Hier is het bewijs dat Banff en Jasper het ultieme winterwonderland zijn

Ik begin met te zeggen dat als je niet van kou houdt, Canada in de winter niets voor jou is. Maar als je bereid bent om ijskoude temperaturen, ijzige wegen en bevroren vingers en tenen te trotseren, dan zijn Banff en Jasper in de winter een van de meest fantastische plekken die je ooit zult ervaren. De temperatuur daalde tot wel min 35 graden, dus neem iets warms mee. Alles dons en Merino-wol onder lagen is de beste keuze om de kou te trotseren.

Er zijn zoveel geweldige dingen te zien in Banff en Jasper dat deze lijst nog maar een tipje van de sluier oplicht. Het enige wat je hoeft te doen is rijden en stoppen als je een bord ziet, ik garandeer je dat alles wat je ziet je versteld zal doen staan. De mijne in ieder geval wel!

Naast warme kleren is mijn volgende suggestie om te beginnen met het huren van een auto. Hiermee kun je meer zien dan met de bus of een betaalde tour, en het is een beslissing waar je echt nooit spijt van zult krijgen!

Maligne Canyon

Maligne Canyon is een ongelooflijke canyon die in de winter helemaal dichtvriest, zodat je door de kronkels en bochten kunt lopen en elk aspect van de immense schoonheid in je op kunt nemen. Het ligt net buiten Jasper en is waarschijnlijk het meest toegankelijke gebied vanuit de stad. Je hebt een set stijgijzers nodig (Spikey toevoegingen aan je winterlaarzen om de tractie te verbeteren); die kun je voor ongeveer 40 USD kopen of voor een dag huren bij een plaatselijke outdoorwinkel. Als je deze eenmaal hebt, kun je overal naartoe! Maligne Canyon is zeker een van de beste plekken om te bezoeken in Jasper.

Maligne Canyon; Things to do in Jasper

Piramide Meer

Pyramid Lake is een andere prachtige plek net buiten Jasper waar je kunt langlaufen, schaatsen en ijshockeyen. Als je niet zo’n sneeuwsportliefhebber bent, kun je altijd een wandeling rond het meer maken! Neem de kleine houten brug naar Pyramid Island, waar je onder de besneeuwde bomen kunt wandelen en kunt genieten van het adembenemende uitzicht op Pyramid Mountain recht voor je.

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Pyramid Lake; Banff; Canmore; Jasper

Rijden over de Icefields Parkway

De Icefields Parkway is de weg die Jasper National Park met Banff National Park verbindt en is een van de meest ongelofelijke autoritten die je ooit zult maken – eat your heart out Route 66! Naast het prachtige landschap waar je van kunt genieten zonder het comfort van je auto te verlaten, kom je onderweg ook eindeloos veel wilde dieren tegen. Alles van elanden, elanden en herten tot wolven en berggeiten. Ook al is het ijskoud, ik zou echt aanraden om uit de auto te stappen, want deze hele rit is bezaaid met bevroren watervallen en ravijnen waar je doorheen kunt lopen. De kronkelige wegen en eindeloze bergketen boden een van de meest verbazingwekkende achtergronden die je je maar kunt voorstellen voor een roadtrip, en landschapsfoto’s die je Instagram feed doen knallen!

Icefields Parkway; Banff and Jasper

Athabasca watervallen

Athabasca Falls is een van je eerste stops op weg van Jasper naar het zuiden, richting de Icefields Parkway. Het is een kleine kloof met een bevroren waterval en ongelooflijk blauw water dat in een kleine, onbevroren poel stroomt. Het wordt aan weerszijden omringd door bont- en pijnbomen en aan de achterkant torent een ongelooflijke piek boven alles uit. Je kunt naar beneden lopen in de canyon, hoewel het niet wordt aangeraden. Ik heb het gedaan, maar ik was de hele tijd voorzichtig en vooral bezorgd haha. De normale wandeling rond het gebied is sowieso prachtig, dus voel je niet slecht als je geen zin hebt om hier gek te doen, lopen op instabiel ijs is sowieso niet het beste idee.

