Ooo La La! Waar te overnachten in Parijs voor een heerlijke Franse stedentrip

Language Specific Image

Parijs, met zijn verbazingwekkende monumenten, dromerige architectuur en overheerlijke keuken, is een echte must op elk Europees avontuur. De romantische kenmerken zijn lang niet de enige reden om Parijs te bezoeken en je hoeft zeker niet te wachten op je soulmate om over de geplaveide straten te wandelen. Om Audrey Hepburn te citeren: Parijs is altijd een goed idee (en wij vertrouwen op haar oordeel!).

De Franse hoofdstad is ingedeeld in twintig arrondissementen . Hoewel de nummering op het eerste gezicht verwarrend kan lijken, is de stad een beetje ingedeeld als een pain aux raisin, mmmm pain aux raisin *drools.* Het hart van de stad is arrondissement 1, en daarna waaieren de verschillende wijken van Parijs uit met de klok mee tot je nummer 20 helemaal aan de oostkant van het stadscentrum vindt.

Je kunt echt niet verkeerd gaan met een verblijf in Parijs, want elk gebied heeft zijn eigen charme en sfeer. Om je te helpen beslissen waar je wilt verblijven in Parijs, hebben we een gids gemaakt met de beste wijken van de stad. Zie dit als de ultieme Parijse buurtgids, met de beste dingen om te doen, plekken om te eten en hostels om te verblijven in elke buurt, om het plannen van je Parijse avontuur zo makkelijk te maken als un, deux, trois!

 1. Le Marais (3/4e)
 2. Quartier Latin (5/6e)
 3. Bastille/Oberkampf (11e arrondissement)
 4. Montmartre (18e)
 5. Belleville (19e)

Le Marais (3/4e)

Where to Stay in Paris - Les Marais (3/4th)

Shh, Les Marais is een ~niet zo~ geheime plek! ?: @organicphobrotha

Le Marais is een van de oudste wijken van Parijs en een grote favoriet onder reizigers. Het gebied ademt de typische Parijse charme die bezoekers zo graag willen ervaren, met zijn kleine winkelstraatjes geflankeerd door hoge witte gebouwen. Je zult geen honger lijden in Le Marais, want er is een groot aantal lekkere restaurants, zowel traditionele hoofdgerechten als hippe nieuwkomers, om uit te kiezen.

Een wandeling door de smalle straatjes van Le Marais voert je gemakkelijk een paar eeuwen terug in de tijd, naar een tijdperk waarin de adellijke families van Parijs deze huizen bewoonden. Le Marais is een van de coolste wijken in Parijs, waardoor het een absolute must is om te bezoeken tijdens elk Parijs avontuur.

Waar te eten in Le Marais

Where to eat in Les Marais

Prachtige baby blues! ?: @bootcafe

Where to eat in Les Marais

Hot diggedy dawg! ?: @foodandguilty

 • L’as Du Fallafel – De enige plek in Parijs waar je falafel kunt eten, in het hart van de Joodse wijk – maar wees bereid om in de rij te staan! – vanaf €5
 • Breizh Café – De gezouten karamel crêpe zal de ster van uw dromen (en Instagram feed) zijn voor de rest van uw leven – vanaf €4,50
 • Kraft Hot Dog – Gourmet hotdogs, een van de hipster hotspots in de buurt – vanaf €4
 • Boot Café – Verstopt achter een traditionele blauwe winkelpui, serveert dit kleine café blijkbaar de beste koffie in Parijs, bruisend! – vanaf €3,50
 • Candelaria – Een populaire plek voor Mexicaanse taco’s en cocktails – vanaf €3,80

