Solorejser vs. grupperejser: Hvad er det rigtige for dig?

Language Specific Image

Alle kan lide at rejse på forskellige måder og af forskellige grunde. Det kan være for afslapning og komfort, for eventyr og spænding eller for kultur og nye oplevelser. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at gøre det på, og i dag er der måder at rejse på, som passer til alles behov. En diskussion, jeg har haft mange gange, er den gamle “grupperejser vs. solorejser”-diskussion.

Så som en rejsende, der har erfaring med begge dele, er her mine vigtigste overvejelser, før du tager på din næste rejse! Det er solorejser vs grupperejser. Tjek det ud for at se, hvad der er rigtigt for dig, og du kan meget vel finde ud af, at du har brug for lidt af begge dele i dit rejseliv!

Organiserede grupperejser

1. At møde mennesker

På en grupperejse er du garanteret en ny gruppe venner, som du kan hænge ud med og opdage nye steder sammen med under hele din rejse. Når jeg har rejst alene, har jeg ofte mødt seje mennesker, som rejser videre om en dag eller to, så man kommer aldrig til at rejse sammen. På en backpacking-tur bliver du introduceret til ligesindede rejsende fra helt forskellige baggrunde, som bliver hængende under hele turen.

Grupperejser introducerer dig til mennesker, du måske aldrig ville have haft chancen for at møde ellers eller har været for bange for at henvende dig til. Jeg har mødt nogle af de mest interessante mennesker på grupperejser fra alle hjørner af kloden. Det er en fantastisk måde at bryde isen på med det samme, selv for de mest generte rejsende, og ofte opstår der livslange venskaber. Og så er der altid nogen, der kan tage det fantastiske Instagram-billede for dig!

Solo travel vs Group tours - group picture

2. Aktiviteter/rejseplan

Så du har booket to dyrebare uger fri fra arbejde, du er ankommet til et nyt land, og du vil ikke gå glip af alle de fantastiske seværdigheder og oplevelser, det har at byde på. Du skal ikke bekymre dig! Din grupperejse vil have udnyttet tiden fornuftigt og sikret, at du ser så meget som muligt. Det er altid et plus at have en lokal rejseleder eller en uddannet professionel ved hånden! Grupperejser vælger afprøvede og testede adventure-rejseaktiviteter, som er sjove, sikre og pålidelige. Det kan godt være, at du ender med at prøve noget, du normalt ikke ville gøre på en tur, hvis det er inkluderet i rejseplanen. Jeg ville for eksempel aldrig have taget et madlavningskursus, da jeg første gang tog på en tur, men jeg elskede det! Nu tager jeg et madlavningskursus i næsten alle de lande, jeg besøger.

3. Fantastisk indkvartering og restauranter

Hvor mange timer har du brugt online på at finde et hostel med pool, god beliggenhed, behagelige senge, søde medarbejdere og god Wi-Fi? Det er et tidskrævende job. Dit rejseselskab vil have gjort alt dette for dig, ofte med hurtig check-in og ekstra fordele, når du ankommer. Roamies-rejser sikrer, at de rejsende bor på hostels, der er lige så fantastiske som selve destinationen.

Lad os tale om restauranter. For mig er mad en stor del af min rejseoplevelse, og intet er mere irriterende end at vælge en skuffende restaurant. Din tur tager risikoen ved at finde de bedste restauranter i byen, som du kan nyde.

4. Sikkerhed

At rejse alene i et fremmed land kan være lidt skræmmende for nogle mennesker, så du ved, hvad man siger; sikkerhed i antal! Du ender ikke med at fare vild i en fremmed by eller vandre ind i den forkerte del af byen med grupperejser. Hvis noget nogensinde går galt, kan de sørge for at tale med din nødkontakt for dig, hvis du ikke er i stand til det. Men det handler ikke kun om fysisk sikkerhed, de kan også redde dig fra at blive syg ved at minde dig om, at du ikke skal drikke vandet fra hanen, eller give dig en person at tale med, hvis du har lidt hjemve. At have et fællesskab af rejsende tæt på, som forstår, hvad du går igennem, kan være uvurderligt.

Solo travel vs Group tours - beach picture

På en tur er der altid nogen, der “har din ryg”!

5. Guide til grupperejser

Med enhver grupperejse følger en rejseleder! En, der organiserer din tur, maksimerer sikkerheden, tager sig af alt det kedelige og sørger for, at alt forløber så glat som muligt, så du kan fokusere på den vigtige del, nemlig at have det sjovt! En god guide vil være din dansepartner, lærer, ven, mentor og skulder at græde ud ved; de gør ofte turen lidt mere speciel og går den ekstra mil. En person, du kan stille alle de spørgsmål, du vil, og som har indgående kendskab til det område, du befinder dig i, hvilket maksimerer din oplevelse af eventyrrejsen.

