#SquadGoals: hoe plan je de perfecte vakantie met vrienden?

Er gaat niets boven een vakantie met vrienden. Of je nu een reis boekt met één of met tien mensen, de opwinding over nieuwe avonturen met je beste vrienden wordt echt groot. Omdat ik al eerder met vrienden heb gereisd, zowel op lange als korte termijn, weet ik ook dat dit soort vakanties veel planning met zich meebrengen. In tegenstelling tot soloreizen moet je met je vrienden afstemmen en ervoor zorgen dat jullie allemaal op dezelfde golflengte zitten, dus hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat jij (en je vrienden) het meeste uit je vakantie halen!

Hoe maak je samen een goed plan

Ieders ideeën tellen

Nog voordat er iets geboekt is, zullen er een heleboel ideeën rondzweven en ja, je raadt het al, het zal moeilijk zijn om ieders suggesties bij te houden. Het is begrijpelijk dat het moeilijk is om ervoor te zorgen dat alle stemmen worden gehoord, dus een manier om dit te doen is door een Google Doc of Facebook-groep aan te maken. Alle informatie die je nodig hebt voor je aankomende reis kun je hierin opschrijven, van de verschillende soorten avonturen tot de hostelopties. Het is veel eenvoudiger te organiseren als alles voor de hele groep zichtbaar is en het maakt het ook makkelijker voor iedereen om zijn zegje te doen.

Holiday with friends - azraberberovic New York Brooklyn bridgeDe Brooklyn Bridge oversteken met mijn vrienden in New York.

Het budget berekenen

Budgetteren is meestal het minst leuke deel van een vakantie, maar als je met vrienden reist, is het een van de meest noodzakelijke dingen (afgezien van het tellen van het aantal woensdagen op je reis zodat je het overeenkomstige aantal roze outfits kunt inpakken, duh). Het kan zijn dat ieders persoonlijke budget een beetje verschilt en dat je een gemeenschappelijke basis moet vinden. Dit zal jullie hopelijk behoeden voor latere problemen die vermeden hadden kunnen worden met een beetje planning en begrip. Als je eenmaal weet hoeveel iedereen bereid (of in staat) is uit te geven, kun je op zoek gaan naar hostels in jouw prijsklasse, uitzoeken hoe je van punt A naar punt B komt en bekijken welke tochten je wilt doen. Maak een apart persoonlijk en groepsbudget zodat de belangrijkste onderdelen van de vakantie samen geboekt kunnen worden, zodat iedereen op één lijn zit.

Wat is ieders prioriteit?

Ken je die Google Doc waar ik het hierboven over had? Nou, het is tijd om het opnieuw te gebruiken. Je vrienden zullen waarschijnlijk net iets andere prioriteiten hebben: stel dat jullie naar Parijs gaan, dan wil de een misschien een dagtochtje maken om Montmartre te bekijken, terwijl de anderen het Louvre verkennen, dus zorg ervoor dat je weet wat iedereen wil doen en zien tijdens jullie avonturen. Zorg er dus voor dat je weet wat iedereen wil doen en zien tijdens jullie avonturen. Op die manier kan iedereen tevreden van de vakantie terugkomen en zijn of haar bucketlist afvinken.

Holiday with friends @azraberberovic Grand CanyonDe Grand Canyon was zeker iets waar we allemaal naartoe wilden!

Hoe ga je betalen?

Als je eenmaal je budget en prioriteiten op een rijtje hebt, is het volgende wat je moet doen uitzoeken hoe je het beste omgaat met geld en betalingen voor alles wat je van plan bent samen te boeken. Geld kan een van die dingen zijn die je vakantie en vriendschappen maken of breken, dus een geldstrategie is zeker nodig als je met vrienden reist. De meeste hostels accepteren gesplitste betalingen, maar er zullen momenten zijn dat je samen moet betalen en dat is belangrijk om van tevoren te regelen. Er zijn veel apps voor gesplitste betalingen die je kunt gebruiken, zoals PayMeBack, die je kunt delen met je vrienden zodat iedereen dezelfde informatie heeft. Venmo

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

is een snelle en gemakkelijke manier om geld over te maken en als je een open dialoog met je vrienden houdt over het geld, zou het soepel moeten verlopen.

Hoe je samen van je reis kunt genieten

Noodplannen zijn noodzakelijk

Hoe vervelend we het ook vinden om toe te geven, er kunnen vervelende dingen gebeuren terwijl je weg bent, dus het is goed om daar even over na te denken voordat je op vakantie gaat. Ik verstuikte mijn enkel in Macedonië en moest drie weken niet backpacken, maar mijn vrienden en ik hadden al besloten wat we zouden doen als dat zou gebeuren – wat de situatie (en ons leven) een stuk makkelijker maakte. We kunnen allemaal hopen dat er niets ergs gebeurt, maar als je ziek wordt of als je vriend een noodgeval heeft, is het goed om te weten waar je aan toe bent.

Holiday with friends @azraberberovic LakeGenieten van de zon in Macedonië (voordat ik mijn enkel brak).

Maak je niet druk om de kleine dingen

Het is niet leuk als er dingen misgaan op vakantie, vooral niet als je met je vrienden op een prachtige plek bent en je alleen maar de sfeer wilt proeven en samen mooie herinneringen wilt maken. Gelukkig kunnen je vrienden een aanwinst voor je zijn in moeilijke tijden, en het is het beste om te onthouden dat je je niet druk moet maken om de kleine dingen. Tours worden geannuleerd, monumenten worden gesloten, maar dat betekent niet dat je hele reis verpest is. Omarm het slechte en kijk waar het je brengt.

Rust is gouden tijd

Mijn vrienden en ik hebben een regel gemaakt die we “stille tijd” noemen, waarin we allemaal onze eigen dingen doen, gewoon om even tot rust te komen. Natuurlijk is het geweldig om met vrienden op vakantie te zijn, maar je hebt ook je eigen ruimte nodig. Bovendien betekent dit dat als de stille tijd voorbij is, je een heleboel nieuwe dingen hebt om over te praten!

Holiday with friends @azraberberovic alone time Genieten van een beetje tijd voor jezelf in Sevilla.

Spontaniteit brengt geluk

Een van de beste dingen aan reizen met vrienden is de veiligheid van het grote aantal. Als je alleen reist, kan het soms een beetje eng zijn om van de gebaande paden af te wijken, maar een vakantie met vrienden is misschien wel het perfecte moment om het te omarmen! Bezoek een stad waar je nog nooit van hebt gehoord of spring op de bus en ervaar het onbekende. Spontaniteit is soms het beste deel van een vakantie en de herinneringen die je maakt zullen je voor altijd bijblijven.

Neem veel foto’s van je groep

Dit lijkt heel voor de hand liggend, maar het is ook iets dat zo gemakkelijk wordt vergeten. Ik heb steden verlaten met honderden foto’s van gebouwen en zonsondergangen, maar geen foto’s van mij en mijn vrienden. Bedenk een kenmerkende pose of een routine om ervoor te zorgen dat je groepsfoto’s maakt. Je zult geen spijt krijgen van de selfies, dat beloof ik je.

Holiday with friends @azraberberovic selfie with bowsSamen schattig zijn in Amsterdam tijdens Koningsdag.

Doe mee!

Het goede van op vakantie gaan met vrienden is het ingebouwde ondersteuningssysteem dat je al hebt, dus meedoen aan hostelactiviteiten is een koud kunstje. Van rondleidingen tot avondjes uit, hostels hebben uitstekend georganiseerde uitstapjes en je zult nog meer vrienden ontmoeten in het proces. Sluit je nergens voor af alleen omdat je omringd bent door je favoriete mensen, je weet nooit wie je nog meer zou kunnen ontmoeten.

Holiday with friends @azraberberovic Budapest - making new friendsNieuwe vrienden maken op een bootfeest in Boedapest.

Klaar om je vakantie met vrienden te boeken? Ontdek de beste hostels voor je avontuur.

Reis je met een groep van 15 personen of meer? Onze groepsreisspecialisten helpen je graag.

Over de auteur

Azra is een schrijfster die door de straten van verschillende steden dwaalt, verward over hoe ze zo verdwaald is geraakt. Volg haar avonturen op Instagram.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven