Hostellernes guide til de bedste steder at se nordlyset

Language Specific Image

Nordlyset, også kaldet Aurora Borealis, er et mystisk, uforudsigeligt dyr – og oven i købet et sexet et af slagsen! Nordlyset er et naturfænomen, der opstår, når partikler fra solens atmosfære og jordens atmosfære støder sammen, hvilket resulterer i ekstra-terrestriske nuancer, der svæver over den nordlige og sydlige halvkugle. Solen er helt væk fra september til april, så det er NU, du skal se nordlyset. Ved at bo på vandrerhjem kan du få pladser på forreste række på et budget! Er du klar til polarvejret? 🌠 Her er de bedste steder at se nordlyset.

1. Alaska

best places to see the northern lights, cleary summit aurora viewing area, fairbanks

Cleary Summit Aurora Viewing Area, Fairbanks 📸:@ttoommy

Alaska er kendt som et af de bedste steder at se nordlys. Tag til byen Fairbanks, da det er et godt sted at fange denne neonglød om natten. Der er også masser af ting at lave, så du kan få mest muligt ud af din tur, f.eks. stå på ski, snowboarde eller køre på snescooter. Fairbanks er også let tilgængelig, da byen har sin egen lufthavn. Det bedste tidspunkt at se nordlys i Alaska er mellem midten af september og slutningen af april.
Mens du er på denne farverige rejse, så tjek hostels i Fairbanks! Gør Billie’s Backpackers til dit hyggelige hjem, mens du er på Aurora Borealis-jagt! Billie’s er Alaskas ældste hostel og beskrives af en kunde som “som at sove i din excentriske grandtantes hus”. Det fremgår tydeligt af anmeldelserne, at Billie er en lokal afsats, og familiestemningen – med hund på slæb – er enestående.
Tip: Den bedste udsigt til lysene er væk fra byens centrum, tættere på den enorme vildmark i Denali og Yukon. Billie’s ligger lige uden for Fairbanks med regelmæssige shuttlebusser til disse steder, og du kan endda besøge Bus 142 fra “Into the Wild”.

Sammenlign alle vandrerhjem i Fairbanks Alaska

2. Finland

best places to see the northern lights, 7 fells hostel in the snow

7 Fells Hostel

Ifølge samisk folketro skyldes nordlyset, at en ræv løber hen over Laplands himmel og lyser den op med sin neonfarvede hale. Det lyder meget sjovere end den virkelige årsag – ladede solpartikler, der reagerer på jordens magnetfelt.
Tag på en vinterlig flugt til Lapland for at opleve det ultimative nordlyseventyr. I denne region i Finland er der lysshow omkring 200 nætter om året (fra slutningen af august til april). Sikke en forestilling! Hvis du har brug for nogle aktiviteter i dagslys, hvorfor så ikke isbade i Koskipuisto Park?
Et godt sted at overnatte i forbindelse med dit ræveagtige lysshow er det hyggelige AF 7 Fells Hostel i Ylläs. 7 Fells drives af Tinja, en pensioneret backpacker, som mener det alvorligt, når det handler om at spotte lysene. Hvis du beder om det, vækker Tinja dig personligt eller sender dig en SMS, når nordlyset er på vej. Oven i denne personlige service er der en sauna på stedet, og om sommeren, når midnatssolen er fremme, kan man plukke månebær. Det lyder som en drøm..
Tip: Byens gadelys slukkes hver aften, så vi anbefaler at leje en cykel fra vandrerhjemmet og køre til Äkäslompolo-søen. Her får du en vid udsigt – perfekt til nogle megafotografier!

