Prag tips og rejseråd – Sådan får du mest ud af den tjekkiske hovedstad

Prag er en af de mest populære backpacker-destinationer i Europa, og med så meget at lave er det egentlig ikke nogen overraskelse. I stedet for bare at liste de bedste ting at lave, besluttede vi os for at spørge vores Facebook-fællesskab om nogle af deres bedste Prag-tips og rejseråd. Her er, hvad de fortalte os:

U Fleků bryggeri og restaurant

Milan Bardun siger:

U Fleků

Nelson Correia siger:

Spis og drik i restauranten U Fleku.

Milan Bardun siger:

U Fleků pub! og slot 😉

Hostelworld.com siger:

U Fleků bryggeri og restaurant er et af Prags bedste etablissementer. Bryggeriet kan dateres tilbage til 1499, og det er det eneste bryggeri i Europa, der har brygget øl i 500 år i træk. Det har stadig bevaret sin gamle charme og er et populært valg til mad og drikke.

Beliggenhed: Křemencova 11
Åbningstider: Restaurant: Man – søn: 10-23, Museum: 10-16 (ved forudgående reservation) Lukket lørdage, søndage og helligdage

Vær forsigtig med, hvor du får dine euro fra

Zoran Lisovac siger:

Brug ikke vekselkontorer, selv hvis du har nogle euro i lommen, så gå til en bank og få dem vekslet.

Gerardo Lomelí siger:

Mit råd ville være ikke at veksle penge med de fyre, der står uden for de officielle vekselkontorer, de narrer folk ved at tilbyde flere penge, men de giver ungarske og ikke tjekkiske penge, hvilket er svært at forstå for folk, der ikke er så godt relateret til dem!

Rémi Kahwaji siger:

PAS PÅ MED VEKSELKONTORER! De kan snyde dig med provision, selv om de foregiver at have “0% provision”.

Wing’s Club

Michael Ryan siger:

Wing’s Club, Lucemburska 11, Prag, Praha 3. Fuld af memorabilia og hyldest til flyvere fra Anden Verdenskrig. Fantastisk mad, billig øl og god atmosfære. Lidt afsides fra centrum, men kun to sporvognsstop væk. Et besøg værd.

Hostelworld.com siger:

Denne “klub” er en restaurant i et luftfartsmuseum, der hylder de traditionelle tjekkoslovakiske piloter fra Anden Verdenskrig. Den blev grundlagt af piloter og er et fantastisk sted at spise.

Beliggenhed: Lucemburská 1492/11

Tag en aften i byen i Cross Club

Nathan Halperin siger:

Åh ja, hvad angår natteliv, må Cross Club være den mest vanvittige klub i verden. Og så er den skidebillig.

Mario Berger siger:

Gå ud og fest på Cross Club i Prag 7, ved siden af togstationen Holešovice. Det føles som at være med i en Mad Max-film. Mærkeligt interiør. Fantastiske mennesker, billige priser

Beliggenhed: Plynární 23

Åbningstider: Kaffebar: kl. 14-02, klub: kl. 18-24

Du behøver ikke at bo i byens centrum

Dale Sauvage siger:

Lad dig ikke afskrække af at bo på hostels, der ikke ligger i centrum af byen, sporvognssystemerne er virkelig gode, selv om natten, og de er ikke alt for dyre, hvis du har et budget.

Nathan Halperin siger:

Bo ikke i centrum af Prag (den gamle bydel osv.), da der er for meget larm om natten – selv hvis du bor lidt udenfor, er det stadig tæt nok på til, at du kan gå.

Lokal Restaurant

Matej Hargas siger:

Gå til Lokal restaurant. Den hedder faktisk sådan 🙂 Den vil give dig en fornemmelse af, hvordan spisestederne for arbejderklassen så ud i kommunisttiden … inklusive detaljer for dem, der ved det, minus det negative 🙂 Maden er fantastisk, personalet opmærksomt, og øllet er upasteuriseret Pilsner Urquell. Du ved, den, der opfandt Pilsner… 🙂

Hostelworld.com siger:

En populær restaurant med et traditionelt præg. Serverer nogle gode lokale retter såvel som øl.

Beliggenhed: Dlouhá 33

Udforsk Zizkov

Kellie Sproule siger:

Top tip – Alle skal besøge Zizkov-området i Prag. Barerne er fantastiske og virkelig billige. Og så er der skønne mennesker!

Hostelworld.com siger:

Kvarteret Zizkov er et up-and-coming kvarter i Prag, som stadig har en kantet og kunstnerisk fornemmelse i omgivelserne. Det er fyldt med gode barer og restauranter, som bliver mere og mere populære.

Klatre op ad Petrin-bakken

Sarah Ewing siger:

Køb en drik (alkoholisk eller ej), gå op til toppen af Petrin Hill, hvil dig og nyd din drik og udsigten.

Hostelworld.com siger:

Petrin-bakken og observationstårnet er en populær attraktion i Prag. Bakken er ca. 318 meter høj, og på toppen sidder en lille udgave af Eiffeltårnet i Paris, som er observationstårnet. Dette tårn er 60 meter højt, så som du kan forestille dig, er udsigten fra toppen af dette tårn fantastisk.

Udforsk andre dele af Prag

Skanga Herbyweed siger:

Hop på en sporvogn og hop af ved et tilfældigt stoppested væk fra centrum for at se det rigtige Prag.

Hostelworld.com siger:

Prag er fuld af fantastiske kvarterer, men mange besøgende har en tendens til kun at bo i centrum. Find ud af mere om andre kvarterer i byen, og sporvognen kører over hele byen, hvilket gør det nemt for dig at gå på opdagelse.

Få en billet til sporvognen

Kellie Sproule siger:

Sørg for at købe en sporvognsbillet, før du stiger på! Og stempl din billet ved starten af din første rejse. Kontrollørerne går direkte efter turister, og du får en stor bøde.

Hostelworld.com siger:

Prags sporvogn er et fantastisk transportmiddel, da den kører fra tidligt om morgenen til sent om aftenen. Hvis du bruger sporvognen eller anden transport, skal du sørge for at forstå billetsystemet og få en billet, før du rejser. Undskyldningen med, at du er turist, virker ikke her!

Få en drink med udsigt

Det sigerErin Travis:

Gå op til Letna Beer Garden med udsigt over byen for at få en fantastisk udsigt og billige øl!

Hostelworld.com siger:

Letna Beer Garden er en af Prags mest populære ølhaver og er altid travl i sommermånederne. Du finder den på den østlige side af Letna-parken, og ud over ølhaven er der nogle flotte gangstier og legepladser i parken. Herfra er der også en fantastisk udsigt over byen.

Beliggenhed: Letna Park

Stå tidligt op for at se Karlsbroen

E Alphard Ordóñez siger:

Hvis du vil opleve Karlsvognen mest muligt uden turister, skal du stå tidligt op. Ved 6- eller 7-tiden om morgenen er der næsten tomt, og du kan tage fantastiske billeder, der er bedre end postkort.

Hostelworld.com siger:

Karlsbroen kaldes også Karl?v most. Da det er en af Prags mest populære attraktioner, er der altid travlt. Så hvis du vil tage nogle billeder af broen uden mennesker og undgå turister, skal du være der tidligt.

Besøg Strelecky Ostrov

Grzegorz Gryniewicz siger:

Tilbring en aften på Strelecky Ostrov! Udsigten er fantastisk 😉

Hostelworld.com siger:

Du finder den populære restaurant Strelecky Ostrov på en ø i Vltava-floden i centrum af Prag. Denne restaurant ligger på kanten af øen, hvilket giver en fantastisk udsigt.

Beliggenhed: St?elecký ostrov 336

Tag nogle fantastiske billeder

Britt Smith siger:

Perrin Tower og Vysehrad til nogle fantastiske billeder. Prag giver dig bare lyst til at tage billeder.

Gå på klub i en underjordisk bunker

Harpreet Bhullar siger:

Tag til baren i den nukleare bunker. Baren ligger i en forladt atombunker. Det er lidt skræmmende at komme ind, men du vil blive forbløffet, når du er der.

Hostelworld.com siger:

Hvis du leder efter en klub, der er lidt anderledes, så tjek Parukarka Nuclear Bunker. Her finder du en af byens sejeste klubber, som har til huse i en kommunistisk bunker fra 1950’erne.

Beliggenhed: Zizkov-distriktet

Kom rundt med et godt kort

Tim Zheng siger:

Få fat i et godt kort. Vejene er ofte opdelt, og en ikke-indfødt ville sandsynligvis have svært ved at navigere på de snoede veje via deres tjekkiske navne (kan sammenlignes med Venedig med hensyn til layout/navigation, men uden kanalerne).

Fjernsynstårnet

Rémi Kahwaji siger:

Fantastisk by, men gå ikke glip af tv-tårnet!

Hostelworld.com siger:

Prags tv-tårn giver mulighed for at få en 360-graders udsigt over byen fra observationsdækket. Det stammer fra 1980’erne, men mange lokale var imod opførelsen, da de mente, at det var en skamplet for øjet.

Beliggenhed: Zizkov-distriktet

Åbningstider: Dagligt 10.00-23.30 (restaurant 11.00-23.00)

Se noget kunst i Trade Fair Palace (Veletrzní palác)

Özlem Ezgi Aktürk siger:

Hvis du er til moderne kunst, bør du besøge Trade Fair Palace (Veletržní palác). Du kan se en masse gode værker, herunder Picasso, Kupka og Klimt, og det mest fantastiske ved det er prisen, næsten 5 euro for studerende!

Hostelworld.com siger:

Her finder du den største samling af moderne kunst i Prag fordelt på seks etager. Sammen med noget fantastisk kunst fra det 19. og 20. århundrede er selve bygningen arkitektonisk fantastisk, især indvendigt.

Beliggenhed: Veletrzni Palace (messepaladset), Dukelskych hrdinu 47,
Åbningstider: Dagligt kl. 10-18, lukket om mandagen

Novy Svet

Ká?a Klou?ková siger:

Besøg Novy Svet (den nye verden) ved siden af Loreta på Prags borg 🙂

Hostelworld.com siger:

Novy Svet er en charmerende gade i Prag, der kan dateres tilbage til det 17. århundrede. Den er nu hjemsted for mange kunstneratelierer og er en smuk gade at gå rundt i.

Kom udendørs i Riegrovy Sady

Cristina Santamarina Mazuelo siger:

Den bedste udsigt over Prag er solnedgangen i Riegrovy sady (vynohrady, prague 2). Du vil se solen gå ned på en orange himmel, Prags borg, Petrin-tårnet, Staromestka og hele byens centrum. Efter den flotte udsigt kan du nyde en øl i en af byens største ølhaver, som ligger i den samme park.

Hostelworld.com siger:

Prag har et par fantastiske parker rundt omkring i byen, og en af de populære er Riegrovy sady. Den er anlagt i begyndelsen af 1900-tallet i en engelsk havestil. Den har nogle flotte gangstier, og den har også en populær ølhave sammen med en fantastisk udsigt over Prags borg.

Besøg Statsoperaen i Prag

Carmen Tsabetsaye siger:

Gå i Nationaloperaen, nogle forestillinger er så billige som 100 kroner, hvilket er ca. 5 dollars, Køb rigtig god vin til omkring 50-400 kroner på potravinyerne rundt omkring i byen. Drik Becherovka!

Hostelworld.com siger:

Opera er en populær attraktion i Prag, og de opfører nogle af verdens bedste forestillinger. Find ud af, hvad der foregår under dit ophold, og se efter billetter til nedsat pris.

Beliggenhed: Legerova 75

Tag på en dagstur uden for byen

Kimberly Van Eijk siger:

Fra Prag kan du tage til Ceský Krumlov, som er en meget hyggelig lille by. Det tager ca. 3 timer med studenterbussen – og det er virkelig billigt med en returbillet til ca. 15 euro (med gratis drink og film)

Ross Effler siger:

Tag en dagstur til Kutna Hora, hvis du har tid. Det er en smuk by, og Sedlec-benhuset er meget pænt.

Her er et par Prag-tips mere, som måske kan være nyttige…

Kristine Krämer siger:

Bo på Czech Inn, så kan intet gå galt!

Clint Heine siger:

Gå uden om turistfælderne og find en restaurant, der serverer god Svickova, og skyl den ned med en pilsner og et shot becherovka. Fest på Karlovy Lazne, det er 5 etager med dansegulve og barer med forskellige temaer i ét og lige ved Karlsbroen.

Matti Javanainen siger:

Hvis du vil have livemusik hver dag og øl til en rimelig pris, så prøv Vagon bar, og hvis du vil have god øl, er der masser af muligheder i centrum: Pivovarsky dum, Novomestsky pivovar, U Medvidku og U Fleku. Den sidste har en forfærdelig service og høje priser, men øllet er stadig fantastisk. En sporvognstur væk fra centrum kan du finde en fantastisk brewpub, der kun er fyldt med lokale: Richter Brewery, der serverer god øl og måltider til en billig pris.

Roseanne Smith siger:

Der er en helt fantastisk udendørs swimmingpool i en dal en bustur væk i Prags forstæder. Vi tilbragte en herlig dag der under vores rejse til Tjekkiet. Desværre kan jeg ikke huske, hvad den hedder.

Travis Mosdell siger:

Hvis jeg kunne huske nogen af de barer, jeg gik på, ville jeg fortælle det, men jeg havde det alt for sjovt (drinks) til at huske andet end, at det var fantastisk!

Victoria Uzunova siger:

Bare sidde et stykke tid på broen ved solnedgang…

Chantelle Ní Chróinín siger:

Jeg elsker denne Restaurant Gitanes i Prag. Den maleriske, karakterfulde indretning og den gode mad til gode priser gør den til et must ved ethvert besøg i byen! 🙂 P.S. Jeg vil anbefale den varme chokolade!

Ben Bogaerts siger:

Besøg dronten (eller i det mindste det udstoppede dyr, der ligner en dront) i det gamle (træ)bibliotek!

Alessandra Gargiulo siger:

Prøv den italienske is på Wenzelspladsen. Billigt og godt!

Laura Simon siger:

Pubcrawl!

Fiona Ayesha siger:

Moolla Pub crawl eller spøgelsestur på engelsk med en lanternebærende uhyggelig guide.

Diana Varsa siger:

Sov på Chilli hostel, det er i centrum, tæt på alt, hvis du planlægger at blive mere end en uge, er det billigere at købe billetten til 7 dage i metro og bus, gå langs floden om morgenen bare bundt op, besøg kirkegården og det jødiske kvarter, hvis du vil flytte til nærliggende lande Budapest, Slovakiet, ved hjælp af studenterbureauets bus er meget økonomisk og har god service, hvis du vil gå til Berno eller Kutna Hora (dette er en kirke dekoreret med menneskelige knogler) rejser med tog, forlader dig ved 120 Ck og kan rejse op til 6 …

Rakel Erickson siger:

Bo på Clown and bard Hostel!

Holly Jackson siger:

tjek alle de gode vegetariske restauranter!

Michael Martinez siger:

Hook op med en lokal … de vil vise dig alle de seje barer, selv omkring den gamle bydel, hvor det ikke er dyrt overhovedet …

John J. McHale siger:

Opsøg lokale mikrobryggerier!

Sven Putseys siger:

Bugsy’s bar -> de bedste cocktails nogensinde!

Renée Fauteux siger:

Gå på diskoteket på fem etager – der er noget for enhver smag, og du får en fornemmelse af den tjekkiske livsstil. Glem ikke at besøge madboderne for at få en ostesandwich og en øl sent om aftenen! Og tag det roligt med absinten!

Travis Mosdell siger:

Køb Pilsner Urquell i de små dagligvarebutikker. En ven og jeg boede i en lejlighed nær Hotel Pyramida, og vi fik 500 ml øl for omkring 1,50 CAD. Tjekkiet har noget af det bedste øl i verden

Michael Ryan siger:

Rocky O’Reillys irske bar i centrum har god mad og øl og er fyldt om aftenen. Besøg deres hjemmeside, og tjek webkameraet. Det har lyd, så ring til dine venner derhjemme og prøv at tale med dem, mens de er logget på – sejt.

Forhåbentlig vil nogle af disse tips om Prag være nyttige på din rejse, og måske kan du bidrage til diskussionen med et par af dine egne Prag-tips nedenfor?

Book vandrerhjem i Prag

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top