Trylledrikke, lort og parkour: 15 unikke ting at lave i Toronto

Der er meget for backpackere at elske ved Toronto – de venlige mennesker, det fede natteliv, kaffe i verdensklasse og det faktum, at chips, ost og sovs er en national institution (hej poutine). Toronto er hjemsted for Kensington Market og Queen West – to kvarterer, der konsekvent rangeres som “verdens hippeste kvarterer” på grund af deres gåafstand og fantastiske gallerier, barer, butikker og tilbud, der får foodies overalt til at gnide deres maver i forundring. Men ud over alle de sædvanlige turisthøjdepunkter er der en masse helt unikke ting at lave i Toronto, og i dag tæller vi 15 af de bedste ned.

unique things to do in toronto, toronto city from above

📷 @thirdworldhippy

1. Gå på opdagelse i Torontos mærkeligste boghandel

Glem alt om at mestre origami, eller hvordan man spiller på aktiemarkedet. Læs om nogle mere usædvanlige hobbyer i Torontos sejeste boghandel. Hos Monkey’s Paw er bøgerne inddelt i fire kategorier: det smukke, det makabre, det absurde og det mystiske. Hvis du altid har drømt om at kunne bestemme kvindelige personlighedstræk ud fra brysternes form, er du heldig. Butikkens kronjuvel er bogautomaten, som udsender litterære klassikere i bytte for en jeton på 3 dollars.

unique things to do in toronto, monkey's paw bookshop

📷 @myrivignypau

 • Nærmeste station: Dufferin
 • Åbningstider: Mandag: Lukket. Tirsdag-lørdag: 11:00-18:00. Søndag: 12:00-17:00

2. Find Torontos sjove Neighbourhood Watch-skilte

Efter at byens Neighbourhood Watch-skilte gentagne gange var blevet ødelagt af vandaler (teamet havde tydeligvis sløset!), erstattede kunstneren Andrew Lamb skiltene med 100 nye, der forestillede popkulturelle figurer fra 80’erne og 90’erne, som med langt større sandsynlighed ville være til hjælp i tilfælde af en nødsituation … eller invasion fra rummet. Hold øje med Mulder og Scully, Buffy the Vampire Slayer og Care Bears.

unique things to do in toronto, hulk neighbourhood watch sign

📷 @carlos-pacheco

 • Nærmeste station:

  Sshh!... This is a secret

  Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

  Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

  De fleste af skiltene er placeret omkring Torontos centrum, for det meste i West End, Kensington Market, College Street og Queen West

3. Drik blandt troldmænd

Hvis du (ligesom det meste af verden) er Harry Potter-fanatiker, skal du tage din usynlighedskappe på og tage direkte til The Lockhart, når du er i Toronto. Glem alt om billige memorabilia, dette er et stilfuldt sted, smagfuldt indrettet med ting, der blot nikker til bøgerne. Det vil kræve en ægte Gryffindor at identificere alle de magiske genstande i denne bar. Deres menu af “potions and elixirs” omfatter lækkerier som Befuddlement Brew, The Dementor’s Kiss og The Marauder, som serveres i en flammende kedel. De har også en fantastisk brunchmenu – et måltid, jeg ikke var klar over, at de serverede på Hogwarts.

unique things to do in toronto, girl drinkin a cocktail at The Lockhart

📷 @jelissuhh

 • Nærmeste station: Dundas vest
 • Åbningstider: 17:00-00:30

4. Træn noget af din vrede

Hvis du har haft en dårlig uge – eller du har det helt fint, men bare har lyst til at smadre nogle ting – så tag til The Rage Room til 45 minutters ren, uforfalsket sjov med en forhammer (eller et koben, baseballbat eller hammer!) Tag beskyttelsesudstyret på, pump din yndlingsmusik op, og gå i gang med at smadre. Gæsterne kan vælge, hvad de vil smadre – glas, tallerkener, vaser. Du kan endda tage en længe ventet hævn over en printer, der altid løber tør for blæk så hurtigt. Lav så meget rod, som du overhovedet kan, for du behøver ikke rydde op.

unique things to do in toronto,The Rage Room

📷 @vytruongg

 • Omkostninger: For CAD $ 75 (£ 44) får du 45 minutter til at smadre 30 genstande, inklusive to elektronik. Hvis du stadig har energi til mere ødelæggelse, kan du spendere $19 (£11) ekstra på en ‘rage-booster’, eller vælge en gruppe smadring, som koster $120 (£70) for fire personer.
 • Åbningstider: 13:00-22:00 på hverdage og 09:00-23:00 i weekenden
 • Nærmeste station: Finch West

5. Deltag i noget parkour

Hvis du har brugt timevis på at se YouTube-videoer af folk, der laver parkour, er dit besøg i Toronto din chance for at prøve det uden at risikere en hovedskade. The Monkey Vault er “et alternativt fitnesscenter med speciale i bevægelse”, hvilket betyder, at det i bund og grund er en gigantisk legeplads. Prøv parkour, free running og gymnastik, mens du kaster dig rundt i, på og omkring deres skumgrave og forhindringsbaner. Det er et venligt, ikke-intimiderende sted og en virkelig god helkropstræning.