Dingen om te doen in Le Marais

Things to do in Les Marais

Neem je de Pic(asso)? ?: @marynegau

Things to do in Les Marais

Doelpunten voor groen! ??: @rachelng

 • Rue des Rosiers – Deze charmante straat ligt in het hart van de beroemde Joodse wijk. Het staat vol met kleurrijke winkelpuien en prachtige marktkraampjes.
 • Jardin Anne Frank – Verscholen achter de drukke straten van Le Marais ligt de Jardin Anne Frank, de perfecte plek om je terug te trekken met een boek of om te picknicken.
 • Places Des Vosges – Dit is het oudste plein van Parijs en wordt ook beschouwd als een van de mooiste. Het werd gebouwd tussen 1605 en 1612 en wordt omringd door majestueuze rode bakstenen gebouwen, waaronder het herenhuis van Victor Hugo.
 • Maison de Victor Hugo – Net om de hoek van Places Des Vosges ligt het herenhuis van de beroemde schrijver Victor Hugo (Les Misérables) dat bezocht kan worden – de permanente collecties zijn gratis te bezoeken.
 • Musée Picasso – Bewonderaars van Picasso’s kunst moeten hier naartoe, want het museum biedt een overzicht van alle werken van Picasso. – €12

Waar te overnachten in Le Marais

Where to stay in Les Marais

Deze binnenplaats van het hostel is dromerig! ?: @_saberhagen

 • MIJE Fourcy Fauconnier Maubuisson – Dit 17e-eeuwse gebouw is hostel GOALS met zijn prachtige, met gebladerte begroeide binnenplaats die ons een voorproefje geeft van klassiek Parijs. De geplaveide entreehal en donkere houten trap geven dit fantastische hostel een rustiek karakter. We krijgen zin om in gezang uit te barsten, een nummertje uit Beauty and the Beast misschien?
 • Auberge Flora – Dit trendy en superchique hostel ligt midden in Le Marais. Het is een van de beste plekken om te verblijven in Parijs als je op zoek bent naar een schat aan iconische bezienswaardigheden voor de deur.

Hostels in Le Marais | Goedkope vluchten

Quartier Latin (5/6e)

Where to Stay in Paris - Quartier Latin (5/6th)

Rode luchten bij nacht, het genot van de herder! ? ?: @luxueusrachel

Het Quartier Latin is een van de beroemdste wijken van Parijs en ligt in het5e en6e arrondissement van Parijs. De naam Quartier Latin betekent “Latijnse wijk” en is afgeleid van het feit dat er in de Middeleeuwen veel Latijn werd gesproken onder de geleerden die in de buurt woonden… Oké, stop met wegdommelen, we zijn klaar met de geschiedenisles!

In de wijk zijn veel scholen en universiteiten gevestigd, en niet te vergeten charmante bistro’s en uitstekende arthouse bioscopen voor alle cultuurnerds!

Waar te eten in Quartier Latin

Where to eat in Quartier Latin

Zeg kaas (en ham en tomaat!) ?: @_eunbishin

Where to eat in Quartier Latin

Volwassen zijn betekent cake kunnen eten als ontbijt ? Strada Café ?: @lesprecieuxmoments

 • Restaurant Heureux Comme Alexandre – Kaasfondue-verslaafden kunnen zich het beste naar dit restaurant haasten voor hun onwaarschijnlijk lekkere kaas-fix – Vanaf €18
 • Il Covo – Een kleine Italiaanse bar/restaurant dat geweldige pasta’s serveert – Vanaf €15
 • Le Petit Journal Saint Michel – Hoewel het eten goed is, is de echte attractie in de kelder: een jazzbar! – Het eerste drankje kost €11 tot €15 (voor studenten, anders is het €18 tot €20) en dat is inclusief het concert, extra drankjes zijn €7 tot €10 per stuk. Ze hebben ook afhaalbroodjes en hotdogs.
 • Strada Café – Een gezellig café in Scandinavische stijl, met kleine hapjes en koffie. – Vanaf €2
 • Au P’tit Grec – Als je maar één crêperie in Parijs kunt bezoeken, laat het dan deze zijn. Heiligecrêpe ze zijn goed! – Vanaf €4

