Solorejse i Korea – Vær hovedpersonen i dit eget K-drama

Language Specific Image

Er du besat af koreanske dramaer, K-pop eller af at se koreansk mad mukbangspå YouTube? Måske ingen af delene. Men har du lyst til at se et spændende hjørne af Asien med utrolig historie, natur, arkitektur og køkken? Så er solorejser i Korea lige noget for dig!

Jeg flyttede til Korea alene for 18 måneder siden, og siden da har jeg haft alle mulige solooplevelser, som jeg aldrig kunne have forestillet mig fra min komfortboble i London. Dette land er så imødekommende, at jeg aldrig rigtig har følt mig alene – det er et godt valg for førstegangsrejsende eller nervøse solorejsende, som jeg var!

Jeg er her for at fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om solorejser i Korea!

Hvad du skal vide, før du rejser alene til Korea

Korea er ikke det mest berømte sted i Asien for backpackere – ruterne er ikke så velbesøgte som i Thailand eller Vietnam. Men fremragende offentlig transport, et højt sikkerhedsniveau og koreanernes pålidelige venlighed gør det nemt at navigere i landet som solorejsende. I de større byer kan du klare dig uden at kunne koreansk, men på mindre steder vil oversættelsesappen Papago være din nye bedste ven. Du bør også downloade en koreansk kort-app som Naver eller Kakao, for ikke-koreanske apps fungerer ikke så godt.

Hvilken tid på året er bedst for solorejsende, der besøger Korea?

Jeg vil ikke anbefale solorejsende at besøge Korea i vintermånederne fra november til februar. For det første kræver den brutale kulde flere lag, end du kan få plads til i din rygsæk – i Seoul er temperaturen omkring -15 grader. Den sociale scene er mere stille, der er færre kulturelle begivenheder og færre rejsende på besøg.

Når marts kommer, begynder det at tø, og Korea begynder at poppe. Sæsonen for kirsebærblomster får alle til at komme ud, så det er det perfekte tidspunkt for solorejsende at møde nye mennesker – bare sørg for at booke dit hostel tidligt, da der er udsolgt lang tid i forvejen. I løbet af foråret og sommeren kan du finde en festival at tage til næsten hver weekend, og de fleste er gratis. Historiske Gyeongju har sin egen Cherry Blossom Festival i slutningen af marts til begyndelsen af april, mens Daegu har sin berømte Chimaek Festival i juli (‘chimaek’ er det koreanske ord for stegt kylling og øl, behøver jeg sige mere?) I juni har Seouls Waterbomb-festival store koreanske kunstnere, der optræder ved, hvad der egentlig er en kæmpe vandkamp i den svedige højsommer. Og hvis man er til noget helt andet, er Boryeong Mud Festival i juli en stor fest på stranden, hvor man rutsjer, svømmer og bryder i mudder. Tag til en af disse festivaler alene, og du vil være sikker på at tage hjem med en ny flok rejse-BFF’er.

Hvor meget koster det at rejse alene i Korea?

Den enkleste måde, jeg kan besvare dette spørgsmål på, er: langt mindre end Vesteuropa, men mere end Sydøstasien. Overordnet set synes jeg, at solorejser i Korea er ret overkommelige – men lad os bryde det ned.

Da jeg kommer fra Storbritannien, hvor togbilletterne er alt for dyre, og der er store forsinkelser, er jeg besat af Koreas offentlige transport. Den er ren, komfortabel, pålidelig, og du betaler altid den samme pris, uanset hvornår du rejser eller booker. Den længste tur, de fleste rejsende vil tage, er fra Seoul i nord til Busan i syd. Det koster 50.000 won (ca. 30 kr.) med højhastighedstog på 2 timer eller 37.000 won (23 kr.) for en bustur på 4 timer.

Korea har nogle af de venligste hostels, du kan finde, og de vil også være gode for din pengepung. Omkring 15 pund pr. nat er gennemsnittet i de fleste byer, men der findes også billigere og mere mondæne muligheder.

Det er billigt at spise på en koreansk restaurant, mens steder i vestlig stil er lidt dyrere. En middag på en koreansk grillrestaurant koster omkring 15.000 won (9 pund) pr. person, og på alle koreanske restauranter er tilbehøret gratis, og man kan spise, så meget man vil. Dagligvarer er dyre, så jeg anbefaler ikke, at du laver for meget mad på dit hostel. I stedet kan ramyeon og gimbap fra nærbutikken gøre dig mæt for mindre end 3 pund på de mest sparsommelige dage. Hvis du vil have en billig aften i byen, skal du holde dig til soju, Koreas nationalspiritus. Den koster kun omkring 2 pund pr. flaske, men du betaler måske for den på andre måder dagen efter…

Er Korea sikkert for solorejsende?

Efter at have besøgt mange byer i Korea som solokvinde, kan jeg med sikkerhed sige, at det føles som det sikreste sted, jeg nogensinde har rejst. Kriminalitetsniveauet er så lavt, at hvis du mister din pung, er der stor sandsynlighed for, at den ligger samme sted næste dag med alt intakt. Hvis du farer vild, er du aldrig mere end et par minutter fra en døgnåben nærbutik, hvor du kan oplade din telefon og få noget at spise på et hvilket som helst tidspunkt af natten. Selvfølgelig er ingen steder perfekte, og som solorejsende bør vi være på vagt, når vi besøger et nyt sted. Men sikkerhed bør ikke være en stor bekymring, når du planlægger din rejse til Korea.

I storbyerne er der ingen, der kigger på dig, men du skal være forberedt på en vis opmærksomhed, hvis du som udlænding besøger et landområde. Korea er stadig ret konservativt, så ældre koreanere kan stirre på LGBT-par, der holder i hånd eller kysser offentligt.

Sådan rejser du solo i Korea

Okay, så har vi styr på det logistiske. Så hvor skal du tage hen, hvad skal du lave, hvor skal du sove, og hvad skal du spise på dit store soloeventyr? Af et så lille land at være

Korea har uendelige muligheder, så det kan føles overvældende at forsøge at planlægge en solorute. Prøv at følge med strømmen så meget som muligt, men her er de vigtigste ting, du ikke må gå glip af!

De bedste steder at besøge i Korea for solorejsende

Seoul

De fleste rejser til Sydkorea starter i landets nonstop-hovedstad, hvor du kan opleve alle sider af koreansk kultur på 24 timer. Start dagen i et gammelt palads og slut natten i en Gangnam natklub, med lidt antikvitetsshopping, gallerihopping og K-pop idol spotting ind imellem. Seoul er en ultramoderne by med traditioner på hvert et hjørne. Hvis du føler dig ensom, så tag til Itaewon, Koreas mest internationale kvarter. Her kan du være sikker på at finde hjemlige bekvemmeligheder, uanset hvor du kommer fra. Universitetsdistriktet Hongdae er også et godt sted at møde folk, med fester 7 nætter om ugen.

Busan

Koreas anden by er lidt mere afslappet, men mindst lige så sjov. Den er også hjemsted for den ikoniske Haeundae-strand, som anses for at være den smukkeste i Korea. Busan er mit yndlingssted at besøge alene, fordi jeg altid får et stort hovedpersonssyndrom, når jeg slentrer hen over det hvide sand, tager Sky Capsule-toget langs havet eller går op i bjergene for at udforske den eklektiske Gamcheon Culture Village. De bedste kvarterer at bo i for solorejsende er Haeundae eller Seomyeon, som begge er populære nattelivssteder med masser at lave.

Gyeongju

Jeg er måske forudindtaget, fordi jeg bor der, men Gyeongju må være den venligste by i Korea – den har bare den der småbycharme! Som introvert var det stort set umuligt ikke at få venner, så snart jeg ankom hertil, takket være de venlige koreanere, der var så ivrige efter at vise mig deres kultur, og det lille samfund af expats, der altid byder en ny udlænding velkommen i byen. Det er et billigt, afslappet sted at slappe af og nyde nogle af Koreas vigtigste historiske steder, mens det fedeste kvarter Hwanglidan-gil har masser at underholde en solorejsende med.

De bedste ting at lave i Korea for solorejsende

Koreanerne er vilde med baseball, så selv hvis du er allergisk over for alt, hvad der har med sport at gøre, er atmosfæren til en baseballkamp en sjov oplevelse. Det er perfekt for solorejsende, fordi alle omkring dig, der hepper på det samme hold, automatisk bliver din nye bedste ven. Spillet er måske langsomt, men den hurtigtflydende øl holder humøret højt. Briter, hvis I ikke aner, hvad der foregår, så bliv bare for den gode stemning og den stegte kylling. Storbyer som Seoul, Busan og Daegu har hold i KBO-ligaen. Sæsonen løber fra april til oktober, og billetterne er overraskende billige!

Hvis du vil slappe mere af, kan du prøve en jjimjilbang, traditionelle koreanske badehuse, der normalt er åbne 24 timer i døgnet. En stor del af dette involverer nøgen fællesbadning, hvilket jeg finder betydeligt mindre akavet, når jeg ikke kender nogen – solorejse vinder! Når du har taget et bad, kan du skifte til pyjamas og prøve de forskellige saunaer for at svede al den soju ud, du har indtaget. Alle byer har jjimjilbangs, men Busans SpaLand er det flotteste!

