De bedste steder at besøge i Costa Rica for at slappe af, feste, udforske og surfe!

Hvis man kunne designe en destination til at være perfekt for backpackere, ville den ligne Costa Rica meget. Landets uofficielle slogan “pura vida” – det rene liv – beskriver perfekt dets afslappede ånd. Rejsende strømmer til kystlinjerne for at nyde uberørte strande og episke surfbreaks, mens regionerne inde i landet er vært for utrolige naturreservater, vulkaner og et rigt dyreliv. Man kunne bruge et år på at rejse rundt i landet, for der er så mange unikke oplevelser at få. Det er svært at begrænse sig, men her er de bedste steder at besøge i Costa Rica, som vil give dig minder for livet.

1. Monteverde

Dette lille samfund er det bedste sted at besøge i Costa Rica, hvis du vil i kontakt med naturen. Regionen er en naturlig tågeskov – frodig grøn året rundt takket være de lavthængende skyer, der leverer en konstant vandkilde. Der er masser at lave, især hvis du er et friluftsmenneske. Tag en vandretur gennem skoven, og hold øje med sjældne fuglearter samt aber, frøer og den flygtige puma eller jaguar. De spændingslystne kan zipline på tværs af dalen og gennem træerne, eller man kan vælge den mere rolige løsning og udforske skywalk-ruten, som snor sig gennem trækronerne og giver en fantastisk udsigt. Monteverde er også et fantastisk sted for foodies! Det kølige, våde klima er perfekt til mejeridrift, og den is og ost, der produceres i denne region, er af topkvalitet. Der er også gode kaffesmagningsture, hvis du er fan.

Best places to visit in Costa Rica - woman on a green hanging bridge

📷 @edmeebarink

Hvor længe skal man blive: 2-3 dage.

Sådan kommer du dertil: 5 timers bustur fra San Jose.

Hvor skal man bo? Camino Verde har en fantastisk udsigt over den omkringliggende skov.

Sshh!... This is a secret

Sign up to discover the "Next 🔥 Backpacker Destination" this 2024, discount travel deals and future secret travel guides.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Find et hostel i Monteverde

2. La Fortuna

Der er så mange ting at lave omkring La Fortuna, at man ville være tosset, hvis man gik glip af det på en rejse til Costa Rica. Fra byen kan du se Arenal-vulkanen tårne sig op over det hele. Brug en dag på at vandre op til toppen, eller tag på hesteryg, hvis du ikke er i humør til at gå. Du finder mange resorts med varme kilder i området, og det naturligt varme vand kommer fra underjordiske reserver nær vulkanen. Køb et dagskort, og tilbring dagen med at svømme, soppe og slappe af ved en poolbar. Hvis du er til vandreture, bør du tilbringe mindst et par dage her. Ud over stierne op til vulkanen er der masser af regnskovsture, der fører til vandfald, hvor du kan køle af. Tag en dagstur til Rio Celeste, en blændende himmelblå flod, der snor sig gennem træerne. Dyreelskere bør helt sikkert gå Bogarin Trail, da det er et af de bedste steder i Costa Rica at se dovendyr i naturen.

Best places to visit in Costa Rica - Woman staying at Selina La Fortuna Hostel

📍 Selina La Fortuna hostel 📷 @lizzie_inthesky

Hvor længe skal man blive? Du kan tilbringe fem dage her og stadig ikke se alt, men bliv mindst to nætter.

Sådan kommer du dertil: 5 timers bustur fra San Jose.

Hvor skal man bo? Arenal Backpackers Resort har en frodig pool og glampingtelte.

Find et hostel i La Fortuna

3. Manuel Antonio Nationalpark

Strandløver bør sætte dette sted højt på deres prioriteringsliste. Først og fremmest er der den fantastiske nationalpark, som er en af de smukkeste i verden. Stier går på kryds og tværs gennem det uberørte grønne område, som er hjemsted for alle mulige dyr, herunder dovendyr og hvidansigtede aber. Parken er omgivet af tre skønne hvide sandstrande, som er perfekte til at svømme, snorkle eller bare slappe af på. Hvis du har lyst til lidt eventyr, kan du tage en tur i parasailing og svæve hen over stranden og parken og få en fantastisk udsigt.

Manuel Antonio er et af de bedste steder i Costa Rica at se solnedgangen, så tag en sejltur sidst på eftermiddagen og skål til en fantastisk pink og orange himmel. Hold øje med delfinerne, som kan lide at lege omkring bådene. Hvis du er der i august og september, kan du måske endda se pukkelhvalerne, der migrerer gennem denne region. Dette område er populært, så priserne kan være ret høje sammenlignet med resten af landet, men det er bestemt en dag eller to værd.

Best places to visit in Costa Rica - Woman standing in the water

📷 @maxtscha

Hvor længe skal du blive? Et par dage.

Sådan kommer du derhen: Fra byen Quepos, der ligger på en klippetop, kan man tage en shuttlebus til parken og strandene.

Hvor skal man bo? Selina har en pool, yogatimer og en fantastisk udsigt.

Hvornår skal man besøge det? I september og oktober kan der komme tropiske storme om eftermiddagen, så prøv at besøge stedet i den tørre sæson mellem december og april.

Find et hostel i Manuel Antonio

4. Tortuguero Nationalpark

Denne lille park på landets nordkyst er stedet, hvor regnskoven møder havet. Selv om hele landet er fantastisk, vil Tortuguero helt sikkert være en af de mest unikke oplevelser på din rejse. Den er opkaldt efter de mange skildpadder, der kommer op af havet for at lægge deres æg på strandene. Tag på en skildpaddetur og se nogle af disse gigantiske skabninger – nogle op til to meter lange – foretage deres årlige pilgrimsfærd. I nationalparken kan du også tage en bådtur langs kanaler gennem skoven og komme helt tæt på et spektakulært dyreliv, eller du kan leje en kajak og udforske på egen hånd. Det er en ret afsides del af landet, og det er ikke nemt at komme dertil. Men det er vidunderligt at være på sådan et stille, fredeligt sted, omgivet af natur på alle sider.

Best places to visit in Costa Rica - sea turtles nesting sign

📷 @adrianawoj

Hvor længe skal du blive? En nat eller to.

Sådan kommer du derhen: Tag en bus til La Pavona og derefter en times sejltur til byen Tortuguero.

Hvornår skal man besøge det? Skildpaddernes ynglesæson er mellem juni og oktober.

Find et hostel i Tortuguero

5. San Jose

Selvom de fleste besøger Costa Rica for at udforske strandene og den smukke natur, er det værd at tjekke hovedstaden, San Jose, ud. Det er en livlig og farverig by med en blomstrende kultur- og madscene. Brug lidt tid på at gå gennem gågaden, et perfekt sted at kigge på folk, mens du nyder gademad fra en af de mange sælgere. Apropos det, så bør foodies helt sikkert tage på en madtur gennem Barrio Escalante og derefter tage et par drinks på Beer Factory for at prøve nogle lokale bryg. Det kan være fristende at springe de travle byer over, især i et land, der er så berømt for sin smukke natur. Men San Jose er det perfekte sted at få en smagsprøve på landets stemning. Der er også masser af dagsture, du kan tage fra San Jose, hvis du kun er i landet i en begrænset periode og gerne vil have base ét sted.

Best places to visit in Costa Rica - woman posing at the door of a house with painted flowers

📷 @munch.with.momo

Hvor længe skal du blive? En nat.

Sådan kommer du dertil: Dette vil sandsynligvis være dit første stop i Costa Rica, da det er ankomststedet for internationale fly og busser.

Hvor skal man bo? Capital Hostel de Ciudad har gratis morgenmad og et elegant, moderne design.

Find et hostel i San Jose

6. Puerto Viejo de Talamanca

Hvis du har brug for lidt afslapning på stranden, skal du tage til denne lille kystby. Hvis du er til dykning, er der et fantastisk sted ved et skibsvrag lige ud for kysten. For en episk dagstur kan du tage til det nærliggende reservat for dovendyr eller til redningscentret for jaguarer og andre vilde dyr. Ellers kan du slappe af på stranden, se på surferne og drikke cocktails i en af de mange barer ved stranden. Hvis du bliver træt af den afslappende livsstil, er der nogle fede dagsture, du kan tage på i regionen for at få en bedre smag af Costa Rica. Du kan besøge en kakaofarm og se, hvordan chokolade dyrkes og produceres … og selvfølgelig smage det selv! Det nærliggende Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge er et vidunderligt sted at komme helt tæt på det lokale dyreliv, ellers kan du bare leje en cykel og strejfe rundt i den lille by. Cykl fra strand til strand, og brug en hel dag på det.

Best places to visit in Costa Rica - surf boards on the beach

📷 @mohsenbencheikh

Hvor længe skal du blive? En nat eller to.

Sådan kommer du derhen: En fem timers bus fra San Jose.

Hvor skal man bo? La Ruka er et funky hostel på stranden med afslappede caribiske vibes.

Hvornår skal man besøge det? Det er fantastisk året rundt, men september og oktober er bedst til at snorkle.

Find et hostel i Puerto Viejo de Talamanca

7. Tamarindo

Tamarindo er et af de bedste steder at besøge i Costa Rica. Om dagen er det en afslappet surferby, og om natten kommer den til live med musik og fest. Erfarne surfere vil elske de store bølger ud for kysten, mens nybegyndere stadig vil kunne finde områder med tamme bølger at lære på. Byen er fuld af unge rejsende, som tiltrækkes af den afslappede stemning og de gode tider. Tag helt sikkert en surflektion eller to, mens du er her, eller lej et boogieboard og kom ud på bølgerne. Hvis du er træt af stranden (for det første, hvordan?!), er Tamarindo Estuary et fantastisk netværk af kanaler, som du kan udforske i kajak. Tag med en guide, som kan hjælpe dig med at spotte fugle og en krokodille i ny og næ. Start hver aften ved vandet, hvor du vil blive mødt af en fantastisk orange og lilla solnedgang. I højsæsonen er der levende musik på stranden de fleste aftener.

Best places to visit in Costa Rica - surfer on the beach

📷 @zacharyshea

Hvor længe skal man blive? Længe nok til at tage et par surftimer.

Sådan kommer du dertil: En times shuttletur fra Liberia lufthavn, eller seks timer i bus fra San Jose.

Hvor skal man bo? La Oveja Negra er et partyhostel med surfundervisning og en bar.

Find et hostel i Tamarindo

8. Oso-halvøen

Denne halvø i den sydlige del af Costa Rica er ifølge National Geographic et af de mest biologisk intense steder i verden. Tænk uberørte strande, vild natur, frodig grøn regnskov og masser af dyreliv. Den vilde afsides beliggenhed betyder, at det kræver en smule planlægning at komme dertil, men det er det hele værd. Slå dig ned i en lille strandby som Puerto Jimenez eller Drake Bay, og udforsk alt, hvad den har at byde på. Gå langs skovstier, der fører til vandfald, svøm og snorkel lige ud for stranden, tag på delfin- og hvalspotting, eller tag en dagstur ud til Cano Island. Hvis du er til dyreliv, kan du tage på en fantastisk nattur og se, hvordan skoven kommer til live, når solen går ned. Halvøen er også hjemsted for den største mangrove i Mellemamerika, som du kan udforske med båd eller kajak. Det er et sted, hvor der er flere dyr end mennesker, og hvor tempoet er langsomt og muntert. Tag en pause fra rejsen, og lad dig rive med af de afslappede vibes.

Best places to visit in Costa Rica - woman canoeing

📍 Drake Bay 📷 @mroz

Hvor længe skal man blive? Mindst et par dage.

Sådan kommer du derhen: For at komme til Drake Bay skal man tage en bus til Palmar Sur, en taxa til Sierpe og derefter en båd til Drake Bay. For at komme til Puerto Jimenez er det en 8-timers tur fra San Jose. Men det er det hele værd!

Hvor skal man bo? Martina’s Place er en sød lodge, der arrangerer ture.

Hvornår skal man besøge det? I regntiden fra maj til november er der høj luftfugtighed og daglige eftermiddagsbyger. Prøv at besøge stedet tidligt på året fra januar til april.

title

9. Jacó

Hvis du er her for at ramme bølgerne, skal du tage til Jacó – et af de bedste steder i Costa Rica til surfing. Det ligger ret tæt på San Jose, så det er perfekt, hvis du har begrænset tid i landet. Den forrevne kystlinje her giver nogle fantastiske breaks, som ekspertsurfere vil elske. Det er en populær destination, så forvent ikke en stille strandby. Sene natbarer og diskoteker gør det til et sjovt sted at være, når solen er gået ned, og alle ved, at intet kurerer tømmermænd bedre end en dukkert i havet. Men det er ikke kun strandene, der gør Jacó til et vidunderligt feriested. Lige uden for byen finder du en frodig regnskov med masser af vandrestier og vandfald, du kan hoppe i. Bestig Miro-bjerget og bliv belønnet med en fantastisk udsigt over byen og stranden, og lej en ATV eller tag på ridetur for at udforske den omkringliggende skov.

Best places to visit in Costa Rica - palm trees close to a beach

📷 @samchas

Hvor længe skal du blive? En nat eller to.

Sådan kommer du dertil: To timers bus fra San Jose.

Hvor skal man bo? Selina er et bæredygtigt hostel med masser af sjove gruppeaktiviteter som filmaftener og yogaklasser.

Find et hostel i Jacó

10. Santa Teresa

Denne søvnige fiskerby er langsomt ved at blive populær, efterhånden som rygtet om, hvor smukt et sted det er, spreder sig. Den er blevet udråbt som det næste Tulum, så forvent hippievibes, yogasteder, vegansk mad og søde caféer – du må hellere besøge den, før alle andre finder ud af det! Der er hvide sandstrande og gode bølger, som tiltrækker surfere på alle niveauer. Medbring en bog og solcreme, for du kommer til at tilbringe dagene med at dase under kokospalmer og nætterne med at drikke drinks på stranden.

Santa Teresa er et godt sted at hvile og slappe af midt på rejsen, da det er lidt som Costa Ricas Bali. Tag en surflektion, eller start morgenen med en yogatime, og tank derefter op på en af byens mange sunde caféer. Hvis du bliver træt af at sidde stille for længe, kan du tage en bådtur ud til Tortuga Island, hvor du kan snorkle, svømme og vandre. Af en lille by at være er Santa Teresa levende om aftenen. Hver tirsdag er der levende musik og bål på stranden, og der er happy hours ved solnedgang hver aften.

Hvor længe skal man blive? Uanset hvor længe du bliver, har du ikke lyst til at rejse!

Sådan kommer du dertil: En seks timers bus fra San Jose eller en færge og bus fra Puntarenas.

Hvor skal man bo? Wavetrotter har en afslappende have med hængekøjer og lejlighedsvis besøg af en abe.

Best places to visit in Costa Rica - man looking at the sea

📷 @drewsully

Find et hostel i Santa Teresa

Har denne gennemgang af de 10 bedste steder at besøge i Costa Rica fristet din rejselyst? Så skynd dig at booke den flybillet! Og glem ikke at tjekke alle vores utrolige hostels i Costa Rica, mens du er i gang…

Fortæl os i kommentarerne, hvis du har besøgt nogle af disse episke destinationer!

Om forfatteren:

Jemima Skelley er en australsk rejseskribent, som i øjeblikket udforsker Europa. Hun mener, at den bedste måde at opdage et land på er gennem maden, og hun er altid på jagt efter et godt kaffested. Følg hende på Instagram og Twitter.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 Den ultimative guide til backpacking i Costa Rica

🌟 De 17 bedste hostels i Costa Rica

🌟 De 20 bedste destinationer for backpackere at besøge i 2020

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top