7.00 en 9.00 uur ‘s ochtends en tussen 16.00 en 18.00 uur ‘s avonds.

Ultimate West Coast Road trip - San Francisco

📷: @adammenges

Boek je hostel in San Francisco

Dillon-strand

Mijl 970

Veel bezoekers vinden hun weg naar Point Reyes of Bodega Bay, die beide een bezoek meer dan waard zijn als je bereid bent je kust te delen. Op Dillon Beach daarentegen is het zelden druk, zodat je alle ruimte hebt om op blote voeten te wandelen en zanddollars te verzamelen op dit idyllische gouden strand.

Ultimate West Coast Road trip - Dillon Beach

📷: @LisaW123

Mendocino en Fort Bragg

Mijl 1120

Breng in Mendocino wat tijd door op Big River Beach, waar je een prachtig uitzicht hebt op de charmante witte Mendocino Presbyterian Church op de bluffs erboven.

Ga verder naar Fort Bragg waar je Glass Beach vindt. Ooit was dit een vuilnisbelt, maar Moeder Natuur deed haar werk goed en liet bij elke vloed gebroken glas vallen totdat het strand vol lag met het zeeglas dat nu tussen de kiezels schittert. Maak voordat je de stad verlaat een ritje met de historische Skunk Train die door weelderige kustbossen slingert.

Insidertip: Tank bij voor de korte rit van Mendocino naar Fort Bragg met witte chocolade-frambozenschors bij Papa Bear’s Chocolate Haus – ga vroeg voordat ze uitverkocht zijn!

Ultimate West Coast Road trip - Mendocino

📷: @isaacordaz

Oregon Grotten Nationaal Monument

Mijl 1400

Vandaag de dag overspant een uitgebreid grottenstelsel een groot deel van Oregon, een overblijfsel van vulkanische activiteit en erosie uit een ver verleden. Van eind maart tot begin november worden er de hele dag rondleidingen gegeven. Als je de zogenaamde Marmeren Hallen van Oregon net zo wilt ervaren als de eerste ontdekkingsreizigers, reserveer dan een plekje bij de laatste rondleiding van de dag, wanneer bezoekers zijn uitgerust met kaarslantaarns om hun pad te verlichten.

Insider-tip: Dit is de eerste van vele grottochten door de hele staat. Als je een passie voor speleologie ontdekt, zijn er veel omwegen die je langs deze route kunt maken om je nieuwe hobby uit te oefenen.

Ultimate West Coast Road Trip - Oregon Caves National Monument

fdastudillo

Kratermeer Nationaal Park

Mijl 1550

Omdat dit het diepste meer van het land is, is het alleen maar logisch om het per boot te verkennen. Terwijl je over het prachtige indigoblauwe water vaart, ga je op zoek naar Wizard Island, de sintelkegel die boven het oppervlak van het meer uitsteekt en de oorsprong van het meer verraadt. Het gebied dat nu Crater Lake is, was ooit een vulkaan die zo’n 7700 jaar geleden een enorme uitbarsting onderging. Er ontstond een enorme caldera die zich vulde met water en zo het huidige meer creëerde.

Ga van boord bij Wizard Island voor een picknick of om de inspannende wandeling naar de top te maken en in de krater van 100 meter hoog te kijken.

Insider tip: Vanwege de hoge ligging is het park in de wintermaanden beperkt toegankelijk. Raadpleeg de website van de National Park Services voor actuele informatie.

Ultimate West Cost Road Trip - Crater Lake

📷: @nicolas.boullosa

Boek je hostel in Eugene

Portland

Mijl 1800

Vind je innerlijke rust in The Grotto en de botanische tuinen. Ga winkelen in de vintagewinkels en boetiekjes langs Hawthorne Street. Volg een cursus taart maken bij Pacific Pie. Portland doet zijn hipsterreputatie eer aan en heeft geen gebrek aan unieke manieren om je tijd in de stad te vullen – de een nog hipper dan de ander.

Donuts, die al bekend staan om hun koffie, zijn ook een serieuze zaak geworden in Portland. Maak van je ontbijt een donutproefwedstrijd en proef een gastronomische brioche donut (Blue Star Donuts) en een al even gastronomische veganistische donut (Doe Donuts).

Ultimate West Cost Road Trip - Portland Oregon

📷: @zackspear

Boek je hostel in Portland

Olympisch Nationaal Park

Mijl 1960

Deze laatste bestemming in de buitenlucht biedt zowel stranden als bossen, al zul je merken dat ze in niets lijken op die in Californië. Een tochtje naar het strand betekent klimmen over stapels drijfhout, je jas dichtritsen en bossen dik met hangend mos als iets uit een sprookje van de gebroeders Grimm.

Ga vooral op zoek naar Ruby Beach, zo genoemd naar het rode zand dat zich soms op het strand verzamelt, en het Hoh Rainforest, waar de jaarlijkse 140-170 inch regen een weelderig ecosysteem en een overvloed aan varens en mossen in stand houdt.

Ultimate West Cost Road Trip - Olympic National Park

📷: @eleefotografie

Seattle

Mijl 2070

Seattle is een echte coup de grâce voor deze ultieme roadtrip langs de westkust en er is geen tekort aan memorabele en heerlijke ervaringen.

Seattle wordt door velen beschouwd als de koffiehoofdstad van Amerika. Je kunt Seattle dan ook niet bezoeken zonder te genieten van een zorgvuldig gemaakt kopje koffie. Bezoek de Pike Place Market voor ontbijt (of lunch) en het schouwspel van visverkopers die met hun waren aan het spelen zijn.

Zodra je genoeg cafeïne hebt gedronken en gegeten, ga je naar het populairste icoon van Seattle: de Space Needle. Koop een combiticket en bezoek het Chihuly Garden and Glass museum aan de voet van de Space Needle om jezelf te verliezen in jungles van levendige glassculpturen en torenhoge maar delicate kunstwerken.

De Freemont Troll en het Gas Works Park zijn beide geweldige (gratis) gelegenheden om uit de auto te stappen en je benen te strekken op een zonnige dag in Seattle.

Insider-tip: Het is “Pike Place Market”, niet “Pikes Place Market” Die vergissing is een dood signaal dat je hier voor het eerst komt.

Ultimate West Cost Road Trip - Seattle

📷: @arlemjm

Boek je hostel in Seattle

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven