Hvordan rejser hjalp mig med at ændre mine forbrugsvaner og spare flere penge

Language Specific Image

Det virker selvmodsigende at sige, at en rejse hjalp mig til at blive mere bevidst om mine udgifter. At rejse betyder forskellige ting for forskellige mennesker, og alles opfattelse af deres oplevelser er aldrig den samme. I mit tilfælde lærte jeg en masse, da jeg satte mig for at nå mine økonomiske mål.

Vi ved, at penge er vigtige for at komme af sted og nyde en rejse, men hvad mange ikke er klar over, er, at vi har brug for meget mindre, end vi tror, for at udforske verden.

Rejser er altid en mulighed for at observere og opleve forskellige livsstile. Vil du gerne have nogle af mine vigtige tips til, hvordan du kan spare lidt flere penge?

Vigtigheden af at planlægge sine penge

Planlægning og rejser er to ord, der går hånd i hånd, og forskellen er mærkbar, når de bruges sammen. Uanset valutaen i det land, du besøger, er det en god start at definere valutakurser, vide, hvor mange penge du har brug for, og hvor meget du har sparet op.

Bare det at vide, at jeg skulle på en lang rejse, fik mig til at skære ned på mine daglige udgifter uden at tænke over det, selv et år før min afrejsedato. At gå ud på barer og restauranter? Kun en gang imellem. Alt blev mere planlagt og kontrolleret; jeg begyndte at tage tupperware med mig og analyserede alle udgifter, der kunne skæres væk.

Et mål erobres gennem små handlinger og etaper. Så vågn op! Der er ingen grund til at sætte sig mål, hvis man ikke er villig til at nå dem. At lave lister og bruge en dagbog er nyttige måder at blive organiseret på.

har jeg brug for det?

Sandsynligvis ikke. Efterhånden som min rejse nærmede sig, begyndte jeg at organisere min kuffert. Spørgsmålet var altid det samme: “Hvad skal jeg tage med, og hvad skal jeg ikke tage med? Hvad skal jeg købe? Hvilke ting vil ikke være lette at finde? Mit råd: Tag kun det allermest nødvendige med.

På dette tidspunkt er det godt at finde ud af, hvordan vejret vil være, når du rejser. Det er meget lettere at pakke en kuffert, når du ved mere eller mindre, hvilke vejrsituationer du vil støde på.

Kapselgarderobe-konceptet kan være meget nyttigt på dette tidspunkt med usikkerhed. Ideen er at tage et begrænset antal ting med – omkring 33 stykker, inklusive tøj og sko – som matcher hinanden, og som du kan lave forskellige kombinationer med. Det bedste er, at du ikke behøver (og ikke bør) købe noget nyt for at have mange forskellige outfits.

Det er altid vigtigt at tage et nødkit med, men pas på ikke at tage for mange ting med. Du har måske allerede alt, hvad du har brug for, derhjemme. Tag et minimum af medicin med, kun det nødvendige. Jeg var for forsigtig og endte med at bruge for mange penge. I slutningen af turen havde jeg en masse medicin tilbage, hvoraf det meste var udløbet.

Valutaveksling, skatter og andre overraskelser

Ingen bryder sig om gebyrer, valutakurser og uventede værdiændringer. Da det er umuligt ikke at veksle valuta eller købe en rejseforsikring, skal du ikke vente til sidste øjeblik. Så snart jeg havde købt min flybillet, tog jeg mig af det.

Lav din research: både på internettet og i rejse- og valutavekslingsbureauer i din by. Find ud af så mange detaljer som muligt for at undgå uforudsete hændelser. Forbered din rejseforsikring, skift nogle penge, så du ikke ankommer tomhændet til din destination, og tag resten af pengene med dig på et forudbetalt kort.

På den måde er der mindre risiko for at miste penge. Og tag aldrig, aldrig, aldrig, aldrig penge eller vigtige dokumenter med i din indcheckede taske. Nogle gange bliver vi distraherede og glemmer, at vi kommer til at bruge et par timer uden det. Tag alt det vigtigste med i håndbagagen og, hvis du kan, i en anden lille taske, som du kan gemme under dit tøj.

pas på, hvad der ser billigt ud!

Jeg ved godt, at det er meget sjovt at ankomme til et nyt sted med endeløse butikker, der sælger smukke genstande, forskelligt tøj, elektronisk udstyr, mad, tilbehør … Der er en masse nyt inden for rækkevidde.

Og i lyset af alt dette er der en impuls til at købe alt, hvad der passerer foran dig. Og det er endnu værre, hvis du ikke kender den valuta, du køber i, da mange ting kan virke billigere end i euro.

Jeg endte selv med at bruge penge på ting, jeg ikke havde brug for eller kunne lide så meget, og glemte dem indtil et par måneder senere, da jeg pakkede mine tasker for at tage hjem. Det samme skete for mange af de venner, jeg fik undervejs: De brugte for mange penge i butikker og på loppemarkeder og endte med at fortryde det.

Flere ting betyder tungere kufferter, flere bagagegebyrer og færre penge til andre rejser. Jeg lærte, at jeg ikke behøver at købe alt, hvad jeg ser, bare fordi jeg er i et andet land og ikke kan finde det andre steder. Der kan være ting, der er værd at købe, men ikke dem alle. Det er derfor, man skal tænke sig godt om, før man kaster om sig med penge.

På udkig efter måder at spare på

En hurtig Google-søgning er alt, hvad der skal til for at finde masser af tips til, hvordan man kan spare på rejsen. At lave mad og spise mere på vandrerhjemmet, gentage restauranter, du ved er billige, og handle i supermarkeder er nogle af alternativerne til at bruge mindre på mad.

