Toverdranken, poep en parkour: 15 unieke dingen om te doen in Toronto

Language Specific Image

Voor backpackers is er veel leuks aan Toronto – de vriendelijke mensen, het knallende nachtleven, koffie van wereldklasse en het feit dat patat, kaas en jus een nationaal instituut is (hallo poutine). Toronto is de thuisbasis van Kensington Market en Queen West – twee buurten die consequent worden gerangschikt als ‘hipste buurten ter wereld’ vanwege hun beloopbaarheid en briljante galerieën, bars, winkels en aanbod waar fijnproevers overal hun buikjes van vol hebben. Maar naast de gebruikelijke toeristische hoogtepunten zijn er ook veel unieke dingen te doen in Toronto en vandaag zetten we 15 van de beste op een rijtje.

unique things to do in toronto, toronto city from above

@thirdworldhippy

1. Blader door de vreemdste boekenwinkel van Toronto

Vergeet het leren van origami of hoe je op de aandelenmarkt moet spelen. Lees meer over ongebruikelijke hobby’s in de coolste boekenwinkel van Toronto. Bij Monkey’s Paw zijn de boeken verdeeld in vier categorieën: het mooie, het macabere, het absurde en het geheimzinnige. Als je altijd al vrouwelijke persoonlijkheidskenmerken hebt willen kunnen bepalen aan de hand van de vorm van je borsten, dan heb je geluk. De kroon op het werk van de winkel is de boekenautomaat, die literaire klassiekers uitdeelt in ruil voor een muntje van $3.

unique things to do in toronto, monkey's paw bookshop

@myrivignypau

 • Dichtstbijzijnde station: Dufferin
 • Openingstijden: Maandag: Gesloten. Dinsdag t/m zaterdag: 11:00-18:00. Zondag: 12:00-17:00

2. Zoek de leuke buurtwachtborden van Toronto

Nadat de buurtwachtborden van de stad herhaaldelijk door vandalen waren vernield (het team was duidelijk aan het verslappen!), heeft kunstenaar Andrew Lamb de borden vervangen door 100 nieuwe borden met popcultuurfiguren uit de jaren 80 en 90, die waarschijnlijk veel nuttiger zijn in geval van nood… of een buitenaardse invasie. Houd je ogen open voor Mulder en Scully, Buffy the Vampire Slayer en de Troetelbeertjes.

unique things to do in toronto, hulk neighbourhood watch sign

@carlos-pacheco

 • Dichtstbijzijnde station: De meeste borden staan in het centrum van Toronto, vooral in West End, Kensington Market, College Street en Queen West

3. Drinken tussen tovenaars

Als je (net als het grootste deel van de wereld) een Harry Potter-fanaat bent, trek dan je onzichtbaarheidscape aan en ga meteen naar The Lockhart als je in Toronto bent. Vergeet cheesy memorabilia, dit is een stijlvolle tent, smaakvol ingericht met voorwerpen die alleen maar knipogen naar de boeken. Er is een echte Gryffindor voor nodig om alle magische voorwerpen in deze bar te identificeren. Op hun menu van ‘toverdranken en elixers’ staan lekkernijen als het Befuddlement Brew, The Dementor’s Kiss en The Marauder, die wordt geserveerd in een vlammende ketel. Ze hebben ook een fantastisch brunchmenu – een maaltijd waarvan ik niet wist dat ze die op Zweinstein serveerden.

unique things to do in toronto, girl drinkin a cocktail at The Lockhart

@jelissuhh

 • Dichtstbijzijnde station: Dundas West
 • Openingstijden: 17:00-00:30

4. Werk aan je woede

Als je een slechte week hebt gehad – of je bent helemaal in orde, maar je hebt gewoon zin om wat dingen kapot te slaan – ga dan naar The Rage Room voor 45 minuten puur, onvervalst plezier met een voorhamer (of een koevoet, honkbalknuppel of hamer!) Trek die beschermende uitrusting aan, zet je favoriete muziek aan en sla je slag. Gasten kunnen kiezen wat ze slopen – glazen, borden, vazen. Je kunt zelfs wraak nemen op een printer omdat de inkt altijd zo snel op is. Maak zoveel mogelijk rotzooi als je kunt, want je hoeft het niet op te ruimen.

unique things to do in toronto,The Rage Room

@vytruongg

 • Kosten: Voor CAD$75 (£44) krijg je 45 minuten om 30 voorwerpen kapot te slaan, waaronder twee elektronica. Als je nog steeds energie hebt voor meer vernieling, spendeer dan $19 (£11) extra voor een ‘rage-booster’, of kies voor een groepsmash, die $120 (£70) kost voor vier personen.
 • Openingstijden: 13:00-22:00 doordeweeks en 09:00-23:00 in het weekend
 • Dichtstbijzijnde station: Vink West

5. Doe mee aan parkour

Als je urenlang YouTube-video’s hebt bekeken van mensen die aan parkour doen, dan is je bezoek aan Toronto je kans om het eens te proberen zonder risico op hoofdletsel. The Monkey Vault is ‘een alternatieve sportschool die gespecialiseerd is in beweging’, wat betekent dat het in wezen een gigantische speeltuin is. Probeer parkour, free running en gymnastiek terwijl je jezelf in, op en rond hun schuimkuilen en hindernisvelden slingert. Het is een vriendelijke, niet-intimiderende ruimte en een serieus goede training voor het hele lichaam.

 • Kosten: $20 (£12) voor een hele dag open gym of $25 (£15) voor een geplande les (inclusief toegang tot de gym).
 • Dichtstbijzijnde station: Downsview Park
 • Openingstijden: 11:00-22:00

6. Eten in het poepcafé

Hoe zou je het vinden om op een porseleinen troon te zitten terwijl je uit mini-toiletten drinkt en dineert met lekkernijen zoals de ‘doo-doo wafel’ (die er eigenlijk best goed uitziet) in Toronto’s Poop Café? Ze serveren uitsluitend Aziatische desserts die lijken op – je raadt het al – poep! De reddende engel is dat bijna alles van chocolade is gemaakt. Gezien de schokkende Instagram-factor is het Poop Café een razend populaire plek, dus je moet een afspraak maken via hun Facebookpagina.

unique things to do in toronto, poop cafe freakshake with candy floss

@ spamxntha

 • Dichtstbijzijnde station: Bathurst
 • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 12:00-23:00. Weekends: 11:00-23:00

7. Hang aan een wolkenkrabber

Zonder twijfel een van de coolste dingen om te doen in Toronto is van de zijkant van een gebouw met 116 verdiepingen bungelen. Maak je geen zorgen, ik heb gehoord dat het veilig is. Toronto’s CN Tower Edgewalk Experience is een must voor alle waaghalzen die het voor elkaar krijgen om niet in een plas op te lossen zodra je een grote hoogte bereikt. Kleed je aan, maak je vast aan een paar behoorlijk stevige katrollen en maak een wandelingetje over de 1,5 meter brede, volledig doorzichtige loopbrug die rond het gebouw loopt. Het uitzicht is ontegenzeggelijk spectaculair, net als de mogelijkheid om naar achteren en naar voren te hangen op aanwijzing van je gids.

unique things to do in toronto, girl on CN Tower Edgewalk Experience

@campoloca

 • Kosten: $195 (£150), inclusief video, foto’s, certificaat van voltooiing en toegang tot de niveaus LookOut, Glass Floor en SkyPod van de CN Tower.
 • Dichtstbijzijnde station: Union Station
 • Openingstijden: 09:00-16:00

8. Dineren in het donker

Altijd bang dat er eten tussen je tanden blijft steken? Schaam je niet langer bij O.Noir, een restaurant dat een unieke kijk op dineren biedt. Gasten eten in totale duisternis en worden bediend door het personeel van het restaurant dat allemaal visueel gehandicapt is. Het is een kans om te ervaren hoe je eten echt smaakt als je gedwongen wordt om op andere zintuigen dan zicht te vertrouwen. Bereid je voor op een prikkeling van je smaakpapillen. Je kunt ervoor kiezen om je eten te kiezen voordat je binnenkomt, of leef een beetje en ga voor de verrassingsopties.

 • Dichtstbijzijnde station: Bloor Yonge
 • Openingstijden: Zondag-woensdag: Eén dienst, startend tussen 18:30 en 19:15. Donderdag-zaterdag: Eerste dienst 17:45 uur en tweede dienst 20:15 uur

9. Leren omgaan met een wapen

Vergeet lasergamen, vergeet paintballen – een van de meest unieke dingen om te doen in Toronto is Katniss Everdeen te channelen en boogschieten op hoge snelheid te spelen bij Archers Arena. Nerf gun wars zijn ook een optie, die eerlijk gezegd geweldig klinken. Toronto biedt velen de kans om iets dodelijks naar een doelwit te gooien. Messen, dolken, of waarom ga je niet helemaal Canadian lumberjack en probeer je het bijlwerpen?

 • Kosten: Archery tag en nerf wars ($35/£20 voor 1,5 uur), bijlwerpen ($25/£15 per uur), messenwerpen ($20/£12 per uur), of voor privégroepen voor minstens twee uur $45 (£26) per persoon.
 • Dichtstbijzijnde station: Archery Tag en Nerf Wars: Sheppard West. Bijlwerpen: Keele. Meswerpen: Warden Station
 • Openingstijden: Archery Tag en Nerf Wars: woensdag en donderdag: 18:00-21:30. Vrijdag: 18:00-22:30. Zaterdag: 10:00-23:30. Zondag: 10:00-21:30. Bijlwerpen: 08:00-11:00 7 dagen per week. Messenwerpen: Zondag: 13:00-19:00. Maandag en dinsdag: 19:00-22:00. Vrijdag: 19:00-22:00.

10. Bekijk een documentaire

De filmindustrie van Toronto is booming en één plek waar je een beetje inzicht kunt krijgen in de hoeveelheid evenementen en spannende vertoningen is bij Hot Docs Cinema – een plek die gespecialiseerd is in internationale en Canadese documentaires. Het gebouw zelf is prachtig en is al sinds 1913 een bioscoop. Het evenementenprogramma van Hot Docs is indrukwekkend en omvat interessante filmseries, filmfestivals met vraag en antwoord met regisseurs en podcastfestivals.

unique things to do in toronto, hot docs cinema

@britt.mumford

 • Dichtstbijzijnde station: Bathurst
 • Openingstijden: Vanaf een uur voor de eerste vertoning en tot 15 minuten na de laatste vertoning van de dag

11. Woon een knuffelfeest bij

Het klinkt misschien als een eufemisme voor iets ranzigers, maar ik verzeker je dat knuffelen het enige is wat er gebeurt op deze knuffelparty’s – een van de meest unieke dingen om te doen in Toronto. De vriendelijke en inclusieve evenementen worden georganiseerd door ‘cuddle party facilitators’ en in plaats van louche zijn ze eigenlijk een waardevolle les in genegenheid, grenzen en niet-seksuele menselijke aanraking. Het is een geweldige plek om interessante plaatselijke bewoners te ontmoeten en om de kunst van het vragen om wat je wilt en ‘nee’ zeggen tegen wat je niet wilt te oefenen.

12. Schopeen glow-in-the-dark rond

Als je denkt dat je al voetbal hebt gespeeld in al zijn varianten, denk dan nog maar eens na, zonneschijn! Een van de meest ongewone dingen om te doen in Toronto is een glow-in-the-dark balletje trappen. En niet alleen de ballen gloeien op bij Soccer Glow Kingdom – ook het veld, de slabbetjes van de spelers en het wit van je ogen!

unique things to do in toronto, glow in the dark football pitch

 • Kosten: Inlopen en spelen voor slechts $10 (£6) per stuk
 • Dichtstbijzijnde station: Maple

13. Ga naar het (naakt)strand

Hoewel Toronto waarschijnlijk niet de eerste strandlocatie is waar je aan denkt, zijn de zandstranden langs Lake Ontario idyllisch op een zomerse dag. Ga voor een duik en een picknick naar populaire plekken als Sugar Beach, Cherry Beach en Bluffers Beach… of als je zin hebt om je kleren uit te trekken, ga dan naar Hanlan’s Point – het naaktstrand van Toronto.

unique things to do in toronto, girl on a rowing boat on the sea

@sgiampa

 • Dichtstbijzijnde station: Hanlan’s Point Veerboothaven

14. Museum van illusies

Voor een breinbrekende ervaring en geweldige kiekjes voor je Instagram ga je naar Toronto’s Museum of Illusions. Zie je eigen hoofd geserveerd op een schaal, speel een spelletje kaart met jezelf aan de kloontafel van het museum, ga naar oneindigheid en verder in hun Infinity Room en geef je kleine vriend de kans om voor één keer groter te zijn dan jij met hun stoelillusie.

unique things to do in toronto, man standing on the ceiling at museum of illusions

@faaizimranakbar

 • Kosten: $23,50/ £14
 • Dichtstbijzijnde station: Koning
 • Openingstijden: 10:00-20:00 zeven dagen per week

15. Het Cineforum bijwonen

Een van de meest unieke dingen die je als cinefiel in Toronto kunt doen, is naar het illegale filmhuis The Cineforum gaan, dat wordt gerund door ex-filmdocent Reg Hartt. Voordat hij deze illegale onderneming begon, gaf Reg lezingen in kerken en bars in de stad. Nu houdt hij alles onder zijn eigen dak. Er wordt geadverteerd met zwart-wit flyers die op telefoonpalen in de stad worden geplakt. De meeste films die worden vertoond zijn oude klassiekers en als je een stomme film krijgt, kun je worden getrakteerd op een van Reg’s originele soundtracks, speciaal gemaakt. Tijdens de vertoning zal Reg zijn cinematografische inzicht geven. Het is echt een unieke, echt Torontoniaanse avond.

Download de Hostelworld app voor hulp bij het vinden van je perfecte hostel in Toronto en maak je klaar om de wereld te ontmoeten!

Over de auteur:

Amy Baker is de auteur van Miss-Adventures: A Tale of Ignoring Life Advice While Backpacking Around South America, en oprichter van The Riff Raff, een schrijversgemeenschap die aspirant-schrijvers ondersteunt en debuterende auteurs een hart onder de riem steekt. Je kunt Amy hier volgen op Twitter.

Lees verder: ⬇️

de beste hostels in Toronto voor elk type reiziger

de ultieme gids voor backpacken in Canada

de beste plekken om te bezoeken in Canada

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven