Det ultimative road trip på vestkysten

Language Specific Image

Den amerikanske vestkyst er roadtripperens skattekiste, fyldt med alt fra naturfænomener til travle bygader. Planlæg at give dig selv mindst tre uger til at gennemføre denne rute, og efterlad masser af ekstra tid til at blive revet med af Vestens utallige vidundere. Forbered din gane på muslingesuppe i surdejsskåle og håndlavet kaffe; pak din badedragt og paraply, og medbring dit kamera til surrealistiske kystlinjer og fejende bjergudsigter. Dette er det ultimative road trip på vestkysten.

San Diego

Kilometer 0

Med spanskinspireret barokarkitektur, fantastiske strande og bølger, man kan surfe på, er San Diego det ideelle udgangspunkt for en roadtrip, der deler sin opmærksomhed mellem naturens og storbyens vidundere.

Nyd synet af Balboa Park og dens 16 museer, udsmykkede haver og den ikoniske arkitektur i California Building.

Find en af San Diegos mange mexicanske restauranter for at få det mest autentiske mexicanske køkken, du kan finde nord for grænsen, eller slå dig ned på en fiskerestaurant – hvis du ikke kan beslutte dig for det ene eller det andet, vil en fisketaco tilfredsstille alle dine lyster.

Ultimate West Coast Road Trip - San Diego

📷: @avirichards

Book dit hostel i San Diego

Los Angeles

Mile 130

Ingen bilferie på vestkysten ville være komplet uden et cruise ned ad Sunset Boulevard. Start i Hollywood (med et pitstop ved Hollywood Walk of Fame) og tag denne 22 miles lange vej gennem de berømte kvarterer Beverley Hills og Bel Air, før du ankommer til Malibu. På vej tilbage kan du stoppe ved Santa Monica Pier for en tur i pariserhjulet ved solnedgang og en spand rejer på Bubba Gump.

Se en film i det udsmykkede Dolby Theatre, hvor Oscar-uddelingen finder sted, eller se en baseballkamp på Dodger Stadium for at nyde USA’s foretrukne tidsfordriv.

Insidertip: Burgerfans bør ikke gå glip af den oprindelige In-N-Out på 13766 Francisquito Ave, som var den første drive-thru hamburgerbar i Californien, da den åbnede i 1948.

Ultimate West Coast Road trip - Los Angeles

📷: @gersonrepreza

Book dit hostel i Los Angeles

Nationalparkerne Sequoia og Kings Canyon

Mile 330

Selvom Sequoia og Kings Canyon er to separate nationalparker, er det mere eller mindre en to-for-en-aftale, da de grænser op til hinanden. Snør vandrestøvlerne, og begiv dig ud på en af de mange stier, der fører gennem de skyggefulde kæmpe sequoia-lunde.

Sørg for at besøge Giant Forest, hvor du finder “General Sherman”, det største levende væsen på planeten målt i volumen, og 8000 af hans artsfæller, de gigantiske sequoia-træer.

Køreturen gennem disse parker vil give dig fantastiske udsigter over utæmmet vildmark i dybe bjergdale og tage dig over enge, hvor sorte bjørne ofte ses blandt de alpine vilde blomster. Kør langsomt ad de snoede veje, og nyd udsigterne undervejs.

Insidertip: Køb et America the Beautiful Annual Pass til 80 dollars. Det giver dig adgang til alle 58 amerikanske nationalparker det næste år og vil mere end tjene sig selv ind på denne tur alene.

Ultimate West Coast Road trip - Sequoia National Park

📷: @vitto_s

Book dit hostel i Bakersfield

Yosemite National Park

Kilometer 530

Som den femte mest besøgte amerikanske nationalpark i 2017 giver Yosemite den ultimative californiske udendørsoplevelse.

Half Domes tårnhøje granittop, der blev hugget ud af isen for 250.000 år siden, rager op over dalbunden og vil udfordre selv erfarne vandrere (kræver tilladelse). Mindre anstrengende vandreture omfatter Lower Yosemite Fall Trail, hvor du kan køle af i tågen fra det brusende 2.425 meter høje vandfald, og Yosemite Valley Loop Trail, en for det meste flad rute på 7,2 eller 11,5 miles, der giver udsigt til nogle af parkens mest genkendelige geologiske træk.

To gletsjere, Lyell og Maclure, ligger stadig nær toppene af Yosemites højeste bjerge. De kan ses i det fjerne på den anden side af dalen fra udsigtspunktet Glacier Point.

Ultimate West Coast Road trip - Yosemite National Park

📷: @anik3t

Book dit hostel i Yosemite

Lake Tahoe

Mile 680

Denne krystalklare, højtliggende sø ligger på grænsen mellem Californien og Nevada og tilbyder besøgende en række udendørs aktiviteter.

Nyd solen på søens sandede bredder, og lej Stand Up Paddleboards (SUP’er) for at komme ud på søen. Gå ad Rubicon Trail langs søens sydvestlige kant for at få den bedste udsigt over Emerald Bay, som den amerikanske forfatter Mark Twain kaldte “the fairest picture the whole world affords”.

Når solen er gået ned, kan du tage til South Lake Tahoe lige over statsgrænsen for at nyde en gratis cocktail og prøve kræfter med huset på et af byens dominerende kasinoer.

Ultimate West Coast Road trip - Lake Tahoe

📷: @rodi01

Book dit hostel i Lake Tahoe

Sacramento

Mile 800

Besøg Sutter’s Fort i Midtown for at få en fornemmelse af livet op til guldfundet i 1848, og brug lidt tid i Old Sacramento på at gå en tur på træfortovene og se de historiske bygninger.

I dag er det mere sandsynligt, at de lokale jogger eller cykler langs Sacramento og American Rivers end graver efter guld, men floderne er stadig pulsen i Sacramento. Tag med på en river raft-tur og følg strømmen.

Capital-bygningen er åben for offentligheden seks dage om ugen. Den omkringliggende park har træer fra hele verden, og den er sammen med International World Peace Rose Garden en gåtur værd.

Sacramento er selvudnævnt som verdens Farm to Fork-hovedstad, og det er et godt sted at sætte tænderne i gourmetretter med lokalt dyrkede ingredienser. Hvis du vil have en smagsprøve på Sacramentos livlige ølscene, kan du booke en “cykelbus”-tur, hvor du tramper dig vej gennem populære barer og pubber.

Insidertip: Takket være den årlige Wide Open Walls Mural Festival er Sacramento hurtigt ved at forvandle sig til et udendørs kunstgalleri.

Ultimate West Coast Road trip - Sacramento

📷: @stephenleo1982

Book dit hostel i Sacramento

Napa

Mile 860

Med over 400 vingårde alene i Napa har du ingen problemer med at finde et glas, der passer til din smag, og leve op til det ry, Napa har fået som hjertet af Californiens vinland. Tag på rundtur i vinmarkerne, og sæt dig til rette og nyd de smukke solnedgange over bakkerne.

Ultimate West Coast Road trip - Napa

📷: @sgabriel

San Francisco

Mile 910

De fleste mennesker går direkte mod Golden Gate Bridge, når de ankommer til San Francisco. Du kører over den, når du forlader byen på denne rute, så i stedet for at gå over broen, kan du finde en anden vinkel: en skjult rebgynge ved kanten af Kirby Cove. Denne gynge bliver med jævne mellemrum skåret ned, men finder altid vej op igen.

Et af de mest Instagram-venlige steder i byen er mosaiktrappen på 16th Avenue. På toppen bliver du belønnet med en næsten 360-graders udsigt.

Gå ud over Alcatraz Islands berygtede fængsel og tag på en guidet tur i de restaurerede haver for at se dem, som de var, da de blev passet af de indsatte.

Hvis du vil have en pause fra det til tider tågede vejr i Bay Area, kan du bruge eftermiddagen på Exploratorium, der har interaktive videnskabelige udstillinger og et akvarium, eller De Young Museum, der viser kunst og skiftende udstillinger som King Tuts mumie.

Insidertip: Undervurder ikke trafikken i San Francisco – eller i nogen anden storby i USA. Undgå at være på vejen fra kl. 7.00 til 9.00 og fra kl. 16.00 til 18.00.

Ultimate West Coast Road trip - San Francisco

📷: @adammenges

Book dit hostel i San Francisco

Dillon Beach

Mile 970

Mange besøgende vil finde vej til Point Reyes eller Bodega Bay, som begge er mere end et besøg værd, hvis du er villig til at dele din strand. Dillon Beach er derimod sjældent overfyldt, så der er masser af plads til at spadsere barfodet og samle sanddollars på denne idylliske gyldne strand.

Ultimate West Coast Road trip - Dillon Beach

📷: @LisaW123

Mendocino og Fort Bragg

Mile 1120

I Mendocino kan du bruge lidt tid på Big River Beach, hvorfra du har en fantastisk udsigt til den charmerende hvide Mendocino Presbyterian Church på klippen ovenfor.

Fortsæt til Fort Bragg, hvor du finder Glass Beach. Engang var det en losseplads, men Moder Natur gjorde sit arbejde godt og smed glasskår ud ved hvert tidevand, indtil stranden var tyk af det havglas, der nu glitrer mellem småstenene. Inden du forlader byen, kan du tage en tur med det historiske Skunk Train, der slanger sig gennem frodige kystskove.

Insidertip: Tank op til den korte køretur fra Mendocino til Fort Bragg med hindbærbark med hvid chokolade hos Papa Bear’s Chocolate Haus – gå tidligt, før der er udsolgt!

Ultimate West Coast Road trip - Mendocino

📷: @isaacordaz

Oregon Caves National Monument

Mile 1400

I dag spænder et omfattende system af huler over store dele af Oregon, et levn fra vulkansk aktivitet og erosion i en fjern fortid. Der tilbydes guidede ture hele dagen fra slutningen af marts til begyndelsen af november. Hvis du vil opleve de såkaldte Marble Halls of Oregon som de første opdagelsesrejsende, skal du reservere en plads på dagens sidste tur, hvor de besøgende udstyres med stearinlyslygter til at oplyse deres vej.

Insidertip: Dette er den første af mange grotteture i hele staten. Hvis du opdager en passion for spelunking, er der mange afstikkere, du kan tage langs denne rute for at dyrke din nyfundne hobby.

Ultimate West Coast Road Trip - Oregon Caves National Monument

📷: fdastudillo

Crater Lake National Park

Mile 1550

Da Crater Lake er den dybeste sø i landet, giver det kun mening at udforske den med båd. Når du sejler over det fantastiske indigoblå vand, skal du holde øje med Wizard Island, en askekegle, der rager op over søens overflade og giver et fingerpeg om søens oprindelse. Det område, der nu er Crater Lake, var engang en vulkan, der oplevede et massivt udbrud for omkring 7700 år siden og efterlod en enorm caldera, der derefter blev fyldt med vand og skabte den sø, vi kender i dag.

Gå i land på Wizard Island og spis en picnic, eller tag den anstrengende vandretur op til toppen, hvor du kan kigge ned i det 30 meter høje krater.

Insidertip: På grund af den høje beliggenhed er der begrænset adgang til parken i vintermånederne. Tjek National Park Services’ hjemmeside for opdaterede oplysninger.

Ultimate West Cost Road Trip - Crater Lake

📷: @nicolas.boullosa

Book dit hostel i Eugene

Portland

Mile 1800

Find din indre ro i The Grotto og den botaniske have. Shop dig vej gennem vintagebutikkerne og butikkerne langs Hawthorne Street. Tag et tærtekursus hos Pacific Pie. Portland lever op til sit hipster-rygte og mangler ikke unikke måder at udfylde tiden i byen på – den ene endnu mere hip end den anden.

Portland er allerede kendt for sin kaffe, men donuts er også blevet en seriøs forretning i Portland. Gør morgenmaden til en donut-smagningskonkurrence, og smag en gourmet brioche-donut (Blue Star Donuts) og en lige så gourmet vegansk donut (Doe Donuts).

Ultimate West Cost Road Trip - Portland Oregon

📷: @zackspear

Book dit hostel i Portland

Olympic National Park

Mile 1960

Denne sidste udendørsdestination byder på både strande og skove – men de er slet ikke som dem, du så i Californien. En tur til stranden betyder, at du skal klatre over bunker af drivtømmer, lyne din frakke op, og skove, der er tykke med hængende mos som noget fra et af Brødrene Grimms eventyr.

Du skal især besøge Ruby Beach, som har fået sit navn på grund af det røde sand, der nogle gange samler sig på stranden, og Hoh Rainforest, hvor 140-170 cm regn om året opretholder et frodigt økosystem og en overflod af bregner og mosser.

Ultimate West Cost Road Trip - Olympic National Park

📷: @eleephotography

Seattle

Mile 2070

Seattle er et sandt coup de grâce for denne ultimative roadtrip på vestkysten, og der er ingen mangel på mindeværdige og lækre oplevelser.

Seattle betragtes af mange som USA’s kaffehovedstad, og man kan ikke besøge byen uden at nyde en omhyggeligt fremstillet kop kaffe. Besøg Pike Place Market til morgenmad (eller frokost) og se fiskehandlerne lege med deres varer.

Når du har fået nok koffein og mad, kan du tage til Seattles mest populære ikon: Space Needle. Køb en kombinationsbillet, og besøg Chihuly Garden and Glass Museum ved foden af Space Needle, hvor du kan fortabe dig i en jungle af levende glasskulpturer og tårnhøje, men delikate kunstværker.

Freemont Troll og Gas Works Park er begge gode (gratis) muligheder for at komme ud af bilen og strække benene på en solrig Seattle-dag.

Insidertip: Det hedder “Pike Place Market”, ikke “Pikes Place Market” Den fejl afslører, at du er på besøg for første gang.

Ultimate West Cost Road Trip - Seattle

📷: @arlemjm

Book dit hostel i Seattle

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top