Interrail Europe – Mine 10 bedste tips og råd om interrail

Language Specific Image

TLDR: Denne guide med tips til interrailing kommer fra Rob Fehily, vinder af ‘Årets rejseskribent’ ved National Student Media Awards (Smedias). Rob vandt prisen for artikler, han skrev, mens han rejste rundt i Europa sidste år, og han har taget sig tid til at dele sine bedste interrail-tips og -tricks med Hostelworlds læsere.

Top Interrailing Tips and Advice

Interrail rundt i Europa var en livsforandrende oplevelse. Jeg oplevede det som en slags Pandoras æske med et farverigt udvalg af forskellige og bemærkelsesværdige ting indeni – attraktioner, restauranter, ture, parker, museer og seværdigheder, som du kan opleve og udforske. Ligesom i myten om Pandoras æske er der dog et vigtigt forsigtighedselement at bemærke i forbindelse med en sådan rejse. Det ville være uklogt ikke at tænke og planlægge, før man overvejer interrailing, og jeg lærte, at der er nogle meget praktiske ting, man skal gøre og ikke gøre på rejser som denne. Men hvis du bruger mine ti bedsteinterrail-tips, burde din europæiske interrail-rejse glide lidt lettere.

Læs næste side: Backpacking gennem Europa

Her er mine bedste tips og råd til interrailing:

1. Tag ikke for meget bagage med dig

Dette var en af vores største fejltagelser. Vi pakkede alt, hvad vi troede, vi havde brug for, og lidt til. Jeg anbefaler på det kraftigste, at du tager så lidt med som muligt. Rejs let. Jeg læste engang (efter vores rejse) et tip om at rejse til udlandet. Der stod, at man skulle “lægge alt, hvad man tror, man får brug for, på gulvet. Halver det så Det virker drastisk, men når du slæber rundt på den store, tunge rygsæk næsten overalt, hvor du går, sandsynligvis i ubarmhjertig varme, vil du ønske, at du havde medbragt mindre. Vær ikke bange for at købe et par dagligdags, billige engangsartikler på rejsen, f.eks. poser med showergel og tandpasta. Spar på pladsen ved enhver lejlighed. Jo lettere, jo bedre.

2. Overvej dit budget realistisk

Tro mig, når jeg siger, at du sandsynligvis kommer til at bruge flere penge, end du tror. Vær sparsommelig med visse ting (f.eks. souvenirs), men prøv ikke at skære hjørner, når du overvejer indkvartering, mad og drikke. Lad være med (som jeg tidligere har hørt fra nogle) at forsøge at spare penge ved at sove gratis på togstationer. Det er hensynsløst og dumt. Jeg kan ikke understrege vigtigheden af husly og ernæring nok. I sommermånederne er Europa brændende varmt, og hvis du ikke er veludhvilet, velernæret og velhydreret (det er afgørende at drikke nok vand), vil du simpelthen ikke kunne nyde alle de fantastiske attraktioner.

Læs det næste: Hvor meget koster interrailing?

3. Vær selektiv med din virksomhed

Hvis du rejser sammen med en anden, skal du først og fremmest sørge for, at du kommer godt ud af det med vedkommende. Husk, at du kommer til at tilbringe al din tid sammen med denne person (eller personer) på hele rejsen, medmindre I har planer om at skilles undervejs. Jeg rejste med min kusine, og selvom vi havde en lille uoverensstemmelse i løbet af den måned, vi rejste sammen, forstod vi hinanden meget godt og havde ingen skænderier. Hvis I kommer op at skændes, og det bliver akavet, så sørg for at få det ordnet så hurtigt som muligt. På den måde lader du det ikke ødelægge din interrail-rejse.

Interrail Europe - Interrailing tips

4. Book altid overnatning på forhånd

Ankom ikke til en by (især ikke en af de mere populære) uden at vide, at du har et sted at sove. Hver gang vi ankom til et nyt sted, overfaldt bekymringen for at finde husly os som en uvelkommen, larmende hund, fordi vi aldrig havde booket på forhånd. Kun to gange på vores rejse havde vi forudbestilt et hostel, og det gjorde virkelig en stor forskel, fordi angsten for at sikre sig en seng ikke var til at mærke. Vi dukkede bare op som forventet. Det gør også tingene hurtigere; den tid, du sparer ved ikke at vandre rundt og lede efter et sted at overnatte, betyder, at du kan udnytte dine nye omgivelser.

Brug for inspiration? Bedste Interrailing-destinationer

5. Glem ikke dit kompas

Når du begiver dig ind i en fremmed by, skal du huske at medbringe et kompas. Det er absolut nødvendigt. Du vil sandsynligvis arbejde ud fra turistkort 80% af tiden og forsøge at finde ud af, hvor du er, og hvor din destination ligger. Uden et kompas kan det nogle gange være utroligt svært, hvis der ikke er tydelige landemærker i sigte. De kompasser, vi medbragte, var bittesmå, meget praktiske og maksimalt bærbare. Faktisk bør du medbringe to, hvis du skulle miste det ene.

Interrail Europe - compass

6. Køb souvenirs i sparsomme mængder

Hvis du ønsker at købe souvenirs, så prøv ikke at være for rundhåndet. Det er rart at have et minde om sit ophold i Chochołów – f.eks. en keramik- eller trætallerken – men glem ikke, at du skal bære den med dig overalt, fra det øjeblik du køber den. Det er muligt at sende souvenirs hjem, men vi syntes, at det var ret dyrt, og det var penge, der var bedre brugt på mad, indkvartering og ture.

7. Lær et par grundlæggende ord på det indfødte sprog

Hvis du ikke taler sproget flydende, så prøv at lære et par helt basale vendinger og hilsner på det lokale sprog. Du skal i det mindste kunne sige tak og værsgo. De fleste lokale vil sandsynligvis smile, når de ser en udlænding i deres land gøre sig umage med at takke dem på deres eget sprog. Hvis det er tilfældet, vil de sandsynligvis være mere tålmodige, når de viser vej til det landemærke, du desperat ønsker at se, eller tager imod din bestilling på den nærliggende restaurant. Tjek forsiden af Hostelworlds Pocket Guides for nogle vigtige og meget nyttige sætninger på en række forskellige sprog.

Interrail Europe

8. Snak med vandrerhjemmets personale, før du går på opdagelse

Når du når frem til din destination, er det første, du tænker på at gøre, når du har tjekket ind på vandrerhjemmet, at gå på opdagelse på egen hånd. Men lad være med det. Det første, du skal gøre, er at tale med den, der arbejder bag skranken på vandrerhjemmet. På den måde kan du få vigtige oplysninger om lokalområdet, kort og tips, der er specielt rettet mod budgetrejsende. Tænk på det som investeret tid i stedet for spildt tid. Du vil takke dig selv (og vandrerhjemmets personale!) for det senere.

9. Medbring behageligt tøj

Medmindre det er uundgåeligt, skal du ikke medbringe formelt eller tungt tøj. Det er vigtigt ikke at have en tung rygsæk, og tro ikke, at solen vil vise nåde, når du går rundt på de parisiske boulevarder iført jeans eller snore. Uden at det bliver uacceptabelt, så tag så lidt tøj på som muligt. Tænk shorts, sandaler og en t-shirt i let stof. Hvis du har sandaler på, skal du være helt sikker på, at de er behagelige. Det er smertefuldt efter tretten timers vandring, når remmen begynder at skære ind i foden. Jeg begik denne fejl – begå ikke den samme.

10. Forbered dig på lange rejser

Europa er virkelig et magisk kontinent, men det dækker en stor del af verden. Hvis du planlægger at rejse rundt i det, tager det tid. Det vil selvfølgelig afhænge af din rejse, men i gennemsnit brugte vi cirka fire timer på hvert tog. Gang det med de femten tog, vi tog i løbet af vores måned væk, og du får en idé om, hvor meget tid vi brugte på at suse rundt i det europæiske landskab i en lille kabine med flere hundrede kilometer i timen. Til disse lange rejser bør du medbringe noget at fordrive tiden med, f.eks. en lille bog, et spil kort, Travel Scrabble eller noget andet, som ikke optager den dyrebare plads i din rygsæk.

Interrailing tips - train

Foto via Simon Pielow

Der er mange flere elementer, man bør overveje, når man planlægger en interrail-rejse, men de ti ovenstående er nogle af de vigtigste og mest grundlæggende. Mit budskab er, at man skal tænke, før man handler – lave internetresearch, foretage telefonopkald og have en god idé om, hvilke byer man vil besøge. Hvis du følger disse råd, kan jeg garantere, at din europæiske interrail-rejse bliver nemmere og sjovere. Her er ti tips; mit ellevte og meget vigtige er dette – sørg for at have det sjovt. Europa er virkelig fantastisk og har nogle af de mest fantastiske, inspirerende og provokerende attraktioner i verden. Jeg håber, du vil nyde det lige så meget, som vi gjorde.

Gennemse vores lister for at finde nogle fantastiske tilbud på hostels i Europa.

Hvad skal jeg læse næste gang?

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top