14 helt hemmelige ting, du ikke vidste, du kunne lave i Skotland

Language Specific Image

Vi bad backpackere om at dele deres anbefalinger til de ultimative skjulte perler i Skotland… og hold da op, hvor de leverede varen! Vi har løftet sløret for de bedste ting at lave i Skotland for dem, der leder efter hemmelige eventyr og unikke skotske oplevelser. Fra delfinsafari til tropiske haver og de bedste steder at kigge på stjerner i Europa – det er tid til at afsløre Skotlands hemmeligheder … men shh, lad det blive mellem os!

1. Slap af på hvide sandstrande

Forbered dig på at blive overrasket over Skotlands fantastiske hvide sandstrande, der minder om den caribiske kystlinje. Grønne og grå klipper smelter ubesværet sammen med hvidt sand og slående blå bølger, der skyller ind over kysterne – b-e-a-utiful.

things to do in scotland - white sand beaches

📷: @vikttr

2. Gå amok i delfinsafari

Gå en tur mellem sandklitterne på den smukke Tentsmuir Beach i Fife, og hvis du er heldig, får du øje på en gruppe delfiner, der leger og springer op af vandet – ja, vilde delfiner i Skotland, velbekomme.

3. Gå på opdagelse i Djævleprædikestolen

The Devil’s Pulpit er et rigtigt insidertip i Finnich Glen, tæt på Conic Hill. Efter en kort gåtur gennem skoven vil du opdage indgangen til denne perle gemt mellem buske og træer. Bliv ved med at gå, indtil du finder en flod, tag skoene af og gå forsigtigt mod strømmen for at nå et magisk vandfald i tre niveauer – i det rigtige lys ser vandet ud til at være blodrødt, hvilket har givet stedet navnet “Devil’s Pulpit”. Uhyggeligt, ikke?!

4. Stjernekiggeri i Europas mørkeste by

Den lille by Moffat i Dumfries & Galloway er den ultimative destination for stjernekiggeri. Hvorfor er den det? Fordi Moffat er den første by i Europa, der bruger særlig gadebelysning for at holde lysforureningen så lav som muligt. Tag ud på en klar nat, og lig under stjernerne i timevis, mens du nyder den mørke himmels funklende effekter.

5. Trek op ad en udslukt vulkan

Du har sikkert hørt om Arthur’s Seat, men vidste du, at det faktisk ligger på toppen af en udslukt vulkan? Det er rigtigt, vandr op til toppen af vulkanen Arthur’s Seat i hjertet af Skotlands travle hovedstad, og forbered dig på en fantastisk panoramaudsigt over Edinburgh nedenfor.

things to do in scotland - arthurs seat

📷: @vikttr

6. Spring ud i ø-hopping

Skotland er et land med en overflod af charmerende øer, faktisk over 700! Det gør selvfølgelig Skotland til en episk øhop-destination. Hvorfor ikke starte i Oban på fastlandet og så hoppe mellem øen Mull og til øen Iona i de Indre Hebrider… hop til det!

7. Bliv imponeret af den afsondrede Traigh Bhan Beach

Iona er berømt for sit smukke kloster, men hvis du vandrer lidt væk fra turistsporet, indtil du når øens ende, vil du opdage det hvide sand og akvamarinblå vand på Traigh Bhan Beach. Dette sted er normalt afsondret, og du kan nyde hele stranden for dig selv … det perfekte sted til en digital detox!

8. Oplev magien ved Harry Potter-viadukten

Du synes måske, at den ikoniske Glenfinnan-viadukt er lidt for velkendt, men den har en fast plads på enhver skotsk bucket list. Ankom mellem togene (hej Hogwarts Express!), så kan du opleve viadukten og dens utrolige udsigt over Loch Shield uden at blive forstyrret af turister.

things to do in scotland - Glenfinnan Viaduct

📷: @vikttr

9. Se farverne danse over Loch Trool

Udsigten over Loch Trool i Dumfries & Galloway er utrolig, og søen strækker sig så langt, øjet rækker. Den korte, men anstrengende vandretur for at nå Loch Trool er det hele værd, det lover vi! Når lyset bliver blødere, kan du læne dig tilbage og nyde de skiftende farver – kameraerne skal være klar, folkens!

10. Forundres over Duncansby Stacks

Duncansby Stacks ligger i højlandet og er et syn for guder. Gå en lille tur på 10 minutter langs kysten i nordøst, og du vil få øje på disse tre tårnhøje søjler, der kommer lige op af havet og overskygger kystlinjen. De ser helt fremmede ud i landskabet, og ved solnedgang, når lyset rammer dem helt rigtigt, er de mere end fantastiske. En ægte skjult perle på nordkysten.

11. Beundre Rua Reidh-fyrtårnet

Med øer i baggrunden og en fantastisk kystlinje, der matcher, er Rua Reidh Lighthouse så malerisk, som det kan blive. Efter at have kørt ned ad en ensporet grusvej og over et par vakkelvorne broer kommer man til denne afsidesliggende skønhed. Vi anbefaler at tage derhen ved solnedgang, da solen står perfekt over havet. Vi garanterer, at du vil føle, at du er på kanten af verden med himmel og hav, så langt du kan se.

things to do in scotland - Rua Reidh Lighthouse

📷:@lmt_

12. Besøg de stående sten iCalanais

Hvis du nogensinde har besøgt Stonehenge og følt dig lidt overvældet, så er et besøg til Calanais Standing Stones på Isle of Lewis et absolut must! Dette stemningsfulde sted var sandsynligvis en astrologisk kalender og et sted for ritualer, og disse sten er 3.000 år ældre end Stonehenge. Og så er der ingen køer eller entré!

13. Bliv forelsket i Logan Botanic Gardens

Tropiske haver i Skotland, hvad er der ikke at elske?! Takket være den unikke placering og den varme luft fra Golfstrømmen er Logan Botanic Gardens den eneste subtropiske have i Skotland. Perfekt til en afslappet fridag, endnu bedre på en solskinsdag efter lidt regn for maksimal farvepragt. Sørg for at tjekke væksthuset for et varmt og indbydende besøg.

14. Tæl funklerne i Fairy Glen

En af Skyes skjulte perler, Fairy Glen, ligger kun et par kilometer uden for Uig, men bliver ofte overset af turister i stedet for Fairy Pools mod syd. Kegleformede høje, små træer og lochans dækker den lille dal og giver en fornemmelse af et mytisk og magisk sted, der har mindelser om Hobbiton. Gå på opdagelse i Castle Ewen, og tag til toppen for at få den bedste udsigt over dalen og det omkringliggende hedelandskab.

things to do in scotland - fairy glen

📷: @directionlessdonna

Så der har du det! Skotlands nu ikke-så-skjulte perler. Har du nogle hemmelige skotske steder at dele? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor!

Er du klar til at tage af sted? Vi har mere inspiration til Skotland, den ultimative backpacking-guide til Skotland og anbefalinger til vandrerhjem i Skotland, så du kan planlægge den perfekte rejse.

Pin denne blog til senere!

14 totally secret things you never knew you could do in Scotland

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top