Hvor skal man tage hen i El Salvador, en 2-ugers rejseplan til dette lille, men sensationelle land

Language Specific Image

El Salvador er hurtigt ved at blive et populært sted for backpackere. I 2021 tilbragte jeg to uger der og havde absolut ingen idé om, hvad jeg skulle forvente. Det viste sig at være et af mine yndlingslande, både på grund af den vidunderligt venlige lokalbefolkning og den “uberørte” stemning, det stadig har. Fra tårnhøje vulkaner til surfing i verdensklasse og kaffeplantager så langt øjet rækker – det mindste land i Mellemamerika er fyldt med ting, man kan lave. Læs videre om, hvor du kan tage hen i El Salvador.

Spring direkte til:

 1. El Tunco

 2. San Salvador

 3. Santa Ana

 4. Suchitoto

 5. Ruta de las Flores

El Tunco ~ 2 dage

Hvis du vil tage den med ro, fange nogle bølger og socialisere med andre backpackere, er dette stedet at være. Ivrige surfere kan helt sikkert bruge mere end to dage her! Vær advaret: Det er ret turistpræget, så priserne er betydeligt højere end i resten af landet. Og hey, du vil sandsynligvis tilbringe det meste af din tid sammen med andre gringoer. Men at møde andre rejsende kan næppe betragtes som en ulempe! Alt i alt har El Tunco med rette fortjent sin plads som El Salvadors must-visit strandby.

San Salvador ~ 2 dage

Du har kun brug for én dag til at udforske det historiske centrum i San Salvador, men sørg for at undgå mandage, da alt er lukket! Den bedste måde er at tage på en vandretur eller selv gå på gaden. Stop ved Catedral Metropolitana, Iglesia el Rosario, Palacio Nacional, Museo de Arte og Parque Cuscatlan for at få dit kulturelle fix.

Uanset om du er professionel eller ny i dykning, kan du tage en dagstur fra San Salvador til Ilopango-søen. Denne aktive vulkankratersø er et virkelig unikt sted at dykke med sit varme ferskvand, klipper af vulkanske sten og majestætiske undervandsstatuer.

Santa Ana ~ 4 dage

Santa Ana er det bedste sted at bo i El Salvador, hvis man vil bruge det som base for en lang række dagsture. Det er også hjemsted for et af mine yndlingshostels, hvor den familiedrevne stemning er et sandt hjem væk fra hjemmet. Læs videre for at få mere at vide om aktiviteter, omkostninger og hvordan man kommer dertil med offentlig transport..

Salto de Malacatiupan

Dette imponerende vandfald med varme kilder er et skønt sted at sidde i naturen, nyde solen og tage en dukkert i det meget varme vand.

Det koster: Entréen er kun 1 dollar

Sådan kommer du dertil fra Santa Ana:

 • Start ved Francisco Lara Pineda busterminal i byens centrum
 • Tag bus 210 til Atiquizaya ($0,50)
 • Gå til 5 de Noviembre Park (et par minutter fra, hvor Atiquizaya-bussen sætter dig af)
 • Tag den gule bus ad 4a Calle til Salto de Malacatiupan ($0.50)

Vandretur til Santa Ana-vulkanen

El Salvadors højeste aktive vulkan er faktisk en ret nem vandretur. Det tager omkring 1-1,5 time afhængigt af gruppens hastighed. Der vil være guider, der danner grupper ved ankomststedet, så bare hægt dig på den næste, der skal af sted. Udsigten på vej op er fantastisk, men stjernen i showet er den turkise svovlholdige kratersø på toppen. Tag masser af vand med, da det bliver varmt!

Det koster:

Indgang til nationalparken koster $6

Guide (obligatorisk) koster 2-3 dollars pr. person afhængigt af gruppens størrelse

Sådan kommer du dertil fra Santa Ana:

 • Start ved La Vencedora busterminal
 • Tag bus 248 til ‘Tibet’ kl. 7.30 (£0,70) *denne bus kører kun én gang om dagen*

Tazumal-ruinerne

Nogle af de mest imponerende mayaruiner i El Salvador, Tazumal, er et arkæologisk sted og et lille museum (alle skilte er på spansk her), som var et godt alternativ til mere populære historiske steder.

Omkostninger: Entréen er $5

Sådan kommer du dertil fra Santa Ana:

 • Start ved Francisco Lara Pineda busterminal
 • Tag bus 218 til Chalchuapa ($0,30)
 • Gå til indgangen til Tazumal-ruinerne (ca. 5 minutter væk)

De lokale er venlige og meget villige til at hjælpe i El Salvador. Hvis du sidder fast med offentlig transport på et tidspunkt, så spørg nogen i nærheden, og jeg garanterer, at de vil gøre deres bedste for at hjælpe dig med næste del af din rejse. Jeg følte mig helt tryg i busserne her, og når det gælder pris og brugervenlighed, er det de bedste busser i Mellemamerika.

Suchitoto ~ 1 dag

En smuk lille by, hvor man kan gå rundt en dag. Det kan gøres som en dagstur fra San Salvador, eller du kan blive natten over. Besøg tallerkenmuseet (du skal se det for at tro det), og spis frokost med udsigt over Suchitlan-søen.

Ruta de las Flores ~ 5 dage

Ruta de las Flores er en vej omgivet af natur og kaffeplantager i den vestlige del af El Salvador. Hver by langs ruten har sine særheder, så du kan dele din tid mellem dem afhængigt af dine præferencer.

Juayúa

Las Siete Cascadas vandretur

En 3-4 timers vandretur, der dækker syv vandfald af varierende størrelse og storhed. Det fjerde vandfald skal bestiges (ja, man skal klatre op ad stejle, våde klipper gennem vandet!) for at nå de sidste tre. Det var en virkelig fornøjelig halvdagstur, og det er bedst at gøre det sammen med en gruppe, både for fornøjelsens skyld og for at få en bedre pris. En guide er absolut nødvendig, men der kræves ingen transport – guiden følger dig fra dit overnatningssted til starten af vandreturen.

La Feria Gastronomica

Juayúa er berømt for sin madfestival i weekenden, så byen er mest travl lørdag og søndag. Det er en gratis ugentlig begivenhed – bare tag derhen og køb noget at spise fra de madboder, du har lyst til.

Apaneca

Albanien

Dette udendørs aktivitetscenter indeholder en labyrint og forskellige ziplines, bl.a. nogle, man kan “cykle” eller “surfe” hen over. Det koster 5 dollars at komme ind, og så får man en værdikupon på 5 dollars, som man kan bruge, som man vil, indenfor.

Laguna Verde

Gå eller cykl (pas på: det er op ad bakke) til denne smukke kratersø lige uden for byen. Det koster 5 dollars at leje en cykel, men hvis du ikke er en ivrig cyklist, vil jeg anbefale at gå en tur i et roligt tempo i stedet.

Ataco

Kaffe-tur

En kaffetur er det man skal gøre på sin Ruta de las Flores-tur. De bedste kaffesorter dyrkes i store højder, hvilket forklarer, hvorfor dette område i El Salvadors højland er berømt for sine plantager.

Spis

Denne by har helt sikkert de fleste café- og restaurantmuligheder, så hvis du helst ikke vil lave mad, er dette stedet at bo!

Jeg håber, at jeg har overbevist dig om at tage dette undervurderede land med, når du planlægger din rejse til Mellemamerika!

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk fra det øjeblik, du booker


Du kan måske også lide…

Tjek de mest fantastiske vandrerhjem i Mellemamerika

En LGBTQ-rejsendes tips til at få livslange venner, når man rejser alene

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top