Travelling in Thailand

Language Specific Image

Dag 1 – Drukte in Bangkok

Het is goed om rekening te houden met de verschillende seizoenen in Thailand – de warmste maanden zijn tussen maart en mei. Het natte seizoen (moesson) loopt van juni tot oktober en de beste reistijd is tussen november en februari, wanneer het droog maar niet te heet is.

De drukte van Bangkok raakt je zodra je landt en de straat oploopt – wees voorbereid op het aantal taxichauffeurs die als aasgieren op zoek zijn om je naar het stadscentrum te brengen. Als je daar aankomt, zorg er dan voor dat je de best mogelijke deal krijgt en ga als een gek afdingen! Het backpackerscentrum van het centrum is de Khao San Road. Overal langs deze straat lopen mensen met hun rugzakken te wachten op de volgende bus naar een van de eilanden. Tuk-tuks (openbaar vervoer op drie wielen), eetstalletjes en reisbureaus vind je ook overal langs deze beroemde straat.

Het andere belangrijke centrum voor accommodatie is Th Sukhumvit, dat ten westen van Khao San ligt. Deze straat is vergelijkbaar met de eerder genoemde in die zin dat er veel winkels, reisbureaus en talloze bars zijn om je tot in de vroege uurtjes bezig te houden.

Nadat je je hebt geïnstalleerd in je accommodatie en een wandeling door de straten hebt gemaakt, is een van de eerste dingen die je opvallen aan Bangkok hoe goed het winkelen is! Zowel de Khao San als Th Sukhumvit hebben eindeloze kraampjes en winkels die van alles verkopen, van namaakgoederen tot op maat gemaakte pakken van de hoogste kwaliteit. Als je er in het weekend bent, moet je naar de Chatuchak Weekend Market, die elk weekend door meer dan 200.000 mensen wordt bezocht. Hier wordt van alles verkocht, van levende slangen tot mannelijke sarongs, of je nu iets koopt of niet, je zult een bezoek hier niet snel vergeten.

Verder zijn de bekende drijvende markten van de stad de laatste jaren enigszins vercommercialiseerd, maar nog steeds een bezoek waard.

Na een dag winkelen of rondkijken is het goed om te ontspannen met een paar biertjes. Bangkok heeft niet echt één bepaald gebied dat bekend staat om zijn nachtleven, in plaats van vele andere gebieden met overal bars verspreid. Gulliver’s Travellers bovenaan Khao San Road is een goede plek om andere backpackers te ontmoeten.

Dag 2 – Boeddha’s en hun tempels

Bangkok heeft een keur aan tempels, plaatselijk bekend als wáts. De grootste is Wat Pho. Het is de oudste tempel van Thailand en dateert van lang voordat Bangkok werd gesticht. Het is ook de plek waar je de grootste ‘liggende Boeddha’ van Thailand vindt .

Vlakbij Wat Pho ligt het Grand Palace Wat Phra Kaew. Het werd gebouwd in 1782 en er zijn verschillende gebouwen te bewonderen, zowel van buiten als van binnen, en je zult hier geen paar uur verdwalen. De architectuur in en rond zowel de wát als het paleis is erg kleurrijk en uniek met de felgekleurde pannendaken en de grillige beelden die veel van de gebouwen bewaken.

Bangkok staat al jaren bekend als de ‘stad van de zonde’, hoewel je alleen in bepaalde delen van de stad de beroemde ‘go-go bars’ en seksshows vindt. Het bekendste gebied om deze bars en shows te bezoeken is Patpong. Het lijdt geen twijfel dat dit een van de meest zedeloze delen van Bangkok is, maar het is ook een van de bekendste. Als je je ziek begint te voelen op het moment dat je dit deel van de stad bereikt, zullen de nachtmarkten in de buurt je hopelijk tevreden houden.

Dag 3 – Even ontspannen voor een lange reis

Hoe beroemd Bangkok ook is, er is niet zo veel te doen. Na twee dagen zou je wel eens niets anders meer willen doen dan op de bus springen en zo snel mogelijk naar die idyllische eilanden in het zuiden vertrekken. Om geld te besparen kun je het beste een nachtbus of trein naar het zuiden nemen en zo op een overnachting besparen.

De meeste bussen en treinen vertrekken rond 19.00 – 20.00 uur. Als je een paar uur wilt doden, ga dan naar het Nationaal Museum. Het gebouw zelf dateert uit 1874 en is een spektakel om te zien. Met drie aparte collecties is het misschien niet de meest avontuurlijke manier om een middag door te brengen, maar het zit zeker vol cultuur.

Maak je die avond klaar voor een lange, lange reis naar Surat Thani, de poort naar de Golf van Thailand en de vele eilanden.

Dag 4 – Welverdiend chillen

Na een reis van 11 uur kom je aan in Surat Thani. Vanaf hier ligt er een veerboot op je te wachten die je naar Koh Samui brengt, het op twee na grootste eiland van Thailand. De belangrijkste badplaats op deze plaats is Chaweng. Na zo lang reizen kun je hier niets beters doen dan je plekje op het strand kiezen en wat welverdiend chillen op het strand (als het seizoen eenmaal goed is!).

De hoofdstraat in Chaweng is bezaaid met verschillende bars en restaurants. En niet ver buiten Chaweng ligt de Reggae Bar, waar je een paar biertjes kunt drinken als de zon ondergaat.

Dag 5 – Op de fiets!

Koh Samui is het perfecte eiland om een motor op te huren. Het is niet erg heuvelachtig, er is eigenlijk maar één weg die rond het eiland loopt en er is ook niet al te veel verkeer. Wat heb je nog meer nodig? Dat klopt, je rijbewijs. Vergeet je rijbewijs niet.

Ten noorden van Chaweng ligt de Tempel van de Grote Boeddha, een van de populairste bestemmingen op het eiland voor fotografen en aanbidders. De tempel staat op een eiland dat met het vasteland is verbonden door een brug, 15 meter hoog en is een bijzonder mooie plek om een zonsondergang te zien. Zorg ervoor dat je hier ‘gepaste kledij’ draagt, net als bij het Grand Palace in Bangkok.

Andere wáts op Koh Samui die je moet bezoeken als je de tijd hebt zijn Wat Hin Lat op het zuidwestelijke deel van het eiland en Wat Laem Saw, ook op het zuidelijke uiteinde van het eiland.

Langs de weg rond het eiland tussen de verschillende tempels, kom je zeker langs een of twee van de watervallen van het eiland. Als je er een of twee bezoekt, zorg er dan voor dat je dat goed en vroeg doet, want het duurt soms een tijdje voordat je er bent en het laatste wat je wilt is vastzitten in de jungle als de schemering invalt.

Na een veelbewogen dag rondtoeren op Koh Samui op een motor, moet je die avond uitgaan en jezelf een veelbewogen nacht bezorgen om nooit te vergeten. De Green Mango zal daar zeker voor zorgen. De plek is zo legendarisch dat ze er een heel gebied in het resort naar hebben vernoemd!

Dag 6 – Meer chillen op het strand

Wanneer je in Thailand bent, vooral ten zuiden van Bangkok, moet het sleutelwoord van je vakantie relaxen zijn. Koh Samui is de perfecte plek om dit te doen, hoewel het een beetje vercommercialiseerd kan zijn. Verkopers die van alles verkopen, van fruit tot meubels, slenteren het strand op en neer in de hoop dat jij hun volgende klant wordt. Probeer je hierdoor niet te laten afleiden en je zult een aangename dag hebben om te zonnebaden.

Overal op het eiland vind je een goede selectie restaurants. Drie dagen is genoeg op Koh Samui, dus het is een goed idee om hier je laatste nacht door te brengen voordat je op weg gaat naar het volgende eiland in de archipel, Koh Tau.

Dag 7 – Een beetje snorkelen

Koh Tau, letterlijk vertaald ‘Schildpaddeneiland’, staat synoniem voor duiken. Op sommige momenten in het jaar is het moeilijk als je niet deelneemt aan een van de duikcursussen die op het eiland worden gegeven. De meeste accommodaties op het eiland zijn eigendom van duikoperators die je ongetwijfeld zullen proberen over te halen om je in te schrijven voor een van hun 4-daagse PADI-cursussen.

Als je dat doet, blijf je maximaal een week op dit kleine schilderachtige eiland. Zo niet, maak dan gebruik van het warme water, de heldere vissen en het koraal en huur snorkels en zwemvliezen om te gaan snorkelen.

Het belangrijkste resort (als je het zo wilt noemen) op het eiland is Hat Sai Ri (Sairee Beach). de bar van ‘New Way Diving ‘ belichaamt de betekenis van het woord ‘chill’, terwijl er naast deze bar nog een bar is met een pooltafel.

Dag 8 – Ko Nang Yuan

Hoewel er maar één resort is op dit idyllische eiland (nou ja, het zijn eigenlijk drie eilanden vlak naast elkaar verbonden door stranden), moet je tijdens je verblijf op Koh Tau een bezoek brengen aan Ko Nang Yuan. Je kunt ervoor kiezen om daar te overnachten, en zo niet, dan kun je een dagtocht organiseren vanaf ‘Turtle Island’.

Er valt niet tegenin te brengen dat Thailand een van de meest pittoreske landen in Zuidoost-Azië (en ook in de wereld) is, maar dit eiland(je) zal je echt de adem benemen. Zodra je van boord gaat en het strand bereikt, kun je niets anders doen dan gaan liggen en even de tijd nemen om jezelf eraan te herinneren waar je bent.

Dag 9 – Terugkicken

Als je elke dag wakker wordt met de rustgevende geluiden van de golven die breken op het strand dat op slechts 100 meter van je bungalow ligt, zul je niet lang ontdekken dat het moeilijk is om hier weg te gaan. Dus neem nog een dag om tot rust te komen op een van de rustigste eilanden ter wereld, voordat je terugkeert naar een van de mooiste eilanden ter wereld!

Dag 10 – Hmmm… waar nu naartoe?

Na een goede 7 dagen luieren op de stranden van Koh Tau, kun je nu beslissen of je terug wilt naar Bangkok of verder wilt gaan met het verkennen van de eilanden van Thailand.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven