Dit is wat een biertje je kost in deze 10 steden over de hele wereld

Voor veel dorstige backpackers is de prijs van een biertje net zo’n belangrijke factor bij het kiezen van een stedentrip als de bezienswaardigheden en de stad zelf! Sterker nog, is er een situatie die meer voldoening geeft dan aankomen in een nieuwe stad, je koffers droppen in je hostel en de straat op gaan op zoek naar die kostbare, gouden vloeistof? Een authentiek stadsplein vinden en in de zon liggen, met een glas van de plaatselijke bierski in de hand, en je reis uitstippelen is een van de meest glorieuze momenten van het leven… (en ik vecht tegen iedereen die het tegendeel probeert te beweren!)

Maar hoeveel kost een pint bier? Hoeveel kost een pint van ‘s werelds op drie na populairste drank* je op je volgende reis? Van Berlijn tot Belize, hier zie je hoeveel het kost om een biertje te drinken in de top 10 van bierdrinkende landen**.

*water, koffie en thee nemen de podiumposities in… eerlijk is eerlijk.

**De gegevens over bierconsumptie zijn per hoofd van de bevolking en afkomstig uit onderzoek van Kirin (overigens geen slecht bier!)

10. Brașov, Roemenië

Proost! = Noroc!

De Roemeense regio Transsylvanië, vooral bekend als de geboorteplaats van de bloeddorstige Dracula (alias de echte heerser Vlad de Spietser), is ook de thuisbasis van de middeleeuwse stad Brașov, waar je bier (geen bloed) kunt kopen voor de volgende prijzen:

Gemiddeld: 8 lei = $2

Koopje: 6 lei = $1,50

Luxe: 15 lei = $3,80

Plaatselijk drankje: Palincă – een vurige 45% ABV brandewijn gemaakt van pruimen

Jeugdherbergen in Brasov

Sshh!... This is a secret

Sign up to discover the "Next 🔥 Backpacker Destination" this 2024, discount travel deals and future secret travel guides.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

How much is a pint in Brasov

9. Caye Caulker, Belize

Proost! / Salud!

Oké, Caye Caulker is eigenlijk een piepklein Belizeaans eiland en geen stad. Toch staat het vaak bovenaan de lijst van bekende reizigers. Caye Caulker is minder gecommercialiseerd dan haar tegenhangers op het vasteland en staat bekend om haar relaxte sfeer, waar je op het strand kunt BBQ-en, golfkarretjes kunt huren in plaats van auto’s en een adembenemend uitzicht hebt.

Gemiddeld: 6 BZD = $3

Koopje: 4 BZD = $2

Luxe: 8 BZD = $4

Plaatselijk drankje: Rum punch

Jeugdherbergen in Caye Caulker

how much is a pint in Belize

8. Vilnius, Litouwen

Proost! = į sveikatą!

De hoofdstad van Litouwen wordt beschouwd als een van de goedkoopste Europese stedentripbestemmingen die de moeite waard zijn om van je bucketlist af te vinken. Het combineert gotische architectuur en de middeleeuwse oude stad met ongelooflijke (gelegaliseerde) straatkunst en een trendy cafécultuur.

Gemiddelde: €3 = $3,60

Koopje: €2 = $2,35

Luxe: €3,50 = $4,15

Plaatselijk drankje: Bier! Probeer een traditioneel Litouws boerenbiertje in een van de bars in Vilnius.

Jeugdherbergen in Vilnius

How much is a pint in Vilnius

7. Dublin, Ierland

Proost! / Sláinte!

Het land van Guinness en whisky is notoir zwaar voor de portemonnee tijdens een avondje uit. Dat weerhoudt de plaatselijke bevolking en toeristen er echter niet van om te genieten van het bruisende nachtleven in de centrale wijk Temple Bar.

Gemiddelde: €5 = $6

Koopje: €3,50 = $4,15

Luxe: €7 = $8,30

Plaatselijk drankje: Ontdek de geschiedenis achter Ierlands meest geliefde exportproduct met een rondleiding door de Jamesons of Guinness fabriek.

Hostels in Dublin

How much is a pint in Dublin

📷: @libationswithlaur

6. Krakau, Polen

Proost! = Na zdrowie!

Het mooie Krakau zit vol met terrasjes, bars en restaurants, rondom de drukke Grote Markt. Ontspan met een glas (of twee) van het goede spul te midden van de perfecte mensenkijkscène, terwijl straatartiesten, marktgangers en medetoeristen aan je voorbij trekken.

Gemiddelde: 8 zł = $2,20

Koopje: 6 zł = $1,70

Luxe: 15 zł = $4,15

Jeugdherbergen in Krakau

how much is a pint in Krakow

@s_mamlina

5. Windhoek, Namibië

Proost! = Gesondheid!

Waarschijnlijk dankzij17e eeuwse Duitse kolonisten staat Namibië op nummer 5 in Kirins top 10 van bierdrinkende landen. Naar verluidt consumeren Namibiërs 102,7 liter bier per hoofd van de bevolking per jaar, net na 104,7 liter in Duitsland! De hoofdstad van het land, Windhoek, heeft een groot aantal ambachtelijke biermarkten en bierhuizen om je dorst te lessen voordat je aan je reis door dit uitgestrekte en prachtige land begint.

Gemiddelde: 21 N$ = $1,70

Koopje: 15 N$ = $1,20

Fantasie: 27 N$ = $2,15

Plaatselijk drankje: Een ijskoude Windhoek pils!

Hostels in Windhoek

4. Berlijn, Duitsland

Proost! = Proost!

Doordrenkt van geschiedenis maar ook met het meest trendy nachtleven van Europa, koel af van een wandeling door Berlijn met een verfrissend glas bier – probeer Eschenbräu voor een authentieke biertuin in Beierse stijl… en een pretzel!

Gemiddelde: €3,50 = $4,15

Koopje: €2,50 = $3

Luxe: €4,50 = $5,35

Plaatselijk drankje: Schnaps in de zomer of Glühwein in de winter

Hostels in Berlijn

how much is a pint in Berlin

📷: @joaovbalmeida

3. Wenen, Oostenrijk

Proost! = Proost!

Het prachtige Wenen met zijn grote paleizen en mooie parken vormt een spectaculaire achtergrond voor een biertje of twee! Neem tussen de biertjes door de tijd om te genieten van de ongeëvenaarde kunstscène in deze geweldige stad met een uitstapje naar het Museumkwartier.

Gemiddelde: €3,75 = $4,45

Koopje: €3 = $3,60

Luxe: €5 = $6

Plaatselijk drankje: Wenen is de grootste wijnstad ter wereld – dus ga naar een wijngaard voor een glas Oostenrijkse wijn!

Hostels in Wenen

how much is a pint in Vienna

2. Mahé, Seychellen

Proost! / Santé!

Een verrassende binnenkomer op nummer 2, die bijna alle concurrentie verslaat, zijn de Seychellen. Misschien wel dankzij de massa’s zuipende honeymooners en vakantiegangers verbruiken de Seychellen jaarlijks 114,6 liter bier per hoofd van de bevolking. Ga naar het prachtige eiland Mahé om te ontspannen en tot rust te komen op de goddelijke stranden. De perfecte plek voor een biertje!

Gemiddeld: 50 Rs = $3,75

Koopje: 20 Rs = $1.50

Fantasie: 100 Rs = $7.50

Plaatselijk drankje: Proef het geliefde lokale bier Seybrew – het zal niet moeilijk zijn om aan te komen!

Jeugdherbergen in Mahe

how much is a pint in Mahe

1. Praag, Tsjechië

Proost! = Na zdraví!

Met 142,4 liter per persoon per jaar neemt Tsjechië de kroon van nationale bierverslinders mee naar huis. Het doet waarschijnlijk geen pijn dat de Tsjechen het op één na goedkoopste bier ter wereld hebben (na Bulgarije). Voor het beste bier van Europa en prachtige barokke gebouwen, verlies je jezelf overdag tussen de mooie straten van Praag en ervaar je het beruchte wilde nachtleven in het donker.

Gemiddelde: 35 kc = $1,60

Koopje: 20 kc = $0,95

Fantasie: 85 kc = $4

Plaatselijk drankje: Je kunt de lokale kruidenlikeur Becherovka proberen voor een alternatieve smaak van Tsjechië, maar eerlijk gezegd, en in de aanwezigheid van wat algemeen wordt beschouwd als het beste bier ter wereld, kun je het beter bij bier houden..

Hostels in Praag

How much is a pint in Prague

📷: @annabelusher

Zo, dat was het dan. Het ultieme overzicht van de drankprijzen in de meest bierminnende bestemmingen ter wereld, met een aantal onverwachte locaties en verrassende prijskaartjes.

Heb je dorst naar meer? 👇

de 21 beste bars in New Orleans voor ambachtelijke bieren en cocktails

🍸 De 16 beste bars in Sydney om elke dorst te lessen

nachtleven in Krakau, de beste bars in Krakau

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven