10 af de bedste ting at lave i Wien på et budget

Language Specific Image

Velkommen til de 10 bedste ting at lave i Wien på et budget. Wien er et af de bedste steder at besøge i Europa, lige fra den utrolige forbindelse til vestlig musikhistorie til det historiske hjemsted for alles yndlingspsykoanalytiker, Sigmund Freud! Inden for rejsebranchen har Wien en særlig plads i hjerterne hos alle, der har betrådt dens gader. Den østrigske hovedstad behøver dog ikke at koste en formue! Her er 10 af de bedste ting at lave i Wien:

1. Karlskirche

Karlsplatz, 📸:@vikttr

Karlskirche er en smuk barokkirke fra det 16. århundrede og en af de bedste ting at lave i Wien på budget! De lokale samles for at tilbringe sommeraftenerne i bygningens skær, mens de drikker og hygger sig. Området er også fuld af fantastiske restauranter og barer, og det er en perfekt blanding af inspirerende lokalhistorie og moderne bekvemmeligheder. Vores østrigske kontormakker Viktoria sværger til Karlskirche. Man kan ikke gå galt i byen med lokale anbefalinger!
Kirken er åben mandag til lørdag fra kl. 9 til 18 og fra kl. 12 til 19 om søndagen. Entré koster 8 euro for voksne og 4 euro for unge/studerende.

2. Wombats Naschmarkt

📸:@vikttr

Uanset om du er der på en storbyferie eller et længere ophold, og hvis du leder efter et godt sted at hvile hovedet, så er Wombats Naschmarkt det helt rigtige sted! Det er uden tvivl et af de bedste steder at bo i Wien, og det handler om at hjælpe dig med at slappe af med de mest komfortable fællesområder og en beroligende, men elegant indretning. Beliggenheden er ideel for alle, der vil opleve byens kultur, og vandrerhjemmet ligger tæt på Café Anzengruber og Schikaneder, to populære wienerbarer. God fornøjelse!

3. Naschmarkt

📸:@vikttr

Viktoria anbefaler at tjekke Naschmarkt ud. Det er et malerisk, traditionelt marked fuld af lækker mad og fascinerende håndlavede nipsgenstande! Det er omgivet af små restauranter, der tilbyder noget af den bedste billige mad i Wien, lige fra sushi til kebab og fra fisk og skaldyr til wienerklassikere. Når man rejser på budget, kan man aldrig gå galt i byen med et godt marked, og Wien er et drømmeland for markedspladser (især om vinteren).
Markedet er åbent fra kl. 6 til ca. 19.30 mandag-fredag og fra kl. 6-17 om lørdagen (lukket søndag).

4. Museums-kvarteret

📸:@vikttr

Museumsquartier er det helt store i Wien. Området er næsten altid fyldt med unge mennesker, der slapper af og spiser mad, og (hvis vejret tillader det) kan du slappe af på Enzo’erne. Du kan få gang i dit Insta-game i vintage-fotoboksen, og du kan selvfølgelig suge til dig af historie og kultur på alle de omkringliggende museer. Hvis du er på udkig efter restauranttips, har Viktoria noget til dig: prøv Halle, Jantine, Leopold, MQDaily eller Amerling Beisl!
Besøgende kan købe forskellige billetpakker til mange museer i området fra 20,50 euro, og de tilbyder også en række ture.

5. Espresso Cafe Bar

📸:@vikttr

Lige i hjertet af Neubau finder du gemt væk en fantastisk italiensk bar i 50’er-stil, der bare venter på dig. Atmosfæren er elektrisk, og det er helt sikkert lidt mere væk fra alfarvej end de normale turisthotspots! Espresso Cafe Bar kan nemt toppe de fleste lister over de bedste barer i Wien. Tilføj den til din liste over de bedste ting at lave i Wien på et budget.
Caféen/baren er åben fra kl. 7.30 til 01.00 mandag til fredag og fra kl. 22.00 til 01.00 lørdag og søndag.

6. Tag sporvognen

📸:@vikttr

Den bedste måde at komme rundt i Wien på er at tage Straßenbahn (sporvognssystemet). Det er utroligt nemt at bruge og overraskende billigt. Efter et lille lynkursus fra en lokal eller en anden hosteller, vil du suse rundt i byen på ingen tid!

7. Vintage-biograf

📸:@vikttr

Vintage er altid en god idé! I det trendy kvarter Margareten finder du Filmcasino, en art-house-biograf med den mest funky 50’er-stemning nogensinde! Den ligger lige i nærheden af et fantastisk natteliv, som WerkzeugH, og er en af de mest kunstneriske bygninger, du nogensinde vil se. Hvis du leder efter de bedste biografer i Wien, hvorfor så ikke gå efter en med et strejf af vintage-klasse.

8. Donaukanal

📸:@wukerplank

Området omkring Donaukanah er blevet noget af en kunstnerisk gobelin af udtryk i de senere år. Betagende gadekunst og graffiti dekorerer den wienske arkitektur, og du er aldrig mere end et stenkast væk fra en unik wiensk pop-up bar eller endda en strandbar!

9. Veganske burgere

📸:@vikttr

Vi ved, at du elsker eventyr, men hvis du også er lidt af en madnørd, så MÅ du simpelthen smage den veganske burger på Swing Kitchen. Vores ekspert Viktoria siger, at det bogstaveligt talt er den bedste veganske burger i Wien uden tvivl! Lad IKKE dine smagsløg gå glip af dit østrigske eventyr!
Swing Kitchen har flere steder i Østrig og er åben fra kl. 11-13 hver dag.

10. WerkzeugH

📸:@vikttr

Ingen liste over de bedste ting at lave i Wien ville være komplet uden WekzeugH. Det er en hyggelig lille bar, som bestemt ikke er med i de fleste turistbrochurer. Selve bygningen var engang en værktøjs- og produktionsbutik, men nu er den fuld af behagelige sofaer og en elegant vintage-æstetik. Hvad venter du på?
Baren er åben hver dag fra kl. 16.00 til 01.00.

11. Hofburg

📸:@jcsogo

Dette barokpalads huser mange attraktioner indenfor, herunder Sisi-museet – en hyldest til den østrig-ungarske dronning Elisabeths liv, de kejserlige lejligheder og sølvsamlingen.
Det er gratis at beundre dets skønhed udefra, men hvis du vil ind, koster det 15 euro. I juli og august er paladset åbent fra kl. 9 til 18, og i september til juni er det åbent fra kl. 9 til 17.30.

12. Ringstrasse

Statsoperaen i Wien, 📸: Dennis Jarvis

Stop ved Ringstrasse – et område med mange historiske bygninger, og få en dag med kultur og historie. Blandt disse bygninger er Museum of Fine Arts, Wiens statsopera, parlamentet, rådhuset og det naturhistoriske museum.

13. Hundertwasser-huset

Tag til dette skøre lejlighedskompleks for at få nogle gode insta-billeder. Med mærkeligt formede vinduer, grønne områder på taget og farverige vandfald er dette helt sikkert en unik ting at se i Wien – og det bedste af det hele er, at det er gratis!

Tjek de bedste hostels i Wien:
Book nu

Hvorfor ikke gemme denne artikel til senere?


Hvis du kunne lide denne artikel, så tjek den ud:

En særlig tak til Dominik Bartsch for Flickr-billedet!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top