Nervøs for at rejse alene? Her er grunden til, at du ikke skal være..

Language Specific Image

Da jeg første gang fortalte andre mennesker, at jeg skulle på en jordomrejse, var det første spørgsmål, jeg næsten ALTID hørte fra folk: “Hvem skal med?” Da jeg svarede, at jeg rejste alene, husker jeg, at jeg blev overdænget med medlidende blikke, skræmte ansigtsudtryk og mange ængstelige spørgsmål. Ja, jeg er en kvinde, der rejser alene. Frivilligt. Og nej, jeg er ikke bange! Her er hvorfor..
Collage 1 Laura

Frihed, ikke ensomhed

At rejse alene betyder at have friheden til at kunne ændre min tidsplan med et øjebliks varsel. Det betyder, at jeg kan sove, når jeg vil, udforske, når jeg vil, spise, når/hvad jeg vil, og aldrig behøver at retfærdiggøre mig over for nogen, hvis tidsplan ser ud til at være i konflikt med min egen. De eneste kompromiser, du er nødt til at indgå, er styret af dine egne værdier og normer (eller nogle gange din pengepung).
Jeg tror, at mange mennesker har forskellige ideer om, hvad det at rejse virkelig betyder for dem. Når jeg rejser alene, sidder jeg ikke og keder mig ved en hotelpool hele dagen, og jeg løber ikke alene om natten i skumle, uoplyste kvarterer, selvfølgelig. Når jeg rejser alene, er jeg faktisk sjældent alene! Jeg lærer hele tiden af de vidunderlige mennesker, jeg møder på mine rejser, og jeg synes faktisk, at det er meget nemmere at møde dem på en solorejse.
Alt, hvad der kræves, er en nat på et hostel for at komme i kontakt med andre rejsende. Uanset om man er på sightseeing eller hygger sig over en lokal øl, er der altid nogen nye at møde.
6 Laura alleine reisen

Køn bør ikke være et problem

Som du allerede ved, er jeg kvinde, og derfor kan jeg i nogle situationer være mere sårbar, end en mand ville være. Men på alle mine rejser har jeg følt mig tryg, og intet har holdt mig tilbage fra nye eventyr. At deltage i rejsenetværk og følge blogs (som denne) hjælper mig med at forblive sikker og uafhængig ved at give mig masser af troværdige rejseråd. For alle, både mænd og kvinder, er det vigtigste ved at rejse at BARE KOMME I GANG!
5 Laura alleine reisen NEU

Du har kun én fjende

Hvis du rejser alene, har du kun én rigtig fjende: dig selv. Vi lader ofte tvivl, træthed og frustrationer snige sig ind, og når man rejser alene, kan det være svært at bære! Jeg løber meget og har lært, at det er en slags terapi for mig. Det giver mig tid til at sortere mine tanker og genopfylde mit sind og min sjæl. At finde ud af det var guld værd og har gjort det muligt for mig at omfavne min alenetid som noget positivt.
At forkæle dig selv med lidt tid til at lade op er en stærk ting, som du ikke vil fortryde.
laura collage1

Elsk verden

Jeg kunne blive ved med at skrive i timevis, for jeg er helt forelsket i solorejser! Vær modig, slip frygten, og kom i gang. Du vil hurtigt opdage, hvor godt det er for din sjæl, og hvor berigende det er at dele vejen med mennesker fra hele verden. Har du brug for hjælp til at møde nye mennesker? Tjek videoen nedenfor.

Om forfatteren:

Laura, 28, sagde sit job op i Tyskland og har siden rejst verden rundt! Følg hendes eventyr på hendes blog: Placeless eller Instagram.

Andre indlæg, du måske er interesseret i:

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top