Solo rejser

1. Frihed!!!

Aaah! Den befriende, foryngende oplevelse af ultimativ frihed på eventyrrejser. At rejse alene er uden tvivl det frieste, jeg nogensinde har følt i mit liv. Verden er i dine hænder, du kan vælge, hvor du vil hen, hvornår du vil, og endda hvordan du vil! Hvis du vil arbejde på din kulør og læne dig tilbage ved havet, så gør det! Ingen kommer til at stoppe dig! Det vandfald, nogen fortalte dig om i går aftes? Ja da, find det! Du er fri til at gøre så meget eller så lidt, som du vil, i dit helt eget tempo.

Solo travel vs Group tours - waterfall

2. Nyd dit eget selskab

Jeg kan godt lide at tilbringe tid alene. Jeg kan læse, skrive, lytte til podcasts og komme lidt mere ind i mig selv. Når man er omgivet af andre, kan det ofte være svært at slappe af så meget, som man gerne vil. Rejser hjælper dig med at lære en masse om dig selv! Hvis du sætter pris på dit eget selskab og har det godt med at spise alene nogle aftener, så er det måske noget for dig at rejse alene!

Dermed ikke sagt, at du ikke vil møde mennesker, når du vandrer alene. Bare gå hen til vandrerhjemmets køkken eller fællesrum, og du vil finde en overflod af mennesker ligesom dig. Spørg rundt og se, om nogen har anbefalinger eller tips til de lokale aktiviteter, og du vil få en ny rejseven på ingen tid. I Vietnam tog jeg en øl på vandrerhjemmets tagbar… Da aftenen var omme, var seks af os blevet enige om at købe motorcykler og køre sammen i seks uger på tværs af Vietnam. En ven mødte sin kommende kone på netop den tur! Et bevis på, at man sagtens kan møde folk, hvis man vil.

3. Hold dig til dit budget

Måske vil du hellere bruge dine penge på aktiviteter og seværdigheder end på en fancy overnatning, eller du vil hellere tage en 12-timers bus og spare dig selv for $5. Du styrer, hvad dine penge går til, og kan rejse derefter. Ture kan koste flere penge på forhånd (men sparer dig som regel penge senere). Alternativt kan du holde styr på, hvad hver eneste øre/baht/dinar/dollar går til, når du selv bruger dem, og holde øje med gode tilbud!

4. Unikke oplevelser

Jeg synes, at når man rejser på egen hånd, åbner man ofte op for en mere unik oplevelse (selvom der måske er lidt mere kaos!) På min anden aften i Filippinerne blev jeg venner med fyren, der solgte is på stranden! Vi delte øl, historier og selvfølgelig is. Jeg endte med at overnatte i hans hus og sov på gulvet i stuen sammen med hans familie under et myggenet. Sådan en oplevelse kan man ikke genskabe! I Tyrkiet mødte jeg en familie, som ikke talte et ord engelsk. Jeg grillede sammen med dem ved floden, og vi “talte” (uden at have et fælles sprog!) i timevis. Du kan bryde fri fra normen, når du kaster forsigtigheden over bord, begiver dig ud i det ukendte alene og åbner dig for nye oplevelser.

Solo travel vs Group tours - drinks and sunset

5. Den følelse af succes!

Du vil opdage, at du er i stand til næsten hvad som helst! Jeg troede engang, at jeg aldrig ville være i stand til at køre mig selv gennem et land i Mellemøsten, hvor jeg ikke kendte nogen af færdselsreglerne, i en venstrestyret bil… Men jeg havde ikke noget valg, så jeg tog af sted. Og ved du hvad? Jeg gjorde det! At vende hjem fra en rejse fyldt med eventyr, hvor du har presset dig selv fysisk og mentalt, er noget, der vil blive hængende i dig og gøre dig mere selvsikker i din hverdag. Se, det er en uovertruffen souvenir!

Så husk, at rejser er personlige for alle, og at hver enkelt rejsende søger noget forskelligt på sin rejse. Sørg for at veje alle muligheder op mod hinanden.

Solorejsende: udeluk ikke grupperejser, det er en anderledes oplevelse, som mange finder forfriskende og afslappende. De fleste ture er fleksible, og i sidste ende er det din tur. Så du skal ikke bekymre dig om at miste din frihed! Roamies-ture giver endnu mere for pengene end de fleste organiserede ture og mere fleksibilitet for de rejsende, så de kan skabe deres eventyr, præcis som de vil have det.

Grupperejsende: Vær ikke bange for at slå dig løs og tage af sted alene. Du vil opdage, at det er befriende og ikke så skræmmende eller udfordrende, som du måske oprindeligt troede! Hav Hostelworld-appen i baglommen, så kan du søge i profiler på rejsende, chatte, før du tjekker ind, og fylde din dagbog med linkups med rejsende.

Har du prøvet begge dele? Hvilken foretrækker du?

Hent Hostelworld-appen, og begynd at møde rejsende, før du tjekker ind.


Om forfatteren

Mark er en uafhængig rejseskribent, videograf og rejseleder med speciale i Sydøstasien. Han befinder sig som regel i nærheden af havet, surfer på det eller dykker under det. Han kan godt lide, at de lande, han besøger, er varme, og at maden er endnu varmere. Følg med i hans eventyr på Instagram.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top