 • Pris: $20 (£12) for åben gymnastik hele dagen, eller $25 (£15) for en planlagt time (inklusive adgang til gymnastiksalen).
 • Nærmeste station: Downsview Park
 • Åbningstider: 11:00-22:00

6. Spis dig mætPoop Café

Hvad siger du til at sidde på en porcelænstrone, mens du drikker fra minitoiletter og spiser lækkerier som “doo-doo waffle” (som faktisk ser ret god ud) på Torontos Poop Café? De serverer udelukkende asiatiske desserter, som ligner – du gættede det – lort! Det gode er, at næsten alt er lavet af chokolade. På grund af sin Instagram-chokfaktor er Poop Café et meget populært sted, så du skal bestille tid via deres Facebook-side.

unique things to do in toronto, poop cafe freakshake with candy floss

📷 @_samxntha

 • Nærmeste station: Bathurst
 • Åbningstider: Mandag – fredag: 12:00-23:00. Weekender: 11:00-23:00

7. Hæng fra en skyskraber

En af de fedeste ting, man kan gøre i Toronto, er uden tvivl at hænge ud fra siden af en 116-etagers bygning. Bare rolig, jeg har fået at vide, at det er sikkert. Torontos CN Tower Edgewalk Experience er et must for alle vovehalse, der ikke opløses i en vandpyt i det øjeblik, man når en stor højde. Tag en dragt på, spænd dig fast til nogle seriøst legitime taljer, og tag en lille tur rundt på den 1,5 m brede, totalt gennemsigtige gangbro, der går rundt om bygningen. Udsigten er unægtelig spektakulær, og det samme er muligheden for at hænge baglæns og forlæns efter guidens anvisninger.

unique things to do in toronto, girl on CN Tower Edgewalk Experience

📷 @campoloca

 • Pris: $195 (£150), inklusive video, fotos, præstationscertifikat og adgang til CN Tower’s LookOut, Glass Floor og SkyPod niveauer.
 • Nærmeste station: Union Station
 • Åbningstider: 09:00-16:00

8. Spis i mørket

Er du altid bange for at få mad mellem tænderne? Det skal du ikke længere frygte på O.Noir, en restaurant, der tilbyder et unikt perspektiv på spisning. Gæsterne spiser i totalt mørke og bliver betjent af restaurantens personale, som alle er synshandicappede. Det er en chance for at opleve, hvordan din mad virkelig smager, når du er tvunget til at stole på andre sanser end synet. Forbered dig på at få dine smagsløg pirret. Du kan vælge at vælge din mad, før du går ind, eller leve lidt og gå efter overraskelsesmulighederne.

 • Nærmeste station: Bloor Yonge
 • Åbningstider: Søndag-onsdag: En afgang, der starter mellem 18:30 og 19:15. Torsdag-lørdag: Første afgang 17:45 og anden afgang 20:15

9. Lær at håndtere et våben

Glem laser tag, glem paintball – en af de mest unikke ting at lave i Toronto er at kanalisere Katniss Everdeen og spille high-speed bueskydning tag på Archers Arena. Nerf gun w ars er også en mulighed, som helt ærligt lyder fantastisk. Faktisk tilbyder Toronto mange en mulighed for at kaste noget dødbringende mod et mål. Knive, dolke, eller hvorfor ikke blive en canadisk skovhugger og prøve kræfter med øksekast?

 • Det koster: Bueskydning og nerf wars (35 $/ 20 £ for 1,5 time), øksekast (25 $/15 £ pr. time), knivkast (20 $/12 £ pr. time) eller for private grupper i mindst to timer 45 $ (26 £) pr. person.
 • Nærmeste station: Archery Tag og Nerf Wars: Sheppard West. Øksekast: Keele. Knivkastning: Warden Station
 • Åbningstider: Archery Tag og Nerf Wars: Onsdag og torsdag: 18:00-21:30. Fredag: 18:00-22:30. Lørdag: 10:00-23:30. Søndag: 10:00-21:30. Øksekast: kl. 8.00-23.00 7 dage om ugen. Knivkastning: Søndag: 13:00-19:00. Mandag og tirsdag: 19:00-22:00. Fredag: 19:00-22:00.

