7 utroligt billige steder at finde vintersol

Language Specific Image

Nogle gode nyheder og nogle dårlige nyheder…

Den dårlige nyhed er, at det er tid til at finde termotøjet, halstørklæderne, handskerne osv. frem.

Den gode nyhed er, at vi har samlet nogle af de bedste vintersoldestinationer, hvor du kan få lidt tiltrængt D-vitamin – uden at sprænge budgettet.

Rygtet siger, at Sean Paul engang skrev en sang om disse steder: “They gonna be keepin’ you warm, they got the right temperature to shelter you from the storm!”

Læs videre om 7 utroligt billige steder at finde vintersol.

1. Tenerife

Hvis du leder efter destinationer med vintersol, skal du ikke lede længere end til Tenerife, som tilbyder temperaturer mellem 15-28°C fra september og frem. Hvis du er mest til strande, er El Medáno eller Los Gigantes de bedste bud. Hvis du vil gå på opdagelse, kan du bo i det centrale Santa Cruz, hvor du finder shopping, museer, haver og kunst. Gå ikke glip af Teide National Park og Volcan El Teide, den enorme vulkan på øen, som man kan nå med svævebane eller på en vandretur. Når du når toppen, vil du blive mødt af en fantastisk panoramaudsigt over Tenerife – men pak dig godt ind, det er koldt på toppen! Hvis du er på udkig efter barer og natteliv (clubbing-scenen er enorm!), er Playa de las Americas og Costa Adeje begge gode muligheder.

På grund af det store antal turister kan det være dyrt at spise ude på Tenerife, så hold dig til mindre lokale restauranter, hvis du vil spise ude. Tag til Restaurante Los Pinchitos i Santa Cruz for at få billig, men lækker fisk og skaldyr – denne restaurant er populær blandt de lokale, så kom tidligt! Bo på Los Amigos Backpackers Hostel, som ligger lige ved El Medáno-stranden med en fantastisk swimmingpool, eller La Tortuga Hostel, som har en fantastisk hyggelig stemning i Costa Adeje, og som ligger tæt på nattelivet og El Duque-stranden, der byder på smukke solnedgange.

Vandrerhjem på Tenerife fra £10 pr. nat! Tjek dem ud

Tenerife tempearture

Winter Sun Destinations - Tenerife

📷 @sabine.blumek

2. Gran Canaria

Gran Canaria er en af de mest alsidige vintersoldestinationer og har et kæmpe udvalg af ting at lave, uanset om du bare vil slappe af på en strand, se gamle museer eller endda stå på vandski. Hvis nattelivet står højt på din dagsorden, skal du bo i Las Palmas, den summende bymidte. I selve Las Palmas er Catedral de Santa Ana en smuk og imponerende katedral, som man bare må se, og det samme gælder det historiske gamle Vegueta-kvarter med masser af markeder og restauranter. Gå ikke glip af Natural Burguer i Las Palmas, som serverer sunde burgere, gode vegetariske retter og smoothies. Let Me Take U er et andet must – deres kroketter er lige til at dø for 😍.

Kombiner dette med et ophold i Puerto de Mogán, en charmerende fiskerby kendt som “Lille Venedig”, med en havn og masser af barer og caféer. Det er 2 timers kørsel fra Las Palmas, eller du kan stoppe ved Puerto Rico, som ganske vist er ret travl med turister, men som har en smuk strand.

Hvis du vil have en anderledes oplevelse, kan du tage til Caldera de Bandama, et fantastisk 200 meter dybt krater, som du kan køre på. Hvis du har lyst til at være lidt mere aktiv, kan du leje en cykel eller hest og ride gennem den fantastiske og enorme Cumbre Vieja National Park. Volver Beach Hostel i den smukke Puerto de Mogán tilbyder fabelagtig morgenmad og udsigt, mens Big Fish Las Palmas Hostel ligger 2 minutter fra stranden og er fantastisk til surfing.

Fly fra Storbritannien: 4 timer, fra £60

Vandrerhjem på Gran Canaria fra £12.55 pr. nat! Tjek dem ud

Gran Canaria temperature

Winter Sun Destinations - Gran Canaria

📷 @melodyyousefi

3. Marokko

Marokko er et land med stor mangfoldighed, men hvis du vil være garanteret sol, skal du tage til hovedstaden Marrakesh, hvor der er omkring 19 grader i vintermånederne (kysterne kan være lidt blæsende og kolde). Marrakesh har medinaer, skøn mad og fantastisk arkitektur i massevis – du kan ikke komme uden at opleve en souk. Det er en endeløs markedsplads fyldt med mad, materialer i smukke mønstre og usædvanlige souvenirs.

Hvis du er mere til kunst (eller selv om det ikke er – Marokko er kendt for sine fantastiske kunstudstillinger, så du bør prøve at besøge mindst én), byder Marrakesh på gallerier i overflod. Gå ikke glip af Matisse Art Gallery med kunst af nogle af de mest berømte kunstnere i landet; David Bloch, et moderne galleri; og La Qoubba Galerie D’Art for en autentisk følelse med levende værker af lokale kunstnere. Hvis du kan, så besøg en moské – Koutoubia-moskéen og minareten i det centrale Marrakesh er helt fantastisk. Gå på Kechmara for at få lækre cocktails, og hvis du vil spise billigt, så tjek Jemma el Fna, en altid populær bod, der serverer traditionel marokkansk mad; La Crèperie, hvor du kan få alle tænkelige variationer af crepe; eller Bejganni, hvor du kan få en fabelagtig mixed grill. En riad er et typisk valg i Marokko – bo på Riad Basma eller Riad Zineb, smukke 10.0 bedømte centrale riads i Marrakesh, der alle tilbyder gratis morgenmad.

Marokko er også en af vores vintersoldestinationer, hvor du kan finde surfing i verdensklasse. Der er mange forskellige breaks langs kysten, hvilket betyder, at du kan finde den perfekte bølge, uanset om du har surfet i 10 dage eller 10 år. Masser af hostels henvender sig til de surfere, der besøger Marokko hvert år, hvilket betyder, at du kan finde masser af billige steder at bo, ligesindede mennesker og måske endda en yogatime ved solnedgang for at holde vintervægten nede.

Selv om det er lidt koldere, skal du tage til Chefchaouen (3 timer fra Marrakesh), hvor gaderne er dækket af blå maling, hvis du vil opleve en af de sejeste byer, du nogensinde vil se. Der er også kun en time fra Marrakesh til Høje Atlas-bjergene, hvor man kan vandre og se fantastiske udsigter – perfekt til en dagstur.

Vandrerhjem i Marokko fra £3.31 pr. nat! Tjek dem ud

Winter Sun Destinations - Morocco

📷 @ioalexandra

4. Lanzarote

Lanzarote har smukke vulkaner, tomme strande og lækker mad – og på et budget for os sparsommelige rejsende! Der er smukke landskaber i massevis, og med en ret dejlig temperatur er det det perfekte sted at få noget af den tiltrængte vintersol. Selve strandene er fantastiske – hvis du ikke har lyst til at være sammen med turisterne, kan du tage til Playa Francesa, som ligger på sin egen ø. Strandene i Papagayo er også alle et besøg værd med deres rolige turkise vand, men hvis du vil fange en bølge eller to, skal du tjekke Playa de Famara ud.

Puerto del Carmen er den vigtigste by i nattelivet, hvis du har lyst til et par drinks efter en dag på stranden – tjek The Dubliner for livemusik eller The Scotch Corner for hyggelige vibes. Hvis du vil mere end bare bade, kan du tage til El Golfo, en times cykeltur fra PDC, hvor du finder en smaragdgrøn sø og de fantastiske Los Hervideros, som kan oversættes til “kogende gryder”, med mærkeligt formede klipper og undervandsgrotter. Hvis du vil have billig mad i sjove, afslappede omgivelser, kan du tage til Aussies Beach Bar eller The Purple Turtle i Puerto del Carmen, hvor der er lækker mad og en venlig atmosfære. Bo på Kalufa Surf House, som har en bedømmelse på 9,7 og ligger i en lille landsby en halv time fra Puerto del Carmen (øen er ret lille!) væk fra turisterne. Det ligger tæt på et fantastisk surfområde og har en kæmpe pool og grill – det lyder ideelt!

Winter Sun Destinations - Lanzarote

📷 @carlita_mat

5. Cypern

Cypern er et land med endeløs charme, og der er behagelige 18 grader i gennemsnit, mens vi afiser vores biler her i Blighty. Der er masser af områder, du kan bo i, men Limmasol er et af de bedste med gode strande, barer og vin. Hvis du har lyst til at blive historisk, kan du tage til Paphos Archaeological site, som ligger ved siden af Limmasol, et UNESCO World Heritage site og en gammel by, som det er fascinerende at gå rundt i. Hvis du ikke kan rejse uden lidt eventyr, kan du køre til Troodos-bjergene, hvor der er masser af muligheder for dykning, cykling og vandreture.

Hvis du vil spare på pengene, kan du besøge Aristos & Kiki Kebab House i Limassol, hvor du kan få traditionel cypriotisk mad, eller Al Borgo Pizzeria, hvis lækre pizza vil tilfredsstille enhver trang. Trip Yard Hostel er ideelt til at møde andre rejsende og ligger i hjertet af Limmasol, kun 5 minutters gang fra det historiske centrum og stranden.

Winter Sun Destinations - Cyprus

📷 @dannycresswell93

6. Kap Verde

Kap Verde er virkelig et vintersolparadis med skønne, lune temperaturer og en venlig lokalbefolkning – få os derhen pronto! Mange turister, der tager til Kap Verde, bliver på øen Sal, som har fantastiske strande og fantastisk dykning – gå ikke glip af den smukke Santa Maria-strand, hvor du kan fordrive timerne. En anden mulighed, hvis du vil have en mere livlig stemning, er at tage til Santiago, hvor hovedstaden Praia ligger. Hvis der er fest på programmet, skal du blive på øen São Vicente, hvor der er masser af klubber og barer.

Hvis din idé om vintersoldestinationer involverer mere end bare strande (det kan være hårdt arbejde at ligge vandret), så tag til øen Fogo, som er hjemsted for den imponerende Pico do Fogo-vulkan. Hvis du vil spise billigt, kan du tjekke Beramar Grill eller Tia Irene i Praia for enkle, velsmagende kød- eller vegetarretter. Praiadise Hostel i Praia er et godt valg til overnatning – det ligger lige ved kysten i byen Achada Santo Ant og tæt på masser af barer og billige madsteder.

Vandrerhjem i Kap Verde fra £13.45 pr. nat!Tjek dem ud

Sal (Cape Verde) temperature

Winter Sun Destinations - Cape Verde

📷 @sailingseagypsies

7. Egypten

Der er uendelige muligheder i det fantastiske land Egypten, hvis du trænger til solskin. Den smukke Sharm el Sheikh er bedst til smukke strande, roligt vand og har masser af billige barer og restauranter – det er også et fantastisk dykkerområde. Hvis du vil have mere historisk stemning, kan du booke en billig indenrigsflyvning til Luxor i Øvre Egypten og udforske verdens største frilandsmuseum. Bortset fra de store pyramider i Giza, som ligger i Egyptens hovedstad Cairo, kan alle berømte og velbevarede seværdigheder fra faraoernes tid besøges i dette område. Sørg for ikke at gå glip af Kongernes Dal og lyd- og lysshowet ved Karnak-templet. Tag derefter til Aswan, som siges at være landets smukkeste sted, og tag en tur på Nilen i en fiskerbåd. Klimaet i Luxor og Aswan er tæt på kogepunktet om sommeren, så vintertemperaturerne er perfekte!

For lækker og billig klassisk egyptisk mad skal du altid kigge efter steder, der er fyldt med lokale. Selv om det ikke er de mest tiltalende steder, får du her den bedste mad og den mest autentiske oplevelse – tro os! Nefertiti Hotel tilbyder private værelser til billige priser med en førsteklasses beliggenhed i Luxor, og Oonas Dive Club i Sharm el Sheikh har et fantastisk tagterrasseområde, som du aldrig vil forlade igen!

Vandrerhjem i Egypten fra £2.63 pr. nat!Tjek dem ud

Sharm el Sheikh temperature

📷 @aysaaek

Har du nogle anbefalinger til andre billige vintersoldestinationer? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top