Rejs med et formål: Frivilligt arbejde for NGO’er under dine rejser

Language Specific Image

For mange mennesker handler rejser om at nyde en velfortjent pause, koble af fra problemerne derhjemme og nyde nye og spændende destinationer i fulde drag. Men langtidsrejsende, især dem, der har været på farten i lang tid, kan opleve, at de ønsker et dybere formål ved siden af deres endeløse trang til flere eventyr. Hvordan kan du tilføje mere mening til dine rejser? Her er grunden til, at du bør overveje frivilligt arbejde for NGO’er på din næste rejse.

Hvad betyder det at rejse med et formål?

At rejse med et formål er at rejse med en intention. Det betyder, at man er bevidst om, hvor man er på sin rejse, og hvad man ønsker at få ud af den. Da vi alle er forskellige, og der ikke er én måde at rejse på, vil alle have forskellige hensigter. Lad os omfavne vores forskelligheder. Din unikhed, dine passioner, dine færdigheder og dine ambitioner har potentiale til at bringe noget positivt til alle, du møder.

At rejse med et formål er at gøre rejsen til en lærerig oplevelse. Du er sikkert allerede klar over, hvordan rejser giver uendelige lektioner, og hvordan det er godt for din personlige vækst og udvikling. Ved at tilføje en intention kan du gøre denne oplevelse endnu rigere og mere transformativ for både dig – den rejsende – og værten – det samfund, du besøger.

Giv tilbage til samfundet, når du rejser

For mig er det nu 4 år siden, jeg levede dette utrolige, evigt forandrende liv. Det, der startede med et ønske om ikke at tilbringe hele mit liv i min hjemby, førte mig ud på en episk rejse over hele verden. Den startede i New Zealand, gik gennem Asien og endte med, at jeg forelskede mig i Latinamerika.

Men et eller andet sted undervejs indså jeg, at ligesom der er mere i livet end arbejde, er der også mere i at rejse end at rejse.

Efter at have lært mere om mange lokalbefolkningers liv og kamp i Latinamerika ændrede mine interesser og prioriteter sig. Jeg vidste, at jeg ikke ville være endnu en uvidende turist. Jeg ønskede at bruge mere af min tid på at gøre ting, der har en dybere og bedre indvirkning.

At jagte vandfald, bestige vulkaner, blaffe og møde nye mennesker fylder mig måske med tilfredshed eller adrenalin, men det fylder mig ikke med noget, jeg har længtes efter i lang tid – et formål.

Overgangen fra skør eventyrer til eftertænksom frivillig

Selvom jeg nød episke eventyr og at være på farten, ønskede jeg at prioritere mine intentioner og bruge noget af min tid på at give tilbage til samfundet. Jeg besluttede mig for at søge efter og ansøge om samfundsprojekter med fokus på social indflydelse i Latinamerika. Der var masser af muligheder, og jeg fandt hurtigt præcis det, jeg ledte efter.

Overgangen fra at være på farten hele tiden og ikke have nogen rutine eller planer til at bo på samme sted i månedsvis og have en stabil rutine var noget, jeg var bekymret for. Som backpacker er jeg sikker på, at du er enig i, at det er præcis de ting, vi prøver at undgå for enhver pris… Ikke?!

Men efter at have rejst i så lang tid, begyndte jeg også at længes efter rutine og fællesskab. Jeg ville have den samme seng at sove i og et sted at pakke mine ting ud (gør vi ikke alle det efter et stykke tid?) Selvom jeg var bekymret for at føle mig hensynsløs og træt af rutinen, fandt jeg vej til min første stilling hos en NGO i Ecuador.

Og det er jeg glad for, at jeg gjorde. Det ændrede fuldstændig den måde, jeg rejser på, fyldte mig med formål, gjorde mig gladere og fik mig ud af en rutine.

Hvorfor arbejde frivilligt for NGO’er på rejser?

NGO’er eller ikke-statslige organisationer er non-profit organisationer, der støtter en særlig, humanitær sag. Da de ofte ikke har mange midler, er de afhængige af frivillige til at hjælpe dem med at fortsætte arbejdet og nå deres mål. At hjælpe til selv et par timer om dagen kan virkelig gøre en forskel og hjælpe med deres sag. Frivillige har en masse positiv indflydelse på dem, der har brug for det. Og mange mennesker, der kan lide at hjælpe andre, rapporterer, at de føler sig gladere og mere tilfredse.

Der er mange grunde til, at rejsende bør overveje at arbejde frivilligt for NGO’er på deres rejser.

Frivilligt arbejde er en fantastisk måde at give tilbage til samfundet på. Når vi rejser og besøger disse smukke steder, træder vi over landområder, der tilhører lokalsamfund. Vi besøger kortvarigt steder, hvor folk lever hele deres liv, ofte i generationer. De mennesker, der er værter for os, er som regel meget venlige og arbejder hårdt for at gøre vores oplevelse i deres hjemland så god som mulig. Derfor er det værd at stoppe op og bruge lidt tid på at give noget tilbage til de samfund, der er værter for os.

Frivilligt arbejde for en NGO i udlandet giver rejsende mulighed for at lære mere om lokalbefolkningens liv og kamp. Det er et vigtigt aspekt af at rejse. De fleste steder, som vi elsker at rejse til, er underudviklede lande med stor ulighed og høj fattigdom. Normalt er folks liv af en ringere standard sammenlignet med vores i den vestlige verden. At se disse kontrasterende livsstile fremkalder følelser af empati hos de frivillige, hvilket skubber dem til at blive bedre rejsende. Det har en positiv indvirkning på lokalsamfundene, når de rejser i fremtiden.

Det er en fantastisk kulturel udveksling for både den rejsende og værten. Når to mennesker (eller flere) fra forskellige kulturer mødes, får de mulighed for at udveksle historier, ideer, meninger og meget mere. Denne type samarbejde giver mulighed for en dybere forståelse af mangfoldighed for begge parter. Det er fantastisk til at blive mere fordomsfri og forstående.

Mit yndlings sociale projekt i udlandet var frivilligt arbejde med venezuelanske migranter i Colombia, som gik tværs over hele kontinentet for at finde et bedre liv. Der mødte jeg nogle af de stærkeste mennesker, som stod over for udfordringer og vanskeligheder hver dag. Det fik mig virkelig til at sætte pris på mit liv derhjemme, da jeg fik et nyt niveau af empati for andre mennesker.

Jeg føler, at frivilligt arbejde med NGO’er i udlandet har gjort mig til en bedre rejsende og dermed til et bedre menneske. At dedikere min tid til frivilligt arbejde for lokale nonprofitorganisationer gav virkelig mine rejser et formål. Jeg lærte, at det at give tilbage til samfundet er en af de bedste måder, vi kan takke disse lande og deres samfund for at byde os velkommen.

Download Hostelworld-appen, så du kan møde nye mennesker, så snart du booker


Du kan måske også lide… 🤩

💚 Fra rev til redning: de 10 bedste destinationer for frivilligt arbejde inden for havbevarelse

💚 Bør vi stadig besøge naturskønne steder?

💚 Hvordan jeg opdagede, at jeg var neurodivergent, mens jeg rejste alene

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top