De billigste skidestinationer i Europa

Skiferier har ry for at være dyre: Skipas, leje af udstyr, indkvartering og afterski! 😕 Men hold fast i dine skistave… Hvis du tænker, at en skiferie er uden for rækkevidde for dit backpackerbudget, så tro om igen. Der er masser af alternativer til luksushytterne, Michelin-restauranterne og de fineste bjergspaer, der pryder Alperne. Vi har samlet en liste over billige steder at stå på ski i Europa. Dette er skisæsonen i europæisk backpacking-stil. Så grib dine skibriller og pak dine termotøj, du skal ud på pisterne ! Lad dig friste af disse billige steder at stå på ski i Europa.

1. Poiana Brasov, Rumænien

Poiana Brasov ligger ved foden af Postavaru-massivet, dybt inde i bjergkæden Karpaterne, i 1200 meters højde. Med 24 km pister og 12 løjper er det ikke det største skiområde, men nogle af løjperne er imponerende lange og beklædt med træer. Aprés-ski byder på et godt udvalg af barer og restauranter. Denne destination er ideel for dem, der vil have lidt mere end bare skiløb på deres ferie. Du kan besøge middelalderbyen Brasov og tage en dagstur til Draculas slot i Bran, Transsylvanien, på en hestetrukken slæde.

Bedst egnet til: Begyndere

Gennemsnitlig pris for skipas: Seks-dages skipas – €105

Gennemsnitligpris for øl: 2-3 euro

Sådan kommer du dertil: Flyv til Bukarest, og kør til Poiana-Brasov herfra (45 minutter). Du kan også tage et tog fra Bukarests togstation for 9 €

Aprés-ski: Prøv “vin fiert”, den lokale vin

cheap places to ski - Poiana Brasov, Romania

📷 clofu’

via Flickr

2. Jasna, Slovakiet

Jasna har 50 km pister og fantastiske, dedikerede offpiste-områder. Den moderne skilift er hurtig og effektiv, og det højeste punkt er toppen af Chopok, der ligger 2024 m over havets overflade. Til afterski kan du nyde livlige og prisvenlige barer eller gourmetrestauranter til en afslappet aften.

Bedst egnet til: Let øvede og øvede skiløbere og snowboardere, især dem, der kan lide at køre off-piste.

Gennemsnitlig pris for skipas: Seksdages skipas: €53.

Gennemsnitlig pris for øl: 1-2 euro

Sådan kommer du dertil: Kun 30 minutters transport fra Poprad lufthavn

Aprés-ski: Prøv de lokale håndværksøl

3. Borovets, Bulgarien

Borovets er det ældste skisportssted i Bulgarien, og du finder det i omkring 1.300 meters højde i Rilabjergene. Skiløbere kan nå op i 2.600 meters højde, så løjperne er ideelle for erfarne skiløbere. Der er også en god freestyle-scene med den største snowpark i Bulgarien.

Borovets er livlig, billig og munter og er ofte en populær destination for polterabender. Selvom det ikke er alles ideelle afterski at være omgivet af ungkarle, betyder det, at nattelivet er meget mere livligt i forhold til andre områder.

Bedst egnet til: Erfarne, afslappede skiløbere

Gennemsnitlig pris for skipas: Seks-dages skipas: €140

Gennemsnitlig pris for øl: 2-3

Sådan kommer du dertil: Flyv til Sofia, kør derefter (90 minutter) eller tag minibussen til Borovets.

Aprés-Ski: Den moderne bymidte har et godt udvalg af moderne restauranter, butikker, natklubber og barer.

cheap places to ski - Borovets, Bulgaria

📷 Klearchos Kapoutsis via Flickr

4. Krvavec, Slovenien

Krvavec er unik, fordi der ikke er nogen indkvartering omkring skråningerne, hvilket giver panoramaudsigt over den vidtstrakte slette omkring bjerget. Besøgende bor normalt i Bled, hvor der er en gratis busforbindelse til Krvavec. Selv om skiområdet er lille, har det alt, hvad man har brug for, inklusive en skipark og en free ride-zone. Den højeste top i Krvavec er 1.971 m over havets overflade. Dette er mere end en skidestination, da shopping, sightseeing og andre aktiviteter kun er 30 minutter væk i Ljubljana, hovedstaden.

Bedstegnet til: Begyndere

Gennemsnitlig pris for skipas: Seks-dages skipas: €150

Gennemsnitlig pris forøl: 2-3

Sådan kommer du dertil: Ljubljanas lufthavn ligger kun 8 km væk. Der er en skibus, som kører fra Ljubljanas busstation til Krvavec.

Aprés-Ski: Der er flere barer, restauranter og soldæk, hvor man kan nyde en forfriskning.

5. Les Houches, Frankrig

Hvis du har lyst til at tage til en anerkendt skidestination, kan du overveje at besøge Les Houches i Frankrig. Det ligger kun et lille stykke nede ad dalen fra Chamonix. Pisterne har en fantastisk udsigt over Mont Blanc-dalen, så det er perfekt til fritidsskiløbere, og det er billigt sammenlignet med de højere naboer!

Bedst egnet til: Fritidsskiløbere

Gennemsnitlig pris for skipas: Seks-dages skipas: €215

Gennemsnitlig pris for øl: €3-6

Sådan kommer du dertil: Flyv til Geneve Lufthavn, og kør (1 time) til Les Houches.

Aprés-Ski: Les Houches har happy hour på barerne mellem kl. 17 og 19

cheap places to ski - Les Houches, France

📷 James via Flickr

6. Pamporovo, Bulgarien

Hvis du er på udkig efter sol, garanteret sne og rolige omgivelser, er Pamporovo stedet for dig. Pamporovo ligger i Rhodopi-bjergene og er det sydligste skisportssted i Europa, og det tilbyder en fantastisk kombination af pålidelig snedækning, solskin og rummelige pister hele vinteren. Denne destination passer til alle niveauer, da den er fremragende til begyndere, men også har avancerede pister som “Wall”, offpiste-løjper og et freestyle-område. Skiløbere kan nå op i 1.950 meters højde.

I centrum af Pamporovo er der masser af butikker, barer og restauranter – hvilket gør det ideelt til afterski.

Bedstegnet tilV Alle

Gennemsnitlig pris for liftkort: 5-dages liftkort inkl. leje af udstyr koster 159 €

Gennemsnitlig pris for øl: 2-3 euro

Sådan kommer du dertil: Flyv til den nærmeste lufthavn Plovdiv, og tag en bus, der koster 2-5 euro og tager 1 time og 21 minutter.

Aprés-Ski: Pamporovo bymidte er ideel

7. Livigno, Italien

På grund af gamle skattelove er afgiften på alt i Livigno praktisk talt nul, hvilket gør det til en mere overkommelig skiferie. Byen er kendt for sin freestyle-scene, utrolige terrænpark, hop i pro-størrelse, rails og kickers. Denne destination er populær blandt yngre skiløbere, som gerne vil være sociale, da afterski er førsteklasses her. De billige alkoholpriser (efter italienske standarder), billig mad og en række klubber betyder, at du kan feste til ud på de små timer.

Bedst egnet til: Alle, begyndere til øvede

Gennemsnitlig pris for skipas: Seksdages skipas: €161, dagspas; €30

Gennemsnitlig pris for øl: €3-5

Sådan kommer du dertil: Flyv til Milano og tag en bus til Livigno

Aprés-Ski: Der er over 150 barer at vælge imellem her. Med de lave priser på alkohol og masser af steder er det nemt at komme i feststemning.

8. Janské Lázne, Tjekkiet

Omkring to timers kørsel uden for Prag, i Karkonosze (“kæmpebjergene”), ligger en hyggelig by ved navn Janské Lázne. Her er fredfyldte skovklædte pister, som egner sig bedst til dem, der lige er begyndt at lære at stå på ski. Der er skiundervisning af god kvalitet for så lidt som 8 pund i timen. Den øverste lift i Janské Lázne ligger i 1.275 meters højde. Et andet unikt indslag er natskiløbet, som er tilgængeligt for dem, der ikke vil lade solnedgangen stoppe dem fra at få øvet sig.

Bedst egnet til: Begyndere og førstegangs skiløbere

Gennemsnitlig pris for skipas: Seksdages skipas: €110, Leje af udstyr (seks dage): €70

Gennemsnitlig pris for øl: 1-2

Sådan kommer du dertil: To timers kørsel uden for Prag

Aprés-Ski: Barer, restauranter, soldæk, isbar

9. Gudauri, Georgien

Denne destination ligger mellem Rusland og Tyrkiet i de store Kaukasus-bjerge på kontinentalskellet mellem Europa og Asien, hvilket gør Gudauri til en unik rejseoplevelse og skidestination. Med snesevis af pister har Gudauri løjper til skiløbere på alle niveauer. Det ligger 3.300 meter over havets overflade, og løjperne dækker i alt 57 kilometer.

Hvis du er klar til en ny udfordring, kan Gudauri prale af at have noget af det bedste heliskiing. Helikoptere transporterer skiløbere og guider til fjerne tinder, hvor de kan stå på ski på nogle af de mest udfordrende (og billige) måder i hele verden.

Bedst egnet til: Alle, begyndere til avancerede.

Gennemsnitlig pris for skipas: Syv-dages skipas: €140

Gennemsnitlig pris for øl: Lige under €1

Sådan kommer du derhen: Tag en lokal minibus (marshrutka) fra Didube busstation i Tbilisi. Det tager 2 timer at ankomme til Gudauri.

Aprés-Ski: Prøv (på egen risiko) den hjemmelavede vin og spiritus (chacha), der kan købes i restauranternes gadeboder.

cheap places to ski - Gudauri, Georgia

📷 Vladimer Shioshvili via Flickr

10. Bankso, Bulgarien

Denne destination ligger ved foden af Pirin-bjerget, og det er især nattelivet, de billige liftkort og skipakkerne, der tiltrækker. Sæsonen kører senere end på den nordlige halvkugle, indtil midten af maj, så det er muligt at få et tilbud sent på sæsonen. Bankso har de mest moderne skifaciliteter i Bulgarien, den bedste snerekord, den længste skisæson i landet, 65 km pister og den højeste top, som er 2.600 m over havets overflade. Denne destination er fantastisk for snowboardere, da Bankso kan prale af den første snowpark på Balkan, komplet med en halfpipe, kickers (for både begyndere og øvede), flere rails, rainbows og fun boxes.

Hvis du vil have en pause fra pisterne, kan du tage ind til byen og gå en tur gennem Bankos smalle brostensbelagte gader, forbi små stenhuse og blive transporteret tilbage i tiden.

Bedst egnet til: Begyndere og let øvede

Gennemsnitlig pris for skipas: 6 dages skipas – 170 € (læg 20-30 € til for leje af udstyr og skiskole)

Gennemsnitlig pris på øl: 1-2 euro

Sådan kommer du derhen: Tag en bus fra lufthavnen, du skal først til Sofia busstation og derefter tage en bus til Bansko.

Aprés-Ski: Besøg en traditionel kro (“mehana”) og prøv rakia (en meget stærk spiritus lavet af gæret frugt).

cheap places to ski - Bankso, Bulgaria

📷 bdmundo via Flickr

11. Popova Shapka, Makedonien

Kun 35 km fra hovedstaden Skopje ligger Popova Shapka, som er et paradis for free-riding. Her finder du spektakulære landskaber til off piste skiløb, et stort årligt snefald og masser af solrige dage. Den vigtigste grund til at besøge Popova Shapka er dog Eskimo Freeride. Eskimo Freeride har to specielt ombyggede snescootere, som gør det muligt at udforske fjerntliggende områder uden at skulle betale for heliskiing.

Bedst egnet til: Entusiaster af off piste skiløb

Gennemsnitlig pris for liftkort: 6-dages liftkort – €69

Gennemsnitlig pris for øl: 1-2 euro

Sådan kommer du dertil: Flyv til den makedonske hovedstad, Skopje. Tag en bus til Tetovo, som er den by, der ligger tættest på pisterne (kun 8 km væk).

Aprés-Ski: Området er roligt, og der er ikke meget natteliv, hvilket måske passer dig godt efter en udmattende dag med off piste skiløb. Du kan prøve maden på Meze Bar Bure Barut i Tetovo.

12.ŠpindlerůvMlýn, Tjekkiet

Špindlerův Mlýn skiområde er det mest moderne i Tjekkiet og består af 25 km pister, 100 km til langrend og 3 parker, hvor man kan køre på ski. Resortet har 95% kunstig snedækning, så det holder åbent indtil slutningen af april. Mad og drikke er til at betale, og der er et bredt udvalg af klubber, barer og restauranter til afterski.

Bedst egnet til: Let øvede skiløbere

Gennemsnitlig pris for skipas: Fire-dages skipas – €125

Gennemsnitligpris for øl: 1-2 euro

Sådan kommer du derhen: Flyv til Prag, og kør derefter til Špindlerův Mlýn, hvilket koster €14-21 og tager lidt under 2 timer

Aprés-Ski: Prisbillig mad, drinks og et bredt udvalg af klubber og barer.

cheap places to ski - Špindlerův Mlýn, Czech Republic

Elben i skisportsstedet Spindleruv Mlyn 📷 Breta Valek via Flickr

Fortsæt med at læse

De bedste skihostels i Europa (fra £8 pr. nat!)

De bedste skihostels i Nordamerika: Tag på pisterne uden at sprænge banken!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top