At undgå unødvendige udgifter til vandflasker og snacks gør også en forskel. Hav altid en genanvendelig flaske ved hånden, og prøv at lade være med at købe unødvendige snacks.

En anden god måde at spare penge på er at arbejde i et andet land, også selvom det er uden for dit professionelle felt. Hvis du planlægger en lang rejse, kan du måske få et par timers arbejde om ugen. Da jeg var i Irland, arbejdede jeg på en kaffebar og en restaurant. Ud over at forbedre min forståelse af den komplicerede irske accent og møde en masse mennesker, var jeg i stand til at spare ekstra penge op til rejser, jeg ikke havde planlagt.

Vandrerhjem giver mest værdi for pengene

Goodmorning Lissabon Hostel

Det er meget skræmmende at tage til et andet land og ikke vide, hvordan bhttps://www.brazilian.hostelworld.com/hosteldetails.php/Goodmorning-Lisbon-Hostel/Lisboa/59901arrio og de gader, du skal bo i, vil være. Det oplevede jeg, hver gang jeg ankom til et nyt sted. Indkvartering er altid den største byrde på vores lommer, og i nogle byer kan det være ekstremt dyrt.

Det var, mens jeg rejste, at jeg opdagede, hvad hostels virkelig er – steder, hvor man kan hvile sig, tage et afslappende bad, lave mad som derhjemme og møde nye mennesker. Hvert hostel har sin egen personlighed, som gør det anderledes og specielt.

Når jeg flyttede til en anden by, undersøgte jeg altid alle mulige former for indkvartering, og i sidste ende vandt vandrerhjemmene altid med hensyn til pris og fordele. Hvis du ikke taler sproget på det sted, du besøger, skal du ikke bekymre dig, du kan booke online på engelsk.

Få styr på hver eneste lille udgift

Det er ikke altid let at vænne sig til at kontrollere sin økonomi. Så brug lidt tid hver dag på at gennemgå dine konti, især hvis du køber ind i en valuta, du ikke kender så godt.

Det kan være lidt svært i starten, men du vil se, at det er det værd, og du vil til sidst gøre det uden at tænke over det. At lave regneark, skrive ned, hvad du bruger, i en lille notesbog eller bruge finansielle apps kan forhindre uforudsete hændelser og hjælpe dig med at skabe en bevidsthed om opsparing.

På den måde kan du estimere det maksimale beløb, du kan bruge om dagen, et budget, der kan omfatte måltider, transport, overnatning og småindkøb. Det er op til dig at definere, hvad der skal prioriteres.

Oplevelser er mere værd

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke kan lide at købe pæne eller nyttige ting til mig selv eller til at give til andre på mine rejser. Souvenirs er helt tilladt, så længe det er et gennemtænkt køb.

Men at reflektere over nuet, her og nu, kan hjælpe dig med at investere mere i oplevelser og udflugter end i materielle ting. Hvis du f.eks. er et sted langt væk, og du ikke ved, hvornår du kommer derhen igen, kan du prøve at nyde øjeblikket mere, møde lokale steder og mennesker eller andre rejsende. Det er en mere værdifuld oplevelse end at stå i kø i en butik.

Markeder og butikker findes i flere hjørner af verden. Kultur og atmosfære er unik for hvert sted. Få mest muligt ud af det, der er unikt: Find ud af, hvornår der er helligdage, og deltag i lokale festligheder, som normalt er gratis, og som hjælper dig med at lære om det sted, du besøger.

A viagem acaba, mas o aprendizado fica

Jeg kan sige, at selv før jeg startede rejsen, havde jeg en fornemmelse af, at nogle ting ville ændre sig. Så jeg besluttede at tage af sted med et åbent hjerte og sind for, hvad der ville komme. Undervejs måtte jeg forholde mig til nogle ubehagelige overraskelser. Uforudsete udgifter findes, så man er nødt til at være godt forberedt.

Det er klart, at jeg har lært meget af min store rejse, og i dag føler jeg mig meget mere selvsikker til den næste. Men intet har lært mig så meget som den dag, jeg kom hjem. Der så jeg, hvordan mit liv kunne være anderledes, selv om jeg var i en rutine, som jeg allerede kendte meget godt.

I dag tænker jeg mig om en ekstra gang, før jeg køber noget, og jeg har et mere roligt og sundt forhold til min økonomi. Det opmuntrer mig til at spare lidt mere op, når det er muligt, så jeg kan starte en ny rejse med nye oplevelser.

Rejser hjælper os med at gentænke vores livsstil

At tilbringe noget tid et sted langt væk fra det, vi er vant til, hjælper os med at genoverveje vores forbrugsvaner og forbruge på en mere bevidst måde.

I dag bærer jeg rundt på nogle af de vaner, jeg har fået, mens jeg har rejst. Jeg opgav lidt efter lidt privat transport og begyndte at bruge offentlig transport mere, og samtidig begyndte jeg at dele indkøbsregninger og andre udgifter. Jeg begyndte også at lave mere mad derhjemme og at genoverveje mit forbrug af tøj, sko og genstande på en global måde.

I sidste ende lærte jeg, at alt er baseret på valg. Der vil altid være dem, der bliver efterladt. At vælge er også at give afkald. At rejse lærte mig og lærer mig stadig meget om at løsrive mig fra det, der er flygtigt. Ting har værdi, men oplevelser udløber ikke og vil altid være i vores hukommelse.

📚 Om forfatteren 📚

Verônica Motti er brasilianer, arbejder med digital markedsføring og tror på skrivning som en måde at udtrykke sig på, formidle kærlighed og dele oplevelser. Efter at have rejst et år i Europa og Asien besluttede hun sig for at have færre ting og gøre mere. Hold dig opdateret med hendes eventyr på hendes Instagram.

Læs også:

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top