En autentisk oplevelse, du aldrig vil glemme, er en nat i et tempel, hvor du lever som en buddhistisk munk. Mange af Koreas templer tilbyder overnatninger, som er en fantastisk mulighed for at lære om buddhistisk historie og kultur. Det involverer normalt meditation ved solopgang, fælles arbejde, vegansk mad, 108 knæfald (et buddhistisk bukkeritual) og en nat i en sovesal, hvor du vil føle dig hjemme.

Hvis du er i Busan en lørdag aften, skal du tage til Gwangalli-stranden til et af de sejeste shows, du nogensinde vil se. Hver uge på dette tidspunkt samles folk i sandet for at se et futuristisk droneshow over havet med temaer, der spænder fra græsk mytologi til “red isbjørnene”. Showet er spektakulært og helt gratis – bare medbring en strandmåtte og et par øl, så kan du snakke med dine naboer på ingen tid.

De bedste hostels i Korea for solorejsende

Korea har masser af hostels, der er perfekte til solorejsende, så her er bare et par af mine favoritter. I Seoul er Time Travelers Party Hostel i cool Hongdae en kandidat til at være det mest sociale. De arrangerer et møde hver aften i deres kælder for solorejsende, hvor de kan drikke og hænge ud, før de tager ud til de bedste klubber, håndplukket af deres ekspertpersonale. Hvis du er mere til det internationale Itaewon, holder G Guest House koreanske grillaftener på deres tagterrasse med udsigt over et af Koreas mest livlige kvarterer.

I Busan har Kimchee Guesthouse steder i både Haeundae og Seomyeon, så uanset om du er til strandbarer eller hardcore clubbing, vil du være tæt på handlingen. Knyt bånd med dine nye kollegiekammerater over et spil beer pong og flip cup, før du tager ud og nyder Busans utrolige natteliv.

De bedste spisesteder i Korea for solorejsende

For at være ærlig er det sværeste for mig, når jeg rejser alene i Korea, at finde steder at spise alene. Koreansk madkultur handler om at dele, og nogle restauranter vil ikke acceptere et selskab på én person. Du vil altid kunne klare dig på et vestligt sted, men de kan være dyre, og du er ikke kommet til Korea for at spise pizza og pasta!

Mit bedste tip er at besøge lokale markeder – her kan du smage alle former for koreansk mad i mindre portioner, uden restaurantpersonalets medlidende blikke, der holder øje med dig. Min erfaring er, at de gamle koreanske kvinder, der ejer boderne, er så glade for at kunne bespise en international gæst, at de som regel giver gratis ting og gør en stor indsats for at sludre på trods af sprogbarrieren. Seoul har flere muligheder, men jeg anbefaler at starte på Gwangjang Market – det er nemt at navigere og ikke skræmmende. Madgaden på Namdaemun Market, Koreas ældste traditionelle marked, er også fantastisk. Uden for markederne har Seoul også fantastisk gademad, som du kan snuppe med på farten. De bedste steder er i Myeong-dong og Hongdae!

Busans hotspot for street food er BIFF-pladsen i Nampo-dong, hvor gaderne er fyldt med sælgere af alle mulige slags lækker mad. Haeundae har også et sødt gademarked med smukke fotospots og fokus på fisk og skaldyr.

Selv mindre byer har tendens til at have madmarkeder. Jungang Market i Gyeongju har en super lokal stemning, og det er normalt at medbringe sin egen øl eller soju, som man kan nyde, mens man spiser. Hvis du ikke kan finde gademad, er der nogle koreanske retter, der er velegnede til solo-spisende. Bibimbap er den mest populære, en sund kombination af ris, oksekød, masser af grøntsager, æg og krydret sauce, som du bør blande sammen. Prøv også gimbap (risruller med tang), jeon (koreanske pandekager) og naengmyeon (nudler i iskold suppe). Hvis du vil smage koreansk BBQ, må du bare finde nogle hostelkammerater!

Jeg håber, at denne guide til solorejser i Korea har gjort dig klar til at tage springet og booke den flybillet! Jeg lover, at du ikke vil fortryde det. Lad os vide, hvad du opdager på dit eventyr!

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk fra det øjeblik, du booker


Du kan måske også lide…

Sand, souks og hemmelige haver – de 10 bedste steder at besøge i Marokko

10 udfordringer for en solorejsende

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top