Sammenlign alle vandrerhjem i Finland

3. Skotland

best places to see the northern lights, northern lights by the beach in scotland

📸:Getty Images

Gør som de skotske højlændere, når du tager nordpå for at se det berømte dansende neonlys i dette barske og vilde land. For at se nordlyset her skal du så langt væk fra byens gadelygter som muligt – jo længere nordpå, jo bedre! Isle of Skye, også kendt som Cloud Island, er et charmerende stop, der afslører Borealis fra oktober til marts. Øen har også ni Dark Sky Discovery Sites, som er perfekte til din indre astronom! Hvad kan du se i stjernerne? Mens du er på dit interstellare eventyr, kan du nyde de utrolige landskaber som The Old Man of Storr og Quiraing.
Med charmerende hostels på Isle of Skye, der matcher, vil du føle dig godt tilpas, mens kulden kæmper videre. Skyewalker Hostel (ja, det har Star Wars-tema!) giver dig mulighed for at fortabe dig i en verden af stjerner med deres kuppel dedikeret til “star gazing”. Vælg mellem en sovesal eller for ekstrem hygge en drømmende Jedi Hut!
Tip: Hvis solstormen er stærk nok, kan du måske se søjlerne højt på nattehimlen, men en klar udsigt over den nordlige horisont giver dig en bedre chance for at se de svagere solstorme. Kysten ved Caithness, Loch Lochmond og Cairngorms National Park er også gode steder at stoppe for at se nordlys.
best places to see the northern lights, skyewalker hostel

Skyewalker Hostel

Sammenlign alle vandrerhjem i Skotland

4. Island

best places to see the northern lights, person standing by a lake in thórsmörk in iceland

Thórsmörk, Island 📸:@r3dmax

Island er muligvis det bedste sted at se nordlys, til dels fordi det er det mest tilgængelige. Tag dertil mellem september og april for at se dette naturlige vidunder. Hvis mørket er din gamle ven, skal du besøge Island under vinterjævndøgnet (hvilket betyder 22-24 timers mørke om dagen), hvor du har større chance for at se lysene. Du kan rejse rundt i Reykjavik for at se, om du kan få øje på det, ellers er det bedst at leje en bil eller tage på en tur. Hold øje med Icelandic Met Office, da de rapporterer om, hvorvidt og hvor du kan se dem den pågældende dag.
Hvis du vil bo på et hostel i Reykjavik, anbefaler vi Loft Hostel, hvor du ofte kan se dem fra tagterrassen. Nætterne er dog længere i nord, hvilket øger dine chancer for at se et fuldt show.
Hvis du vil være mere afsides, er Héraðsskólinn Hostel en bygning fra 1920’erne ved søen, der ligger bekvemt på Golden Circle-stien – perfekt, hvis du er på biltur. Ikke alene kan du jævnligt se nordlys fra dit soveværelsesvindue, der er også islandske ponyer, der boltrer sig på de nærliggende marker!
Tip: Hvis du flyver til/fra Keflavik Lufthavn, så få en vinduesplads – så kan du være heldig at se det skinnende lys fra flyet!
best places to see the northern lights, sofas and bookshelves in héraðsskólinn hostel

Héraðsskólinn vandrerhjem

Sammenlign alle vandrerhjem i Island

5. Canada

best places to see the northern lights, northern lights over moraine lake banff national forest

Moraine Lake, Banff National Forest 📸:Getty Images

Vi må acceptere, at lyset ikke altid spiller med, så prøv at vælge et sted for destinationen snarere end for lyset alene. Canada er én stor vildmarksfest, som har svært ved at skuffe. Yellowknife i Canadas Northwest Territories er et populært Aurora Borealis-jagtsted på grund af det flade terræn og den konstant klare himmel. Banff er en anden god mulighed, hvor nordlyset gløder over bjergene i Banff National Park. Hold dig væk fra det østlige Canada, da der er for overskyet, men du kan se NL stort set alle andre steder. Tag vestpå til nordlyszonen i Churchill, som er kendt for sine himmelske udfoldelser og isbjørne. Vi synes, det er på tide at hoppe på tundra-buggyen!
I Banff er HI Banff Alpine Centre et godt udgangspunkt for din jagt. Naturentusiaster vil elske denne træhytte ved siden af Banff National Park, især med de store karnapvinduer med udsigt over Mount Rundle. Der er ingen mangel på mad her med vandrerhjemmets to køkkener, walk-in-køleskab og “Cougar Pete’s Kitchen and Lookout” på dækket. Vi kunne godt vænne os til dette Banff-liv!
best places to see the northern lights, dining room with wooden tables and ceiling at hi banff alpine centre

HI Banff Alpine Centre

Sammenlign alle vandrerhjem i Canada

6. Irland

best places to see the northern lights, northern lights over malin head

Malin Head, 📸:Greg Clarke

Der er mange muligheder for at se nordlyset her, du skal bare krydse Det Irske Hav og rejse opad. Det siges, at det bedste tidspunkt at se dem i Irland er fra november til februar – så det er bare med at få booket! Du kan bogstaveligt talt ikke få noget bedre end Irlands nordligste punkt, Malin Head. Inishowen-halvøen er beundret af naturfotografer, og den afsides beliggenhed er perfekt til stjernekiggeri! Men måske glemmer du helt nordlyset, når du ser den fantastiske klippekyst ved Malin Head. Stop ved Banba’s Crown – den nordligste spids af landet, og få en fantastisk udsigt over havet.
Bo på Sandrock Holiday Hostel i Malin Head, og dine jordnære værter vil byde dig velkommen med varme drikke, småkager og udsigt over Atlanterhavet fra stuen. Hvis du har lyst til en gåtur, er den nærliggende strand fuld af ædelsten, og du kan ofte se halerne af hajer og delfiner glimte i det fjerne. Se, der findes magi, folkens!

Sammenlign alle vandrerhjem i Irland

7. Norge

best places to see the northern lights, northern lights over tromsø city

Tromsø by, 📸:Getty Images

Norge ligger lige over polarcirklen og er uden tvivl et af de bedste steder at se nordlys. For nylig tilføjede regeringen dem endda til sine pas som en baggrundslys-funktion!
Den livlige universitetsby Tromsø er det ideelle sted at se nordlys som backpacker, for ud over at være et af de bedste steder i landet at se nordlys, har den også et spændende natteliv. Tromsø har flere barer end nogen anden by i Norge! Lysene her varer et stykke tid, fra september og helt frem til april.
Tromsø Activities Hostel kan du se nordlyset lige inde fra din sovesal, da bygningen er dekoreret i farver, som du meget vel kunne se på himlen. Det handler dog ikke kun om NL! Tjek Polarmuseet, Arctic Catherdral og Fjellheisen (svævebanen), mens du er bekvemt placeret i byens centrum.

Sammenlign alle vandrerhjem i Norge

8. Rusland

best places to see the northern lights, northern lights over kola peninsula

Kola-halvøen, 📸:Getty Images

Er du en hardcore Aurora-jæger? Hvis du tager nordpå til Sibirien, har du en god chance for at se dem – hvis du altså kan klare temperaturerne! Kolahalvøen ligger lige ved siden af “zonen”, og Murmansk by er også berømt for sine udstillinger. Når vinteren er på sit højeste, oplever Murmansk 40 dage med rent mørke, så hvis du er meget opsat på at se nogle lys, er der gode chancer for, at du gør det! Ellers kan du underholde dig selv med at stå på ski eller kælke. Fra Moskva eller Sankt Petersborg kan du tage en 2-timers flyvetur til dette sneklædte drømmelandskab.
Hvis du har tid, så stop ved Sankt Petersborg på vej tilbage – byen er fyldt med kunstnerisk kultur, har en undergrundsmusikscene i topklasse, og du finder nogle virkelig skæve hostels her, som Baby Lemonade Hostel, et hostel med musik- og kulturtema fra 60’erne og 70’erne. Det betyder finurlige værelser, neonbelysning og social stemning!
best places to see the northern lights, Baby Lemonade Hostel with quirky decorations in pink light

Baby Lemonade Hostel

Sammenlign alle vandrerhjem i Rusland

9. USA

best places to see the northern lights, voyageurs national park, minnesota

Voyageurs National Park, Minnesota 📸:Getty Images

Hvis du er på rundrejse i USA, så husk at kigge op! Nordlyset er blevet set omkring Michigan og Minnesota, så du kan være heldig i disse regioner. Det er en god idé at tage til nationalparkerne for at få de bedste muligheder for at se det.
I Minnesota er Voyageurs National Park et populært sted for nordlysspottere, da der i modsætning til resten af USA er minimalt med kunstigt lys. Nationalparken foreslår, at de bedste steder at spotte dem er Rainy Lake Visitor Center, Woodenfrog Beach og enhver af campingpladserne ved søen.
I Michigan er Lake Superior det bedste sted. Ikke alene har den en smuk beliggenhed, det klare vand fordobler også gløden fra nordlyset! Tag til den nordlige del af Michigan for at få nogle mørke AF-vibes (bogstaveligt talt), til Headlands International Dark Sky Park nær Mackinaw City. Mens du er i Michigan, så læg vejen forbi den hippe by Detroit. Hostel Detroit ønsker, at gæsterne skal opleve byens autenticitet og tilbyder personlige ture og skræddersyede forslag til ting at lave.
best places to see the northern lights, sofas at hostel detroit

Hostel Detroit

Sammenlign alle hostels i USA

10. Færøerne

best places to see the northern lights, the faroe islands

📸:@anniespratt

Hvis du har lyst til en Aurora Borealis-oplevelse uden lige, skal du tage til Færøerne. Det er et ideelt stop, hvis du kommer fra Island eller Skotland og gerne vil forlænge din nordlysrejse. Denne afsidesliggende øgruppe i Nordatlanten er hjemsted for søpapegøjer og en frisk vinterhimmel, og Færøerne er det mest sandsynlige sted i Danmark, hvor man kan opleve det flygtige lys. Disse 18 små øer er fulde af barsk skønhed og nordisk historie, så tag dig tid til at udforske dem!

11. Sverige

best places to see the northern lights, northern lights in sweden over a highway

Abisko, Nordsverige 📸: Getty Images

Nord Sveriges Aurora Borealis-spotting er måske deres bedst bevarede hemmelighed. Dette område er næsten ubeboet, hvilket gør det til et perfekt sted at jage nordlyset. Svensk Lapland er ikke bare fantastisk, men betragtes også som et af de bedste steder at se nordlys af de lokale. I Abisko Nationalpark er der en dedikeret Aurora Sky Station på toppen af Njullá-bjerget – så hvis du kan se nordlys noget sted, kan du se det her. Det foregår fra november til april, så du har masser af tid til at få øje på de neonfarvede striber på himlen.
Hvorfor ikke tage en tur rundt i Sverige, mens du er der? Tjek hostels i Stockholm, og lær denne nordiske by at kende. City Backpackers Hostel tilbyder gratis skøjteudlejning om vinteren og en gratis aftensauna til at varme dig op igen.
best places to see the northern lights, city backpackers hostel reception

City Backpackers Hostel

Sammenlign alle vandrerhjem i Sverige

Der har du det! Vores bud på de bedste steder at se nordlys. Har du set Aurora Borealis? Har du nogle tips til, hvordan man får øje på dette naturlige vidunder? Lad os vide det i kommentarerne!

Hvorfor ikke gemme denne artikel til senere? ?

Fortsæt med at læse:

🌠Stederat bo i Island på en backpackers budget

🌠Alt hvaddu behøver at vide om at planlægge den ultimative canadiske bilferie

🌠63idéer til den ultimative backpacker-bog

🌠Topamerikanske vandrerhjem:Lev den amerikanske drøm for mindre

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top