Bikepacking Holland: den ultimative guide til at udforske Holland

Du har hørt om backpacking, hvor man rejser med alle sine ejendele på ryggen gennem lande med forskellige kulturer. Og hvis du ved meget om kulturen i Holland, vil du vide, at cykling er en central del af dagligdagen. Hvis man blander de to, får man bikepacking, hvor man bytter busrejser med overnatninger ud med rejser på to hjul. Det er miljøvenligt, det er godt for pengepungen, og det giver mulighed for at tilbringe mere tid i naturen; det er den perfekte eurotur for de digitale detoxere derude.

Bikepacking er blevet mere og mere populært, især i Holland, hvor rejsende ønsker at udforske andre steder end Amsterdam. Landets omfattende netværk af cykelstier og berømte flade terræn gør bikepacking opnåeligt for mange af os, fra dem, der ikke har siddet på en cykel i årevis, til de cykelbesatte. Med et udvalg af stier, der spænder fra lette til krævende, fra dagsture til 14-dages ruter, er her alt, hvad du behøver at vide for at bikepacke i Holland.

Hvad har du brug for at pakke?

Så du har besluttet dig for at tage på bikepacking, men hvordan planlægger du, hvilken rute du skal tage, og hvad du skal pakke? Der er ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til bikepacking. Det vigtige er, at du har det sjovt og kender dine egne grænser. Husk, at du skal bære alle dine ejendele på to hjul. Der er hostels langs ruten, og de fleste har vaskemaskiner, så medbring bare to sæt tøj, og husk at klæde dig i lag!

Beklædning:

 • Cykelbukser: Vælg gode, behagelige cykelshorts eller bukser, der er gode til lange ture. De er virkelig vigtige for at sidde behageligt i sadlen.
 • Afslappet tøj: Til aftener og dage uden cykling skal du medbringe tøj, der ser godt ud og er praktisk. Så kan du nyde din aften med komfort og stil.
 • Vandtæt jakke: Det regner ofte hele året i Holland, så medbring en let, vandtæt jakke. Du vil være taknemmelig for den!
 • Hovedbeklædning: En hjelm er ikke obligatorisk i Holland. Men en cykelkasket til solbeskyttelse og til at holde håret ude af vinden er et godt tilbehør!

Udstyr og værktøj:

 • Reparationssæt: Bare et basissæt til at skifte et fladt dæk er nok
 • Lygter og reflekser: Uundværligt for synligheden
 • Personlige ting: solcreme, toiletsager (små størrelser) og et lille håndklæde.
 • Navigationsværktøjer: en GPS-enhed eller bare din smartphone med offlinekort for at sikre, at du ikke farer vild. Download en app som Komoot eller MEvfor at få pålidelige offlinekort.
 • Penge (kontanter eller kort) og din telefon!

Et sidste tip:

 • Sshh!... This is a secret

  Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

  Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

  Pak let: Jo lettere din oppakning er, jo sjovere bliver din tur.

Generelle tips til bikepacking: vid det, før du tager afsted

Før du begynder din bikepacking-rejse, er der nogle ting, du bør vide:

Cykeludlejning: Hvis du ikke medbringer din egen cykel, er det en god idé at leje den. Kig efter udlejningsbutikker, der tilbyder touring- eller gravelcykler, da de er ideelle til bikepacking. De fleste udlejningsfirmaer tilbyder også reparationssæt og tilbehør som hjelme. Mange hostels har også cykler, du kan leje, så hvis du cykler i et loop, kan du leje af dem og returnere den på vej tilbage.

Bedste tid på året: Det bedste tidspunkt for bikepacking i Holland er fra det sene forår til det tidlige efterår (april til september). Disse måneder byder på mildere vejr og lange lyse timer. Vær dog forberedt på regn af og til, og pak din oppakning derefter.

Cykelerfaring: Du behøver ikke at være professionel cyklist, men det er vigtigt at have en grundlæggende kondition og være komfortabel på en cykel. Nogle ruter kan være mere udfordrende end andre, så vælg en, der passer til din erfaring og dit konditionsniveau.

Værfleksibel: Selvom det er godt at have en plan, er en del af eventyret at udforske uventede stier. Vær forberedt på at justere din rute eller tidsplan undervejs.

Omkostningsestimater: Her er nogle grove estimater:

 • Cykelleje: 20-40 € pr. dag
 • Indkvartering: hostels kan koste mellem 30 og 50 euro pr. nat
 • Mad: Forvent at bruge 10-30 euro om dagen, afhængigt af om du laver mad eller spiser ude (de fleste hostels har gæstekøkkener, du kan bruge)

De samlede omkostninger kan variere fra €75-€125 pr. dag, afhængigt af dine valg.

Zoom ind på kortet for at se steder og hostels langs ruten

4-dages bikepacking-rute

Afhængigt af hvor længe du vil bikepacke, og hvilke seværdigheder du vil se, kan du skræddersy din rejseplan. Her deler vi en 4-dages rute for dem, der er på udkig efter en lang weekend, og en 9-dages mulighed for dem, der ønsker at se mere af landet.

Dag 1: Ankomst til Rotterdam

Udforsk Rotterdamsmoderne arkitektur, besøg markedshallen for lokale delikatesser, og gå en tur langs Maas-floden. Det er også her, du kan hente din lejecykel fra hostel ROOM og få læsset dine ting.

🏘Ophold: Hostel ROOM Rotterdam

Dag 2: Rotterdam til Haag (31 km)

Efter morgenmaden kan du begynde din rejse ved at cykle ud af Rotterdam mod Delft, en malerisk by, der kombinerer historisk charme med en livlig studenteratmosfære. Udforsk Delfts gamle bydel med dens traditionelle hollandske kanaler, den ikoniske Oude Kerk & Nieuwe Kerk, som har masser af historie. Efter Delft tager ruten dig gennem et naturskønt landskab, der fører til Haag. Dette er Hollands politiske hjerte, hvor du kan besøge Fredspaladset og den charmerende gamle bymidte.

Aktiviteter: Haag byder på noget for enhver smag. Fordyb dig i de livlige gader med farverige markeder og lækre lokale delikatesser. Andre gode ting at lave er Madurodam (miniature Holland), Scheveningen Beach og fest om natten på Het Paard.

🏘Ophold: Will & Tate City Stay i Haag

Dag 3: Haag til Noordwijk (26 km)

Noordwijk Strand

Vi kører fra Haag og cykler gennem Westduinpark, et smukt klitområde med en fantastisk udsigt over havet og naturen. Denne sti fører dig langs kysten mod strandbyen Noordwijk, der er kendt for sin afslappede atmosfære og smukke strande. Få et dejligt koldt glas vin og en gastronomisk frokost på den trendy De Branding. Du kan også nyde stranden, låne et af vandrerhjemmets surfbrætter eller besøge Space Expo.

Aktiviteter: I forårsmånederne må du ikke gå glip af de nærliggende Keukenhof-haver i Lisse. I Leiden, ikke langt fra Noordwijk, kan du udforske Naturalis Biodiversity Center, hvor du finder en bemærkelsesværdig samling af naturhistoriske eksemplarer, og det innovative Corpus Museum. I Leiden kan du også nyde maleriske ture langs Leidens kanaler.

🏘 Ophold: Flying Pig Beach i Noordwijk

Dag 4: Noordwijk til Haarlem gennem blomstermarker (kun forår) – 30 km

Dette er langt den mest farverige del af din tur, især om foråret, når blomstermarkerne blomstrer. Cykl forbi marker med tulipaner og andre blomster, et smukt patchwork af farver. Ruten fører dig til Haarlem, en by kendt for sin rige historie, smukke gamle bygninger og hyggelige små gader.

Aktiviteter: Haarlem kaldes ofte et “mini-Amsterdam”, og her kan du opleve de traditionelle hollandske kanaler; lej en båd for en dag, og sejl langs kanalerne. Sørg for at tage dig tid til at udforske Teylers Museum i byens centrum, Hollands første og ældste museum – det åbnede i 1784! Lige uden for Haarlem ligger de idylliske strande Zandvoort og Bloemendaal. Cykelruten fra Haarlem centrum til Nordsøen er berygtet for sin skønhed, når du passerer gennem nationalparken og klitterne. Her kommer du fra by til hav på mindre end 30 minutter.

Fra Haarlem kan du tage toget tilbage til Rotterdam og aflevere din cykel på Hostel ROOM. Du kan tage cyklen med i toget uden for myldretiden for € 7,50. Men hvis du har appetit på mere, kan du også fortsætte dit cykeleventyr.

🏘 Ophold: Hello I’m Local i Haarlem

9-dages rejseplan: Lowlands Loop

Hvis solen skinner, og du stadig har energi og tid, hvorfor så ikke fortsætte dit hollandske cykeleventyr? Her forklarer vi, hvordan du kan fortsætte din tur i yderligere 5 dage.

Dag 5: Haarlem til Zaandam via Zaanse Schans (29 km)

Zaanse Schans på Unescos verdensarvsliste

Efter en velsmagende morgenmad på Hello I’m Local er du klar til at køre mod Zaandam, hvor du finder Zaanse Schans, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Dette frilandsmuseum giver et indblik i det hollandske liv i det 18. og19. århundrede med arbejdende vindmøller, traditionelle huse og håndværksværksteder.

🏘 O vernatning: City Trip Hostel i Zaandam

Dag 6: Zaandam til Utrecht via Amsterdam (57 km)

Utrechts kanaler

I dag vil du føle dig som en ægte lokal, når du cykler ind i Amsterdam! Beundr de ikoniske kanaler og det pulserende byliv, mens du bevæger dig på to hjul gennem hovedstaden. Derfra kan du opleve roen i det hollandske landskab og se de berømte forter på den hollandske vandlinje. Dagen slutter i Utrecht, en by med en rig middelalderhistorie kombineret med en ungdommelig energi med masser af terrasser, caféer og restauranter.

🏘 O vernatning: Strowis Hostel i Utrecht

Dag 7: Utrecht til Tilburg gennem nationalparken Loons & Drunense Duinen (83 km)

Bibliotek LocHal i Tilburg

I dag er en udfordrende dag, og du er måske træt efter de sidste par dage, men det er det hele værd! Denne etape byder på en blanding af kulturelle og naturlige landskaber, herunder en passage gennem de fantastiske Loonse og Drunense Duinen. De skiftende sandklitter giver en dramatisk baggrund for din tur til Tilburg, en by kendt for sin historie inden for tekstiler og uld. Tilburg University har et livligt studentermiljø og en stor kulturscene. Forvent museer, teatre og livekoncerter i den berømte park, Stadsbos 013.

Aktiviteter: Blandt højdepunkterne er Piushavens events, Spoorparks bypark og udsigtstårn og Stadsbos 013, hvor man kan køre mountainbike. Besøg LocHal-biblioteket, en bygning, der har vundet flere priser, bl.a. World Building of the Year. Og glem ikke at besøge det verdensberømte Koningshoeve Abbey, hvor munkene brygger La Trappe-øl!

🏘 O vernatning: Hostel Roots i Tilburg

Dag 8: Tilburg til Dordrecht via nationalparken De Biesbosch (63 km)

Nationalpark De Biesbosch

Vi forlader Tilburg og cykler gennem mere af landskabet, før vi når den vandrige Nationalpark De Biesbosch. Området er et paradis for naturelskere og tilbyder en rolig kontrast til de urbane miljøer tidligere på rejsen.

🏘 Overnatning: Stadsklooster i Dordrecht

Dag 9: Dordrecht til Rotterdam via Kinderdijk (29 km)

Kinderdijk på Unesco’s verdensarvsliste

Rutens sidste dag, og det er en nem dag at afslutte turen på. Den sidste etape tager dig gennem det ikoniske Kinderdijk, et UNESCO-område, der er kendt for sine 19 vindmøller i det hollandske landskab. Herfra vender du tilbage til Rotterdam og afslutter din cykeltur gennem Holland. Læg fødderne op og nyd et velfortjent måltid for at afslutte din tur i Rotterdam.

🏘 O vernatning: Hostel ROOM Rotterdam

Leder du efter mere?

Gå til Bikepacking Holland for flere ruter, og tjek flere bikepacking-hostels undervejs:

🏘 Kings Inn City Hostel, Alkmaar

🏘 Hostel & Bar De Basis, Zwolle

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk, så snart du booker


Du kan måske også lide… 🤩

💚 En rejsendes guide til CO2-kompensation

💚 Miljøvenlige hostels perfekte til den bæredygtige rejsende

💚 De bedste bæredygtige aktiviteter til at peppe din næste rejse op

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top