10. Se en dokumentarfilm

Torontos filmindustri blomstrer, og et sted, hvor du kan få et lille indblik i mængden af events og spændende filmvisninger, er i Hot Docs Cinema – et sted, der har specialiseret sig i internationale og canadiske dokumentarfilm. Selve bygningen er smuk og har været biograf siden 1913. Hot Docs’ liste over arrangementer er imponerende og omfatter interessante filmserier, filmfestivaler med Q&A’s med instruktører og podcast-festivaler.

unique things to do in toronto, hot docs cinema

📷 @britt.mumford

 • Nærmeste station: Bathurst
 • Åbningstider: Fra en time før første visning og 15 minutter efter dagens sidste visning

11. Deltag i en Cuddle Party

Ja, det lyder måske som en eufemisme for noget mere frækt, men jeg kan forsikre dig om, at der ikke sker andet end at kramme til disse cuddle parties – en af de mest unikke ting at lave i Toronto. De venlige og inkluderende arrangementer er organiseret af “cuddle party facilitators”, og i stedet for at være snuskede, er de faktisk en værdifuld lektion i kærlighed, grænser og ikke-seksuel menneskelig berøring. Det er et godt sted at møde interessante lokale og øve sig i kunsten at bede om det, man vil have, og sige nej til det, man ikke vil have.

12. Tagen tur rundt i det selvlysende mørke

Hvis du tror, du har spillet fodbold i alle dens afskygninger, kan du godt tro om igen, solstråle! En af de mest usædvanlige ting, man kan lave i Toronto, er at sparke rundt i mørket. Og det er ikke kun boldene, der lyser i Soccer Glow Kingdom – det gør banen, spillernes hagesmække og det hvide i dine øjne også!

unique things to do in toronto, glow in the dark football pitch

 • Det koster: Drop ind og spil for kun $10 (£6) pr. person
 • Nærmeste station: Maple

13. Tag på den (nøgne) strand

Toronto er nok ikke den første strand, man tænker på, men sandstrandene langs Lake Ontario er idylliske på en sommerdag. Tag en dukkert og en picnic på populære steder som Sugar Beach, Cherry Beach og Bluffers Beach… eller hvis du har lyst til at smide tøjet, så tag til Hanlan’s Point – Torontos nudiststrand.

unique things to do in toronto, girl on a rowing boat on the sea

📷 @sgiampa

 • Nærmeste station: Hanlan’s Point færgehavn

14. Museum for illusioner

Tag til Torontos Museum of Illusions, hvis du vil have en fantastisk oplevelse og gode billeder til din Instagram. Se dit eget hoved serveret på et fad, spil et spil kort med dig selv ved museets Clone Table, gå til uendelighed og videre i deres Infinity Room, og giv din korte ven mulighed for at være højere end dig for en gangs skyld med deres stoleillusion.

unique things to do in toronto, man standing on the ceiling at museum of illusions

📷 @faaizimranakbar

 • Pris: $23.50/ £14
 • Nærmeste station: King
 • Åbningstider: 10:00-20:00 syv dage om ugen

15. Deltag i Cineforum

En af de mest unikke ting, man kan lave i Toronto som filmfan, er at besøge det ulovlige filmhus, The Cineforum, som drives af den tidligere filmlektor Reg Hartt. Før han startede dette ulovlige foretagende, holdt Reg foredrag i kirker og på barer rundt omkring i byen. Nu holder han tingene under sit eget tag. Filmfremvisningerne annonceres på sort-hvide løbesedler, der klistres op på telefonpæle rundt omkring i byen. De fleste film, der vises, er gamle klassikere, og hvis du får en stumfilm, kan du blive forkælet med et af Regs originale soundtracks, lavet specielt til formålet. Under hele visningen vil Reg bidrage med filmisk indsigt. Det er en helt unik, ægte torontonsk aften.

Hvis du vil have hjælp til at finde dit perfekte hostel i Toronto, kan du downloade Hostelworld-appen og gøre dig klar til at møde verden!

Om forfatteren:

Amy Baker er forfatter til Miss-Adventures: A Tale of Ignoring Life Advice While Backpacking Around South America, og grundlægger af The Riff Raff, et forfatterfællesskab, der støtter håbefulde forfattere og støtter debutanter. Du kan følge Amy på Twitter her.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 De bedste hostels i Toronto til alle typer rejsende

🌟 Den ultimative guide til backpacking i Canada

🌟 De bedste steder at besøge i Canada

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top