Dingen om te doen in Quartier Latin

Things to do in Quartier Latin

Rollen op een rivier ?: @louloubln

Things to do in Quartier Latin

Onwaarschijnlijk charmant! ?: @utoking2me

 • La Sorbonne – De prachtige Sorbonne huisvestte tot 1970 de universiteit van Parijs.
 • Quai St. Michel – Deze straat langs het kanaal heeft ongetwijfeld een van de beste uitzichten in Parijs, vooral ‘s nachts. Het nabijgelegen kanaal Notre-Dame is helemaal verlicht en zal je hart doen smelten.
 • Shakespeare and Company – Deze boekwinkel is de beroemdste van Parijs; stap binnen en reis terug in de tijd naar een tijdperk waarin je literaire helden door deze straten liepen.
 • Pantheon – Dit neoklassieke gebouw met zijn opvallende koepel is een van de klassieke monumenten in Parijs en fungeert als mausoleum voor beroemde namen als Rousseau en Voltaire. – Gratis onder de 26, €9 voor algemene toegang.
 • Jardin du Luxembourg – Dit park grenst aan Quartier Latin, dus we tellen het mee. Dit grote park heeft indrukwekkende fonteinen en standbeelden, en de grootsheid maakt het een van de meest spectaculaire parken in Parijs.

Waar te overnachten in Quartier Latin

Where to stay in Quartier Latin

Voor altijd jong en gelukkig van hart! ?

 • Young & Happy Hostel Quartier Latin – Dit felgekleurde hostel was het eerste onafhankelijke hostel in Parijs! Kijk uit naar de felrode deur en bekijk zeker de ondergrondse keuken met zichtbare stenen.
 • Marignan – Het strakke rode ontwerp en funky interieur maakt Hotel Marignan een dromerige bestemming voor elke bezoeker aan Parijs.

Hostels in Quartier Latin | Goedkope vluchten

Bastille/Oberkampf (11e)

11th Arrondissement

*schitterende zonsondergang niet gegarandeerd* ?: @anncharlote

Het hart van het Parijse nachtleven ligt in het11e arrondissement, ingeklemd tussen Le Marais en Belleville. Het is een van de dichtstbevolkte gebieden van heel Europa en dat brengt een scala aan bars, restaurants, concertpodia en boetieks met zich mee. In het zuidelijke deel van de wijk vind je veel Latijns-Amerikaanse themabars. Het gebied rond de Rue Oberkampf is meer voor de chique hipster, met veel wijnbars en restaurants die moeiteloos de upper class en grungier invloeden van de lichtstad combineren. Dit is zeker een van de coolste wijken in Parijs!

Waar te eten in het 11e arrondissement

Where to eat in 11th Arrondissement

Rise ‘n Shine! ? ?: @cafeoberkampf

Where to eat in 11th Arrondissement

Parijse perfectie! ?: @melody_barabe

 • Café Oberkampf – beroemd om zijn koffie en geweldige brunch. Met dit café krijg je alle likes op Instagram – vanaf €7
 • Les ParigotsAan de andere kant van Place du Republique vindt u Les Parigots, waar de entrecote een Parijse droom is – vanaf €15
 • Le Perchoir – Dit restaurant heeft een van de coolste bars op het dak in Parijs (het heeft ook een geweldige bar op het dak in Le Marais)
 • Cafe Chilango – Een lokale basis voor betaalbaar Mexicaans eten – vanaf €7
 • Ober Mamma – Populair Italiaans restaurant met grote ramen en traditionele details op de muren. De pizza’s en pasta’s zijn heerlijk. – vanaf €9

Dingen om te doen in 11e arrondissement

Things to do in 11th Arrondissement

Almachtige God, deze kerk is hemels! ?: @hardrye

Things to do in 11th Arrondissement

En als je je ogen sluit… ?: @oliveiraoseas

 • Place de la République – Dit plein ligt midden in het3e,10e en11e arrondissement. Het was vroeger een toegangspoort tot de stad en er staat een monument ter ere van de republiek.
 • Bastille – Bastille was een beroemde gevangenis in Parijs – de bestorming van de gevangenis op14 juli in 1789 betekende het begin van de Franse Revolutie.
 • Cirque d’Hiver Deze locatie, die vroeger Cirque Napoléon heette, heeft in de loop der jaren heel wat circussen, evenementen en tentoonstellingen gezien. Er worden nog steeds regelmatig shows gegeven.
 • Eglise Saint-Ambroise – Deze katholieke kerk werd gebouwd tussen 1863 en 1868 en is indrukwekkend AF.
 • Musée Édith Piaf – Als je na een bezoek aan haar geboortehuis en graf (bij Père Lachaise) je Piaf-pelgrimage wilt voortzetten, ga dan naar het Edith Piaf Museum waar je meer te weten kunt komen over haar leven en werk en haar privéappartement kunt bezoeken.

Waar te overnachten in het 11e arrondissement

Where to stay in 11th Arrondissement

 • Absolute Paris Boutique HostelIn dit hostel draait alles om locatie, locatie, locatie! De kleurrijke kamers liggen vlakbij vijf metrolijnen, zodat je in een mum van tijd bij alle belangrijke bezienswaardigheden bent.

Hostels in Parijs | Goedkope vluchten

Montmartre (18e)

Where to Stay in Paris - Montmartre (18th)

Parijs ziet er mooi in het roze uit! ?: @amaranta_b

Montmartre is vooral bekend om zijn kunstenaars en de iconische Sacre Coeur. Het gebied ligt op een heuvel en kijkt uit over het grootste deel van Parijs. Montmartre is het perfecte gebied om te verdwalen in een doolhof van kronkelige straatjes. Slenter in en uit kunstwinkels en galerieën en vergeet niet om aan het eind van de dag met een glas wijn te gaan zitten om te zien hoe Parijs verandert in de ‘Lichtstad’. Ooo la heerlijk!

Kunst zit in het DNA van Montmartre. Veel beroemde bewoners hebben in Montmartre gewoond, zoals Van Gogh en Picasso. Veel kunstenaars wonen hier nog steeds, hoewel de meesten van hen leven van het toerisme naar het gebied, door hun kunst te verkopen aan reizigers die een stukje Parijs mee naar huis willen nemen.

Waar te eten in Montmartre

Where to eat in Montmartre

Eilandgevoel bij @alohacafe.paris

Where to eat in Montmartre

Parijs heeft een pizza mijn hart! In Bocca al Lupo ? ?: @lauriedvt

 • Le Ruisseau – Heerlijke burgers in een coole bar – Vanaf €13
 • Aloha Café – Hipsterparadijs. Koffie wordt geserveerd in mooie pastelkleurige kopjes en tropisch behang siert de muren – Vanaf €2,50
 • Le Boucan – Een casual bar met bordspellen, tafelvoetbal en een fotohokje: Wat wil je nog meer van een bar? – Cocktails vanaf €8
 • Piccolo Rosso Trattoria Pulicinella – Voor in de houtoven gebakken pizza’s en traditionele pasta’s moet je hier zijn. – Vanaf €11
 • In Bocca al Lupo – Nog een stukje Italiaanse hemel! Casual restaurant met geweldige pizza’s – Vanaf €8,5

Dingen om te doen in Montmartre

Things to do in Montmartre

Voulez vous coucher avec moi? ?: @alyonalata

Things to do in Montmartre

I ❤️ Brood ?: @s_1sol

 • Place du Tertre – Dit is het schildersplein van Parijs, waar tientallen kunstenaars hun werk tentoonstellen.
 • Moulin Rouge – De Moulin Rouge is het beroemdste cabaret van Parijs. Het gebouw met de rode windmolen werd opgericht in 1889 en er zijn twee films naar vernoemd. Je kunt hier nog steeds shows bekijken.
 • Musée de Montmartre – In het oudste huis van de wijk is het museum van Montmartre gevestigd, gewijd aan de geschiedenis van deze wijk.
 • Cimetière de Montmartre – Als je denkt dat begraafplaatsen niet de moeite waard zijn, ben je duidelijk nog nooit in Parijs geweest. Deze begraafplaats is het minder bekende alternatief voor Père Lachaise.
 • Le Mur des je t’aimeVoel je je een beetje #ForeverAlone? Ga dan naar deze muur waar de woorden ‘Je t’aime’ (Ik hou van jou) 311 keer in 250 talen zijn gegraveerd.

Waar te overnachten in Montmartre

Where to stay in Montmartre

Snoozin’ ??: @josephtiew

Plug-inn Montmartre Boutique HostelEen prachtig boetiekhostel met een gemeenschappelijke ruimte van zichtbare bakstenen en een wenteltrap. Alle kamers hier hebben een eigen badkamer en er is gratis wifi in het hele gebouw.

Hostels in Montmartre| Goedkope vluchten

Belleville (19e)

Where to Stay in Pairs - Belleville (19th)

Belleville voelt alsof je een schilderij van Picasso binnenstapt ? ?: @devydevcat

Waar de vorige wijken bekend staan om hun populariteit bij toeristen, is Belleville absoluut een beetje buiten de gebaande paden. De naam Belleville betekent ‘mooi dorp’ en dat is zeker toepasselijk!

Het gebied is een smeltkroes van vele etnische groepen, wat leidt tot een levendige stadswijk waar ook een van de Chinatowns van Parijs is gevestigd. Goedkopere huren hebben geleid tot een toestroom van kunstenaars en studenten, waardoor de wijk bezaaid is met kunstgalerieën en coole restaurants. Het wordt gezien als de nieuwe hipsterwijk van Parijs, waar de prijzen nog steeds betaalbaar zijn.

Waar te eten in Belleville

Where to eat in Belleville

YUM ?: @triplettes

Where to eat in Belleville

Koffie en tijdschriften, tijdschriften en koffie ?: @rubytv

 • Triplettes – Bar en bistro met geweldige brunches – Vanaf €12,50
 • Le Comptoir – Een kleine bistro met huisgemaakte Franse gerechten, een echte favoriet bij de plaatselijke bevolking
 • Wenzhou – Heerlijke broodjes Shanghai varkensvlees en andere traditionele Chinese gerechten – Vanaf €1
 • Aux Folies – De beroemde bar waar Édith Piaf altijd optrad – Vanaf €4
 • Café Cheri(e) – Een klein hipstercafé met felrode buitenkant dat vooral populair is op zomerse dagen vanwege het grote buitenterras.

Dingen om te doen in Belleville

Things to do in Belleville

Een kleurrijke droom die uitkomt! ?: @b.a.d.a.b.o.u.m

Things to do in Belleville

Gevangen met rode (en groene en paarse) handen! ?: @klmsng

 • Straatkunst in Rue Dénoyez – Rue Dénoyez is een van de beste plekken in Parijs voor straatkunst. De kleurrijke stedelijke kunstwerken passen moeiteloos in de multiculturele wijk.
 • Marché de Belleville – De lokale bevolking gaat massaal naar deze markt (die elke dinsdag en vrijdag wordt gehouden) om de beste verse producten, vlees en stoffen te vinden. Het is een van de goedkoopste markten in Parijs, dus haast je voordat de gentrificatie je inhaalt!
 • Place Saint Marthe – Op dit charmante plein vind je het beste nachtleven, restaurants en bars in Belleville. Als de zon schijnt, zitten de terrassen buiten vol met locals die een echte Parijse sport beoefenen: mensen kijken.
 • De geboorteplaats van Édith Piaf – Als je aan Parijse muziek denkt, denk je aan Édith Piaf. De legendarische zangeres woonde haar hele leven in Belleville en je vindt een gedenkplaat over haar geboortehuis in Rue de Belleville 72.
 • Parc de Belville – Wat is een Parijs arrondissement zonder parken? Dit park wordt gevormd door zijn lange lanen geflankeerd door bomen en enkele van de beste uitzichten over de stad. Ook Buttes-Chaumont mag je niet missen, een van onze favoriete parken in Parijs.

Waar te overnachten in Belleville

Where to stay in Belleville

Dak van hostel GOALS! ? ?: @lauren.austin

Les Piaules – Les Piaules, ook wel het meest Parijse hostel genoemd, is gevestigd in een gerenoveerd art-decogebouw en combineert cool comfort met retro vibes. Met een cool AF dakterras waar ambachtelijk bier uit Parijs wordt geschonken, zul je je hier helemaal thuis voelen.

Voel je je al zekerder over waar je moet overnachten in Parijs? Laat ons weten welk deel van Parijs je hebt gekozen in de reacties hieronder, zelfs als het niet op de lijst staat!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven