Den ultimative guide til rygsækrejser i Singapore

Hvis du rejser rundt i Sydøstasien, er det sandsynligt, at du kommer til at backpacke i Singapore. Singapore er mere end bare en mellemlanding, det er en berusende blanding af arkitektur fra en anden verden, traditionelle templer, byens lys og futuristiske haver. Det er også et af de reneste og sikreste lande på planeten.

Singapore har virkelig noget for enhver smag, og man kan komme langt for sine penge, selv om det er en dyr destination. Uanset om du er foodie, festabe, fan af kultur og historie eller bare kan lide at læne dig tilbage og slappe af, vil du ikke fortryde at bestille en rejse til “Løvebyen”.

Denne bystat ligger på spidsen af den malaysiske halvø. Det er et land i sig selv, og det er blevet formet af sin tid som britisk handelsstation og tilstrømningen af internationale arbejdere. Der er nu en multikulturel befolkning af kinesere, malayer, indere, arabere og briter. Denne kulturelle blanding giver sig udslag i noget af den lækreste og mest forskelligartede mad, hvilket gør Singapore til et af de bedste steder at spise i verden. Det er blevet en moderne by, men det er også en af regionens grønneste på grund af det tropiske klima og landets ambition om at være en by i en have, snarere end omvendt.

Singapores lille størrelse og fremragende infrastruktur gør det til en drøm at rejse rundt og en nem rejse at planlægge. Du kan hurtigt gå fra at spise en lækker tallerken nudler i et Hawker-center til at feste på nogle af de bedste tagbarer i verden. Brug formiddagen på at vandre gennem regnskoven og eftermiddagen på at slappe af på stranden, besøg museerne eller bare gå rundt i gaderne med kameraet i hånden og beundre bygningerne, parkerne og gadekunsten.

backpacking singapore - Marina Bay Sands, Singapore

Hu Chen

Spring direkte til:

 1. Bedste tidspunkt at besøge Singapore
 2. De bedste steder at besøge i Singapore
 3. Singapore-visum
 4. Rejser rundt i Singapore
 5. Rejseplan for Singapore
 6. Indkvartering i Singapore
 7. Singapore mad
 8. Kultur i Singapore
 9. Omkostninger i Singapore
 10. Rejseråd til Singapore

Bedste tidspunkt at besøge Singapore

Der er ingen særlige årstider, og vejret i Singapore er fantastisk hele året rundt. Temperaturen kan stige til behagelige 34 grader celsius og falder ikke meget under 25 grader celsius. Du får mindst 7 timers solskin om dagen og en luftfugtighed på 80 procent. Det eneste tidspunkt, du kommer til at fryse, er, hvis du befinder dig for længe under aircondition. Regn er almindeligt, men bygerne er typisk korte og vil sandsynligvis ikke ødelægge dine planer. November, december og januar er de vådeste måneder, mens februar til april er de tørreste.

En række lokale forretninger lukker i forbindelse med det kinesiske nytår (sidst i januar/først i februar). Mens hovedattraktionerne og de større indkøbscentre holder åbent, mangler byen sin sædvanlige summen i et par dage, og priserne på indkvartering og flyrejser topper. Når Formel 1-grandprixet kommer til byen i september, stiger priserne også, så det kan være en god idé at undgå det, hvis man har et stramt budget.

Nationaldagen fejres hvert år den 9. august med parader og fyrværkeri til minde om landets uafhængighed af Malaysia. Selv om jeg ikke ville rejse specifikt for dette, er det værd at tjekke festlighederne ud, hvis du er her.

De bedste steder at besøge Singapore

Det er fuldt ud muligt at udforske landet på et budget, og her er en liste over de bedste steder at besøge gratis i Singapore.

 1. Botanisk have

Den over 150 år gamle botaniske have på 82 hektar er hjemsted for over 10.000 forskellige planter, gamle træer, orkideer, søer og en koncertplads. Du vil også se masser af dyreliv, herunder skildpadder og varaner!

 1. Haverne ved bugten

Singapores mest populære og unikke turistattraktion. Det er en kort gåtur over gangbroen fra Marina Bay Sands. Det er et fantastisk sted at udforske på alle tidspunkter af dagen, men for at se Garden Rhapsody – det karakteristiske lys- og lydshow, skal du være ved Supertree Grove kl. 19.45 eller 20.45. Der er gratis adgang til Gardens by the Bay, og der kræves ingen billetter, medmindre man vil besøge tågeskoven eller gå langs skybroerne.

 1. Singapore-floden og Fullerton Bay-området

Den tidligere livsnerve i Singapore, floden og Fullerton Bay-området, er smukke steder at udforske. Begynd nær Kim Seng Road, og følg floden ind mod centrum af byen. Det er en dejlig tur langs vandet med skyggefulde træer langs stien, og hvis du er heldig, kan du få et glimt af Singapores odderfamilie, som lever i og omkring vandvejene. Hold floden på din højre side, og du passerer Robertson og Clarke Quays, før du når Fullerton Bay-området, der huser nogle af Singapores mest historiske bygninger.

 1. Tiong Bahru

Et af Singapores ældste boligområder, Tiong Bahru, har udviklet sig til et af de mest cool steder at være. Der er en skøn blanding af gammelt og nyt, hvor traditionelle restauranter ligger side om side med hipster-kaffebarer, bagerier, butikker og boghandlere. Følg Tiong Bahru Heritage trail for at se det bedste af kvarteret.

 1. MacRitchie natursti og reservoirpark

Hvis du kan lide at være i ét med naturen, skal du tage til MacRitchie Nature Trail and Reservoir Park, hvor du kan gå på boardwalks rundt om reservoiret og stier gennem skoven. Det er et naturskønt sted ca. 30 minutter uden for byen. Der er ingen MRT-station, men du kan tage en bus eller taxa hertil. Det er et must at komme ind mellem trækronerne og tage HSBC Treetop Walk.

 1. Sydlige højderygge og Henderson Waves

Denne 10 km lange sti giver dig mulighed for at gå mellem træerne og forbinder tre parker – Mount Faber, Telok Blangah og Kent Ridge. Halvvejs gennem stien kommer du til Henderson Waves, en spektakulær arkitektonisk fodgængerbro. Tag dit kamera med, og hold øjnene åbne for aber undervejs. Fortsæt stien ved Gilman Barracks, hvor der er et par caféer, restauranter og kunstgallerier, som man kan komme til med taxa eller bus. Slut ved Mount Faber, hvor du kan gå ned til Harbourfront MRT for at tage toget.

 1. Spektra

Marina Bay Sands Light and Water Show, eller Spectra som det kaldes, finder sted i nærheden af Event Plaza, uden for The Shoppes at Marina Bay Sands kl. 20 eller 21. Find en plads og se de dansende springvand, farverige projektioner og lasere med udsigten over byen som kulisse.

 1. East Coast Park

East Coast Park løber langs den sydøstlige kystlinje og nås bedst med taxa. Parken er den største i Singapore og et dejligt sted at jogge, gå, løbe på løbehjul, rulleskøjter eller cykle med havbrisen i ryggen.

backpacking singapore - gardens by the bayHaverne ved bugten

Debedste steder at besøge i Chinatown, Singapore

 1. Buddhas tandrelikvie-tempel

Dette buddhistiske tempel har fem etager og huser et museum og et tehus. Det er en af de mest populære attraktioner i Chinatown.

 1. Chinatowns gademarked

Gå på opdagelse i boderne, og gør nogle souvenirindkøb på Chinatown Street Market. Der er et stort udvalg, men spisepinde og porcelæn er populære køb.

 1. Keong Saik-gaden

Hold øje med gadekunsten, og der er nogle dejlige fotomuligheder af renoverede butikshuse med moderne skyskrabere i baggrunden. Den bedste adgang er fra Outram Park MRT-station.

 1. Hawker Center

Amoy Street Food Centre, Maxwell Food Centre og Chinatown Complex Food Centre er blandt de bedste i Singapore. Tag hen til et eller alle tre for at få billig og velsmagende lokal mad.

backpacking singapore - girl standing by chinatown singapore

Debedste steder at besøge på Sentosa Island

 1. Svævebaner

Svævebanerne er en luftbåren forbindelse mellem Singapores fastland og Sentosa Island, over havnen, med en spektakulær panoramaudsigt. Der er to linjer – Faber Peak, som bringer dig væk fra fastlandet og op på Sentosa, og Sentosa, som lader dig køre rundt på den mindre ferieø. Billetter 25 SGD.

 1. Strandklubber, barer og restauranter

Sentosa har en række steder, hvor man kan spise, drikke og hygge sig på eller i nærheden af de fantastiske strande. Tanjong Beach Club er den mest eksklusive med “Bali”-vibes fra eftermiddag til aften. Siliso Beach har en række restauranter, hvor man kan spise morgenmad, og barer, hvor man kan få drinks, og Coastes og Bikini Bar er blandt favoritterne.

 1. Universal Studios

En forlystelsespark med 28 forlystelser, som ligger i Resorts World Sentosa. Parken er opdelt i syv temaområder, bl.a. Hollywood og The Lost World. Billetter 79 SGD.

 1. Rutsjebane Skyline

Luge er en tyngdekraftsforlystelse på hjul, hvor rytterne kan styre deres slæde rundt på de 2,6 km ned ad bakke. Billetter til 29 SGD.

 1. MegaZip

En 450 meter lang og 75 meter høj svævebane med tre wirer, der løber gennem junglen ned til stranden. Kør om kap med dine medrejsende for 50 SGD pr. person.

 1. Adventure Cove vandland

Rutsjebaner, lazy rivers og marineliv er en del af de 16 attraktioner i dette vandland. Billetter 38 SGD

De bedste strande i Singapore

 1. Tanjong Beach

Beliggende på Sentosa. Tanjong er hjemsted for Singapores mest eksklusive strandklub og store strækninger med tomt sand, hvor du kan parkere dit håndklæde. Udsigten over vandet er særlig flot herfra.

 1. Palawan-stranden

Også på Sentosa, en stor sandstrækning flankeret af palmer, som giver den tiltrængte skygge. Det er lidt længere væk fra barerne, restauranterne og strandklubberne. Palawan Beach er forbundet med en hængebro af træ til en lille ø, der siges at være det sydligste punkt på det asiatiske fastland.

 1. Siliso Strand

Sentosas tredje strand, og selvom den ikke er så æstetisk, er Siliso en af de mest populære, da den har den største koncentration af restauranter og barer. Det er et godt sted til brunch på stranden eller til at nyde godt af happy hour-drinks.

 1. Lazarus Island Strand

Udråbt som Singapores bedst bevarede hemmelighed på grund af den idylliske hvide sandstrand og den blå lagune. Der er adgang til Lazarus Island med båd fra Marina South Pier. Pak forsyninger, der er ingen butikker eller restauranter på øen.

backpacking singapore - cable car into the sunset

Singapore-visum

Turistvisum

De fleste nationaliteter behøver ikke visum for at rejse ind i Singapore, men tjek dit eget lands rejserådgivning om Singapores visumkrav, før du bestiller din rejse. Det, du skal bruge, er 6 måneders gyldighed på dit pas og bekræftede billetter til videre rejse. Det anbefales også kraftigt, at du har booket din bolig, før du ankommer, da det er et spørgsmål, du vil blive stillet af immigrationen ved ankomsten.

Visum til arbejde

Der er strenge regler i Singapore. Work Holiday Programme er for kvalificerede studerende og unge kandidater mellem 18 og 25 år, som ønsker at arbejde og holde ferie i Singapore i 6 måneder. Ansøgninger sker gennem Ministry of Manpower, men bemærk, at der er et loft på 2.000 ansøgere ad gangen. Du skal være kandidat eller bachelorstuderende fra et universitet i Australien, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Japan, New Zealand, Schweiz, Storbritannien eller USA.

Rejser rundt i Singapore

Offentlig transport er utrolig billig, ren, pålidelig og nem at bruge. Singapore er halvt så stor som London, og det omfattende tog- (MRT) og busnetværk giver dig mulighed for at se en masse af øen på relativt kort tid. Desuden har alle tog og busser aircondition, hvilket giver en kærkommen mulighed for at køle af mellem destinationerne.

For at betale for din rejse skal du hente et EZ Link-kort i en hvilken som helst MRT-stations billetboks eller 7-eleven-butik. EZ Link er et kontaktløst betalingskort, som du trykker på, når du går ind og ud af MRT-stationer, og når du stiger på og af busser. Det koster 12 SGD (inklusive 7 SGD kredit). Lad ikke din saldo falde til under 3 SGD. Du kan fylde op med kontanter eller kort i billetautomaterne på MRT-stationerne.

MRT-stationerne er altid nemme at finde, og der er masser af busstoppesteder. De er tydeligt navngivet og nummereret, og du vil finde flere busser, der betjener de mest populære ruter, hvilket betyder, at du aldrig kommer til at vente for længe.

Taxier er også en meget overkommelig løsning. Der er flere lokale taxafirmaer, som du kan praje på gaden, og du kan se udpegede opsamlingssteder for taxaer over hele øen. Alternativt er apps som Grab og Gojek meget effektive, og du behøver ofte kun at vente et eller to minutter på, at de kommer. I disse Singapore-taxaer aftales prisen før afhentning, og du kan opleve, at de også er lidt billigere!

Singapore er meget gangbar, og det kan være hurtigere at bevæge sig mellem nogle kvarterer til fods. Lad dig ikke afskrække af luftfugtigheden og lejlighedsvise regnskyl, for du vil se så meget mere ved at gå rundt. Fortovene er i god stand, og der er mange overdækkede gangbroer, som beskytter dig mod vejret. Gadenavne er også tydeligt skiltet, og der er betydeligt mindre trafik, end man finder i Sydøstasiens andre storbyer.

Jeg har boet her i et stykke tid nu og bruger stadig City Mapper-appen til at navigere med, især når jeg er til fods. Den har lokale bus- og togkøreplaner indbygget og anbefaler forskellige ruter til at komme derhen, hvor du gerne vil være, fra din nøjagtige position.

Cykling i Singapore

Singapore er meget cykelvenlig med sikre, velholdte veje og fortove sammen med et fantastisk 300 km langt Park Connector Network (PCN), der forbinder en række parker og grønne områder.

Indtil for nylig havde Singapore flere cykeldelingsfirmaer, hvor du kunne hente og aflevere cykler, hvor du ville i byen, ved hjælp af en app på din telefon. Men uholdbare forretningsmodeller og øget regulering fra regeringens side førte til, at disse firmaer kollapsede, hvilket betyder, at det nu er meget mindre tilgængeligt at leje en cykel. Hvis du har lyst til at udforske byen på to hjul, kan du besøge butikker som Hello Bicycle og The Bicycle Hut, som begge ligger centralt, og hvor en dagsleje koster omkring 40 SGD.

Hvis du gerne vil ud af byen, kan du tage til East Coast Park, hvor der er en række cykeludlejere. East Coast Park løber langs den sydøstlige kystlinje og kan bedst nås med taxa. Parken er den største i Singapore og et dejligt sted at jogge, gå, løbe på løbehjul, rulleskøjter eller cykle med havbrisen i ryggen. Der er masser af barer, restauranter og caféer, hvis du har brug for et pitstop.

Leje af løbehjul i Singapore

Elektriske løbehjul er et populært transportmiddel i Singapore, og cykeldelingsfirmaernes død har skabt plads til nye spillere på markedet. Den mest fremtrædende platform til deling af løbehjul er Neuron. Du skal bruge en telefon med forbindelse til det lokale netværk eller Wi-Fi for at kunne bruge Neuron-appen, som viser dig, hvor løbehjulene er. Der er normalt en stor koncentration i nærheden af Singapore-floden og ved The Shoppes Mall, ved siden af Marina Bay Sands. Du skal blot registrere dig på appen, scanne QR-koden og begynde at køre. Du skal returnere løbehjulet til en af de udpegede parkeringspladser, der er markeret på appen. Prisen er omkring 7 SGD i timen.

Før du tager afsted

Ankom til lufthavnen i god tid. Normalt er det råd, fordi lufthavnen er dyster, eller køerne ved sikkerhedskontrollen er lange, men ikke i dette tilfælde. Hvis Changi havde et prisskab, ville den have brug for sin egen terminal! Det er med god grund, at den konsekvent kåres som verdens bedste lufthavn. En række tjenester er automatiserede, hvilket betyder få køer, og når man er i luften, er der masser af butikker og restauranter, en gratis biograf, spillekonsoller og endda en sommerfuglehave. Den seneste tilføjelse til lufthavnen er Jewel, som åbnede i april 2019. Jewel er et kæmpe indkøbscenter og en fritidsdestination, der forbinder tre af de fire terminaler i Changi. Der er over 280 restauranter og butikker samt HSBC Rain Vortex – verdens højeste indendørs vandfald sammen med tusindvis af planter og træer.

Rejseplaner til Singapore

Tre-dages rejseplan

Bare rolig, hvis du kun har kort tid til at gå på opdagelse, du skal nok få set en masse. Her er højdepunkterne for tre episke dage:

Første dag:

Fordyb dig i den lokale kultur, og spis morgenmad på en kopitiam (kaffebar). Kaya Toast and Eggs er en fast bestanddel af morgenmaden i Singapore og fås over hele øen. Jeg anbefaler, at du tager MRT til Outram Park og tager til Tong Ah Eating House på Keong Saik Road. Et familiedrevet sted på en af Singapores smukkeste gader (du finder det bag den store gule markise). Skyl det hele ned med en lokal teh (te) eller kopi (kaffe). Det hele koster mindre end 5 SGD.

Efter morgenmaden kan du gå på opdagelse i Keong Saik og de omkringliggende gader. Hold øje med gadekunsten, og der er nogle dejlige fotomuligheder af renoverede butikshuse med moderne skyskrabere i baggrunden. Herfra tager vi den korte gåtur til Chinatown. Sørg for at stoppe ved Buddha Tooth Relic Temple, hvor der er gratis adgang og engelsksprogede rundvisninger kl. 14 om lørdagen. Templet har fem etager og huser et museum og et tehus. Gør lidt souvenirshopping på Chinatown Street Market, før du går til et Hawker Centre for at spise frokost. Du kommer ikke til at mangle muligheder, men Amoy Street Food Centre, Maxwell Food Centre og Chinatown Complex Food Centre er blandt de bedste i Singapore. Kig efter boden med den længste kø, og kom med!

Efter al den udforskning og spisning kan du hoppe på MRT til Harbourfront, hvor VivoCity ligger, Singapores største indkøbscenter og porten til Sentosa. Herfra kan du tage Sentosa-ekspresstoget (4 SGD) eller købe et kabelbanepas (25 SGD), men den billigste måde at komme til Sentosa på er til fods. En gåtur langs Sentosa Boardwalk er gratis.

Intet siger mere ferie end solskin og sand mellem tæerne. Uanset om du vil læse en bog, slumre eller feste med dine medrejsende, har Sentosa tre uberørte strande. Vælg en, eller besøg dem alle tre!

Gemt væk i den ene ende af øen ligger Tanjong Beach. Den er hjemsted for Singapores mest eksklusive strandklub, men har også tomme sandstrækninger, hvor du kan parkere dit håndklæde. Udsigten over vandet er særlig flot herfra.

Den næste strand langs kysten er Palawan Beach, og her er der et stort stykke sand flankeret af palmer, som giver den tiltrængte skygge. Det er lidt længere væk fra barerne, restauranterne og strandklubberne, så det kan være en god idé at gå en kort tur til 7-eleven for at få et par kolde øl og snacks. Palawan Beach er forbundet med en hængebro af træ til en lille ø, der siges at være det sydligste punkt i det kontinentale Asien, så tag dit kamera med.

Sidst men ikke mindst er der Siliso Beach. Selv om den måske ikke er så æstetisk som de to andre, er Siliso en af de mest populære strande, da den har den største koncentration af restauranter og barer, hvor folk strømmer til for at spise brunch på stranden eller nyde godt af happy hour-drinks.

Når man skal tilbage til fastlandet, kan man tage Sentosa Express fra Beach Station tilbage til VivoCity, hvor der er forbindelse til Harbourfront MRT eller busser, og man skal ikke betale for at forlade øen.

Om aftenen kan du gøre lidt ud af det og afslutte en dejlig dag på en af Singapores tagbarer. Nogle af de bedste udsigter over bybilledet er fra 1-Altitude. Indgang fra kl. 18-21 koster 35 SGD, hvilket inkluderer to drinks. Kom før kl. 19 for at se dagslys, solnedgang og natudsigt.

Dag to:

Et af Singapores ældste boligområder Tiong Bahru har udviklet sig til et af de mest cool steder at være. Der er en skøn blanding af gammelt og nyt, hvor traditionelle restauranter ligger side om side med hipster-kaffebarer, bagerier, butikker og boghandlere. Snup et morgenbrød fra det meget elskede Tiong Bahru Bakery eller stop ved Forty Hands, en café i australsk stil, der serverer velsmagende æggeretter og god kaffe. Brug derefter formiddagen på at følge Tiong Bahru Heritage Trail rundt i kvarteret.

Inden du tager af sted, kan du stoppe ved Tiong Bahru Market og tage rulletrappen op til et af de bedste Hawker Centre i Singapore. Snup en frisk sukkerrørsjuice og en velsmagende snack, nogle af boderne her har lavet de samme retter i over 50 år.

Når du har oplevet det bedste af, hvad Tiong Bahru har at byde på, kan du tage bussen eller gå til fods mod Singapore-floden, hvor Kim Seng Road er et godt sted at starte. Herfra kan du følge floden ind mod centrum af byen. Det er en dejlig tur langs vandet med skyggefulde træer langs stien, og hvis du er heldig, kan du få et glimt af Singapores odderfamilie, som lever i og omkring vandvejene. Hold floden på din højre side, og du passerer Robertson og Clarke Quays, før du når Central Business District, der huser nogle af Singapores mest historiske bygninger. Hvis du ikke har lyst til at gå, kan du tage et flodkrydstogt (25 SGD).

Snup en issandwich fra en af boderne ved Cavenagh Bridge, nær Fullerton Hotel, og gå så langs Queen Elizabeth Walk, før du går op på Jubilee Bridge for at tage nogle fantastiske billeder af byen. For enden af broen står Merlion-statuen, som er et symbol på Singapore. Med en fiskekrop, der repræsenterer begyndelsen som fiskerlandsby, og et løvehoved, der hentyder til byens navn “Lion City”, er Merlion en 9 meter høj statue, der sprøjter vand ud af sin mund med udsigt over Marina Bay.

Marina Bay Sands er det moderne Singapores mest ikoniske bygning og anerkendt verden over som en af de arkitektonisk mest imponerende. Den har tre 55-etagers hoteltårne, der er forbundet af en enorm tagterrasse, Sands SkyPark. Observationsdækket giver panoramaudsigt over bugten, men det koster 23 SGD at komme ind. Tag i stedet til Spago Bar & Lounge (ikke at forveksle med Spago Dining Room) mellem kl. 16 og 19 mandag til torsdag for at nyde godt af Sundowner Menu, som byder på nedsatte drinks og barsnacks. Du betaler 10 SGD for en øl og 16 SGD for en af de mest velsmagende cocktails i Singapore. I forhold til beliggenheden er det ekstremt billigt. Du vil heller ikke fortryde, at du bestilte den grillede ostesandwich!

Garden Rhapsody er et karakteristisk lys- og lydshow i Gardens by the Bay, Singapores mest populære og unikke turistattraktion. Det er en kort gåtur over gangbroen fra Marina Bay Sands. Det 15 minutter lange show finder sted i Supertree Grove hver dag kl. 19.45 og 20.45. Der kræves ingen billetter, og indgangen til Gardens by the Bay og lysshowet er gratis. Ankom før mørkets frembrud for at nyde haverne i dagslys, og bliv så til lysshowet. Hvis du er sulten efter showet, kan du spise middag på Satay by the Bay og slutte aftenen af med en drink ved vandet på Boat Quay.

Dag tre:

Besøgende i Singapore bliver ofte overraskede over, hvor grøn øen er. Nu vil du have forstået, at dette ikke er nogen betonjungle. Klimaet hjælper med solskin, høj luftfugtighed og nedbør, der giver mulighed for en overflod af parker og haver, hvoraf nogle endda er bygget på toppen af skyskrabere.

Flygt fra byen om formiddagen, og tag til det allerstørste grønne område i byen – Singapore Botanic Gardens, den eneste tropiske botaniske have på UNESCO’s verdensarvsliste. MRT-stationen ligger lige ved siden af haven, og overfor indgangen finder du Cluny Court, hvor du kan købe morgenmad. Den over 150 år gamle botaniske have på 82 hektar er hjemsted for over 10.000 forskellige planter, gamle træer, orkideer, søer og en koncertplads. Du kan også se masser af dyreliv, bl.a. skildpadder og varaner! Der er ingen entré, undtagen til National Orchid Garden, som koster 5 SGD.

For at tanke op kan du tage toget til Telok Ayer MRT og spadsere til Lau Pa Sat, et ægte Singapore-vartegn og uden tvivl det flotteste Hawker Centre på øen. Efter middagen kan du tage til Orchard Road og gå en tur på den 2,2 km lange promenade og fortabe dig i de store indkøbscentre.

Tilbring aftenen i Bugis-området. Loof er en højt værdsat tagbar med en fantastisk happy hour-menu, der kører fra 17.00 til 20.00 mandag til lørdag. Øl og Prosecco koster 10 SGD, mens husets spiritus og vin koster det samme i timen, fra 6 SGD før kl. 18. Slut aftenen af på Haji Lane, som er Singapores ældste bykvarter og nu et af de mest trendy steder med cool butikker, barer og livemusik.

backpacking singapore - girl sitting in botanic gardens

Botanisk Have

Bliver du i en uge?

Hvis du er så heldig at være i Singapore lidt længere, er her nogle forslag til at supplere tredagesprogrammet. Hvis du bliver en uge, har du tid til at rejse lidt længere væk, smage på et bredere udvalg af retter, besøge prisvindende dyreparker og fordybe dig yderligere i den singaporeanske kultur:

Dag fire:

Little India er et af Singapores mest livlige distrikter og har en helt anden stemning end resten af byen. Brug formiddagen på at udforske Serangoon Road og de omkringliggende gader. Stop ved Tekka Centre for at kigge på boderne og få noget Roti Prata og en mælkete til morgenmad. Besøg det smukke Sri Veeramakaliamman Hindu Temple, som kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Hvis du virkelig kan lide at shoppe, er Mustafa Centre åbent 24/7, og det sælger alt, bogstaveligt talt alt!

Femte dag:

Et af landets historiske vartegn er Fort Canning Hill, der ligger i udkanten af Central Business District. Der er gratis adgang. Det var her, briterne overgav sig til japanerne under Anden Verdenskrig. I dag kan man beundre gamle artefakter og vandre rundt på de pletfrie plæner og i haverne. Plænen er også vært for teaterforestillinger og musikkoncerter i løbet af året.

Singapore har en lang række museer af høj kvalitet at vælge imellem, og uanset om du vil supplere dit kulturfix eller søge ly for regnen i et par timer, er her tre af de bedste.

National Museum of Singapore er både det ældste og største, og det er et besøg værd alene på grund af selve bygningen. Indgangen koster 10 SGD eller 5 SGD, hvis du har et studiekort. Indenfor er museet opdelt i to hovedgallerier, hvor der er udstillinger hele året rundt. Siden restaureringen og renoveringen i 2006 er museet genåbnet med et mere fordybende og interaktivt miljø.

ArtScience Museum er en af de mere slående bygninger i Singapore, og det siges, at dets design ligner en lotusblomst. Museets mission er at udforske, hvor kunst, videnskab, kultur og teknologi mødes. Du finder det på vandet, tæt på Marina Bay Sands, og billetter koster 18 SGD eller 13 SGD med et studiekort

Hvis du gerne vil udvide din viden til andre dele af Asien, så er en tur til Asian Civilisations Museum på sin plads. Her kan du udforske Asiens kunstneriske arv og forstå mere om singaporeanernes forfædres kulturer. Det har en fantastisk beliggenhed ved siden af Singapore River, overfor Fullerton Hotel. Billetter koster 20 SGD eller 15 SGD med et studiekort.

Tilbring den tidlige aften med en drink på Level 33, som er verdens højest beliggende mikrobryggeri i byen, eller den mere livlige Kinki’s Rooftop Bar, som spiller god musik. Begge har happy hour og rabat på drinks indtil kl. 20.

Efter drinks kan du opleve turens andet lysshow. Ud over det spektakulære Garden Rhapsody i Gardens by the Bay er der Marina Bay Sands Light and Water Show . Spectra, som det kaldes, er også gratis, og du kan se de dansende springvand, farverige projektioner og lasere fra Event Plaza uden for The Shoppes at Marina Bay Sands kl. 20.00 eller 21.00.

backpacking singapore - Marina Bay Sands Light and Water Show

Dag seks og syv

Brug de resterende dage på at spise dig gennem byen og genbesøge nogle af dine yndlingssteder.

Hvis du ikke kan få nok af udsigten over byen eller bliver lidt sløret i øjnene under dine besøg på tagbarerne, kan du tage et sidste kig med en tur på Singapore Flyer, et kæmpe observationshjul med 360 graders udsigt over Singapore og resten af verden. Billetter til 33 SGD.

Få en drink på Ann Siang Hill og Club Street. Om aftenen er gaderne gågader, så du kan vælge et sted udendørs og indsnuse atmosfæren. Drinks & Co og Operation Dagger er populære barer i Singapore. Du kan endda se en film på tagbaren/teatret The Screening Room. Du burde kende rutinen nu, hold øje med happy hour-tilbud, som normalt kører tidligt på aftenen. Hvis det er torsdag, så tjek Highlander i hjertet af Clarke Quay. De tilbyder free flow for 30 SGD fra kl. 21.

Skal du være her i to uger?

Din heldige djævel! Hvis du er her i omkring fjorten dage, kan du sætte tempoet helt ned, fordybe dig i naturen og tage på dags- eller overnatningsture.

Dagsture fra Singapore

Tag til Changi Point Ferry Terminal og tag en bumboat til Pulau Ubin. Når der er 12 passagerer, starter båden den 15 minutter lange rejse. Det koster 3 SGD. Livet på Ubin er meget mere rustikt end på Singapores fastland, og du vil føle, at du er trådt tilbage i tiden. Den bedste måde at udforske øen på er at vandre eller cykle, sidstnævnte koster omkring 10 SGD.

Har du været i Malaysia endnu? Hvis ikke, kan du overveje at tage den fire timer lange bustur til Malacca, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Ligesom Singapore er Malacca rig på historie, og som tidligere koloni er byen præget af hollandsk, portugisisk og britisk indflydelse samt malaysisk. Der er forskellige busselskaber at vælge imellem, og rejserne er så billige som 15 SGD hver vej. På grund af afstanden og bussernes køreplan vil jeg foreslå en overnatning. Kig efter et hostel tæt på Jonker Street.

Selvom det er en flyvetur væk, er Kuala Lumpur bestemt en mulighed for en dagstur. Flyveturen tager mindre end en time, så du har god tid til at gå på opdagelse i den malaysiske hovedstad. En returflyvning vil koste dig omkring 80 SGD.

Vidste du, at Singapore består af 63 øer? Hvis du gerne vil væk fra menneskemængden og have lidt kulør, så tilbyder Singapore Island Cruise færgefart fra Marina South Pier. Billetter koster 18 SGD. To af de bedste er St Johns Island og Lazarus Island. Især Lazarus er blevet udråbt til Singapores bedst bevarede hemmelighed på grund af sin idylliske hvide sandstrand og blå lagune. Lazarus Island er forbundet med en dæmning til St Johns, så man kan besøge begge på én tur. Der er ingen butikker eller restauranter på øen, så pak forsyninger, så du kan tilbringe dagen og nyde en picnic på stranden.

Tilbage på fastlandet

Katong har en rig peranakan-historie og rummer en fin blanding af vestlige caféer, spisesteder og lokale retter. Her er det bedste sted at spise Laksa. Sørg for at gå en tur ned ad Joo Chiat Road for at se de farverige butikshuse.

Southern Ridges er en perfekt mulighed for at strække benene og forbrænde al den velsmagende Hawker-mad. Denne 10 km lange sti giver dig mulighed for at gå mellem træerne og forbinder tre parker – Mount Faber, Telok Blangah og Kent Ridge. Halvvejs gennem stien kommer du til Henderson Waves, en spektakulær arkitektonisk fodgængerbro. Tag dit kamera med, og hold udkig efter aber undervejs. Fortsæt stien ved Gilman Barracks, hvor der er et par caféer, restauranter og kunstgallerier, som kan nås med taxa eller bus. Slut ved Mount Faber, hvor du kan gå ned til Harbourfront MRT for at tage toget.

Lige så imponerende er MacRitchie Nature Trail og Reservoir Park, hvor du finder boardwalks rundt om reservoiret og stier gennem skoven. Det er et virkelig naturskønt sted omkring 30 minutter uden for byen. Selv om der ikke er nogen MRT-station, kan man tage en bus eller taxa hertil. MacRitchie føles meget mere naturlig end andre parker i Singapore. Der er faciliteter, men store dele af regnskoven er uberørt, og derfor er chancen for at møde en abe eller en varan større. Det er et must at komme ud blandt trækronerne og tage HSBC TreeTop Walk.

Hvis du ligesom jeg nyder det nye ved at se en film i det fri, så hold udkig efter en af Singapores udendørs biografer. Selv om de ikke er permanente, er der forskellige selskaber, der holder visninger i løbet af året, f.eks. Peroni Sunset Cinema, Popcorn og Films at the Fort. Billetter koster normalt omkring 20 SGD.

backpacking singapore - view from the river of marina bay sands hotel and singapore skyline

Indkvartering i Singapore

Vandrerhjem i Chinatown

Tribe Theory

Der er masser af gode hostels i Singapore, men lad os introducere dig til HOSCAR-vinderen af ‘Bedste hostel i Singapore’… AKA Tribe Theory. Her får du ikke bare søde drømme, du møder også inspirerende mennesker, der kan hjælpe dig med at føre dine store forretningsdrømme ud i livet. Tribe Theory er et iværksættercentreret hostel, hvor du møder ligesindede, som både prøver at se OG ændre verden med deres store ideer! Med en fantastisk social stemning, behagelige kapselsenge, ideelle samarbejdsrum og en central beliggenhed i Chinatown er det tydeligt at se, hvorfor Tribe Theory er et prisvindende hostel.

Det bohemeagtige vandrerhjem

Hvis du vil have et sjovt og socialt hostel i Singapore, er The Bohemian den klare vinder. Faktisk har det været HOSCAR-vinder af “det mest populære hostel i Singapore” tre år i træk, og med god grund. Faciliteterne, atmosfæren og beliggenheden er fantastisk, tæt på stationen, Chinatown og alle de største attraktioner i Singapore.

Beary Best!

Hvis du går ned i skoven i dag Chinatown, finder du et fantastisk hostel, der hedder Beary Best! Dette hostel ligger i en fantastisk restaureret bygning med lyse pastelfarvede vinduer og tilbyder komfortabel indkvartering til en god pris i et venligt og lyst miljø. Og der er også en samling bløde bamser, hvis du har lyst til en krammer!

Adler Hostel & Kaffebar

Hvad kalder man et posh hostel? Et ‘poshtel’ selvfølgelig! Nu hvor du ved, hvad et poshtel er, kan vi afsløre, at Adler Hostel & Coffee Bar er kendt som et af de bedste poshtels i Asien. Du kan forvente smukt dekoreret interiør og store, behagelige senge med hvert deres gardin for ekstra privatliv. Adler har en afslappet stemning, så hvis du vil møde andre eller feste, vil vi anbefale andre hostels. Men hvis du vil have et afslappet ophold på et luksushostel nær Chinatown, er Adler det rette for dig.

backpacking singapore - Adler Hostel & Coffee Bar hostel room - poshtel

Andre top-hostels i Singapore

The Pod – Boutique Capsule Hostel

The Pod boutique capsule hostel er en god mulighed for rejsende, der leder efter stilfuld indkvartering tæt på den travle Haji Lane. Dette moderne hostel tilbyder dog ikke kun private, rene, komfortable senge med en fremragende beliggenhed – The Pod tilbyder også en gratis varm morgenmadsbuffet, som er blevet beskrevet som “superb, selvom de serverer nogle mærkelige ting som chicken nuggets!” I Singapore er det aldrig for tidligt at få chicken nuggets!

Quarters Capsule Hostel

Quarters Capsule Hostel henvender sig til alle. Med private pod beds, hver med sit eget gardin, vil du sove som en sten. Men hvis du har lyst til at være social, skal du bare gå ned i det livlige fællesrum eller køkken for at møde andre opdagelsesrejsende. Hvis du er på udkig efter aktiviteter, har du Marina Bay inden for gåafstand og mange livlige barer lige uden for døren. Hvis du ikke er til barer, kan du hygge dig med brætspil (leveret af vandrerhjemmet) med dine nye vandrerhjemskammerater!

River City Inn

River Inn er et familieejet hostel i hjertet af Singapore, kun få minutters gang fra Singapore River. Dette venlige hostel er det perfekte sted at slappe af, skrive dagbog, tale med andre rejsende og dele historier efter en dag, hvor man har udforsket Singapores forskellige kulturer og herligheder. Fordelene inkluderer gratis morgenmad, og du er kun 15 minutters gang fra Marina Bays Sands og Supertree Grove.

backpacking singapore -River City Inn communal area with sofa and bookcase

Mad i Singapore

Hvis du kan lide at spise, er det svært at slå Singapore som rejsedestination, for de lokale er vilde med mad! Den kinesiske, malaysiske og indiske kulturelle indflydelse har betydet, at der er et overvældende udvalg, og alt sammen til overkommelige priser. Med omkring 3 SGD for et måltid er det det perfekte sted at udleve sin drøm om at spise dobbelt middag hver dag!

Singaporeanerne er meget stolte af deres Hawker-kultur, så meget, at de har indstillet den til UNESCO’s status som kulturarv. Hawker Centre er samfundets knudepunkt, og det er på disse madsteder, at unge og gamle, rige og fattige kommer for at spise, drikke og hænge ud med deres venner. Mange boder har været drevet af den samme familie i generationer, som hver især har perfektioneret en håndfuld retter. Du finder den mest velsmagende, autentiske og prisvenlige mad her eller i små familiedrevne Kopitiams. Her er min liste med anbefalinger af den bedste mad og drikke, du kan prøve, og hvor du kan finde dem.

 1. Kopi (kaffe) og Teh (te) – og hvordan man bestiller det som en lokal!

Hvis du ikke kan starte din dag, før du har fået dit morgenkoffeinhit, skal du vide, hvordan man bestiller som en lokal. Det kan være lidt kompliceret i starten med så mange forskellige versioner, men du får hurtigt styr på det. En almindelig kop Kopi eller Teh kommer med kondenseret mælk og sukker. Jeg anbefaler, at du prøver dette til at begynde med. Derefter kan du lege med dine egne præferencer:

Kopi / Teh O – Ingen mælk

Kopi / Teh C – Skift kondenseret mælk ud med fordampet (Carnation)

Tilsæt ‘Siew Dai’ for mindre sukker

Tilføj ‘Kosong’ for ingen sukker

Tilsæt ‘Peng’, hvis du vil have den med is.

Bare rolig, hvis du glemmer ovenstående, du kan bestille på engelsk, hvis du sidder fast!

Hvor kan man købe det? – Køb din drik i et Kopitiam eller en drikkevarebod i et Hawker Centre. Den kommer måske endda i en pose med et sugerør.

 1. Kaya-toast og æg

Kaya er en fast bestanddel af morgenmaden og er en kokosnøddesyltetøj, der serveres på toast med blødkogte æg. Det ser måske ikke så tiltalende ud, men det handler om smagen. Gør som de lokale – slå æggene ud i en skål, tilsæt lidt sojasauce og hvid peber, bland det hele og dyp det i toastbrødet.

Hvor kan man få det? – Tong Ah Eating house, 35 Keong Saik Rd (bag den store gule markise) eller hos franchisebutikker som Ya Kun Kaya og Fun Toast.

backpacking singapore - singapore food with iced coffee and eggs

 1. Hainanesiske kyllingeris

Chicken rice er nok Singapores mest berømte ret, og det er netop det. Dampet eller stegt kylling på en seng af ris kogt i kyllingefond. Det er en ret enkel ret, men den er fuld af smag. Der er lidt chilisauce ved siden af og en skål med kyllingebouillon.

Hvor kan man få det? – Det er overalt i Singapore. Hvis du ikke har noget imod at stå i kø, så er Tian Tian Hainanese Chicken Rice på Maxwell Food Centre højt vurderet. Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle på Chinatown Complex fik en Bib Gourmand i 2017 og har titlen som den billigste Michelin-mad i verden.

 1. Char Kway Teow

Char Kway Teow er en lokal favorit fra Malaysia og består af risnudler stegt med sojasauce, chili, bønnespirer, rejer, hjertemuslinger, kinesisk pølse og fiskefrikadeller.

Hvor kan man få den? – Outram Park Char Kway Teow på Hong Lim Market & Food Centre.

 1. Hokkien Mee

Endnu en populær nudelret, som denne gang stammer fra Kina. Hokkien Mee er en blanding af nudler stegt med fisk og skaldyr, bønnespirer og chili.

Hvor kan man få det? – Nam Sing Fried Hokkien Mee i Old Airport Road Food Centre

 1. Gulerodskage

Ikke at forveksle med den vestlige dessert, denne gulerodskage er salt og indeholder faktisk ikke gulerod! Det er en blanding af rismel og hvide radiser, skåret i tern, dampet og stegt med hvidløg, sojasauce og æg.

Hvor kan man få den? – Zion Road Hawker Center

 1. Laksa

En krydret suppe med kokosmælk, der typisk serveres med nudler, bønnespirer, rejer og fiskefrikadeller. Laksa er en kombination af kinesisk og malaysisk smag, og der er et stort udvalg af versioner at vælge imellem.

Hvor finder man den? – 363 Katong Laksa, 29 Lor Liput (tæt på Holland Village MRT)

 1. Karry-puffer

Dette minikonditori er en af Singapores mest kendte snacks. Det traditionelle fyld er karrysauce med kylling og kartofler, og hvis du er heldig, er der også hakket æg i! Der er også en række andre fyld at vælge imellem, f.eks. grøntsager, fisk eller oksekød.

Hvor kan man købe dem? – Tanglin Crispy Curry Puff i Maxwell Food Center eller franchisebutikker som Old Chang Kee og Tip Top.

 1. Chili krabbe

Chili Crab er en ikonisk skaldyrsret i Singapore, og den er også blevet rangeret blandt verdens 50 mest lækre fødevarer. Krabben bliver stegt med en sød og krydret sauce og serveret med dampede boller. Det bliver lidt rodet og er ret dyrt i forhold til andre retter på denne liste.

Hvor kan man få den? – Keng Eng Kee Seafood, Bukit Merah eller restaurantkæden Jumbo Seafood.

 1. Ris i karry

En anden Hainan-ret, karryris, er en meget elsket trøstespise. Risene er toppet med en normalt mild karrysauce, grøntsager og et valgfrit stegt protein.

Hvor kan man spise det? – Loos’ Haianese Curry Rice, Seng Poh Road, Tiong Bahru

 1. Pau

En Pau er en dampet, fyldt kinesisk bolle og en ekstremt populær snack i Singapore. Der findes et stort udvalg af fyld, bl.a. hakket kylling, char siew BBQ-svinekød og rød bønnepasta.

Hvor finder man dem? – Tiong Bahru Pau i Tiong Bahru Food Centre eller 237 Outram Road.

 1. Dim Sum

En traditionel trøstespise introduceret til Singapore af migranter fra Hong Kong. Disse små pakker serveres i dampkurve og kommer med forskelligt fyld. Som regel sammen med rigelige mængder te.

Hvor kan man få dem? – Restaurantkæderne Tim Ho Wan og Din Tai Fung ligger over hele øen. Begge har Michelin-stjerner, men er stadig til at betale.

 1. Durian

Durian er kendt som den stinkende frugt og deler vandene. Det er svært at beskrive lugten, men det faktum, at den er forbudt i offentlig transport, fortæller dig nok, at den ikke er behagelig. Mange lokale er Durian-kendere, og når frugten er bedst, rejser de på tværs af øen til deres foretrukne sælger.

Og hvor? – På ethvert vådt marked vil du sandsynligvis finde købmænd, der sælger frugten, allerede tilberedt. Du får ofte udleveret et par handsker til at beskytte dine hænder mod lugten resten af dagen. Sørg også for at tage nogle mintpastiller med!

 1. Roti Prata

Roti prata er et indisk fladbrød, der er sprødt udenpå og blødt indeni, og som ofte spises sammen med karryretter med grøntsager eller kød. I dag har mange sælgere udvidet sortimentet og tilbyder en række toppings, herunder ost, chokolade og banan.

Hvor kan man købe dem? – Forskellige boder rundt omkring i Little India, bl.a. Prata Saga Sambal Berlada eller Mr and Mrs Mohgan’s Super Crispy Roti Prata, 300 Joo Chiat Road

 1. Papir Thosai

Paper thosai stammer fra Sydindien og er en kæmpe pandekage, der er meget tyndere end roti prata. Spises normalt til morgenmad med et udvalg af dip som karry og chutneys.

Hvor kan man få den? – Komala Vilas, 76-78 Serangoon Road

 1. Chendol

En malaysisk dessert, hvor de grundlæggende ingredienser er barberet is, kokosmælk, palmesukker og geléterninger. Derefter kan du pimpe din skål med et stort udvalg af toppings at vælge imellem, herunder frugt, røde bønner og sukkermajs.

Hvor kan man købe den? – Old Amoy Chendol i Chinatown Food Complex

Hawker-tips:

Kom tidligt, da du sandsynligvis skal stå i kø til de mere populære boder. Især dem, der ligger lidt længere ude af byen, lukker, når der er udsolgt.

Hvis du ser pakker med lommetørklæder eller kort på bordene, er det de lokales måde at reservere eller “hugge” et bord på. Du er velkommen til at følge trop.

Kultur i Singapore

Singapores historie

Navnet Singapore kommer fra de malaysiske ord “Singa” for løve og “Pura” for by. Legenden fortæller, at en prins fra Sumatra identificerede et væsen, da han landede på øen engang i det 14. århundrede, og fik at vide, at det var en løve.

Singapores beliggenhed på den store sørute mellem Indien og Kina tiltalte i høj grad briterne, som i begyndelsen af 1800-tallet var på udkig efter en handelsstation til at støtte deres bestræbelser i Indien og Kina. En fyr ved navn Sir Thomas Stamford Raffles så et potentiale i det, der på det tidspunkt var en sumpet ø. Til sidst blev Singapore en kronkoloni og blomstrede under britisk styre som et handelscentrum, der tiltrak mange immigranter. Tilstrømningen af arbejdere og handlende fra en række forskellige lande skabte dog en del uro i starten, og kolonien blev opdelt i etniske boligområder, som dannede grundlaget for de kvarterer, der stadig findes i Singapore i dag.

Singapores udvikling som handelscentrum førte til etablering af banker og andre virksomheder, men alle fremskridt blev stoppet, da landet blev angrebet af japanerne under Anden Verdenskrig. Efter britisk styre og en mislykket fusion med Malaysia blev Singapore en uafhængig og suveræn demokratisk nation i 1965.

Siden uafhængigheden er Singapore fortsat med at trives som en af verdens førende aktører inden for global finansiering og handel. Den oprindelige succes skyldtes hovedsageligt den geografiske placering, og den er blevet opretholdt sammen med store investeringer for at fremme økonomisk vækst og en multikulturel arbejdsstyrke af høj kvalitet. Selvom Singapore er et af de yngste lande, er det nu anerkendt som en af verdens mest succesfulde nationer.

Sprog

Singapore har fire officielle sprog – engelsk, mandarin, malaysisk og tamil. Arbejdssproget for regeringen og erhvervslivet er engelsk, så du vil opdage, at du kan føre en samtale med de fleste af de lokale, du kommer i kontakt med. Når det er sagt, er der et uofficielt sprog, kendt som ‘Singlish’, som i virkeligheden er en hybrid, der kan gøre dig forvirret.

Singlish bruges ofte af de lokale i sociale sammenhænge. De fleste singaporeanere taler mere end ét sprog, og selvom de er blevet undervist på engelsk, kan deres hjemmesprog f.eks. være malaysisk. Det betyder, at nogle engelske sætninger vil virke kortere eller brudte med malaysiske ord som erstatninger eller tilføjelser i slutningen.

Singapores traditionelle tøj

Som man kan forvente, er det traditionelle tøj i Singapore påvirket af de mange forskellige kulturer, der findes her. Selvom du typisk ikke vil se dem blive båret dagligt, er her nogle af de beklædningsgenstande, der er fremtrædende under religiøse festivaler eller vigtige årlige kalenderbegivenheder.

Kinesisk Cheongsam – Denne elegante, farverige kjole, der smyger sig om figuren og har en høj krave, er lavet af bomuld eller silke. Cheongsam bæres til særlige lejligheder som familiebegivenheder og under det kinesiske nytår. De fås over hele Singapore til alle budgetter. Prøv Chinatown for en mere budgetvenlig vare. Hoteller og bryllupsbutikker kan skræddersy engangsstykker mod betaling.

Kinesisk Changshan – Denne lange skjorte er en traditionel kinesisk kjole, som bæres af mænd ved formelle begivenheder og fester. I lighed med Cheongsam har den en høj krave lavet af bomuld eller silke og kan købes fra hylden eller skræddersys.

Baju Kurung og Baju Melayu – Malaysias nationaldragt, en baju kurung, er en løstsiddende kjole i fuld længde, der fås i en række forskellige farver og mønstre. Baju Melayu er en løstsiddende skjorte til mænd med lange ærmer, ofte parret med lange bukser og en sampan viklet rundt om midten af kroppen. Begge dele kan specialfremstilles, og Arab Street mangler ikke butikker. Salget topper under ramadanen.

Sarong Kebaya – Traditionelt forbundet med Peranakan-samfundet er kebaya en broderet bluse, der sættes sammen med en sarong. Den er meget almindelig i Singapore og Indonesien og har haft stor indflydelse på uniformen, der er designet til Singapore Airlines’ kvindelige stewardesser.

Sari – Den glamourøse og farverige sari er en beklædningsgenstand, der er anerkendt over hele verden. Den bæres af det indiske samfund og bruges typisk til daglig, men særlige designs gemmes til religiøse festivaler eller vigtige årlige begivenheder. Tag til Little India, hvor du kan se dem blive båret og købt.

Malaysisk kultur i Singapore

Malayerne i Singapore er den næststørste etniske gruppe i Singapore og udgør omkring 15 procent af den samlede befolkning. Deres kultur ligner den på det malaysiske fastland. De fleste taler malaysisk med dialekt fra det sydvestlige Malaysia, og deres religion er islam. Kampong Glam/Bugis-området i Singapore er det bedste sted at fordybe sig i den malaysiske kulturarv.

Kinesisk kultur i Singapore

Kinesiske singaporeanere er den største etniske gruppe i Singapore og udgør over 75% af den samlede befolkning. Singaporeanere af kinesisk afstamning grupperes afhængigt af deres forfædres oprindelse, som kan differentieres gennem dialekt, skikke, religiøs praksis og mad. De fleste singaporeanske kinesere har rødder i det sydlige Kina, og de fleste er buddhister. Tag til Chinatown for at få en smagsprøve på den kinesiske kulturarv.

backpacking singapore - fountain spurting water with sunset and marina bay sands hotel in background

📷 Sasin Tipchai

Singapore koster

Singapore valuta

Valutaen er Singapore Dollar (SGD). Møntværdierne er 1, 5, 10, 20 og 50 cent og 1 dollar, mens seddelværdierne er 2, 5, 10, 50 og 100. I skrivende stund svarer 1 SGD til 0,56 GBP eller 0,73 USD.

Kort eller kontanter?

En blanding af begge dele anbefales. Kontaktløse kortbetalingsmetoder er tilgængelige over hele øen, men du skal bruge kontanter til køb i mindre forretninger, Hawker Centre og i nogle taxier.

Er Singapore dyrt?

Det officielle svar er ja. Det er veldokumenteret, at Singapore konsekvent har været rangeret som en af de dyreste byer i verden. Men her er medregnet omkostninger som at leje en lejlighed, købe en bil og sende dine børn i skole – noget, du ikke behøver at bekymre dig om, når du rejser med rygsæk!

Selvfølgelig er der masser af muligheder for at bruge dine hårdt tjente penge, med nogle af verdens bedste barer, hoteller, restauranter og shopping lige uden for døren. Men det er også nemt at gå på opdagelse for mindre og med få kompromiser. Her er nogle gennemsnitlige omkostninger:

Rejse med offentlig transport (pr. enkeltrejse) – 1 SGD

Offentlig transport fra lufthavn til by – 2 SGD

Taxa fra lufthavn til by – 20 SGD

Taxa (15/20 minutter) – 8 SGD

Måltid i et Hawker Center – 3-4 SGD

Stor øl i et Hawker-center – 7 SGD

Lokal te eller kaffe – 1,50 SGD

Frisk juice – 3 SGD

Måltid på en mellemklasse-restaurant – 20 SGD

Øl/vin i en mellemklasse-restaurant/bar – 14 SGD

Biografbillet – 10 SGD

Museumsbillet 15 SGD

Lille flaske vand i 7-eleven – 2,50 SGD

GST og servicegebyrer

Hvis du får oplyst en pris, henviser det til Goods and Service Tax, som er på 7%, og Service Charge, som er på 10%. De fleste barer, restauranter og caféer lægger dette oven i regningen, så vær opmærksom, når du tjekker menuen. Du undgår at betale de ekstra 17% på Hawker Centre, Food Courts i indkøbscentre og de fleste Kopitiams (kaffebarer). På grund af disse afgifter er det ikke almindeligt at give drikkepenge nogen steder i Singapore.

GST på indkøb hos større detailhandlere kan kræves tilbagebetalt i lufthavnen ved afrejse ved at fremvise kvitteringer. Du skal have dit pas på dig, når du foretager købet.

Tips til at spare penge i Singapore

Spis lokalt – singaporeanerne elsker deres mad, og et besøg her vil bestemt ikke efterlade dig sulten. Undgå restauranter i turistområderne, og tag i stedet til et Hawker Centre. Disse food courts huser en række madboder, der laver lækre lokale retter med inspiration fra hele regionen. Der er over 100 Hawker Centre på øen at vælge imellem, og ikke alene er maden bedre, men måltiderne koster også en brøkdel af prisen. Du vil gå derfra med en fuld mave og en forståelse af, hvor multikulturelt Singapore er. Food courts i indkøbscentre er også gode muligheder, de ligger som regel i kælderen eller på høje etager. Du kommer til at betale lidt mere for aircondition og moderne omgivelser.

Drik smart – Mens du kan spise dig mæt i velsmagende mad til en billig penge, vil din regning for drikkevarer mildest talt være lidt højere. Barscenen er stærk i Singapore, og intet slår en varm aften, hvor man nipper til sin yndlingsdrink i dejlige omgivelser. Men alkohol er dyrt, så du er nødt til at spille smart og holde øje med tilbud på drinks. Heldigvis er der 1 for 1 rabatter, free flow-tilbud og dameaftener i hele byen, også på nogle af de mest eftertragtede natklubber. Tjek rejseplanerne for detaljer.

Brug offentlig transport – Det er så praktisk at tage en taxa, og det er endnu mere tiltalende, hvis de er billigere end derhjemme. Men prøv at lade være, for den offentlige transport her er fantastisk med MRT-stationer og busstoppesteder i gåafstand fra de fleste af de steder, hvor du vil tilbringe din tid.

Drik vandet – Du kommer til at drikke masser af h2o, og det løber hurtigt op, hvis du køber det i 7-eleven hver dag. Vandet her er rent og sikkert at drikke, og der er vandfontæner ved de fleste turistattraktioner og indkøbscentre. Så tag en vandflaske med, så gør du også noget for miljøet!

Rejseråd til Singapore

Vaccinationer

Bortset fra at bekræfte, at dine vaccinationer for livet i dit hjemland er opdaterede, er der ingen kurser eller boostere, der normalt anbefales til rejser til Singapore.

Transport til og fra lufthavnen

Du flyver ind og ud af verdens bedste lufthavn, Singapore Changi. Den er en attraktion i sig selv, men gem udforskningen til din afgang og tag direkte ind til byen. Changi Airports MRT-station ligger ved Terminal 2, og togene til og fra byen tager cirka 40 minutter.

Rejser du til Bangkok?

Singapore har ekstremt gode forbindelser til resten af Sydøstasien og videre ud i verden. Hvis dit næste stop er Thailands travle hovedstad, er den billigste, hurtigste og mest komfortable rejsemulighed at flyve. Og så kommer du til at hænge ud i Changi lufthavn i et stykke tid. Der er flere lavprisselskaber, der tilbyder flyvninger i løbet af dagen. AirAsia, Scoot og JetStar er normalt de billigste selskaber med priser, der starter omkring 75 SGD for en enkeltbillet. Du er i luften i to timer.

Om forfatteren….

Matt har boet og arbejdet i Singapore siden januar 2018, efter at han flyttede fra Storbritannien med sin kone Hannah. Han elsker old skool Hip-Hop, fodbold (Wolves) og at finde nye tagbarer, der tilbyder lækker mad og velsmagende drikkevarer. I sin fritid kan du finde ham på opdagelse i sit nye hjem eller på rejse i Sydøstasien.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top