Hvor de vilde ting er: de bedste safariparker i Europa

Language Specific Image

Har du nogensinde fået et glimt af en løve, der daser under et træ? Eller set havet blive sort, når en kaskelothval glider ind under din båd? At se et dyr i dets naturlige habitat kan være det bedste ved din rejse (og giver drømmende fotopotentiale). Den gode nyhed er, at du bestemt ikke behøver at punge ud for en langdistancebillet for at få et møde med Moder Natur. Kom i gang med at planlægge din rejse med de bedste safariparker i Europa!

De bedste safariparker i Europa:

 1. Azorerne, Portugal
 2. Calimani Park, Rumænien
 3. Camargue Nationalpark, Frankrig
 4. Merfelder Bruch naturreservat, Tyskland
 5. Skinnskatteberg, Sverige
 6. Somiedo naturpark, Spanien, Asturien
 7. Białowieża, Polen
 8. Coa-dalen, Portugal

1. Hvaler, Azorerne

Når man ser billeder af Azorernes frodige grønne græsgange og vulkanske søer, kunne man godt tro, at denne række af ni øer ligger i troperne. Faktisk er det en region i det solrige Portugal! Mellem april og oktober glider nogle af havets mest blide kæmper forbi på deres årlige vandring, bl.a. blåhvaler, finhvaler og sejhvaler. Kaskelothvaler lever på øerne året rundt, hvor de mæsker sig i kæmpeblæksprutter og bliver op til 20 meter lange, mens pukkelhvaler har tendens til at dukke op i oktober.

European safaris - Whales, The Azores

📷 Isa Jokela-Gomes

 • Bedste tidspunkt at besøge: Maj til oktober
 • Dyreliv: delfiner, hvaler, havskildpadder og mange fuglearter
 • Vandrerhjem i nærheden: Ponta Delgada Hostel, Green Island Hostel

2. Lynx, Rumænien, Calimani Park

Med sine episke højderygge, tyngdekraftsudfordrende grantræer og bjergtoppe er Calimani-parken en af Europas sidste store vildmarker. Kronhjorte, ulve og ørne strejfer frit omkring, men den mest undvigende af dem alle er den eurasiske los, en vildkat med voldsom pels, der ligner en blanding af en leopard og en almindelig tabbykat. Mellem februar og april gør kraftigt snefald dette normalt sky rovdyr lettere at spore, og der er gode chancer for at se dem ved daggry eller i skumringen.

European safaris -Lynx, Romania

📷 Uriel Soberanes

 • Bedste tidspunkt at besøge: Maj til oktober
 • Dyreliv: brune bjørne, losser, ulve og hjorte
 • Nærliggende hostels: Călimani Lodge, Mountain River Cabins

3. Flamingoer, Frankrig, Camargue Nationalpark

Når man svæver over Camargue National Park i et fly, kan man blive tilgivet for at tro, at dette sumpområde lige syd for Marseille er lyserødt. Faktisk er det hjemsted for titusindvis af flamingoer, især i ynglesæsonen fra juni til september, når de bløde unger udklækkes og tager deres første vaklende skridt ud af reden. Alle sammen nu: “Aaawww”!

European safaris - Flamingos, France

📷 Lachlan Gowen

 • Bedste tidspunkt at besøge: Maj til oktober
 • Dyreliv: flamingoer, heste, tyre og fugle
 • Vandrerhjem i nærheden: Mas des Cigales, Le Castelet des Alpilles

4. Vilde heste, Tyskland, Merfelder Bruch naturreservat

Hvis du får øje på en Dülmen-pony, der boltrer sig i Merfelder Bruch Nature Reserve, ser du nærmest tilbage i tiden i en af de bedste safariparker i Europa. De er de sidste ægte vildheste i Europa, og deres stamtræ kan spores mere end 700 år tilbage. Selvom de lever uden menneskelig indblanding det meste af året, bliver de unge hingste samlet og bortauktioneret den sidste lørdag i maj for at forhindre, at flokken bliver større, end reservatet kan håndtere. Det er noget af et show at se hestehandlerne samle dem med de bare næver, og de indsamlede penge går til at beskytte resten af flokken.

European safaris - Wild Horses, Germany

📷 Isabella Jusková

Basér dig på H.ostel Münster, som har en industriel chic stemning og en førsteklasses beliggenhed i den middelalderlige gamle bydel.

 • Bedste tidspunkt at besøge: Maj til september
 • Dyreliv: vilde heste
 • Nærliggende hostels: Haus Mariengrund, Pension Haus Waldesruh

5. Ulve, Sverige, Skinnskatteberg

Hvad kan være mere adrenalinfremkaldende end at se månen stå op over en svensk skov, mens den lokale ulvefloks uhyggelige hyl giver genlyd mellem træstammerne? I Skinnskatteberg, kun to timer fra Stockholm, kan du tilbringe en nat med at spore disse vilde skabninger med en ekspertguide. Bagefter kan du lytte til lokale folkehistorier omkring lejrbålet og tilbringe natten under teltdugen. Besøg parken mellem juni og september for at få de bedste chancer for at se de vilde hunde i en af de bedste safariparker i Europa.

European safaris - Wolves, Sweden

📷 Eva Blue

Når du er klar til at forlade naturen, kan du tjekke ind på Generator Stockholm, et velbeliggende gemmested med seriøse designoplysninger.

 • Bedste tidspunkt at besøge: Juni til august
 • Dyreliv: bjørne, ulve og elge
 • Vandrerhjem i nærheden: Skinnskattebergs Vandrarhem, Kolarbyn Ecolodge

6. Brune bjørne, Spanien, Somiedo naturpark

Du forbinder måske bjørne med Nordamerikas vildmark, men Europas største bestand findes i de fantastiske kantabriske bjerge i Asturien – mindre end to timers flyvning fra London. Det er slet ikke usædvanligt at se mødre og deres unger vandre gennem Somiedo Natural Park, især i april, maj og juni, når de lige er kommet frem efter den kølige vinter og er på jagt efter honning.

European safaris- Brown bears, Spain

📷 Anthony Renovato

 • Bedste tidspunkt at besøge: Juni til september
 • Dyreliv: brune bjørne, ulve og vildkatte
 • Vandrerhjem i nærheden: Casa Rural La Solana, Albergue de Torrestío

7. Bison, Polen

for 10.000 år siden var det meste af det nordøstlige Europa tæt dækket af urskov. I dag er Polens Białowieża-område det sidste betydelige område, der er tilbage. Det er hjemsted for mere end 900 europæiske bisonokser, der på grund af deres størrelse har fået tilnavnet “vildmarkens konger”. Desværre blev de jaget til udryddelse i starten af det 20. århundrede, men er blevet genindført ved hjælp af et omhyggeligt avlsprogram. Januar til marts er det bedste tidspunkt at få øje på Europas tungeste landdyr, og en tur gennem denne gamle skov i sneen er en magisk oplevelse. Bare husk at pakke din frakke, da temperaturen kan falde til -5 grader … brrr!

European safaris- Bison, Poland

📷 Luuk Timmermans

 • Bedste tidspunkt at besøge: Maj til september
 • Dyreliv: Europæiske bisoner, ulve og losser
 • Vandrerhjem i nærheden: Białowieża Hostel, Pokoje Gościnne u Karoliny

8. Egyptiske gribbe, Portugal, Coa-dalen

Bakkerne i Coa-dalen i det nordøstlige Portugal er dækket af forbløffende nuancer af citrongul og persillegrøn, hvilket giver nogle virkelig smukke vandreture. Endnu højere end bakketoppens huler, som stadig er fyldt med mystiske malerier fra palæolitisk tid, finder du egyptiske gribbes forrevne reder. De er øjeblikkeligt genkendelige med deres lysegule ansigter og det faktum, at de er de mindste gribbe i Europa og typisk kun vejer 2 kg. Mellem november og marts tilbringer de vinteren i Afrika og flyver 7.000 km på turen rundt. Hold også øje med andre luftbårne ikoner som kongeørn, gåseørn og Bonellis ørn.

Den nærmeste større by er Porto, og den er fuld af karakter. Porto Spot Hostel ligger i en historisk Estado Novo-bygning med flere unikke og smukt designede værelser.

 • Bedste tidspunkt at besøge: Maj til oktober
 • Dyreliv: stenbukke, vildsvin og fugle
 • Vandrerhjem i nærheden: Casa da Cisterna, Casa das Tílias

Har du set nogle af disse utrolige skabninger i naturen? Eller har du måske flere tips om de bedste safariparker i Europa? Lad os vide det i kommentarerne!

Om forfatteren

Imogen Lepere er rejseskribent med en svaghed for alt, hvad der er skævt, overraskende og inkongruent. Hun har bl.a. undervist i Kathmandu, kørt med den trans-mongolske jernbane og boet i en nudistkoloni i Grækenland. I øjeblikket deler hun sin tid mellem London og Melbourne, hvor hun normalt kan findes med et glas vin i den ene hånd og en pen i den anden. Læs mere af hendes arbejde på hendes blog , eller følg hende på Instagram.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 15 rejsedestinationer for folk, der er besat af dyr

🌟 9 måder at hjælpe dig med at ændre verden på, mens du rejser

🌟 Utrolige steder i verden, der rent faktisk findes

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top