Athabasca Falls

Peyto meer

Peyto Lake is de volgende belangrijke plek als je naar het zuiden gaat. Tussen hier en Athabasca falls ben je waarschijnlijk al minstens 100 keer gestopt voor foto’s of kleine wandelingen. Peyto Lake ligt net ten noorden van Banff. Vanaf de uitkijkpost is het een ongelooflijk meer dat de vorm van een wolf of coyote lijkt te hebben aangenomen; wat wel moest voldoen aan mijn verlangen om een groot roofdier te zien. De wandeling vanaf de parkeerplaats naar dit meer is ook leuk en kort, en leidt naar een ongelooflijk uitzicht.

Peyto Lake; Banff and Jasper

Minnewankameer

Lake Minnewanka is volledig bevroren, wat indrukwekkend is omdat het zo groot is, maar je kunt plekken vinden waar gekke mensen gaten in het ijs hebben gehakt om te gaan ijsduiken. Als je geluk hebt, kom je een tent tegen die is opgezet en kun je het zelf meemaken. Het uitzicht is hier ook geweldig! Het boothuis is helemaal dichtgevroren en wordt omringd door prachtige bergen – kun je Cabin Porn zeggen? Je kunt hier heel gemakkelijk foto’s maken en na een korte wandeling rond het meer ben je al tevreden over je bezoek. Misschien heb je zelfs geluk en kom je nog een paar berggeiten tegen!

Lake Minnewanka; Banff

Canmore

Canmore is waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Canada en heeft talloze activiteiten om zich heen. Je zult niet geloven hoeveel geweldige wandeltochten er zijn en hoeveel ongelooflijke dingen er te zien en te doen zijn. Ik heb uiteindelijk meer tijd in Canmore doorgebracht dan waar dan ook in Canada. Het ligt op slechts 15-20 minuten van Banff, dus je bent nooit te ver verwijderd van de gedeelde, privé of luxe blokhutkamers in het HI Banff Hostel.

Ik ben zelf dol op wandelen en begon mijn tijd in Canmore met een paar verschillende wandelingen. De eerste, en waarschijnlijk gemakkelijkste, is Ha Ling. Het is steil, dus plan ongeveer 3 uur om het prachtige uitzicht op de top te bereiken. Daarna volgen East End of Rundle en Mount Lady MacDonald. Dit waren waarschijnlijk mijn twee favoriete tochten in Canada, maar je hebt er wel stijgijzers voor nodig en zelfs een ijsbijl als je die hebt. Ze zijn iets intensiever, maar als je Ha Ling kunt doen, wat de meeste mensen kunnen, moet je deze twee ook aankunnen. Neem gewoon extra lagen en snacks mee!

Buiten de extreme activiteiten is er het Grassi Lakes pad. Grassi Lakes is de perfecte manier om een paar uur door te brengen, want de wandeling naar het meer is maar een kilometer of twee. De kleur van het water varieert van adembenemend blauw tot groen en het water staat perfect stil, zodat de weerspiegelingen perfect zijn. Het vriest ook nooit helemaal dicht omdat het ondergronds wordt gevoed.

De Grotto Canyon wandeling is een andere canyon vol ongelooflijk blauw ijs en bevroren watervallen, en je zult waarschijnlijk ook een paar ijsklimmers te zien krijgen! Het is vergelijkbaar met Maligne Canyon, maar er is veel minder volk.

Dit gebied van Canada heeft een niet aflatende hoeveelheid activiteiten. Hoe hard je ook je best doet, je zult toch het gevoel hebben dat je niet overal aan toe bent gekomen. Dat gezegd hebbende, het is ongelooflijk bevredigend en je zult zeker dingen hebben meegemaakt die je nergens anders in de wereld zou hebben meegemaakt.

Banff; Canmore

Nestel je in deze hostels in Banff

Zoek beschutting tegen de kou in deze hostels in Jasper

Over de auteur:

Dane Faurschou is fotograaf, surfer en reiziger uit Byron Bay, Australië, die zijn tijd verdeelt tussen de oceaan en de bergen. Momenteel rijdt hij van Canada naar Patagonië om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk golven en bergen en alles daartussenin. Volg zijn avonturen op zijn blog, Instagram en Facebook.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven