20 van de beste nachtclubs ter wereld

Language Specific Image

Als het op feesten op reis aankomt, is het meestal geen goed idee om zomaar wat te gaan doen. Om je te helpen de toeristenvallen te ontwijken, hebben we een gids samengesteld met de beste nachtclubs ter wereld. Van de stranden van Brazilië tot een boot in hartje Parijs: we hebben de meest unieke plekken om te feesten in Europa, Azië en de VS voor je op een rijtje gezet.

Omdat woorden geen recht doen aan deze clubs, moet je ze waarschijnlijk zo snel mogelijk zelf gaan bezoeken… #SorryNotSorry

20 van de beste nachtclubs ter wereld:

 • Bassiani, Tbilisi

Best Nightclubs in the World - Bassiani, Tbilisi

Bassiani, de grootste technoclub in Tbilisi, is een doolhof van gestort beton in de kelder van Dinamo Arena, het nationale voetbalstadion van Georgië. Op zaterdagochtend, als de zon op is, kun je de rook over het veld zien opstijgen vanaf het feest beneden, waar wel 1200 mensen rond een leeg zwembad schuifelen.

Adres: Tsereteli straat 2, Tbilisi, Georgië

Hostels in Tbilisi | Goedkope vluchten

 • Berghain/Panorama Bar, Berlijn

Best Nightclubs in the World - Berghain/Panorama Bar, Berlin

De beruchte selectieve en geheimzinnige Berghain ?@natgiomoments

Berghain ligt op een stoffig terrein op de grens van Kreuzberg en Friedrichshain en wordt algemeen beschouwd als een van de beste nachtclubs ter wereld (en de moeilijkste om binnen te komen!). Het heeft drie dansvloeren: Berghain, een donkere hoofdzaal waar de meeste dj’s techno draaien; Panorama Bar, een ruimte boven gewijd aan housemuziek; en de gloednieuwe ambientvloer, Säule, op de begane grond, die dit voorjaar is geopend.

Adres: 70 Am Wriezener Bahnhof, 10243 Berlijn

Hostels in Berlijn | Goedkope vluchten

 • Dichterbij, Kiev

Best Nightclubs in the World - Closer, Kiev

Ik hou van de buitenruimte bij Closer in Kiev ?@inerpoisua

Closer is een veelzijdige, multifunctionele locatie in een oude fabriek in de wijk Podil. Het organiseert feesten en kunsttentoonstellingen, maar ook live optredens en festivals in de ruimte. Closer is ook een kunstcentrum, waar ze kunst- en muzieklezingen, tentoonstellingen, jazzconcerten en het Stichka festival organiseren.

Adres: Nyzhneyurkovskaya Str. 31, Kiev

Hostels in Kiev | Goedkope vluchten

 • Beton, Parijs

Best Nightclubs in the World - Concrete, Paris

Geen enkele groep is in zijn eentje verantwoordelijk voor de renaissance van het clubben in Parijs van de afgelopen jaren, maar een groot deel van de eer gaat naar Concrete, een boot aangemeerd aan de Seine die een aantal van de beste feesten geeft die je waar ook ter wereld kunt vinden. In maart van dit jaar kreeg de club een 24-uursvergunning.

Adres: 69 Port De La Rapée, 75012 Parijs

Hostels in Parijs | Goedkope vluchten

 • Contact, Tokio

De vorig jaar geopende Shibuya-locatie wordt gerund door Global Hearts, het bedrijf dat eerder de nu gesloten nachtclub Air uitbaatte. De kelderclub heeft twee zalen – een hoofdruimte en een kleinere barruimte – en hanteert een niet-fotografisch beleid op de dansvloer. De directeur van de club, Yuko Ichikawa, wil van de club een “ruimte maken waar iedereen gemakkelijk kan komen en zonder zorgen van de muziek kan genieten. Een plek waar je vergeet dat je zelfs een mobiele telefoon hebt om ‘foto’s’ te maken.”

Adres: Shintaiso Building B2F, 2-10-12 Dogenzaka, Shibuya-ku, Tokio, 150-0043, Japan

Hostels in Tokio | Goedkope vluchten

 • DC10, Ibiza

Best Nightclubs in the World - DC10, Ibiza

Het is geen verrassing dat een van de beste nachtclubs ter wereld op het feestmekka Ibiza ligt. DC10 staat al stevig in de geschiedenisboeken van de danscultuur op het Witte Eiland. Deze kleine boerderij aan het einde van de landingsbaan van een vliegveld op Ibiza is uitgegroeid tot een van de bekendste clubbestemmingen ter wereld, vooral dankzij de hedonistische en no-holds-barred after-hours sessies van de maandagse dagparty Circo Loco.

Adres: PM-802, Sant Josep de sa Talaia, Ibiza

Hostels in Ibiza | Goedkope vluchten

 • De School, Amsterdam

Best Nightclubs in the World - De School, Amsterdam

De School (je raadt het al, het was vroeger een technische school) is meer dan een nachtclub: het heeft ook een concertzaal, een restaurant, een café, een expositieruimte EN een fitnessruimte. Bovendien heeft het een 24-uursvergunning en is het zeven dagen per week geopend. De nachtclub heeft een capaciteit van 700 en is gevestigd in de voormalige fietsenstalling van de school.

Adres: Doctor Jan van Breemenstraat 1, 1056 AB Amsterdam

Hostels in Amsterdam | Goedkope vluchten

 • Faust, Seoel

Best Nightclubs in the World - Faust, Seoul

Faust, gelegen op de top van Hooker Hill in het centrum van Seoul, is een nachtclub, muzieklocatie en evenementenruimte die ernaar streeft muziek te combineren met kunst, EN het heeft ook een van de weinige ruimtes op het dak van Seoul. Met een Kirsch Audio geluidssysteem in een akoestisch behandelde ruimte, wordt feesten hier zeker een ervaring voor high-fidelity luisteren.

Adres: 3F, 126-31, Itaewon-dong, Seoul

Hostels in Seoel | Goedkope vluchten

 • Goa, Rome

Best Nightclubs in the World - Goa, Rome

Beschrijvingen doen Goa Club geen recht. Zoals alle beste locaties moet je het echt zelf ervaren. Het thema van het interieur is het Indiase landhuis van een Engelse Lord. De ruimte binnen is prachtig, hoewel je dat niet zou vermoeden van de bescheiden buitenkant van de club. Binnen is alles tot in de puntjes ontworpen, met wierook en kaarsen, rijke satijnen tapijten, gepolijste meubels en sierlijke snuisterijen.

Adres: Via Giuseppe Libetta 13, 00154 Rome

Hostels in Rome | Goedkope vluchten

 • Kaiku, Helsinki

Best Nightclubs in the World - Kaiku, Helsinki

Sinds de opening in 2013 is Kaiku een vaste waarde in het centrum van het nachtleven van Helsinki. Kaiku is gevestigd in een oude fabriek en is een intieme ruimte met een capaciteit van 400 personen in het hart van het culturele district van de stad. Kaiku, door de eigenaars omschreven als ‘ondergrondse geluiden op de tweede verdieping voor muziekliefhebbers’, heeft een stevig geluidssysteem, een ruime dansvloer en elk weekend een line-up van lokale en internationale dj’s.

Adres: Kaikukatu 4, 00530 Helsinki, Finland

Hostels in Helsinki | Goedkope vluchten

 • Lux Fragil, Lissabon

Best Nightclubs in the World - Lux Fragil, Lisbon

Het interieur van de coolste club van Lissabon, Lux Fragil ?@jonny_fonseca

Lux Fragil is de meest internationaal bekende club in Portugal en een van de grootste nachtclubs in Lissabon. Sinds 1998 worden er wekelijks evenementen georganiseerd waar house, techno en disco vaak – maar niet uitsluitend – de soundtrack vormen. De locatie, die is verdeeld in een clubruimte, bar en terras, staat ook bekend om de prachtige locatie aan het water.

Adres: Av. Infante Dom Henrique 73B, 1100 Lissabon

Hostels in Lissabon | Goedkope vluchten

 • Macarena, Barcelona

Best Nightclubs in the World - Macarena, Barcelona

Macarena is een intieme house- en technoclub in het hart van de wijk Gotico in Barcelona. Macarena staat bekend om zijn super beperkte capaciteit – slechts 80 mensen – en DJ-booth midden op de dansvloer. Het muziekprogramma wordt over het algemeen intern verzorgd, maar de club heeft ook gastlabels en -promotors.

Adres: Carrer Nou de Sant Francesc, 5, 08002 Barcelona

Hostels in Barcelona | Goedkope vluchten

 • Tegenwoordig, New York

Best Nightclubs in the World - Nowadays, New York

De beste feestjes in NYC zijn zonder twijfel Mister Sundays bij Nowadays?@c.taylr

De beruchte Mister Sunday-feesten die vroeger plaatsvonden in het Industry City-complex in Sunset Park zijn nu verhuisd naar Nowadays, een parkachtige buitenruimte in Queens, vol met honingsprinkhaanbomen en een grote, beklede dansvloer. De populaire Mister Sunday-evenementen hier duren van 15.00 tot 21.00 uur en er is een uitgebreid menu met eten en drinken, zodat je genoeg brandstof hebt voor een nacht dansen onder de sterren.

Adres: 56-06 Cooper Ave Flushing, NY 11385

Hostels in New York | Goedkope vluchten

 • Opium, Vilnius

Best Nightclubs in the World - Opium, Vilnius

Opium is een trotse promotor van de house- en technogemeenschap in de Litouwse hoofdstad en ondersteunt zowel lokaal talent als internationale gasten met een hoog profiel. De club zelf is gevestigd in de kelder van een restaurant met de naam “Briusly”, dus ga en geniet van wat pittige Koreaanse vissoep voordat je naar beneden gaat voor elektronische muziek van wereldklasse.

Adres: Islandijos gatvė 4, Vilnius 01401

Hostels in Vilnius | Goedkope vluchten

 • Phonox, Londen

Phonox voegde zich in september 2015 bij het Londense clubleven. Het doel is simpel: dj’s van wereldklasse hosten in een omgeving van wereldklasse, ondersteund door professioneel personeel en aangedreven door Funktion-One geluid. Op vrijdag draait één gast de hele nacht door, terwijl de zaterdag in handen is van de resident-dj van de club. Verwacht het beste op het gebied van house, techno, disco, drum & bass, elektronica, funk en soul in deze intieme club in Brixton.

Adres: 418 Brixton Road Brixton Londen SW9 7AY, Verenigd Koninkrijk

Hostels in Londen | Goedkope vluchten

 • Robert Johnson, Frankfurt

Best Nightclubs in the World - Robert Johnson, Frankfurt

Aan de overkant van de rivier in Frankfurt ligt Robert Johnson, een intieme club die wordt gerund door Ata en Sebastian Kahrs. Je zult dol zijn op de minimalistische flair van de club: de hoofdzaal bestaat uit een eenvoudige dansvloer met ruimte voor minder dan honderd mensen. Er is ook een balkon met een prachtig uitzicht op de rivier de Main die om het gebouw heen loopt.

Adres: Nordring 131, 63067 Offenbach am Main / Frankfurt

Hostels in Frankfurt | Goedkope vluchten

 • Salon Des Amateurs, Düsseldorf

Best Nightclubs in the World - Salon Des Amateurs, Düsseldorf

Salon Des Amateurs ligt letterlijk in het hart van de creatieve gemeenschap van Düsseldorf – het is gevestigd in de Kunsthalle, een tentoonstellingshal voor hedendaagse kunst met een beeldhouwwerk van de gevierde Duitse kunstenaar Max Ernst bij de voordeur. De naam van de locatie verwijst naar de Société Des Artistes Français, een vereniging van Franse schilders en beeldhouwers die jaarlijks een evenement organiseert dat Salon heet. De organisatoren zeggen: “Het ‘amateur’-gedeelte van onze naam is belangrijk, omdat we helemaal niet professioneel zijn. We zijn gewoon verliefd en helemaal enthousiast over onze club.”

Adres: Grabbeplatz 4, 40213 Düsseldorf

Hostels in Düsseldorf | Goedkope vluchten

 • Smartbar, Chicago

Best Nightclubs in the World - Smartbar, Chicago

Smartbar in Chicago is een van de belangrijkste nachtclubs in de Verenigde Staten. De zaal met 400 zitplaatsen opende in 1982 en is sindsdien het kloppende hart van de dansmuziekscene van de stad geworden. Veel van de meest gerespecteerde DJ’s van Chicago hebben residenties gehad in de club: Frankie Knuckles, The Black Madonna en Derrick Carter om er maar drie te noemen.

Adres: 3730 N. Clark St, Chicago, IL 60613

Hostels in Chicago | Goedkope vluchten

 • Sub Club, Glasgow

The World's Best Nightclubs - Sub Club, Glasgow

De Sub Club in Glasgow is waarschijnlijk de beroemdste locatie voor elektronische muziek in Schotland. In 2006 installeerde de club een van de grootste bodysonic dansvloeren in het Verenigd Koninkrijk, waardoor clubbers de muziek via hun voeten kunnen ‘voelen’ uit speakers op de vloer. De club werd voor het eerst geopend in april 1987 en was sinds 1994 de thuisbasis van Harri & Domenic’s Subculture party. Van 1997 tot 2010 was de club elke zondag het beroemde evenement Optimo (Espacio) van JD Twitch en JG Wilkes.

Adres: 22 Jamaica St, Glasgow, G1 4QD

Hostels in Glasgow | Goedkope vluchten

 • Warung Beach Club, Zuid-Brazilië

The Best Nightclubs in the World - Warung Beach Club, Southern Brazil

Alleen al op basis van de locatie is dit gemakkelijk een van de beste clubs ter wereld. Vanaf het strand tot in het Atlantische woud van Zuid-Brazilië is Warung Beach Club zeker een ervaring die elke liefhebber van housemuziek moet hebben. De architectuur is geïnspireerd op Indonesische openluchttempels en de muziek houdt iedereen aan het dansen tot zonsopgang. De belangrijkste openluchtdansvloer is in het bos gebouwd, terwijl een tweede dansvloer in de bovenste verdiepingen van het gebouw een terras heeft met uitzicht op de kust.

Adres: Av. José Medeiros Vieira, Itajaí, 88306-800

Hostels in Brazilië | Goedkope vluchten

Waarom pin je dit artikel niet voor later? 👇

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven