10 hemmeligheder om rygsækrejser

Language Specific Image

Mange tænker på backpackere som en slags mytologiske væsener, der kun optræder i fjerne sagn, andre tænker på dem som særlinge, der står på tankstationer med fingeren oppe og blaffer, nogle har den idé, at backpacking er en hård rejse… Virkeligheden er, at der er lige så mange typer backpackere, som der er rejsende, men det er også sandt, at de alle er enige om et par grundlæggende punkter. Her er hemmelighederne bag backpacking:

#1 Rygsækken

Secretos para viajar como mochilero
En backpacker uden rygsæk er som en mand uden hoved, eller et glas uden fod… det giver ingen mening! Den vigtigste hemmelighed er, at rygsækken skal være let: husk, at du skal bære den på hele turen (og hvis du ikke vil hade den på den første skråning, er det bedre at bære et par ting). Et par ting, ja, men glem aldrig en notesbog (til at skrive alle detaljer om dit livs rejse ned og holde styr på udgifterne) og ørepropper (perfekte til at isolere dig selv under snorke-sessioner i soveværelset). Tro mig, jeg ved, hvad jeg taler om.

#2 Rejser d-e-s-s-p-a-c-i-t-o

Jeg ved godt, at du gerne vil se alt, men du skal vide, at hvis du rejser på et lavt budget, er der ikke noget værre end at besøge for mange steder på for kort tid: Pengene forsvinder i en rasende fart, og vigtigst af alt har du ikke tid nok til at lære stedet at kende. En backpackers største luksus er tid: Nyd den!

#3 Planlæg (og hold dig til) udgifter

Find ud af, hvad din destination koster (hvor meget koster overnatning? Hvor meget koster det at spise på en lokal restaurant? Hvad med en time i bussen?), og planlæg dine udgifter: Hvis du f.eks. rejser i 27 dage og har 700 euro at bruge, vil dit daglige budget være omkring 25 euro. Der vil være dage, hvor du bruger mere og andre, hvor du bruger mindre, det er normalt, men det vigtigste er, at gennemsnittet er inden for grænsen: hvis du den ene dag forkæler dig selv, skal du den næste dag bruge mindre end budgettet. Der er ikke noget trick… det er simpel matematik! Når turen er slut, har du en mastergrad i pengehåndtering.

#4 At bo på et hostel er en god idé

Alojarse en un hostel
Vandrerhjem er perfekte steder for backpackere: de er billige (især hvis du bor i en delt sovesal), de giver dig mulighed for at møde rejsende fra alle verdenshjørner og dele erfaringer og forslag, de har som regel et køkken (hvis du laver din egen mad, sparer du mange penge), og de ligger godt. Hvad mere kan du ønske dig?

#5 Alt, hvad der er gratis, er godt

TODO LO QUE ES GRATIS ES BUENO
En backpacker er altid på udkig efter muligheder for at se og gøre ting gratis: Find ud af, hvornår museer er gratis, hvilke gratis ture byen har at byde på, og hvad du kan gøre uden at bruge en krone (der er flere, end du kan forestille dig!). Og glem ikke dit studiekort derhjemme, som giver dig rabatter eller endda gratis adgang.

#6 Vælg den ideelle årstid

At rejse til Nordeuropa i januar kan være en stor oplevelse, men hvis du er en af dem, der fryser i 20 grader celsius, skal du måske vælge at rejse om foråret eller sommeren. Du bør også holde øje med de forskellige lokale helligdage: I Vietnam måtte vi betale $30 for en overnatning, der et par dage tidligere kostede $7. Årsagen? Det var kinesisk nytår!

#8 Gå, gå, gå!

Viajar como mochilero
Undgå så vidt muligt at bruge penge på offentlig transport: dine fødder er gratis og miljøvenlige, og når du går, kan du opdage smukke steder, der undslipper guidebøgerne (og dovne backpackere). Og på lange rejser bør dit førstevalg altid være bussen eller toget, og jo billigere, jo bedre – det er en fantastisk måde at blive involveret i landets kultur på, selvom det nogle gange er mere ubehageligt.

#9 Giv plads til improvisation (og fantasi)

viaja y sé creativo
Det er vigtigt at planlægge noget, men det er endnu vigtigere at give plads til improvisation: Når du rejser, vil du uundgåeligt møde mennesker, der kan revolutionere dine oprindelige planer, så det er bedst at lade dig rive med af uventede drejninger og udnytte enhver mulighed. Og hvad med fantasi? Uden den ville vi aldrig have arbejdet for en bolig i Tokyo eller passet et hus, to katte og otte får i New Zealand! Der er hundredvis af måder at rejse på … du skal bare finde din egen.

#10 Kom væk fra den slagne vej

Der er steder uden for alfarvej, som er lige så meget (hvis ikke mere) værd end et lands stjerneattraktioner. Følg dine instinkter, spørg de lokale, og vær ikke bange for at fare vild: Nogle gange er det, når vi farer vild, at vi finder de bedste veje.

#Bonusspor: der er ingen hemmeligheder

Hvis der er en hemmelighed bag alt dette, så er det, at der ikke er nogen hemmeligheder bag backpacking… alt, hvad du behøver, er et ønske om at lære forskellige kulturer og steder at kende, et åbent sind og evnen til at tilpasse dig hver eneste drejning på din rejse. Så hold op med at kigge på rejseartikler og blogs, som om du aldrig kunne leve din egen historie. Som vi altid siger: Hvis vi kan gøre det, kan du også!
Denne artikel er skrevet af Backpacking the World.
Hvis du kunne lide denne artikel, er vi sikre på, at du også vil elske den:
Hvad ingen fortæller dig om backpacking i Europa
Eventyret ved at rejse billigt og se verden: et interview med Mochileros TV
“Rejser, gastronomi og kunst er de store passioner for Rober og Lety, et par, der har følt sig små ved at betragte solopgangen i Burma, rejst i en bus med en ged på taget i Filippinerne, badet under Mælkevejen i New Zealand og … oplev flere eventyr på deres blog: www.mochileandoporelmundo.com. Hans motto: Hvis mange drømmer de samme drømme som dig, så drøm hårdere!”

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top