Verhalen over duurzaamheid: LGBTQIA-inclusiviteit in Modal Hostel

Hostels verwelkomen een grote verscheidenheid aan reizigers. 83% van de Hostelworld-klanten vindt zelfs dat hostels zeer tot zeer inclusief zijn. Maar hoe? En hoe zorgen ze ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn zonder discriminatie? In het kader van Hostelworld’s Sustainability Stories delen we de hostels die niet alleen gastvrij zijn, maar ook meer doen om een meer inclusieve wereld te creëren.

Reizen dwingt ons uit onze comfortzones te stappen om nieuwe dingen te ervaren, moedig te zijn en onze normale routines uit te dagen. Maar als het aankomt op de accommodatie waar we verblijven, hebben we het tegenovergestelde nodig: dat we ons comfortabel en welkom voelen op de plekken die we als tijdelijke thuis behandelen. Om dat te bereiken moet de accommodatie inclusief zijn; niet alleen voor ons die er slapen, maar ook voor het personeel en de bredere gemeenschap.

In de vorige aflevering hoorden we hoe St Christopher’s Inn Barcelona duurzaamheid stimuleert door middel van innovatieve recyclingoplossingen. Deze maand gaan we naar de VS, naar Greenville, South Carolina, om een hostel te ontmoeten dat de LGBTQIA-gemeenschap versterkt en ruimte creëert voor reizigers en de lokale bevolking om te vieren wie ze zijn.

Maak kennis met Modal Hostel

Greenville, South Carolina, wordt regelmatig uitgeroepen tot Vriendelijkste Stad van de VS. Het ziet eruit als de locatie voor een Hallmark-film en tijdens een reis hiernaartoe kun je je tegoed doen aan het heerlijke eten en je onderdompelen in de groeiende kunstscène.

Modal Hostel is een cultureel centrum vol musea en met Appalachian Mountain trails voor de deur. Modal is een modern hostel in boetiekstijl, compleet met eigen kunstgalerie en koffiebar. Het is een ontmoetingsplaats voor creatieven, avonturiers en digitale nomaden.

Hoewel Greenville kan bogen op zuidelijke gastvrijheid, is het ook doordrenkt van zeer conservatieve waarden en gedateerde opvattingen over seksualiteit en identiteit. Dit is waar Modal totaal anders in is. Modal is een echte bondgenoot van de LGBTQIA-gemeenschap en is de plek bij uitstek geworden voor Queer inwoners en bezoekers. Van het organiseren van evenementen en het inzamelen van geld voor goede doelen tot het bieden van een stem aan mensen die gediscrimineerd worden vanwege hun seksualiteit. Geen wonder dat ze werden uitgeroepen tot het meest buitengewone inclusieve hostel in onze HOSCARs van 2021! We spraken met de eigenaar en general manager van het hostel, Joe Hindman, om meer te weten te komen over hun reis en hoe jij erbij betrokken kunt raken.

LGBTQIA mensen inspireren om hun authentieke zelf te zijn

Geboren in Greenville in een streng religieuze gemeenschap, onderdrukte Joe zijn eigen identiteit tot de leeftijd van 25, toen zijn ervaring met reizen en verblijven in hostels hem het vertrouwen gaf om uit de kast te komen als homoseksuele man. Geïnspireerd om thuis zijn eigen hostel te bouwen om dat gevoel opnieuw te creëren voor anderen, en zonder gay bars of ontmoetingsplaatsen in zijn stad, wilde Joe een ruimte creëren voor representatie en zichtbaarheid voor diverse groepen.

Voordat ze opengingen, maakte Modal het hun missie om een divers personeelsbestand aan te nemen en gasten van alle achtergronden en identiteiten aan te moedigen om te komen. Toen hij uit de kast kwam, ontmoette Joe anderen die beweerden dat het zien van hoe open en uitgesproken hij was over zijn identiteit hen inspireerde om hun eigen identiteit te omarmen. En toen een personeelslid voorstelde om een Queer-avond te organiseren, werd Modal de place to be voor de Queer-gemeenschap. Nu organiseren ze elke donderdag een Queer avond om mensen samen te brengen voor evenementen zoals dragshows.

Ondersteuning van non-profitorganisaties ten dienste van de gemeenschap

Toen de evenementen populair werden, leidde Modal de eerste Pride in hun stad en organiseerde het de hele maand juni evenementen vanuit het hostel. Ze zijn nu elk jaar de belangrijkste ontmoetingsplaats voor Pride.

Maar daar is het niet bij gebleven. Door kennis te maken met non-profitorganisaties die de LGBTQIA-gemeenschap helpen, ontdekte Modal de bredere problemen waar mensen in de gemeenschap mee te maken hebben. Van mensen die van huis en haard zijn verdreven of van de universiteit zijn getrapt vanwege hun identiteit, tot gezondheidszorgondersteuning voor seksueel overdraagbare aandoeningen. Om meer bekendheid te geven aan de non-profitorganisaties lanceerde Modal de Queer Nonprofit Showcase, een beurs in het hostel waar organisaties de ondersteunende diensten die ze aanbieden kunnen delen.

Modal werkt in het bijzonder samen met 864Pride, eennon-profitorganisatie die LGBTQIA-mensen in een crisissituatie ondersteuning biedt op het gebied van geestelijke gezondheid, voedsel, kleding en geld voor gezondheidszorg. Omdat daklozenopvangcentra mensen met bepaalde identiteiten vaak niet welkom heten of discrimineren, biedt Modal veilige huisvesting waar alle mensen welkom zijn en worden gevierd. Ze hebben dit jaar ongeveer een dozijn mensen geholpen en geld ingezameld om hen weer op de been te helpen. De vrijgevigheid van dit hostel kent echt geen grenzen!

Queer kunstenaars

Modal is door de Greenville Chamber of Commerce uitgeroepen tot LGBTQIA Business of the Year en heeft samen met de Chamber een Queer Arts Initiative opgezet. Zoals we al zeiden, wemelt het in Greenville van de kunst en creatieven, maar Queer artiesten worden vaak buitengesloten van kansen voor projecten als muurschilderingen en optredens vanwege de lokale opinie. Modal wilde daar verandering in brengen door een subcommissie in de Kamer op te richten die zich richt op het helpen van Queer kunstenaars om een plek aan tafel te krijgen. Ze begonnen met het ontvangen van kunstenaars in de galerie in hun hostel en hebben nu $10.000 opgehaald om kunstenaars toegang te geven tot middelen en om hun eigen shows te creëren.

Hoe reizigers betrokken kunnen raken

Modal is een lichtend baken voor inclusiviteit en diversiteit. Hoewel ze veel doen voor de LGBTQIA-gemeenschap, verwelkomen ze mensen van alle rangen en standen. Door te kiezen voor een verblijf bij Modal draag je bij aan een bedrijf dat zoveel positiviteit in de wereld brengt.

Het hostel zelf is prachtig en zoals je kunt zien, zit hun evenementenkalender bomvol! Als je door hun deuren loopt, maak je kennis met hun Queer Art Showcase (waar de kunst te koop is), evenementen en gezellige koffieshop/bar waar reizigers en locals zich mengen en vrienden maken.

Waarom diversiteit en inclusie zo belangrijk is

Zoals Joe het zei, reizen we in hostels voor die sociale connectie met anderen, maar die interactie moet veilig aanvoelen. Als LGBTQIA persoon op reis kan discriminatie om elke hoek liggen, maar weten dat je jezelf kunt zijn en je ontspannen kunt voelen in je hostel is de sleutel tot een positieve ervaring. Geen enkele cultuur, ras, leeftijd, geslacht, geaardheid of identiteit is beter dan een andere, we zijn allemaal mensen op zoek naar die menselijke connectie terwijl we door de wereld navigeren. En naar onze mening zou elk bedrijf een voorbeeld kunnen nemen aan Modal.

🏠 Klik hier om je verblijf bij Modal te boeken.

🏳‍🌈 Om betrokken te raken bij hun evenementen of andere in Greenville, klik hier of volg ze op Instagram.

Download de Hostelworld app om mensen te ontmoeten vanaf het moment dat je boekt


Misschien vind je dit ook leuk… 🤩

lGBTQIA-vriendelijke hostels waar reizigers dol op zijn

10 makers van zwarte reizen die je moet volgen om je volgende reis te inspireren

tips van een LGBTQIA-reiziger om solo levenslange vrienden te maken

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven