Dans om natten og lev Firenze om dagen

Language Specific Image

“Hvor smuk er ungdommen, som alligevel flygter! Chi vuol essere lieto, sia: di doman non v’è certezza” Lorenzo de Medici.
Firenze kan virke som en by med historie, kunst og kultur alene for dem, der ikke kender den godt. Vi benægter bestemt ikke denne bys skønheder. Der er så mange, at byen har gjort sig fortjent til navnene “Middelalderens Athen” og “Renæssancens hovedstad”. Alle, der har besøgt Firenze mindst én gang i deres liv, er blevet forbløffet over skønheden i dens arkitektur, rigdommen i dens museer og pragtfuldheden i dens paladser. Hvordan kan man undgå det?
Men hvad mange ikke engang aner, er, at Lorenzo de Medicis by også er et af de mest avantgardistiske steder i hele “Bel Paese”. Hvis det er kunsten, der regerer, har Firenze i dag fået nyt liv takket være gadekunst, som det er en underdrivelse at kalde vanvittig. Hvis musikken altid har pulseret i Firenzes årer, er byen i dag vært for nogle af de mest berømte elektroniske musikbegivenheder i Europa med internationale DJ’s og bas, der vil invadere din sjæl og få dig til at danse hele natten. Den kulinariske kunst forbliver ved sine rødder med traditionelle retter, der genopfindes på smarte, billige steder og streetfood, der ikke ville gøre selv Gordon Ramseys bedste retter misundelige!
Firenze er alt dette og meget mere. Og for at opdage byens sande sjæl er du bare nødt til at tage med os!

  • Besøg byen om dagen, lev den om natten

1a
Fotos af Lola
Lad os starte med det, der gør denne by verdensberømt. For at opdage Firenzes vidundere anbefaler vi, at du deltager i en af byens gratis ture. Blandt de mange, der findes, er der mindst to, der er værd at tage med på: De er på engelsk, gratis og kræver ingen reservation. Den første, “Renæssance-turen”, afgår kl. 11 fra Santa Maria Novella og varer ca. to timer: På en tur gennem Firenzes historiske centrum kommer du forbi domkirken, Piazza della Signoria og slutter foran Santa Croce-kirken.
Den anden, “Medici-turen”, afgår også fra Santa Maria Novella kl. 17 og tager dig gennem Palazzo Medici-Riccardi, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio og Palazzo Pitti. Bare mød op, nemt ikke?
1b
Foto af Frontiertraveller93
Der er også to andre måder at beundre domkirkens og Brunelleschis majestæt på: den mere turistede er helt sikkert at gå til Piazzale Michelangelo, hvor du kan nyde en smuk udsigt over hele byen (men også benytte lejligheden til at besøge ‘Rose Garden’ … dine følgere på Instagram vil banke på din dør for at takke dig personligt!); vi anbefaler dog, at du går om natten, når udsigten virkelig er ‘WOW’! På vejen ned kan du gå en tur langs Lungarno til Ponte Vecchio og Cestello-kirken.
Den anden mulighed, som ikke alle kender, er at gå hen til Oblatbiblioteket, hvor man for et par cent kan nyde en god kop kaffe under en historisk søjlegang med udsigt til Firenzes domkirke!

  • Hvordan starter indbyggerne i Firenze aftenen?

2a
Foto af Lola
De, der bor i Firenze, ved det: Aftenerne begynder i Oltrarno (den mindre kendte halvdel af byen). Gå især til Piazza Santo Spirito for at få en drink, en aperitif eller en rigtig middag. Dette område er fyldt med butikker, boder og byens mest berømte marked: San Lorenzo-markedet, som strækker sig fra Via dell’Ariento til Piazza San Lorenzo, hvorfra det har fået sit navn. Her kan du finde alt fra tøj og souvenirs til god mad.
Så hvis du har tid, så smut derind selv om dagen! Udnyt det også til at købe noget vin med hjem: billigt og lækkert, det ved enhver florentiner og Erasmus-studerende!
Hvis du befinder dig i Firenzes historiske centrum, kan Francesca, en utrættelig rejsende (find hendes rejsehistorier på FrontierTraveller93), anbefale ‘Kitsch 2’ i Via San Gallo 22 til en lækker apericena! Åbent til sent selvfølgelig….

  • Nextech-festivalen

I dag er Nextech Festival en af de længstvarende festivaler for elektronisk musik i Italien: en begivenhed, der i løbet af sine 10 år har fået unge mennesker fra hele Italien og Europa til at danse ved mere end 30 eksklusive arrangementer i Firenze!
Nextech Festival vidner om nutidens gæring og forestiller sig fremtidens vision, den bringer fascinationen af ældgammel kunst tættere på den elektroniske musiks fysiske umiddelbarhed, den forener den pulserende europæiske musikkunstscene med den historie, der kan indåndes på unikke og eksklusive steder.
3a
I dag er Nextech Festival en af de mest ventede og eksklusive begivenheder i det florentinske natteliv. Den 8., 9. og 10. september kan du besøge byen og opdage dens nyeste og mest grænseoverskridende ansigt! Billetpriserne spænder fra 10 euro for den første aften torsdag i Sala Vanni til 32 euro lørdag den 10. i Fortezza da Basso… hvorfor kun vælge én aften, når du kan købe et 3-dages kort for kun 40 euro (i stedet for 57 euro)?
https://www.youtube.com/watch?v=YvigUYbFE1A
Besøg domkirken om dagen, og nyd musikken om aftenen!

  • Morgenen efter … er altid den bedste!

4a
Fotos fra Lola‘s PLUS
Tilbage fra den første aften på Nextech Festival har du sikkert lyst til at slappe af og komme dig efter al den dans aftenen før. Hvis du har valgt Florence PLUS, kan du gå op på den smukke panoramaterrasse med udsigt til domkirken og nyde en kop kaffe i solen eller gå ned i en af de to pools for at køle af, inden du skal ud igen.
4b
Fotos af Lola‘s PLUS
Hvis du elsker grønne områder, skal du tage til Boboli-haverne: Parkens grønne områder er en rigtig godbid for din træthed og det ekstra glas, du har drukket. Spadser gennem de endeløse haver i denne vidunderlige park bag Pitti-paladset, og nyd øjeblikket. Kan du allerede mærke roen fra dette fortryllede sted falde på dine øjenlåg?
Hvis du vil opdage et yngre, mere avantgardistisk Firenze, kan du vandre rundt i byen og opdage alle værkerne af Blub og hans #Lartesanuotare , hvor han forvandler digtere, musikere, berømtheder og kunstværker til… undervandsværker! Så sommerligt!
Andre værker, vi er forelskede i, er dem fra Exit/Enter ‘kollektionen’, som pryder Firenzes gader i stort antal. Hvem af jer ville ikke gerne flyve væk med den røde ballon?
Sidst, men ikke mindst, kan vi ikke undlade at nævne de urbane mesterværker af Clet Abraham, som forvandler gadeskilte til ægte kunstværker med stopskiltet, der bæres væk af en lille mand, eller et “prøv og fang mig” på “Exit”-skiltet eller endda en korsfæstet “Kristus”.
Kunst er aldrig holdt op med at være en hovedperson i Firenze!

  • Spise i Firenze og bruge lidt penge

5a
Foto af Lola
Vi ved det ikke med sikkerhed, men vi ville bestemt ikke blive overraskede, hvis der var flere turister end “florentinere” i byens centrum på visse tidspunkter af året. Dette er synonymt med turistfælder for den mere erfarne rejsende. Ligesom på vandrerhjemmet hjælper vi her på Hostelworld med de mest værdifulde tips og forslag til at opdage de skjulte perler i byen. Især når det drejer sig om at spise!
“Il Cernacchino” i Via della Condotta 38 er stedet at starte, hvis du er på udkig efter rigtig billig florentinsk gademad! Læg også vejen forbi “Antico Vinaio” i Via Dei Neri 74 (den er meget populær blandt turister på grund af sin centrale beliggenhed, og fordi… ordet er ude!) til et glas toscansk vin og nogle “rigtige” sandwich.
Hvis du derimod vil sidde et stenkast fra Santa Maria Novella-stationen, finder du ‘trattoria da Giorgio’ i Via Palazzuolo 100: Her kan du spise typiske toscanske retter til meget overkommelige priser (forret, hovedret og tilbehør fra 15 €), desværre er der kun plads til 20/30, så det er bedst at bestille bord!
Vi har spurgt nogle af vores yndlingsrejsebloggere om deres oplevelser i Firenze! Hvad var din oplevelse? Hvad imponerede dig mest ved det ikke-turistede?
tb
Foto af Frontiertraveller93
“Firenze er skønhed i sin reneste form; det er den intense, skarpe duft af blomstrende gyvel; det er længslen efter en rolig spadseretur langs Arnos bredder; det er den levende, positive energi, der omslutter dig og luller dig gennem gaderne i centrum; det er overraskelsen ved altid at blive rørt af marmorens lyserøde nuancer ved solnedgangstid.” Følg Francesca fra FrontierTraveller93 på hendes Instagram-profil!
PLUS Florence_Hostelworld_Lola Photography_6085
Foto af Lola
“Firenze er omgivet af nogle af de smukkeste italienske landskaber. Mit råd er også at udforske den nærliggende Chianti-region. Hvordan kan man sige nej til en dag med vin og ost på så vidunderlige steder!” Følg Lola på hendes Instagram- og Facebook-profiler!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top