De 5 bedste steder for digitale nomader i Sydøstasien

Language Specific Image

Har du lyst til at leve nomadelivet? Og spekulerer du på, hvor du finder de bedste steder for digitale nomader i Sydøstasien? Så er denne artikel noget for dig.
Jeg skriver denne artikel 10.968 meter over havets overflade, et sted over Tyrkiet. Jeg har arbejdet nogle fantastiske steder som freelanceskribent i løbet af min tid i Sydøstasien: fra co-working spaces i Cambodja til et madparadis i Malaysia og en hængekøje ved stranden i Thailand.
For et par år siden ville det have virket som en uopnåelig drøm for mig. Jeg studerede kemi på universitetet, men besluttede at skifte karriere fuldstændig for at forfølge drømmen om at se verden. Det var ikke let, men at være freelance-rejseskribent har givet mig friheden til at gøre det, jeg elsker, på fuld tid.
At arbejde freelance kan være en ensom oplevelse, endnu mere hvis du gør det fra et fremmed land langt væk hjemmefra. Ved at arbejde i et offentligt rum som en café, et hostel eller et kontorfællesskab fandt jeg ud af, at jeg kunne blive ved med at arbejde og få venner på samme tid. Her er nogle af mine yndlingssteder, hvor jeg har arbejdet i Sydøstasien.

1. Chiang Mai, Thailand

Best Places for Digital Nomads in Southeast Asia - Chiang Mai, Thailand
Chiang Mai i Nordthailand er et af de bedste steder for digitale nomader, ikke bare i Sydøstasien, men i hele verden. Beliggende mellem bjerge og ikke langt fra grænsen til Myanmar, er dette ikke ligefrem en typisk asiatisk by. I stedet for kaos, forurening og vanvittig trafik finder du en mere afslappet stemning og et væld af cool steder at arbejde fra. Et af de største trækplastre ved Chiang Mai er det store udvalg af fantastisk vestlig og thailandsk mad, som man kan finde på markeder, madvogne og restauranter for kun et par dollars: det perfekte brændstof til en hårdtarbejdende digital nomade.
I betragtning af den lille befolkning på mindre end 400.000 er det utroligt at tænke på, at der er over ti kontorfællesskaber at vælge imellem, for ikke at nævne utallige caféer med hurtig Wi-Fi. Det betaler sig at blande tingene og prøve så mange steder som muligt – hvert sted har en unik stemning og et andet publikum, som du kan møde.
Se hostels i Chiang Mai

2. Koh Phangan, Thailand

Best Places for Digital Nomads in Southeast Asia - Koh Phangan, Thailand
Chiang Mai tilbyder alt, hvad en digital nomade kan ønske sig, bortset fra én ting: der er ingen strand. Det ville være vanvittigt ikke at bruge stranden som kontor i det mindste noget af tiden i Thailand – et land, der er berømt for sine hvide sandstrande og turkisblå vand – og derfor brugte jeg næsten fire måneder på at arbejde fra Koh Phangan i Thailandbugten.
Øen er mest kendt for sine besynderlige fuldmånefester, men hvis man ser bort fra spandevis af billige cocktails og neonmaling, finder man en smuk ø med en tilbagelænet hippiestemning, som hurtigt er ved at blive en magnet for digitale nomader. Øen er hurtigt ved at lære at tage højde for sit freelancersamfund med et voksende antal hostels og caféer, der tilbyder hurtig Wi-Fi, plus to co-working spaces. Men hvis du har brug for en smule inspiration, hvad kunne så være bedre end en hængekøje på stranden?
Se hostels i Koh Phangan

3. Penang, Malaysia

Best Places for Digital Nomads in Southeast Asia - Penang, Malaysia
Dette er et af de bedste steder for digitale nomader, som også har en stor kærlighed til god mad. Penang Island ligger lige syd for den thailandsk-malaysiske grænse og er en tidligere britisk koloni og et multikulturelt knudepunkt. George Town, den charmerende hovedstad, er fyldt med historie og smuldrende kolonial arkitektur.
Men det største trækplaster ved Penang er dens kulinariske mangfoldighed. Foodies vil blive glade som muslinger i deres Assam Laksa, en krydret fiskebaseret nudelsuppe, der er populær blandt de lokale. Udvalget af utrolig mad er overvældende: Indiske, malaysiske, kinesiske og thailandske køkkener har påvirket Penangs madkultur. Der ligger finurlige caféer rundt omkring i byen, som tilbyder gratis wifi og friskbrygget kaffe til at booste produktiviteten.
Se vandrerhjem i Penang

4. Hoi An, Vietnam

Best Places for Digital Nomads in Southeast Asia - Hoi An, Vietnam
Hoi An i det centrale Vietnam er den arketypiske traditionelle asiatiske by. Denne gamle handelshavn er stort set blevet skånet for stor udvikling og har bevaret meget af sin charme, så den er perfekt for digitale nomader, der ønsker at sætte tempoet ned og lade op.
Den gamle bydel er beskyttet af UNESCO’s verdensarvsliste, og en slentretur langs de brostensbelagte gyder bringer dig tilbage i tiden. Der er i øjeblikket ikke noget co-working space i Hoi An, men der er et godt udvalg af caféer og restauranter med Wi-Fi, og generelt er internethastigheden på hostels mere end tilstrækkelig til at arbejde. Prøv at besøge byen i februar, når gaderne er fyldt med lanterner i forbindelse med Tet (vietnamesisk nytår) for at få en imponerende og fængslende arbejdsplads.
Se hostels i Hoi An

5. Siem Reap, Cambodja

Best Places for Digital Nomads in Southeast Asia - Siem Reap, Cambodia
Den cambodjanske by, der er bedst kendt for de nærliggende templer i Angkor Wat, er noget af en trendy ny destination for digitale nomader. Byen er fyldt med interessante caféer og bagerier, hvor du kan arbejde, mens du nyder et lækkert khmer-måltid. Det første co-working space, med det passende navn AngkorHub, åbnede dørene sidste år. Ideen bag AngkorHub er at skabe en social virksomhed, der styrker lokale start-ups og iværksættere; så dette er det perfekte sted at arbejde sammen med ligesindede og møde lokale kreative.
Se hostels i Siem Reap
Dette er mine yndlingssteder, hvor jeg har arbejdet som freelanceskribent i Sydøstasien. Har jeg overset nogle skjulte perler? Skriv en kommentar nedenfor.
Best Places for Digital Nomads in Southeast Asia
Forfatterens biografi:
Jennifer Lachs er skribent for Open Colleges, en af Australiens førende udbydere af onlineuddannelse. Hun er en globetrotter-skribent, blogger og tidligere videnskabsmand. Hun kommer oprindeligt fra München i Tyskland og har boet og arbejdet i 5 lande over hele verden. Efter at have afsluttet sin ph.d. i kemi i 2013 tog hun på en jordomrejse, der bragte hende til over 15 lande, herunder Australien, hvor hun boede i et år. Hun skriver om sine rejser og sin søgen efter at blive en digital nomade på sin blog Square Hippie. Du kan finde ud af mere om Open Colleges ved at følge dem på Twitter og Facebook.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top