Efter min egen kunst: de 14 bedste kunstbyer i verden

Er du ekspert i alt, hvad der har med Michelangelo at gøre? Kan du kende forskel på en Pollock og en Picasso? Så grib din pensel, dit lærred og dit kamera, for jeg tror, du er klar til at opdage de bedste kunstbyer i verden, hvor kunstmesser, gallerier og kreative kvarterer inspirerer både nybegyndere og entusiaster. Lad os Gogh’e!

1. Miami, USA

Wynwood Walls,📸:@brucebmax

Hvad sker der i Miami? Denne uber-ekcentriske strandby i Florida er hjemsted for den verdensberømte Art Basel-messe, der oprindeligt startede i Basel, Schweiz. Over 2000 kunstnere udstiller deres værker hvert år, så hele nationen (og verden) kan se dem. Messen har fået et godt ry og er ofte centrum for celeb-spotting, men der er stadig masser af nye kunstnere at opdage, før masserne gør det.

Wynwood Arts District er et tidligere industrikvarter, som nu er Miamis eget kunstneriske knudepunkt med over 70 forskellige gallerier og museer plus populære bryggerier, barer, caféer og restauranter ind imellem. Hovedattraktionen – Wynwood Walls – tiltrækker fotografer, instagrammere og rejsende med sine farverige udendørs vægmalerier. Nærliggende moderne gallerier som Rubell Museum og Robert Fontaine Gallery har en blanding af nye og etablerede kunstneres værker og vil hjælpe dig med at forstå Miamis elegante kunstscene. Under Art Basel-messen åbner Wynwoods gallerier dørene til Art Walk, hvor der er gratis adgang til at bevæge sig frit omkring!

Hvor skal man bo? Generator Miami er alt, hvad du har brug for i dette palmeparadis, med en luksuriøs udendørs pool, elegante og sociale fællesrum og moderne sovesale. Byens kunst følger dig ind ad døren til vandrerhjemmet med smukke vægmalerier, bl.a. et med udsigt over poolen.

Sammenlign alle hostels i Miami

2. Lagos, Nigeria

Det er tid til at sætte Lagos på din liste! Denne afrikanske hovedstad er hjemsted for den nye store kunstmesse Art X Lagos, som fremviser innovativ og moderne afrikansk kunst. Lagos har 51 forskellige kunstgallerier, bl.a. Mydrim Gallery, Museum of Contemporary Art, Rele Gallery og Red Door Gallery. Et særligt sted – The Didi Museum – har til formål at fremhæve nye kunstnere og samtidig fremvise Nigerias historie. Selvom det primært er et kunstgalleri i traditionel forstand, er de også vært for bogoplæsninger, poesi og jazzaftener.

Ud over den voksende dedikation til billedkunst er Lagos også hjemsted for “Nollywood” – Afrikas filmindustri (dennæststørste i verden), der producerer omkring 1.500 film årligt, så det er værd at se en lokal film, når man besøger byen. Lagos er ikke bare en blomstrende kunst- og kulturscene, det er også et hotspot for surfere, så fang en bølge eller to, mens du er i gang!

3. Paris, Frankrig

📸:@paulinel

Du har sikkert hørt om Louvre og Musee d’Orsay, men hvor godt kender du de mere alternative, kunstneriske dele af Paris? Kvarteret Belleville er en ny hipsterzone med en rig undergrundsgalleriscene og farverig gadekunst. Ateliers d’Artistes de Belleville er et udstillingssted for lokale kunstnere, som også har regelmæssige workshops, mens Yvon Lambert Gallery og Modus Art Gallery er mindre og mindre kendte steder, hvor man kan se moderne kunst og fotografi. Når du er færdig med at gå på galleri, er der masser af smarte caféer, hvor du kan mæske dig i macarons og kigge på cool graffiti.

Hvis du vil opleve mere af den traditionelle kunst i Paris, kan du se, hvilke udstillinger der vises i Grand Palais. Musée National Picasso-Paris viser den berømte kunstner og parisiske indbygger Pablo Picasso og hans egen private samling med kunstnere som Gauguin, Matisse og Cézanne. Der er ingen tvivl om, at Paris er en af de bedste kunstbyer i verden, men hvorfor ikke se en anden side af byen, når du besøger den?

Hvor skal man bo? Der er masser af hostels i Paris, som ligger i Belleville og nabokvarteret Montmartre. Les Piaules er lige så cool som gaderne i Belleville og har en bar, stilfulde hangout-områder og en vintage-fotoboks – så du kan lave din egen kunst!

Sammenlign alle hostels i Paris

4. Singapore

📸:@robynnexy

Du bliver måske overrasket over at se Singapore på vores liste over de bedste kunstbyer, men denne metropol er et kunstnerisk hotspot. Byen er fyldt med en række gallerier og museer, der viser både asiatiske og internationale værker. Singapore Art Museum er en stor attraktion med samtidskunst fra hele Sydøstasien. Singapores egen kunstfestival – Singapore Art Week – finder sted i januar med eksperimenterende udstillinger og events rundt omkring i byen. Hvis du har lyst til at opleve gadekunst, har Little India og Chinatown et væld af farverige vægmalerier (og lækre retter!) Den farverige Haji Lane har også nogle eklektiske vægmalerier, som er en fryd for enhver instagrammer.

Hvor skal man bo? Har du lyst til en tur ind i fremtiden? Der er masser af seje pod hostels i Singapore, og Dream Lodge er et godt valg. Der venter dig ikke kun en moderne pod-seng, men også gratis morgenmad!

Sammenlign alle vandrerhjem i Singapore

5. São Paulo, Brasilien

📸:@ckturistando

Tid til at blive vild med Brasilien! Landets travleste by São Paulo er også en af verdens bedste kunstbyer, berømt for sin graffiti og sine alternative gallerier. Byen er vært for to store kunstfestivaler, SP Arte (afholdes den første uge i april hvert år) og Bienal São Paulo (afholdes to gange om året). De to største gallerier er São Paulo Museum of Art (MASP) og Pinacoteca de São Paulo, som begge huser store samlinger af gammel og moderne brasiliansk kunst.

Hvis du leder efter et sted, der tiltrækker de unge lokale, er Galeria Choque Cultural dit bedste bud. Det er et tidligere forladt pakhus, som nu er malet med farverige vægmalerier og fremviser værker fra byens undergrundskunstscene med fokus på vigtige sociale spørgsmål. Intet besøg i São Paulo er komplet uden et stop ved Beco de Batman (Batmans gyde), hvor fantastisk gadekunst dækker hver en centimeter af området.

Hvor skal man bo? Vandrerhjemmene i São Paulo afspejler byens dedikation til en bohemeagtig og kreativ måde at leve på. Café Hostel ligger i det cool kvarter Vila Madalena og har en urtehave og en venlig udendørs bar.

Sammenlign alle vandrerhjem i Singapore

6. Basel, Schweiz

📸:@victor_g

Denne billedskønne schweiziske by er hjemsted for den verdensberømte kunstudstilling og messe Art Basel, der siges at være “kunstverdenens OL”. Her har de lokale altid VIRKELIG elsket kunst, og i 1967 stemte byen om at købe nogle Picasso-malerier, men Picasso selv valgte at donere 3 i stedet, og det var her, Basels kærlighedsaffære med kunst virkelig tog form.

Med 40 museer i Basel er det meget usandsynligt, at du løber tør for ting at se. Galleriet Fondation Beyeler blev skabt af den berømte samler Ernest Beyeler. Galleriet viser store udstillinger af kunstnere som Edward Hopper, Monet og Picasso, men det er også et fantastisk udstillingssted med udsigt over landskabet og søde haver. Byens must-visit museer omfatter Fine Arts Museum og Museum Tinguely (om den schweiziske kunstner Jean Tinguely). Andre værdige pitstops er Museum for Contemporary Art og Kunstmuseum, som viser kunst fra det 16. århundrede fra Holland og værker fra den franske impressionistiske bevægelse. Hvis du vil spare lidt penge og opleve det udendørs, har byen under Art Basel gratis installationer i det offentlige rum og arrangementer, som er let tilgængelige i hele byen.

Hvor kan man bo?

YouthHostel Basel er en Scandi-elskers drøm, udstyret med massive vinduer med drømmeagtig udsigt over naturen og lyse træoverflader indenfor. Du vil passe lige ind i dette kunstneriske knudepunkt af en by!

Sammenlign alle hostels i Basel

7. Hong Kong

📸:@susyayala

Hong Kong er Asiens uofficielle kunsthovedstad og er ikke kun den tredje by, der er vært for Art Basel-messen, den har også mange internationale og lokale kunstgallerier, der er åbnet støt siden 2000’erne. Nu med sin egen kunstfestival – Art Central – cementerer Hong Kong sin status som den ultimative kunstby.

Man kan bruge mange dage (hvis ikke uger) på at udforske alle gallerierne, men nogle af dem, der skiller sig ud, er 10 Chancery Lane Gallery, som fokuserer på moderne kinesisk kunst, Axel Vervoordt Gallery, som har et søstergalleri i Antwerpen og viser kunst, der udforsker begreberne rum, tid og tomrum, mens Whitestone Gallery (som har to lokationer) fremviser moderne japansk kunst i Hong Kong. Det nyåbnede og massive M Museum of Visual Culture udstiller visuel kunst, design, arkitektur og levende billeder, der har betydning for Hongkongs kultur fra de sidste to århundreder. Museet sigter mod at blive en af verdens førende kulturinstitutioner, så besøg det, før du hører om det overalt.

Hvis du har brug for et pusterum fra Hongkongs overflod af gallerier, kan du udforske det livlige kvarter SoHo (forkortelse for South of Hollywood Road) med byens mest trendy barer, comedy clubs og restauranter.

Hvor skal man bo? Rainbow Lodge HK ligger i det centrale kvarter Tsim Sha Tsui og har lettilgængelig offentlig transport, så du kan komme rundt i byen.

Sammenlign alle hostels i Hong Kong

8. New York City, USA

📸:@_gabi_ka

New York må være på din kunstradar, ikke? Det er en af de bedste kunstbyer i verden på grund af dens mange kunstgallerier, kunstskoler og nye og etablerede kunstnere. Når det kommer til gallerier, er der de helt store som Guggenheim, Metropolitan Museum of Art (MET) og Museum of Modern Art (MoMA), som er et besøg værd, men hvis du bevæger dig uden for Manhattan, er der eklektiske, alternative vibes over det hele.

I det nordvestlige Brooklyn oplever kvarteret Red Hook en tilstrømning af kunstnere, der gør det til deres base. Du finder Red Hook Labs , hvor kunstnere kan bruge atelieret, besøgende kan udforske gallerierne, og kunststuderende kan lære på skolen. Der er også Kentler International Drawing Space, hvor du kan deltage i kunstkurser og besøge udstillinger, samt et sted, hvor kunstnere kan skitsere. Glem ikke Brooklyns funky kvarter Bushwick, hvor du ikke kun kan komme til de fedeste warehouse raves, men også besøge alternative kunstgallerier og se fremragende gadekunst. Microscope Gallery udtrykker sit arbejde gennem film, lyd, digital kunst og performance. Tid til at blive trippy!

Hvor skal man bo? NY Moore Hostel ligger i Brooklyn-distriktet East Williamsburg og er bekvemt placeret for at komme til de fedeste dele af byen.

Sammenlign alle vandrerhjem i New York City

9. Berlin, Tyskland

East Side Gallery,📸:@suitcaseonmysleeve

Ah Berlin, dybest set en anden måde at sige ordet cool på. Byen har nogle af de største og bedste kunstgallerier og museer, men også en blomstrende kreativ undergrundsscene. I årevis har Berlin tiltrukket verdens kunstnere – du kan endda få et kunstnervisum for at blive bosat i byen.

Berlin har sit eget kvarter dedikeret til museer og gallerier kaldet ‘Museum Island’. Når man besøger denne tidligere delte by, er East Side Gallery et must. Graffiti og vægmalerier dækker over en kilometer af Berlinmuren, hvilket gør det til den største udendørs kunstudstilling i verden. Det er et uforglemmeligt øjeblik i historien og et gratis kunstgalleri på én gang.

Det er meget svært kun at vælge nogle få museer i Berlin, så jeg vil nøjes med at nævne de mest unikke. Sammlung Boros er et museum for moderne kunst i en ombygget krigsbunker, hvor farverige, ekspressive malerier og skulpturer står i kontrast til de barske, nedslidte betonvægge. Galleriet er kun åbent i weekenden og efter aftale, hvilket øger cool-faktoren. Hvis du er ude efter noget virkelig anderledes, kan du besøge Me Collectors Room med makaber og usædvanlig kunst, der spænder fra stammekunst til ægte kranier.

Hvor skal man bo: Grand Hostel Berlin Classic er lige så elegant som kunsten i denne by. Slap af i det stilfulde fællesrum med en stor bogreol og en elegant bar.

Sammenlign alle vandrerhjem i Berlin

10. Melbourne, Australien

National Gallery of Victoria, 📸:@mitchel3uo

Det er boho-central i Australiens bedste kunstby, hvor talrige caféer ligger langs de graffitibeklædte stræder, og de sejeste butiksdesignere åbner deres butikker. En ting, som Melbournians og rejsende altid kan stole på, er byens dedikation til kunsten.

Melbournes største galleri, National Gallery of Victoria (også kendt som NGV International), viser nogle af landets største udstillinger fra hele verden, men har også en rig permanent samling med australsk, asiatisk og indfødt kunst samt værker fra kunstnere som Salvador Dali og Pablo Picasso. Galleriet viser nogle af de bedste værker af de australske kunstnere Tom Roberts og Frederick McCubbin. Melbournes andet store galleri, Ian Potter Centre (også kendt som NGV Australia), ligger på den ikoniske Federation Square og viser australsk kunst af indfødte og ikke-indfødte. Hvis du har lidt mere tid til at udforske Victoria, kan du tage 2 timer uden for Melbourne til Bendigo Art Gallery, som har store internationale udstillinger såvel som lokal kunst.

Hvor skal man bo? Bo på et hostel i Melbourne, der er lige så cool som byen. Melbourne Hostel har cool vibes, der flyder fra væggene med abstrakt kunst, synlige mursten og møbler i industriel stil. Det ligger i det cool kvarter St Kilda, så du er få sekunder fra stranden og tæt på offentlig transport, der tager dig ind til centrum af byen.

Sammenlign alle hostels i Melbourne

11. Abu Dhabi, De Forenede Arabiske Emirater

Louvre Abu Dhabi, 📸:@tanyasoum

Dette er en af verdens mere uventede bedste kunstbyer, men i løbet af de sidste par år har Abu Dhabi etableret sig som en unik mellemøstlig kunsthovedstad. Byen afholder sin egen årlige kunstmesse i november, som byder på udstillinger, installationer, talks og events, der skaber samtaler og buzz. Gallerier fra hele Abu Dhabi og de omkringliggende områder udstiller deres værker.

Det overdådige Louvre Abu Dhabi åbnede dørene i 2017 med kunst fra hele verden, herunder egyptiske artefakter og fransk kunst. Bygningen er et mesterværk og er et meget populært Instagram-spot for rejsende. Galleriet Warehouse 421 er et andet fantastisk kunstudstillingssted med omgivende glasvægge, grønne områder og naturlige farver overalt. New York University har endda en campus og et kunstgalleri der, med udstillinger skabt af deres mest lovende studerende.

Behøver du mere overtalelse for at besøge denne arkitektoniske fest af en by med kunst fra hele verden? Kunstscenen forventes kun at blive endnu større med planer om at åbne et Guggenheim og det ekstraordinært store Zayed National Museum i løbet af de kommende år.

12. London, Storbritannien

Tate Britain, 📸:@kjjmurphy

Du regnede sikkert med, at London ville komme med på listen over de bedste kunstbyer, da den var hjemsted for kunstnere som David Hockney, William Morris og Lucian Freud, men der er endnu mere at opdage, end hvad man ser ved første øjekast. Du finder masser af museer og gallerier, der dækker forskellige tidsperioder, genrer og stilarter. Mens British Museum, V&A, Tate Modern og National Gallery er med i alle guidebøger, er der masser af mindre og mindre kendte museer, som er lige så meget hype værd.

Hvis du er fan af Arts and Crafts-bevægelsen og den victorianske periode, er Leighton House Museum, William Morris Museum og Tate Britain alle oplagte steder. For traditionalisterne vil Kensington Palace og The Wallace Collection i Marylebone få dig til at føle dig som en royal for en dag. Modeelskere bør tage til Fashion and Textile Museum, og moderne kunstentusiaster bør besøge mindre gallerier som Whitechapel Gallery, Serpentine Gallery i Hyde Park og Chisenhale Gallery i Bow. Hvis du er på jagt efter gadekunst i London, er bydelene Shoreditch og Brixton uundværlige med farverige Instagram-venlige vægmalerier overalt.

Hvis du tilbringer lidt længere tid i Storbritannien eller gerne vil se så mange udstillinger og museer som muligt, kan du overveje at købe National Art Pass. Du får gratis adgang til mange gallerier og museer og halv pris på udstillinger. Men du kan besøge alle disse gallerier og stadig ikke engang kradse i overfladen af Londons kunstscene!

Hvor skal man bo? SoHostel ligger fem minutters gang fra den vigtige centrale linje på Londons undergrundsbane, så du kan komme hurtigt rundt i byen og besøge nogle af de bedste kunstgallerier på ingen tid. Og hvordan lyder gratis morgenmad og aktiviteter som gratis gåture og beer pong-aftener?

Sammenlign alle hostels i London

13. Durban, Sydafrika

Denne sydafrikanske by er også en voksende kunsthovedstad, der fremviser landets og hele kontinentets unikke og kulturelt betydningsfulde værker. Durban Art Gallery udstiller traditionel keramik og skulpturer samt stammegenstande. Det moderne galleri KZNSA er vært for nye internationale og lokale kunstnere og viger ikke tilbage for vanskelige emner. Durban er en del af UNESCO’s Creative Cities Network, og ud over billedkunst har byen også fokus på litteratur og afholder hvert år Time of the Writer Literary Festival. Hvis du vil købe en autentisk souvenir på din rejse, sælger African Art Centre lokalt og etisk producerede genstande som smykker, kunsthåndværk og keramik. Efter al den kunstudforskning kan du tage dig tid til at udforske Durbans smukke kystlinje med en gåtur langs stranden.

Hvor skal man bo? Det ultra-boutique hostel CURIOCITY Dur ban fortjener lidt opmærksomhed. Ikke alene er indretningen virkelig drømmende, vandrerhjemmet har også en udendørs biograf, spa, bar og yogarum. Og så kan man endda tage surfingtimer!

Sammenlign alle hostels i Durban

14. Valparaiso, Chile

📸:@oppositesoftheworld

Denne bohemeagtige by har en afslappet kreativitet og er en af de bedste kunstbyer i Chile. Byen har fået et stort løft, siden den blev optaget på verdensarvslisten i 2003, og museer og kulturelle steder er skudt op over hele byen. Selv byens tidligere fængsel blev omdannet til en kulturpark, der udstiller lokal kunst, teater, musik og dans.

I kvartererne Cerro Alegre og Cerro Concepción finder du farverige huse, kunstgallerier, restauranter og barer, hvor fotografer og madelskere kan fare vild. Der er fantastiske museer i disse områder, som Sala de Arte Wenteche, der har lokal chilensk og latinamerikansk kunst, og Galeria Bahia Utopica, der har et imponerende udvalg af moderne lokale og udenlandske værker. Kom i gang med planlægningen, for denne chilenske by fortjener lidt kærlighed!

Hvor skal man bo? Hostal Voyage passer perfekt ind i byens boheme-stemning med en farverig gårdhave med smukke vægmalerier, der kan konkurrere med dine barndomsdrømme.

Sammenlign alle hostels i Valparaiso

Opmærksomhed kunstnere! Vil du være med til at forandre verden?

WaterAid, en global velgørenhedsorganisation, opfordrer kunstnere til at skabe værker, der er så kraftfulde, at verdens ledere ikke kan se væk fra mennesker, der lever uden adgang til rent vand.

Nu er vi mere end nogensinde nødt til at vaske hænder for at overleve, og alligevel kan nogle mennesker ikke.

#ArtofChange har brug for kunstnere som dig, uanset dit medie, til at skabe et værk, der fremkalder handling!

Vind denne konkurrence, og du vil blive godt belønnet!

Læs mere fra WaterAid, den kreative brief, vinderens belønning, og hvordan du deltager.

Deadline – middag (BST) mandag den 27. juli 2020.

Opdatering: Konkurrencen er nu lukket, og vi annoncerer snart de 12 inspirerende finalister.

Fortsæt med at læse:

🌟 Dance till you drop: de bedste backpackerfester i hele verden

🌟 Hostels, der giver tilbage til samfundet

🌟 10 steder at besøge, der styrker kvinders indflydelse

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top