9 grunde til, at Rishikesh er Indiens hovedstad for rygsækrejsende

Language Specific Image

Så snart vi steg ud af bussen kl. 3 om natten, følte vi, at vi var i et helt nyt land. Luften var iskold og ren, men det var en meget velkommen pause fra den tunge smog og støvet i New Delhi. I løbet af vores tid i Rishikesh (Indien) så vi vores første indiske solnedgang over Ganga-floden, spiste frisk frugt til morgenmad hver dag, pakkede os ind i tæpper og sad og drak chai-te på taget af vores hostel og mødte nogle af de smukkeste mennesker. Det er Indiens sande backpackerhjerte; væk fra travlheden i byerne nedenunder, og dens ro og generøsitet får de fleste, der besøger byen i Himalaya, til at blive langt længere, end de havde forventet.

1. Spiritualitet er en livsstil i Rishikesh

spirituality rishikesh india
Det er måske en kliché, men Rishikesh er virkelig et sted som intet andet. Man møder alle mulige interessante mennesker bare ved at gå rundt, fra krystalhealere til latterterapeuter, og selv de almindelige lokale har en særlig, overjordisk stemning over sig. En aften på vej tilbage til vores hostel faldt vi over en masse mennesker, der dansede til et band, der spillede i vandkanten, mens solen gik ned bag dem. Det er sådan en kontrast til det meste af Indien; så roligt og venligt på en anden måde. Det går langsomt og er afslappet, det er spirituelt, men ikke kun i ordets traditionelle betydning. Uanset hvem eller hvad du tror på, og selv hvis du ikke er det mindste spirituel, vil du stadig føle stedets magi.

2. Ganges er så ren, at man kan svømme i den

Ganges clean rishikesh
Ganga-floden, der flyder ned gennem Himalaya, er et meget anderledes syn end længere sydpå. Den er klar og blå og smuk, ren nok til at man kan svømme og endda bade i den. White water rafting er en af de mest populære aktiviteter i Rishikesh, og til kun et par hundrede rupees bør man bestemt ikke gå glip af det. Jeg vil foreslå, at du booker omkring kl. 15, så du kan se solen gå ned, mens du springer ud fra klipperne og drikker 10 rupees chai-te før din sidste tur. Det var helt klart det bedste og mest magiske, vi gjorde, mens vi var i Indien; ord kan slet ikke beskrive det. Hvis du tager tilbage til byen langs Ganges’ bredder bagefter, kan du også opleve Ghat-ritualer ved solnedgang.

3. Yoga er som en religion i Indien

yoga capital of India rishikesh
Indiens yogahovedstad lever helt sikkert op til sit navn. Overalt ser man reklamer for yogaklasser, især om morgenen, og hvis jeg ikke var så latterligt ufleksibel, ville jeg garanteret have været der hver dag. Hvis du virkelig elsker yoga, kan du booke dig ind på Parmarth Niketan Ashram i et par nætter og deltage i så mange klasser, som dit hjerte begærer. Eller hvis du er som mig og foretrækker at læne dig tilbage og nyde skønheden, så tag en tur op til Beatles-ashrammen! De var stadig i gang, mens vi var der, men nu er det åbent for offentligheden mod en lille entré. Gå en tur rundt på grunden og beundr de vægmalerier, der er blevet malet på væggene, og nyd bare den rene ro på stedet.

4. Solnedgangene i Rishikesh er intense

rishikesh india sunset
Luften er fri for smog, byen ligger i Himalaya, og himlen spejler sig i floden. Hvad mere kan man ønske sig af en solnedgang! Vi tog en kop chai-te og gik ned til flodbredden for at se solen gå ned de fleste aftener, eller du kan se den fra en af restauranterne med udsigt over floden. Du kan endda gøre som os og se den gå ned, mens du rafter! Uanset hvor du er, er solnedgangen i Rishikesh uforglemmelig.

5. Rishikesh er et paradis for foodies

rishikesh food
Den mad, vi fik her, var meget anderledes end den, vi spiste i andre dele af landet. Morgenmaden bestod i at sidde på en af caféerne på kanten af floden og drikke frisk vandmelonjuice og spise skåle med frugt (alt vaskes med filtreret vand her, og du kan endda bede om at se på, hvis du er usikker). Tag ud af byen for at finde restauranter på pæle gemt mellem træerne til frokost; tænk guacamole med chips og iskaffe! Og det ville ikke være rigtigt ikke at afslutte dagen med indisk gademad. Tjek boderne for enden af Laxman Jhula-broen på østsiden og de nærliggende restauranter for autentiske og smukke retter. Sæt dig i vejkanten og hyg dig med de lokale, eller tag det med tilbage på taget af dit hostel.

6. Rishikesh er fyldt med hemmelige strande

secret beaches rishikesh india
Det er måske Rishikeshs bedst bevarede hemmelighed, for man skal leje en scooter og køre ad små stier for at få adgang til dem, men hele vejen langs Ganges’ bredder er der smukke, afsidesliggende strande! Tag nogle venner, noget mad og jeres hjelme og tag på et lille eventyr, hvor I tilbringer dagen siddende i sandet med tæerne i vandkanten – bare pas på strømmen!

7. De glade mennesker i Rishikesh

rishikesh friendly local people
Der er noget utroligt specielt ved Rishikesh, og menneskene der er uden tvivl en stor del af det. Vi stoppede ved en lille kunstbutik på vej ned til broen en aften bare for hurtigt at se os omkring, og vi blev der i næsten en time. Hver dag derefter kom vi forbi mindst to gange om dagen for at drikke chai og sludre med ejeren, Ajay. Aldrig har jeg mødt en så positiv, smuk lille solstråle. Han bød os velkommen med åbne arme hver morgen, inviterede os over til middag og gav os alle lyst til at være lidt mere som ham. Og han var ikke den eneste. Det er verdener væk fra gaderne i byer som Delhi og Jaipur; de lokale skubber dig ikke konstant ind i deres butikker eller råber på dig, når du går forbi, og der er ingen følelse af ubehag. Fra vandrerhjemmets personale til dem, vi mødte, mens vi raftede, er alle så åbne og imødekommende. Når man er i Rishikesh, er det ret svært at være andet end latterligt glad.

8. De lokale butikker er en skattekiste af håndlavede lækkerier

local handiwork
Jeg var nok fristet til at købe hver tredje ting, jeg så i Indien, men boderne i Rishikesh? De er noget helt andet. Rækker af butikker, der sælger smukke smykker håndlavet af tibetanske flygtninge, traditionelle Madhubani-kunstværker, stofdagbøger, pailletbesatte gobeliner og pudebetræk og meget mere. Du skal helt sikkert have lidt ekstra plads i rygsækken og en hel dag til at gå rundt. Snak med alle ejerne, find ud af mere om deres produkter, køb chai-te til dem (hvis de ikke kommer først), og forundres over deres dygtighed og håndværk.

10. Himalaya er overalt omkring dig

himalayas rishikesh
Uanset hvilken retning du vender dig, vil du altid kunne se Himalaya ud af øjenkrogen, og sikke et syn det er. Afsæt en time eller to, tag en lille vandretur op til nogle af vandfaldene, og se ud over de bølgende grønne bjerge, der omgiver dig. Det er ikke det Indien, du typisk ser på billeder, fyldt med mennesker eller de hvide sandstrande i Goa, men det er lige i hjertet af det hele. Stilheden før stormen. Der, hvor det hele begynder. Selv når man krydser broen, er man midt i bjergene og står over Ganges. Det er centrum for det hele.
Indien som helhed er et utroligt specielt sted for mig, det er et sted, jeg konstant længes efter at være, og Rishikesh er selve hjertet af det. Ingen steder har jeg nogensinde følt mig så levende, så tilfreds, så hjemme som i Rishikesh. Dens skønhed, dens mennesker og dens ånd gør den til det, den er. Hvis det var op til mig, ville jeg aldrig være rejst.
Så hvad venter du på? Book et fantastisk hostel i Rishikesh nu!
Om forfatteren
Emma og Georgia er to globetrotter-teenagere, der mødtes under frivilligt arbejde i Indien og har rejst verden rundt sammen lige siden. Følg deres eventyr på @ourbroketravels.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top