Road Trip vanuit Bangalore: Een zevenzijdig alternatief voor de Gouden Driehoek

Language Specific Image

Het spreekt voor zich dat het je jaren zou kosten om zelfs maar een voorproefje te krijgen van alles wat het prachtige, opwindende India te bieden heeft. Het land strekt zich uit over 29 staten, 7 union territories en 3,3 miljoen vierkante kilometer en varieert van serene glooiende groene landen tot droge woestijnen en van gouden stranden tot bruisende steden. Als je vier Indiase staten van je bucketlist wilt schrappen, lees je hier meer over zeven unieke bestemmingen voor de ultieme roadtrip vanuit Bangalore. Deze immense autorit brengt je in een lus van Bangalore naar de beste plekken om te bezoeken in Zuid-India. We kunnen je zelfs helpen met het huren van een auto!

Deze reis zal voor altijd in uw hart en herinneringen blijven…

Bangalore/Bengaluru

Best Road Trip from Bangalore

Waarom zou je je roadtrip vanuit Bangalore beginnen? Bangalore is een druk en bruisend kosmopolitisch centrum in het centrum van Zuid-India. Bangalore is de hoofdstad van de deelstaat Karnataka en wordt ook wel de “Silicon Valley van India” genoemd. Dankzij de technologische industrie (en de universiteit) trekt Bangalore jaar na jaar een groeiende jonge bevolking aan, waardoor de stad altijd trendy blijft. Bangalore is een stad die trots is op haar drink- en uitgaanscultuur. Het wemelt dan ook van de rooftopbars waar het weer zo heerlijk is dat je er uren kunt chillen. Ook een bezoek waard zijn de geweldige craft ale pubs en biertorens.

Aan de andere kant van de stad vind je Commercial Street – de kern van het traditionele winkeldistrict van Bangalore. Snuffel uren rond, doe het daarna rustig aan en schuif aan bij de geliefde keten MTR voor een masala dosa (of ga naar de McDonalds ernaast voor een McPaneer… want cultuur)!

Ontsnap een dagje aan de drukte van het centrum van Bangalore en bezoek de prachtige Nandi Hills voor een picknick of een wandeling. Laat je snacks wel in de auto liggen, anders offer je ze misschien op aan de apen.

Hostels in Bangalore | Goedkope vluchten

Hampi

Best Road Trip from Bangalore - Hampi

Best Road Trip from Bangalore - Hampi

De volgende halte, Hampi, ligt ongeveer 170 mijl ten noorden van Bangalore. Deze oude stad was ooit de thuisbasis van het Vijayanagara Rijk voordat het in de16e eeuw werd veroverd en tot ruïnes werd achtergelaten. Hampi, dat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is ver weg van de lawaaierige, snelle sfeer van de Indiase steden. Alcohol is niet toegestaan in de buurt van de tempels en restaurants serveren alleen (heerlijk) vegetarisch eten. Sta voor dag en dauw op en aanschouw de ruïnes op hun mooist – je zult waarschijnlijk een bus lokale toeristen tegenkomen met hetzelfde idee en een marktkraampje dat chai serveert terwijl je de zonsopgang over het ongelooflijke landschap bekijkt.

Hostels in Hampi | Goedkope vluchten

Goa

Best Road Trip from Bangalore - Goa

Halverwege de westkust van India ligt Goa, de feeststaat van het land. Goa, dat zowel wereldwijde als lokale feestgangers aantrekt, staat bekend om strandfeesten, een keuken met Portugese invloeden en een hedonistische sfeer. Kilometerslange strandtenten staan langs de kustlijn, waar je cocktails en snacks (zoals gefrituurde pakora’s en noedelschalen) rechtstreeks op je ligbed kunt bestellen. Als de zon dan ondergaat boven de Arabische Zee, wandel dan langs het strand naar het noorden om de levendigste Goaanse uitgaansplekken te bezoeken, zoals Anjuna Beach, de thuishaven van Goa’s beruchte trancefeesten, die al sinds de jaren 1960 avontuurlijke backpackers verleiden.

Hostels in Goa | Goedkope vluchten

Mysore/Mysuru

Best Road Trip from Bangalore - Mysore/Mysuru

jenniferGale

Mysore, ook wel “de stad van de paleizen” genoemd, heeft een aantal prachtige gebouwen, maar geen enkel meer dan het prachtige Mysore Palace. Dit paleis was ooit de thuisbasis van de koninklijke familie Wadiyar en is het antwoord van Zuid-India op de Taj Mahal. Mysore Palace staat op de Werelderfgoedlijst en is open voor het publiek. Er worden rondleidingen gegeven voor een historische blik op de verbluffende architectuur van het gebouw, waardoor het een must is voor elke reiziger die India bezoekt. Bezoek het paleis op zondagavond als je kunt om het te zien oplichten, verlicht tegen de nachtelijke hemel door meer dan 100.000 lichtjes.

Hostels in Mysore | Goedkope vluchten

Kerala

📷: Jennifer Gale

Best Road Trip from Bangalore - Kerala

📷: @pranavnair27

Ze zeggen dat afwisseling de specerij van het leven is en een van de (vele) mooie dingen aan India, vooral dankzij de enorme omvang, is de manier waarop het landschap om je heen verandert als je van de ene staat naar de andere rijdt. Geen enkele roadtrip vanuit Bangalore is compleet zonder een stop in Kerala! Van het lawaaierige stadslandschap in Bangalore en de stoffige, grillige rotsformaties in Hampi, op het meest zuidelijke punt van het land, maakt Karnataka plaats voor het vredige, tropische Kerala met zijn glooiende heuvels bedekt met smaragdgroene theeplantages. Maak een boottocht en vaar zachtjes door de backwaters van Kollam waar boeren en vissers al eeuwenlang langs de met palmbomen begroeide kanalen werken.

Hostels in Kerala | Goedkope vluchten

Pondicherry/Pudicherry

Best Road Trip from Bangalore - Pondicherry/Pudicherry

📷: @clifordshelton

Best Road Trip from Bangalore - Pondicherry/Pudicherry

📷: @_edna_mode_

Van de ene kustlijn naar de andere, het volgende deel van de rit brengt je naar Tamil Nadu en het voormalig Frans gekoloniseerde gebied dat in de volksmond bekend staat als “Pondy”. De smalle, met bomen omzoomde straatjes en de architectuur en kerken uit het koloniale tijdperk geven de stad een Franse sfeer die nergens anders in India te vinden is. De wegen worden nog steeds rues genoemd en de bakkerijen met croissants zitten in het weekend vol met zowel lokale bewoners als toeristen.

Een reis naar Pondicherry is niet compleet zonder een bezoek aan Auroville, genoemd naar de Indiase filosoof en nationalist Sri Aurobindo. Auroville is een cashloze stadsgemeenschap, waar mensen met spirituele neigingen samen leven en werken in het nastreven van een goddelijk bewustzijn onder leiding van de leer van de stichter (“De Moeder”). Toeristen kunnen Auroville een dag bezoeken om over de filosofie te horen, een rondleiding door de stad te krijgen en handgemaakte snuisterijen van de bewoners te kopen in de cadeauwinkel.

Hostels in Pondicherry | Goedkope vluchten

Chennai

Best Road Trip from Bangalore - Chennai

📷: @manuvikraman

De hoofdstad van Tamil Nadu is luidruchtig, kleurrijk en vrolijk en heeft een jaloersmakende tweedeling tussen het traditionele en het moderne, van het eten tot de mode en de architectuur. De skyline is bezaaid met hoogbouw en religieuze gebouwen, en een aantal van de beste culinaire delicatessen van Zuid-India vind je net zo vaak bij straatstalletjes als in de luxe restaurants van de stad. Proef als ontbijt een idli (een soort zachte rijstcake die mijlenver afstaat van de Snack-a-Jack variant waar je aan denkt) naast een zoete, melkachtige koffie die populair is in Chennai en daarbuiten. Ga voor de lunch naar Chennai’s Junior Kappana voor een thali (een selectie curry’s, chutneys en curd geserveerd met brood en rijst) en laat je lunch serveren op een bananenblad tussen een bruisende menigte van mede-eetliefhebbers.

Hostels in Chennai | Goedkope vluchten

Zo zie je maar, een immense cirkel van een roadtrip vanuit Bangalore die perfect is voor iedereen die de meer afgelegen steden in Zuid-India wil verkennen. Wil je een auto huren voor je reis? Daar kunnen we je hier mee helpen . 🚗

Hostels in India| Goedkope vluchten

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven